پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس بهطور شگفتآوری کنسولهای بازی قدرتمندی هستند. اگر نمیدانید کدام کنسول را انتخاب کنید این مطلب را مهمان روکیدا باشید.
حتما میدانید که این دو کنسول بازی از شرکت سونی و مایکروسافت بسیار محبوب هستند. سال گذشته عرضه این دو کنسول انجام شد و تا امروز مقایسه و بررسیها ادامه دارد. باتوجه به شرایط ویروس کرونا شاید امکان مراجعه حضوری شما به فروشگاه و بررسی دقیق این دو کنسول از نزدیک وجود نداشته باشد. مشتریان این دو شرکت دچار سردرگمی در انتخاب کنسول بهتر و مورد علاقه خود شدند.
با روکیدا همراه باشید تا ویژگیهای هریک را بررسی کنیم. در نهایت شما با درنظر گرفتن سلیقه شخصی کنسول مناسب خود را راحتتر انتخاب میکنید. انتخاب کنسولی که با آن احساس راحتی بیشتری میکنید لذت بازی کردن شما را چند برابر میکند. قصد داریم تا با بررسی مشخصات و مقایسه پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس شما را راهنمایی کنیم. پس تا انتهای مطلب با این نبرد رو در رو همراه روکیدا باشید!
نگاه کلی به دو کنسول پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس
بررسی دو کنسول ایکس باکس سری ایکس و پلی استیشن 5 موضوعی مفصل است. از بازیهای انحصاری مثل Demon’s Souls که مخصوص پلی استیشن 5 است یا تجربهی یک زندگی جذاب با Quick resume ایکس باکس سری ایکس یا بازی محبوب FPS BOOST که در انحصار مایکروسافت است. هردو شرکت سونی و مایکروسافت تمامی تلاش خود را میکنند تا قلب و ذهن گیمرها و بازیکنان را بهدست بیاورند. این نفوذ در قلب بازیکنان نیاز به بازیهای جذاب، عملکرد منحصر بفرد و قدرتمند و پیشی گرفتن از رقبا دارد.
هردوی کنسولهای پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس کیفیت تصویر 4کا را پشتیبانی و با سرعت 120 فریمبرثانیه نمایش میدهند. این دو کنسول نسل جدید با ارتقا در سرعت انتقال، قابلیت ردیابی اشعه با ابتکار انحصاری خود غوغا بهپا کردهاند! در کنار این رقابت نزدیک هردو کنسول ویژگیهای متفاوتی دارند که در تصمیمگیری و انتخاب شما بررسی این فاکتورها مفید واقع خواهد شد. بررسی این تفاوتها در کنار ویژگیهای مطلوب هر کنسول با قیمت یکسان در پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس (499دلار) کاری دشوار خواهد بود. در ادامه مطلب همراه روکیدا باشید.
پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس: سونی و مایکروسافت با ویژگیهای جدید انتخاب را سخت میکنند!
دو کنسول ایکس باکس سری ایکس و پلی استیشن 5 نسلهای جدید کنسولهای بازی هستند. این نسل سرعتی باورنکردنی، ویژگیهای جذاب بصری و بسیاری قابلیتهای کاربردی و تازه دارد که لذت بازی را چندین برابر میکند. صحبت از مشخصات داخلی و بسیار نزدیک و تقریبا مشابه این دو کنسول مقایسه را سختتر میکند. هر دو شرکت سونی و مایکروسافت تلاش میکنند تا از سایرین بهتر باشند و هرکدام در این زمینه به نوع خود بسیار خوب ظاهر شدهاند.
از نظر ظاهری میتوان ایکس باکس سری ایکس را ماشبه با یک کیس PC دانست (به دلیل طراحی متمایز شبیه به مکعب). در مقابل پلی استیشن 5 یکی بزرگترین کنسولها شرکت سونی تا امروز است. حتما میدانید که ظاهر یک کنسول برای متناسب بودن سیستم خنککنندگی و ایجاد صدای کمتر طراحی شده است؛ پس ظاهر نباید مهمترین عامل در انتخاب کنسول باشد.
