فهرست عنوانها
گوشی گلکسی A52 سامسونگ یک عضو جدید دیگر خانواده گلکسی A سامسونگ است که بهترین توصیف ما برای این گسترش شدید این خانواده طی سالهای اخیر مانند شاخ و برگهای یک درخت است.
سری محصولات گلکسی A سامسونگ بهقدری متنوع هستند که هر نوع مشخصاتی را دارند از مدلهای ارزان گرفته تا در حد پرچمدار و سامسونگ میتواند با توجه به آن یک زیر برند مجزا را تشکیل دهد.
البته ما چنین پیشنهاد جسورانهای را نمیکنیم. بهرحال، غول کرهای ظاهرا سرمایهگذاری عظیمی روی خانواده گلکسی A کرده است. در حقیقت، این سری بخش در شرایط فعلی بخش زیادی از درآمد این شرکت را رقم میزند.
تنها یک راه برای رسیدن به این سطح موفقیت وجود دارد یعنی ارائه قابلیتها و امکانات رقابتی تحت یک برندینگ بسیار قدرتمند با قیمت معقول.
وظیفه سختی که سامسونگ مانند یک قهرمان واقعی با آن در دنیای گوشیهای هوشمند روبرو شده است و در سراسر نسلهای اخیر گلکسی A میتوانیم قدمهای تدریجی این شرکت را رو به جلو ببینیم.
امسال گوشی گلکسی A32 و همچنین دو مدل اخیرا معرفی شده یعنی گوشی گلکسی A52 و A72 از نظر ارزش در درجه بالایی قرار میگیرند.
اما شاید مدل استاندارد گلکسی A52 بیشترین درخشش را دارد و امسال فراتر از انتظار ظاهر میشود. دستگاهی که برای نقد امروز خود در روکیدا انتخاب کردیم، مدل LTE گوشی Galaxy A52 است.
قیمت مدل پایه 4GB/128GB این گوشی 349 یورو است، در حالی که برای خرید مدل فایو جی باید 430 یورو بپردازید. مدل دوم مجهز به چیپست سریعتر اسنپدراگون 750G و یک نمایشگر سریعتر 120 هرتز و با مقدار رم بیشتر برای مدل پایه (6 گیگابایت) است.
گرچه از ما بپرسید، از نظر ارزش چیز خاصی به آن اضافه نشده است. با این مقدمه در این مطلب گوشی A52 سامسونگ را نقد میکنیم. پس مانند همیشه همراه روکیدا باشید (برای دیدن تصاویر در اندازه بزرگ روی آنها کلیک کنید).
مشخصات گوشی گلکسی A52 سامسونگ
- بدنه: 159.9 در 75.1 در 8.4 میلیمتر، 189 گرم، فریم پلاستیکی، قاب پشتی پلاستیکی، شیشه گوریلا گلس 5 در جلو، گواهینامه IP67 برای مقاومت در برابر آب (تا عمق 1 متر به مدت 30 دقیقه) و گرد و غبار
- نمایشگر: سوپر آمولد 6.5 اینچی، نرخ تازهسازی تصویر 90 هرتز، حداکثر روشنایی 800 نیت، دقت 1080 در 2400 پیکسل، نسبت تصویر 20:9، تراکم پیکسلی 405 پیکسل در هر اینچ
- چیپست: اسنپدراگون 720G کوالکام (8 نانومتری): پردازنده مرکزی 8 هستهای (2 هسته کریو 465 گلد با سرعت کلاک 2.3 گیگاهرتز و 6 هسته کریو 465 سیلور با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز)؛ پردازنده گرافیکی آدرنو 618
- سیستم عامل: اندروید 11، رابط کاربری One UI 3.1
- دوربین عقب: عریض (اصلی): 64 مگاپیکسل، دریچه دیفراگم F/1.8، 26 میلیمتری، اندازه حسگر 1/1.7 اینچ، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، فوکوس خودکار تشخیص فازی، لرزشگیر اپتیکال تصویر؛ دوربین فوق عریض: 12 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/2.2، میدان دید 123 درجه، اندازه پیکسل 1.12 میکرومتر، دوربین ماکرو و حسگر عمقسنج: 5 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/2.4
- دوربین جلو: 32 مگاپیکسل، دریچه دیافراگم F/2.2، 26 میلیمتری (عریض)، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، اندازه حسگر 1/2.8 اینچ
- دوربین فیلمبرداری: دوربین عقب: 4K@30fps، 1080p@30/120fps، لرزشگیر الکترونیک تصویر مبتنی بر ژیروسکوپ؛ دوربین جلو: 4K و فیلمبرداری با سرعت 30 فریم بر ثانیه
- باتری: 4500 میلیآمپر ساعت؛ سرعت شارژ سریع 25 وات؛ شارژ 50 درصد پس از 30 دقیقه (ادعای سامسونگ)
- سایر مشخصات: حسگر اثر انگشت (زیر نمایشگر، اپتیکال)، جک هدفون 3.5 میلیمتری، +ANT
زمانی که گوشی گلکسی A52 را با مدل سال قبل یعنی گوشی گلکسی A51 مقایسه میکنیم، ارزش آن به مراتب بیشتر مشخص میشود.
