وی پی ان‌های مخصوص استریمینگ چگونه کار می‌کنند؟

توسط سمیرا گلکار
4 minutes read

بعضی از کاربرانی که به دنبال بهترین وی پی ان‌های 2021 هستند، این کار را برای استریمینگ انجام می‌دهند.

شبکه‌های مجازی خصوصی (یا وی پی ان) ابزار بسیار محبوب و کاربردی برای تماشای فیلم‌های هالیوود، سریال‌های تلویزیون سراسر جهان، مسابقات ورزشی و غیره هستند و مثل هر ابزاری کسب اطلاعات درباره این ابزار و طرز کار آن می‌تواند مفید باشد.

در این مقاله به شما خواهیم گفت که وی پی ان چطور می‌تواند منجر به ارتقای سرعت برای استریمینگ شود و برای انتخاب وی پی ان باید چه نکاتی را در نظر داشته باشید.

نتفلیکس

دلیل استفاده از وی پی ان برای استریمینگ چیست؟

برای خیلی از افراد، مهم ترین دلیل استفاده از وی پی ان دسترسی به محتوای بیشتر است. شاید در عصر امروزی که صدها کانال ماهواره‌ای و کابلی و ده‌ها سرویس استریمینگ در دسترس مخاطبان قرار دارد این نکته عجیب به نظر برسد اما واقعیت این است که این گستردگی گزینه‌ها باعث شده که فیلم‌ها و برنامه‌های تلویزیونی روی ده‌ها سرویس مختلف در مناطق مختلف توزیع شوند.

مثلاً در بریتانیا اشخاصی که مجوز تماشای تلویزیون را دارند می‌توانند به همه برنامه‌های بی بی سی آی‌پلیر دسترسی پیدا کنند اما خیلی از برنامه‌های سرویس هولو در دسترس بریتانیایی‌ها و حتی آمریکایی که به خارج از این کشور سفر می‌کنند قرار ندارد. همچنین آمریکایی‌ها نمی‌توانند جدیدترین دارم‌های آی‌پلیر را مشاهده کنند. مگر اینکه از یک وی پی ان خاص استفاده کنند که برای دور زدن این محدودیت‌های جغرافیایی طراحی شده باشد.

حتی سرویس‌های جهانی مثل نتفلیکس و آمازون پرایم هم محتوای خودشان را برای مناطق مختلف رده بندی می‌کنند یعنی ممکن است بعضی از فیلم‌هایی که در بعضی مناطق قابل مشاهده هستند، در دسترس مشترکان مناطق دیگر قرار نداشته باشند. بنابراین استفاده از وی پی ان به رفع این محدودیت‌ها کمک می‌کند.

استریمینگ

وی پی ان چطور کار می‌کند؟

اساساً کار وی پی ان، برقراری ارتباط شما با اینترنت از طریق یک کانکشن امن، خصوصی و رمزنگاری شده است. وی پی ان به جای هدایت ترافیک شما از سرورهای ISP (شرکت ارائه دهنده خدمات اینترنت) آن را از سرورهای واسط و راه دور عبور می‌دهد.

این کار باعث مخفی شدن آی‌پی شما شده در نتیجه می‌تواند موقعیت جغرافیایی شما را مخفی کند – به خصوص وقتی سرورهای وی پی ان در کشورهای مختلف مستقر باشند. به این روش اسپوفینگ (یا جعل) هم گفته می‌شود که امکان دسترسی به محتوایی با محدودیت جغرافیایی را فراهم می‌کند.

توجه داشته باشید که بعضی از سرویس‌های استریمینگ استفاده از وی پی ان را منع کرده اند گرچه به ندرت مشاهده شده که به خاطر چنین کاری، اشتراک یک کاربر لغو شود. معمولاً این سرویس‌ها در صورت شناسایی وی پی ان دسترسی به محتوا را مسدود می‌کنند و بعد از قطع وی پی ان می‌توانید دوباره به آن دسترسی پیدا کنید.

با توجه به عملکردها و قابلیت‌های وی پی ان، این ابزار تبدیل به یکی از ابزارهای پرکاربرد شده و همین موضوع باعث شده که نصب و استفاده از وی پی ان به راحتی ممکن شود. کافیست اطلاعات خرید و ثبت را تکمیل کرده و بعد دستورالعمل‌های نصب را دنبال کنید.

اکثر وی پی ان‌ها را می‌توان طوری تنظیم کرد که پس از نصب هنگام شروع به کار سیستم فعال شوند در نتیجه کار شما راحت تر شده و نیازی نیست که هنگام نیاز آن را متصل کنید. بعضی دیگر از این سرویس‌ها مثلاً به صورت اختصاصی برای نتقلیکس یا آی‌پلیر طراحی شده اند.

ویژگی‌های یک وی پی ان خوب چیست؟

هنگام جستجو و انتخاب وی پی ان مهم ترین نکاتی که باید در نظر داشته باشید قابلیت اطمینان، سرعت و پوشش جهانی است. سرویس‌هایی مثل ExpressVPN و NordVPN جزء بهترین سرویس‌ها محسوب می‌شوند.

ExpressVPN بیش از 3 هزار سرور در 160 محل مختلف در بیش از 90 کشور جهان دارد که امکان مشاهده محتوای نتفلیکس، آمازون پرایم، آی‌پلیر، یوتیوب و هولو را فراهم می‌کنند. NordVPN هم بیش از 5500 سرور دارد اما این سرورها در 59 کشور قرار دارند و قابلیت SmartPlay آن، داده‌ها را طوری رمزنگاری می‌کند که استریمینگ محتوای اچ‌دی بهینه سازی شود.

جمع بندی

می توان به راحتی و با استفاده از وی پی ان به سرویس‌های استریمینگ و انواع محتوا در هر جای دسترسی پیدا کرد تا تجربیات کاربری ارتقاء یافته و مشکلات عدم دسترسی به محتوا و محدود شدن سرعت اینترنت از سمت ISP حل شوند.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