شرکت سونی با ویژگی دوئلسنس (Dualsense) در کنترلرهای خود که از قابلیتهای جدید پلی استیشن 5 است در تجربه بهتر و غرقشدن بیشتر در بازی به شما کمک میکند. ایکس باکس سری ایکس و شرکت مایکروسافت قابلیت بسسیار جذابی دیگر را تدارک دیدهاند. آن ویژگی ایکس باکس گیم پس (Xbox Game Pass) میباشد. با استفاده از این ویژگی تازه مایکروسافت میتوانید به تمامی بازیهای گذشته در کنسولهای قبلی مایکروسافت (مثل ایکس باکس 360 ایکس باکس وان علاوه بر بازیهای جدید کنسول ایکس باکس سری ایکس) دسترسی داشته باشید.
بیوگرافی پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس
دو کنسول بازی ایکس باکس سری ایکس و پلی استیشن 5 نسلهای بعدی دو شرکت سونی و مایکروسافت هستند؛ این نسل در ساخت فضای عمیقتر در کنار پیشرفت فوقالعاده عظیم در گرافیک و پردازش بازیها تجربهای کاملا نو را به ارمغان میاورد. کنسول شرکت سونی 12 نوامبر 2020 در کشورهای منتخب و 19 نوامبر در سایر کشورهای جهان عرضه شد. تاریخ عرضه ایکس باکس 10 نوامبر بود.
بازیهای انحصاری مثل Halo یا Spider-Man Miles Morales تنها دو بازی موفق از مجموعه این بازیها هستند. واضح است بازیهای انحصاری پلی استیشن 5 بیشتر هستند اما مایکروسافت با استفاده از قابلیت گیم پس این فاصله را نزدیکتر کرده است.
در توانایی پردازش این دو دستگاه بسیار نزدیک به یکدیگر عمل میکند؛ هرچند مایکروسافت در برخی موارد حداقل روی کاغذ، امتیازات بالاتری دارد. در مقایسه هزینه پلی استیشن 5 و ایکس باکس سری ایکس قیمت هردو کنسول سونی و مایکروسافت برابر با 499دلار و معادل با 449 پوند میباشد. کنسول دیجیتال پلی استیشن 5 (بدون درایو دیسک) قیمتی برابر با 399 دلار دارد.
بررسی مشخصات سختافزاری و ویژگیهای پلی استیشن 5
پلی استیشن 5 در پردازنده خود از تراشه سفارشی AMD Ryzen استفاده نموده است. این پردازنده متشکل از 8 هسته با استفاده از Zen 2 و Navi در بخش گرافیکی مجهز شده است. توانایی فرکانسی پردازنده این کنسول 3.5 گیگاهرتز میباشد. GPU در پلی استیشن 5 با ارائه 36 واحد محاسباتی، فرکانس 2.23 گیگاهرتز و ارائه 10.28TFLOPs قدرتنمایی میکند. رم این کنسول بازی شرکت سونی 16 گیگابایتی و از نوع GDDR6 با پهنایباند 448 گیگابایت برثانیه ظاهر شده است.
برخی از این مشخصات در پلی استیشن 5 خبر از قابلیت ردیابی اشعه را بههمراه دارد. این قابلیتها و مشخصات مخصوصا در بخش GPU قبلا در سیستمهای گران قیمت PC دیده شده بود که اکنون در پلی استیشن 5 قرار گرفته است.
پلی استیشن 5 از کیفیت تصویر تا 8 کا پشتیبانی میکند پس توقع کیفیت محبوب 4 کا از آن پیش پا افتاده است. زیرا همین حالا پلی استیشن 5 با توانایی پشتیبانی از تصویر 8 کا از بسیاری از نمایشگرهای 1080HD که در اکثر خانهها وجود دارند با اختلاف بسیار بالاتر درحال قدرتنمایی است. سرعت تازهسازی در این کنسول 120 فریم درثانیه میباشد و این نشان دهنده این است که اگر نمایشگری با قابلیت پشتیبانی از HDMI2.1 داشته باشید در نمایش بازیها بسیار روانتر خواهد بود.