یقینا قیمت کمی بالا رفته است اما نه آن چنان که توی ذوق بزند چون حالا مشخصاتی مانند نرخ تازهسازی 90 هرتز، گواهینامه IP67، بلندگوهای استریو، باتری بزرگتر 4500 میلیآمپر ساعت، سرعت شارژ 25 وات و دوربین اصلی با دقت بیشتر 64 مگاپیکسل اصلی با لرزشگیر اپتیکال تصویر به این گوشی اضافه شدهاند.
به نظر ما چنین چیزهایی باعث میشود گوشی Galaxy A52 نزدیک به یک پرچمدار باشد، چون اصطلاح بهتری برای توصیف عقیده خود نداریم.
ارزش پیشنهادی عالی است و کمتر چیزی را دوست نداریم. حداقل روی کاغذ اینطور است و در سطور بعدی بهتر همه چیز مشخص میشود.
جعبه گشایی گوشی گلکسی A52 سامسونگ
گوشی Galaxy A52 در یک جعبه دو تکه ساده وارد بازار شده است. جنس جعبه پلاستیکی نیست و سامسونگ فقط از مقوا استفاده کرده است.
با این حال با یک جعبه محکم و ضخیم روبرو هستیم. در مورد متعلقات داخل جعبه باید به تنها یک شارژر از نوع تایپ A معمولی و یک کابل تایپ A به تایپ C اشاره کنیم. چند دفترچه هم به همراه این موارد دیده میشود و تمام.
همین ابتدا اشاره کنیم این گوشی از سرعت شارژ 25 وات پشتیبانی میکند. گرچه داخل جعبه آن چنین شارژری نیست، بلکه سامسونگ به یک شارژر 15 وات ساده بسنده کرده است.
گرچه، ممکن است در بازارهای فروش دیگر قضیه فرق داشته باشد. علاوه بر این، اگر به سرعت شارژ سریعتر نیاز ندارید زیاد مشکل خاصی نیست، ولی با این حال کمی اخمهای کاربران را جمع میکند.
طراحی گوشی Galaxy A52 سامسونگ
سامسونگ واقعا سخت در تلاش است تا سری گلکسی A نه تنها از نظر ارزش پیشنهادی، بلکه از نظر بصری نیز به دل بنشینند. بنابراین در دو گوشی گلکسی A52 و A72 شاهد استفاده از طراحیهای جدید و ترند هستیم.
غول کرهای در بازاریابیهای خود بدون شک نسل جوان زد را هدف قرار داده و توجه خود را روی خلاقیت و توجه این نسل به مسائل اجتماعی گذاشته است.
تمرکز سامسونگ در طراحی جدید بهطور کلی روی قاب پشتی بوده است که یک سطح ابریشمی و نرم تقریبا مانند یک پوست وینیلی (شکلی از پلاستیک) دارد.
