چرا سایت‌های استریمینگ وی پی ان‌ها را مسدود می‌کنند؟

توسط سمیرا گلکار
3 دقیقه

سایت‌های استریمینگ هر روز از روش‌های جدیدی برای شناسایی اتصال با وی پی ان استفاده می‌کنند. بهترین وی پی ان‌ها با رمزنگاری ترافیک شما و انتقال آن به یک سرور خصوصی که معمولاً در محلی متفاوت قرار دارد، از حریم خصوصی شما حفاظت می‌کنند.

با وی پی ان مخصوص استریمینگ می‌توانید به محتوایی که برای بعضی از مکان‌های جغرافیایی محدود شده دسترسی پیدا کنید. مثلاً در حال حاضر بی بی سی آی‌پلیر تنها در دسترس کاربران بریتانیایی قرار دارد اما با استفاده از وی پی ان می‌توان آی‌پی کاربر را به آی‌پی این کشور تغییر داد تا امکان دسترسی به آی‌پلیر فراهم شود.

در این مقاله به شما خواهیم گفت که چرا سایت‌های استریمینگ مثل نت‌فلیکس و بی بی سی آی‌پلیر کاربرانی که با وی پی ان به این سرویس‌ها وارد می‌شوند را مسدود می‌کنند.

استریمینگ 2

توافقنامه‌های کسب مجوز

تا امروز مهم ترین دلیل انجام این کار توسط سرویس‌های استریمینگ، مربوط به توافقنامه‌های صدور مجوز توزیع و پخش محتوا است.

گرچه خیلی از سایت‌ها خودشان تولید کننده محتوا هستند اما بیشتر آنچه که در سرویس‌های استریمینگ مشاهده می‌شود متعلق به خود این شرکت‌ها نیست. سایت‌هایی مثل نت‌فلیکس، هولو و آمازون برای نمایش یکسری فیلم، برنامه تلویزیونی و رویداد باید درباره توافقنامه‌های کسب مجوز پخش محتوا مذاکره کنند. این توافقنامه‌ها برای چنین سایت‌هایی هزینه زیادی دارد به خصوص با توجه به اینکه تعداد این سرویس‌ها زیاد است و همگی محتوای باکیفیت زیادی در اختیار کاربران قرار می‌دهند.

توافقنامه‌های کسب مجوز محتوا برای هر منطقه‌ای متفاوت هستند چون معمولاً نمایش بعضی برنامه‌ها برای بعضی مناطق به صرفه تر است. مثلاً یک برنامه تلویزیونی به زبان آلمانی، در آلمان بیشتر مخاطب جذب می‌کند تا آمریکا بنابراین تهیه مجوز چنین برنامه‌ای در آلمان هزینه بیشتری خواهد داشت تا سایر کشورها.

پلتفرم‌های استریمینگ مختلفی در کشورهای مختلف وجود دارند در نتیجه فیلمی که برای یک پلتفرم استریمینگ در استرالیا در دسترس است، ممکن است برای همان پلتفرم در کره مجوز نگیرد.

به همین دلیل محتوای استریمینگ در هر کشوری متفاوت است و سایت‌های استریمینگ تلاش‌های زیادی برای مسدود کردن وی پی ان انجام می‌دهند. اگر نتفلیکس به کاربری در کانادا اجازه استفاده از وی پی ان را بدهد تا به محتوای مربوط به آمریکا دسترسی پیدا کند، باعث نقض توافقنامه‌های کسب مجوز پخش محتوا شده است که ممکن است جریمه‌های زیادی برای این شرکت در پی داشته باشد و این محتوا به رقبای آن واگذار شود.

سرویس عمومی خاص هر منطقه

یکی از دلایل دیگر مسدود کردن وی پی ان توسط این سرویس‌ها این است که ممکن است سرویس مورد نظر یک سرویس عمومی باشد که برای یک کشور خاص عرضه شده است. مثلاً بی بی سی یک شبکه عمومی است که برای بریتانیا تولید شده یعنی توسط دولت اداره می‌شود. شهروندان بریتانیایی برای دسترسی به برنامه‌های بدون تبلیغ بی بی سی یک هزینه اشتراک پرداخت می‌کنند.

از آنجایی که فقط شهروندان بریتانیا هزینه استفاده از این سرویس را پرداخت می‌کنند کاملاً طبیعی است که سرویس‌های استریمینگ بی بی سی مثل بی بی سی آی‌پلیر دسترسی کاربرانی که از وی پی ان آی‌پلیر استفاده می‌کنند را قطع کنند چون آنها تنها اشخاصی هستند که هزینه این سرویس را پرداخت کرده اند.

استریمینگ 1

محدودیت‌های دولتی

کاربران یوتیوب حتماً با این پیغام آشنا هستند: This video is not available in your country. گرچه اغلب مواقع دلیل نمایش این پیام به مجوزهای انتشار محتوا ارتباط دارد اما ممکن است به دلیل محدودیت‌های وضع شده توسط برخی کشورها بر علیه تبلیغات منفی، محتوای جنسی یا خشم و خشونت باشد.

در حال حاضر یوتیوب تلاش زیادی برای مسدود کردن وی پی ان نمی‌کند اما ممکن است در آینده محدودیت‌های دولتی این شرایط را تغییر دهد.

نتیجه گیری

اگر هنگام استریم کردن محتوا با وی پی ان پیغام خطا دریافت می‌کنید، ممکن است دلیل آن توافقنامه‌های صدور مجوز انتشار باشد.

بهترین راه برای دور زدن این محدودیت‌ها استفاده از یک وی پی ان باکیفیت است. معمولاً وی پی ان‌های غیررایگان باکیفیت تر از نسخه‌های رایگان هستند و بهتر می‌توانند این محدودیت‌ها را دور بزنند. وی پی ان‌هایی مثل ExpressVPN، NordVPN و Surfshark می‌توانند تجربیات استریمینگ بهتری برای شما رقم بزنند.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