حداقل توانایی پردازش تصویر در پلی استیشن 5 کیفیت 4کا با نرخ 60 فریم درثانیه میباشد. قابلیت پشتیبانی از صدای سه بعدی در زمان بازی حس غوطهوری در اتمسفر بازی را ارتقا میبخشد. سونی این توانایی را با استفاده از موتور تمپست در پردازش صداها بهدست آورده است. این موتور میتواند صدها صدا را به طور همزمان پردازش کند. این ویژگی را میتوان با Dolby Atoms از نظر شباهت مقایسه نمود.
شاید یکی از جذابترین ویژگیهای سونی در کنسول پلی استیشن 5 استفاده از حافظه SSD باشد. ظرفیت در نظر گرفته شده برای آن 865گیگابایت میباشد. سرعت انتقال در این هارد درایو نیز 5.5گیگابایت در ثانیه است. این میزان برای دادههای فشرده شده تا 9 گیگابایت در ثانیه افزایش میابد. این به معنای بارگزاری بسیار سریعتر بازیها نسبت به گذشته است.
جذابترین ویژگی پلی استیشن 5 چیست؟
بدون شک جذابترین ویژگی پلی استیشن 5، قابلیت دوئلسنس (DuelSense) در کنترلر آن است. کنترلر دوئلسنس در پلی استیشن 5 از قابلیت بازخورد لمسی برخوردار است. این فناوری جایگزین DuelShock 4 شده است. توانایی شبیهسازی لرزشهای دست، اتمسفر بازی را به دستان شما منتقل میکند. در محیطهای مختلف بازیها غافلگیریهای این ویژگی شما را بیش از پیش غرق در بازی میکند. برای مثال دویدن روی یک ساحل شنی یا بارش باران احساسات شبیهسازی شدهای هستند که کنترلر دوئلسنس پلی استیشن 5 به خوبی آن را عرضه میکند.
توانایی این کنترلر در سازگاری با اجزای مختلف بازی و شبیهسازی به موقع آنها حس واقعی بودن بیش از گذشته به ارمغان میاورد. حس کردن لگد یک اسلحه بعد از شلیک، رها شدن رشته کمان و بازخورد آن تنها بخشی از مثالهای توانایی فوقالعاده جذاب این کنترلر هستند.
وجود جک هدفون در کنترلر مانند گذشته دیده میشود اما اینبار سونی شما را از داشتن میکروفون خارجی بینیاز میکند. استفاده از میکروفون داخلی در کنترلر پلی استیشن 5 نیاز شما به استفاده از هدست را از بین میبرد و با استفاده از آن میتوانید برای دوستان خود به راحتی پیام صوتی ارسال کنید. سونی اعلام کرده کنترلر قدیمی پلی استیشن 4 یعنی DuelShock 4 با پلی استیشن 5 سازگار نیست. در مقایسه مایکروسافت به سادگی امکان سازگاری تمامی کنترلرهای خودرا با ایکس باکس سری ایکس مهیا کرده است.
بررسی مشخصات سختافزاری و ویژگیهای ایکس باکس سری ایکس
ایکس باکس سری ایکس بهطور کلی در مقایسه با پلی استیشن 5 از نظر سختافزاری در برخی موارد روی کاغذ بسیار قدرتمند تر ظاهر شده است. از نظر مشخصات پردازنده AMD از همان نسل Zen 2 و RDNA 2 بهرهمیبرد. پردازنده ایکس باکس سری ایکس دوبرابر قدرتمندتر از ایکس باکس وان ایکس میباشد. این قدرتمندترین و چشمگیرترین سختافزار بازی نسبت به گذشته بوده است.
GPU در ایکس باکس سری ایکس از 12 ترافلاپ با 3328 لایه، و در عملکرد محاسباتی با 52 واحد میباشد. این ویژگی منجر به حفظ ثبات سرعت و عدم نوسان آن میشود. این پردازشگر با توانایی 1825گیگاهرتزی قفل شده و برخلاف دیگر GPUها در سرعت خود نوسان ندارد و بدون تاثیر از دما باقی میماند؛ در نتیجه تجربه پایداری هنگام بازی به همراه میاورد. پردازنده مرکزی (AMD Zen 2) در ایکس باکس سری ایکس 8 هستهای و 16 رشتهای است. قابلیت غیرفعالسازی برخی رشتهها برای افزایش سرعت تا حداکثر 3.8گیگاهرتز در این پردازنده موجود است.