این گوشی به رنگهای مشکی، سفید، بنفش و آبی به بازار عرضه شده و در توصیف تمام این رنگها صفت «عالی» استفاده شده است.
این صفت نوعی سنگ بنای بازاریابی برای گوشیهای گلکسی A32، A52 و A72 بوده است، چون سامسونگ در این گوشیها واقعا روی «باتری، نمایشگر و دوربین عالی» تاکید داشته است و از طرفی همسو با شعار «عالی برای همگان» این شرکت است.
اما ما نظر متفاوتی داریم. مدل بنفش رنک تحت بررسی ما جذاب است و همچنین زمانی که آن را در دست میگیرید، یک حس ماندگار به جا میگذارد.
این حس به نوعی پلاستیکی و ملایم ولی همچنین اندکی ابریشمی است. این حس بسیار خاص است و توصیه میکنیم پیش از خرید گوشی گلکسی A52 آن را در دست بگیرید، چون واکنش شما ممکن است فرق داشته باشد.
شکل قاب پشتی نیز به نوعی ویژه است. این قسمت بهنوعی داخل فریم میانی با یک زاویه اندکی شیبتر فرو رفته است تا حس یک لبه را به جا بگذارد.
در مقایسه با شیب تدریجی روی اکثر گوشیهای دیگر با پنل پشتی پلاستیکی و شیشهای نه بدتر و نه خوبتر است. فقط کمی فرق دارد.
با وجود این مرزکشی و خطوط متفاوت روی این گوشی، آرایش دوربین کاملا از زبان طراحی اصیل روی گوشی گلکسی A51 الهام گرفته است. همچنین ترکیب رنگ ما را به یاد خانواده گلکسی نوت 20 میاندازد.
گوشی Galaxy A52 از نظر مواد و کیفیت ساخت مناسب است و همه چیز محکم کنار هم قرار گرفتند. این دستگاه بهویژه سنگین نیست ولی از نسل قبلی خود کمی ضخامت بیشتر دارد تا ابعاد آن 159.9 در 75.1 در 8.4 میلیمتر باشد و وزن آن نیز کمی بیشتر و 189 گرم است.
فریم میانی پلاستیکی است و همین کیفیت ساخت بهترین حدسی است که میتوانیم برای پنل پشتی نیز بزنیم. روی نمایشگر را شیشه گوریلا گلس 5 پوشانده است که به مراتب بهتر از گوریلا گلس 3 روی نمایشگر A51 است.
یک تغییر خوشایند و مهم دیگر در این بخش گواهینامه IP67 به معنای ضدآب و گرد و غبار بودن این گوشی است.
A52 اولین عضو خانواده گلکسی A با چنین ویژگی مهمی است و باید قدردان سامسونگ باشیم.
کلیدهای کنترلی
در مورد آرایش کلیدهای کنترلی روی گوشی گلکسی A52 هیچ چیز عجیب یا خاصی وجود ندارد و البته شاکی نیز نیستیم.
همچنان وجود جک هدفون 3.5 میلیمتری جای خوشحالی دارد که در انتهای گوشی قرار گرفته است. کنار آن پورت یواسبی C با قابلیت OTG است که پشت آن کنترلر یواسبی 2.0 قرار دارد و در کنار آن تک بلندگوی گوشی است.
بلندگوهای استریو A52 از نوع هیبریدی است تا بلندگوی مکالماتی در بالا نقش کانال دوم صدا را نیز داشته باشد.
بالای دستگاه تقریبا خالی است و فقط یک میکروفون ثانویه حذف نویز و شیار سیمکارت دیده میشود. این درگاه هیبریدی است، یعنی از بین استفاده از سیمکارت دوم و کارت حافظه باید یکی را انتخاب کنید.
سمت چپ گوشی گلکسی A52 کاملا خالی است. در این بخش تقریبا بهراحتی میتوانید جنس پلاستیکی فریم را حس کنید.