درصورتی که تلویزیون سازگار با حداکثر توانایی ایکس باکس سری ایکس با درگاه HDMI2.1 داشته باشید، میتوانید از کیفیت 8کا و سرعت پردازش 120فریم درثانیه لذت ببرید. ایکس باکس سری ایکس با بهرهمندی از اشعه DirectX مشابه پلی استیشن 5 عمل کرده است. حافظه داخلی 1 ترابایتی ایکس باکس سری ایکس از نوع NVMe SSD میباشد. قابلیت افزایش سرعت بارگزاری 40 برابری با همکاری هارد درایو و رم ایکس باکس سری ایکس بهوجود آمده است.
رم استفاده شده در ایکس باکس سری ایکس از نوع GDDR6 و 16 گیگابایتی است و نسبت به ایکس باکس وان ایکس که 12 گیگابایتی بود ارتقا چشمگیری داشته است.
ایکس باکس سری ایکس با کاهش نرخ تاخیر با استفاده از ویژگی نو و مدرن، بهبود ارتباط کنترلر با بازیکن و تلفیق بیشتر، پشتیبانی از نرخ تازهسازی متغیز و قابل سازگار، آینده نگری بیشتری داشته است. قابلیت پیگیری ادامه چندین بازی بهطور همزمان (Quick Resume) از جذابترین ویژگیهای ایکس باکس سری ایکس میباشد.
از دیگر ویژگیها میتوان به پشتیبانی از لوازم جانبی (مثل هدست) ایکس باکس وان ایکس، یا برخی امتیازهایی که مایکروسافت جهت کاهش هزینههای شما در ارتقای کنسول از نسل ایکس باکس وان به ایکس باکس سری ایکس مهیا کرده است چشمگیرند. برای مثال اگر از تجربه بازی سایبرپانک 2077 روی کنسول ایکس باکس وان ایکس راضی نبودید، میتوانید بدون هیچ هزینه اضافی از بازی کردن نسخه ارتقا یافته و بسیار متفاوت آن در ایکس باکس سری ایکس لذت ببرید.
بازیهای مثل GEARS 5 برای بهکارگیری حداکثر توانایی و ارائه بهترین کیفیت در ایکس باکس سری ایکس بهبود یافتهاند. قابلیت ایکس باکس گیم پس جذابترین ویژگی ایکس باکس سری ایکس است که شما امکان دسترسی به صدها بازی از نسلهای مختلف ایکس باکس(ایکس باکس 360،ایکس باکس وان) را میدهد.
مقایسه قیمت ایکس باکس سری ایکس و پلی استیشن 5
هردو کنسولهای ایکس باکس سری ایکس و پلی استیشن 5 قیمتی برابر با 499 دلار دارند. در نسخههای ارزانتر نسل جدید ایکس باکس سری اس 299 دلار و پلی استیشن 5 دیجیتال 399 دلار قیمت دارد.
در آخر با دو کنسول بسیار قدرتمند و البته بسیار مشابه از نظر توانایی روبرو هستیم. این دو کنسول هرکدام به نوع خود امتیازات ویژهای برای عرضه دارند. در ظاهر پلی استیشن 5 بسیار بزرگتر است اما این از محبوبیت ظاهرش کم نمیکند. در مقابل ایکس باکس سری ایکس با بهرهبری از ظاهر مکعبی شکل مخصوصا با حالت افقی دلربایی میکند. توانایی بسیار نزدیک، حافظه SSD در هردو کنسول، جذابیت منحصربفرد بازیهای انحصاری، کاربری ویژه و مخصوص، غافلگیریهای هیجانانگیر و کنترلرهای زیبا و خاص مقایسه و قضاوت این دو کنسول زیبا و قوی را سختترهم کرده است. تجربه روانتر در برخی موارد (ایکس باکس سری ایکس) یا در اختیار داشتن بازیهای انحصاری بیشتر در پلی استیشن 5؟ انتخاب شما کدام است؟
منبع: techradar.com