گرچه اگر دقت نکنید، به نظر ما لمس سطح آن حس خوبی دارد و به هیچوجه بیکیفیت حس نمیشود. گرچه، هدف تقلید کیفیت ساخت فلزی نیز نبوده است.
در سمت راست دکمههای تنظیم حجم صدا و پاور قرار گرفتند. هر دو دکمه موقعیت ارگونومیک با واکنشدهی خوب دارند و بهراحتی فشار داده میشوند. مجددا انتقادی نداریم.
حواشی اطراف نمایشگر باریک و مناسب هستند. باریک بودن آنها در سطح حواشی اطراف نمایشگر گلکسی A51 نیست، ولی تفاوت جزئی در بهترین حالت وجود دارد.
علاوه بر این، بلندگوی مکالماتی تقویت شده احتمالا به جای بیشتری نیاز داشته است. از طرفی حفره بسیار کوچک نمایشگر نیز ظاهر مدرنی به گوشی میدهد.
حسگر زیر نمایشگر گوشی Galaxy A52 واقعا عملکرد باثباتی دارد، گرچه براساس استانداردهای امروزی کمی سرعت آن آهسته است. گرچه همچنان قابل اعتماد است.
تنها شکایتی که در این بخش میتوانیم داشته باشیم، شاید نبود چراغ وضعیت است.
نمایشگر گوشی گلکسی A52 سامسونگ
A52 و همچنین دو مدل A32 و A72 از نظر نمایشگر به مراتب بهتر از نسلهای قبلی خود هستند. سامسونگ کاملا همه چیز را متحول کرده است.
ویژگی نرخ تازهسازی تصویر بالا به اعضای خانواده گلکسی A نیز پیدا کرده است و تنها محدود به یک دستگاه نیست. هر 3 مدلی که نام بردیم نمایشگرهای روان 90 هرتز دارند، از جمله نمایشگر 6.5 اینچی A52.
این پنل نه تنها سریعتر، بلکه کاملا روشنتر نیز است. سامسونگ حداکثر روشنایی 800 نیت را برای A52 تبلیغ کرده است. ما در تستهای خود به آمار بسیار نزدیکی با استفاده از 75 درصد مساحت نمایش دست پیدا کردیم.
زمان استفاده از گوشی گلکسی A52 در محیط بیرون، حتی در روزهای کاملا آفتابی مشکلی نخواهید داشت.
از نظر دقت رنگ، دو تنظیمات Vivid (پیشفرض) و Natural در اختیار نمایشگر قرار دارد. تنظیمات اول یک اسلایدر تن رنگ نیز به همراه تنظیمات سفارشی نقطه سفید دارد.
حالت دوم مانند تمام دستگاههای سامسونگ برای فضای رنگ SRGB بهینه شده است و در این گوشی دقت رنگ بسیار خوبی را نشان میدهد.
با آن که نمایشگر گوشی گلکسی A52 سرعت و روشنایی بسیار بالایی دارد، ولی از استانداردهای HDR پشتیبانی نمیکد.
با این حال، ویژگی مثبت آن پشتیبانی از استاندارد Widevine L1 است تا این گوشی بتواند محتواهای فول اچدی روی نتفلیکس را پخش کند.
سامسونگ همچنین تنظیماتی را برای حفاظت از نور آبی به اسم Eye comfort shield لحاظ کرده است. این ویژگی تنظیمات سازشی دارد که نور را در سراسر روز بهصورت تدریجی تنظیم میکند و اگر برایتان لازم است یک گزینه زمانبندی ساده نیز دارد.
همچنین میتوانید حالت تاریک را براساس زمانبندی فعال و غیرفعال کنید.
مدیریت نرخ تازهسازی تصویر
90 هرتز نظر نرخ تازهسازی تصویر یک گزینه نسبتا «ردهابتدایی» روی یک گوشی هوشمند مدرن است. با وجود این، واکنشپذیری و روانی بیشتر نمایشگر بهویژه زمان اسکرول کردن ملموس و قابل تحسین است.
از طرفی با آن که مقدار نرخ تازهسازی تصویر آن چنان بالا نیست، با این حال کاربر دوست دارد روی آن مدیریت داشته باشد تا بتواند حداکثر استفاده از این تجربه ببرد و همچنین در این بین عمر با ارزش باتری از بین نرود.
سامسونگ قول کنترل پیشرفته نرخ تازهسازی تصویر را در گوشی گلکسی A52 برخلاف پرچمدارهای خود نداده است و با فعال کردن حالت 90 هرتز، زمان کار با گوشی تنظیمات آن تغییر نمیکند.
ما اپلیکیشنهایی را مانند اپل گالری و ویدئو پلیر پیشفرض گوشی، گوگل فوتوز، جیمیل، گوگل درایو و پلی استور را تست کردیم و همگی 90 هرتز اجرا شدند.
اپلیکیشنهای یوتیوب، نتفلیکس، فیسبوک، اینستاگرام، تیک تاک و اسنپ چت نیز رفتار مشابهی را نشان دادند. اپلیکیشنهایی که به هر دلیلی باید در حالت 60 هرتز کار کنند، یقینا در نرخ تازهسازی تصویر پایینتر اجرا شدند. اما آنها را نباید حساب کرد.
مثالهای بارز این اپلیکیشنها شامل گوگل مپ و اپلیکیشن دوربین و همچنین اپلیکیشهایی میشود که از یک کامپوننت رابط کاربری گوگل مپ استفاده کرده یا نمایاب دوربین را فعال میکنند.
چنین چیزهایی ما را بیشتر به این نتیجهگیری میرساند که منظور سامسونگ از گفتن عبارت «حالت حرکتی با روانی بالا» زمان معرفی گوشی گلکسی A52، فقط حالت 90 هرتز بوده است.
منصفانه نیز نگاه کنیم، اشارهای به عبارت «سازشی» یا هر چیز دیگری نشده است که تاکیدی بر چنین عملکرد روانی در سراسر بخشهای رابط کاربری داشته باشد، بنابراین زیاد نمیتوانیم شاکی باشیم.
از نظر مصرف باتری تفاوت چندانی بین حالت 60 هرتز یا 90 هرتز وجود ندارد، همانطور که در بخش باتری این موضوع را خواهید دید.
فقط امیدوار هستیم که سامسونگ کمی لطف بیشتر به این گوشی کند تا با یک بهروزرسانی نرمافزاری، تنظیمات روانی گوشی کمی «هوشمندانهتر» شود.
در نهایت ما تعدادی بازی را که از پنلهای با نرخ تازهسازی تصویر بالا پشتیبانی میکنند، روی گوشی گلکسی A52 اجرا کردیم.
گرچه باید دقت کنید پردازش عناصر گرافیکی بالاتر از 60 هرتز کمی برای پردازنده گرافیکی آدرنو 618 داخل این گوشی سخت است. حتی به کمک بهینهسازیهای عملکرد و تغییر دقت که اپلیکیشن گیم لانچر سامسونگ در اختیارتان قرار میدهد.
با این حال، کمی امیدوارکننده است که این گوشی چنین بازیهایی را به جای افت به 60 هرتز، همان 90 هرتز اجرا میکند. البته به این شکل نیست که گوشی همیشه بتواند حالت 90 هرتز را حفظ کند.
اما اگر بازیهای نسبتا ساده و سبک را انتخاب کنید، به اندازه کافی بازی وجود دارد که روی این گوشی برای ارائه یک تجربه لذتبخشتر بیشتر از 60 هرتز اجرا شوند.
عمر باتری گوشی گلکسی A52 سامسونگ
شرکت کرهای توانسته است در بدنه با ضخامت 8.4 میلیمتر این گوشی یک باتری قابل احترام 4500 میلیآمپر ساعت را قرار دهد که با آن که کمتر از باتری 5000 میلیآمپر ساعت داخل A32 است، ولی از باتری 4000 میلیآمپر ساعت نسل قبلی ظرفیت بیشتری دارد.
مانند روال همیشگیمان تستهای بازپخش ویدئو و گردش در وب را با تنظیمات متفاوت نمایشگر از نظر نرخ تازهسازی تصویر قرار دادیم که روی این گوشی 60 و 90 هرتز هستند.
ابتدا با حالت «High Smoothness» 90 هرتز روی گوشی گلکسی A52 شروع کردیم که عدد قابل توجه 105 ساعت به دست آمد که از گوشی با چنین چیپست و باتری و نمایشگر اولد انتظار میرود.
اگر مدل فایو جی این گوشی را انتخاب کنید که مجهز به چیپست اسنپدراگون 750G است، باید انتظار عمر باتری کمتری را داشته باشید.
همانطور که قبلا بارها گفتیم اختلاف مصرف شارژ در پنلهای اولد در دو حالت 60 و 90 هرتز آنقدر زیاد نیست که روانی بیشتر نمایشگر را فدای صرفهجویی در مصرف باتری کنید.
ما بهویژه تست بازپخش ویدئو را در حالت 90 هرتز انجام دادیم که اختلاف آمار تنها 1.5 ساعت بود و به نظر ما بهتر است زمان پخش ویدئو همان حالت 60 هرتز را فعال کنید.
سرعت شارژ باتری گوشی Galaxy A52 سامسونگ
این گوشی همانطور که در بالا گفتیم با یک شارژر 15 وات عرضه شده است و حتی از یک کابل قدیمیتر یواسبی A به C استفاده میکند.
یقینا هدف کاهش هزینهها بوده است. با این حال، گوشی گلکسی A52 از سرعت شارژ 25 وات نیز پشتیبانی میکند و البته باید شارژر جداگانهای را برای شارژ با این سرعت بخرید.
تصاویر زیر سرعت شارژ با هر دو شارژر را نشان میدهد که کاملا مزیت استفاده از یک شارژر قدرتمندتر مشخص است.
کمی از دست سامسونگ بابت نبود شارژر 25 وات در جعبه دلخور هستیم، ولی به نظر ما این شرکت میخواهد امسال آمار فروش شارژرهای خود را بالا ببرد و ما نیز باید به این تصمیم تن دهیم. ولی آیا واقعا کسی است بخواد شارژر قدرتمندتر سامسونگ را بخرد؟
با این حال، اختلاف سرعت شارژ بهصورت ملموس وجود دارد و در مقایسه با نسل قبل بهتر شده است.
کیفیت صدای گوشی گلکسی A52 سامسونگ
یک تغییر دیگر این گوشی در مقایسه با نسل قبلی اسپیکرهای استریو است. گرچه اسپیکرهای استریو یک سیستم ساده یعنی تک بلندگو در انتها و بلندگوی مکالماتی تقویت شده در بالا است که نقش دوم خود را به عنوان کانال صوتی دیگر دارد.
با این حال، کیفیت صدا در مقایسه با نسل قبلی به مراتب فرق کرده است که باید واقعا قدردان سامسونگ بود. بهطور کلی کیفیت صدای بلندگو از نظر حجم صدا و شفافیت بهترین نیست.
با این حال، بسیاری از رقبای میانرده خود را از این نظر کنار میزند تا در تست بلندگوی ما امتیاز «خوب» را به دست آورد.
همچنین باید اشاره کنیم چنین امتیازی با خاموش بودن دالبی اتموس و قرار دادن تنظیمات اکولایزر روی نرمال به دست آمد. اگر دالبی اتموس را روشن کنید، طبق انتظار حداکثر حجم صدا کمی پایین میآید.
نیازی به اشاره به این موضوع بود. چون گوشی گلکسی A52 نه تنها بلندگوهای استریو دارد، بلکه از دالبی اتموس نیز پشتیبانی میکند.
زمان استفاده از دالبی اتموس میتوانید از بین پیشتنظیمات آن برای فیلم، موسیقی و صدا استفاده کنید و یک گزینه خودکار نیز وجود دارد.
فعال کردن تنظیمات دالبی اتموس برای گیمینگ صداهای خاصی را بهینه و بلندتر میکند مانند صدای پا در بازیها تا کمی در بازی وضعیت بهتری به دست آورید.
در تست ما، دالبی اتموس توانست بدون واقعا تغییر بارز منحنی تست کیفیت پخش صداهای با فرکانس فوقالعاده پایین را اندکی بهتر کند.
اگر گزینه مربوط به آن را خاموش کنید، صدای خروجی از گوشی بلندتر خواهد شد. گرچه اگر گوشی را زمان پخش صدا به گوش خود نزدیک کنید، به سختی تاثیر آن را متوجه خواهید شد.
به هرحال، به نظر ما داشتن این ویژگی و تصمیم به استفاده نکردن، بهتر از نبود آن است. در پایان این بخش همچنین باید بگوییم گوشی گلکسی A52 سامسونگ یک اکولایزر پیشرفته به همراه سیستم Adapt Sound سامسونگ دارد تا بتوانید طبق سلیقه و اولویتهای خود یک پروفایل صوتی درست کنید.
بخش نرمافزاری: سیستم عامل اندروید 11 و لانچر One UI 3.1
سامسونگ بدون شک درک میکند برای درخشش سختافزار گوشی خود، باید یک بخش نرمافزاری مناسب از آن پشتیبانی کند.
غول کرهای برای پایبندی به شعار «عالی برای همگان» در نسل جدید خانواده گلکسی A خود از جدیدترین نسخه اندروید استفاده کرده است.
اول از هر چیزی، گوشی گلکسی A52 سامسونگ با جدیدترین لانچر سامسونگ یعنی One UI 3.1 و اندروید 11 از همان ابتدا وارد بازار شده است.
جنبه بهتر ماجرا تضمین انتشار 3 سال نسخههای جدید اندروید و 4 سال بهروزرسانیهای نرمافزاری برای این گوشی و A72 است.
بنابراین باید در سال 2023 نسخه اندروید 11 را بتوانید دریافت کنید که تعهد عالی سامسونگ برای پشتیبانی را نشان میدهد، اگر چنین اتفاقی رخ دهد.
بخش نرمافزاری این گوشی حرکت جدید سامسونگ را نشان میدهد، چون گوشیهایی مانند گوشی گلکسی A02s که قبلا نقد کرده بودیم و جدیدا به بازار آمدند، از اندروید 10 و One UI 2.5 استفاده میکنند. بدون تعهد و وعده سامسونگ برای پشتیبانی بلند مدت.
منصفانه نگاه کنیم، One UI 3.1 به سختی از نظر بصری متفاوتتر از One UI 3.0 و حتی نسخه 2.5 آن است. با این حال، تفاوتهای ظریفی وجود دارد.
به عنوان مثال، میانبرهای پیشفرض قفل صفحه نمایش یعنی شمارهگیر و دوربین حالا تک رنگ هستند، در حالی که قبلا رنگ اپلیکیشنهای مربوطه خود را داشتند.
گرچه عجیب است اگر اپلیکیشنهای متفاوتی را انتخاب کنید، رنگ خود را حفظ خواهند کرد و از این نظر تفاوتی بین استفاده از اپلیکیشنهای خود سامسونگ یا شرکتهای دیگر وجود ندارد.
در بین تغییرات عملکردی روی قفل صفحه نمایش اضافه شدن ویجت سلامت به چشم میخورد. حالا میتوانید بدون باز کردن گوشی خود از قفل بررسی کنید چقدر در طول روز از گوشی خود استفاده کردید.
از طرف دیگر، تنظیمات نمایشگر همیشه روشن ساده شده است.
برای باز کردن گوشی از قفل بهتر است از حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر استفاده کنید. گزینه باز کردن با تشخیص چهره نیز وجود ندارد.
در بعضی از موارد استفاده از راهحل دوم سادهتر است، ولی باید امنیت کمتر آن را به علت استفاده از تنها دوربین سلفی به جان بخرید. متاسفانه اسکنرهای عنبیه چشم به تاریخ پیوستند.
یک تغییر بارز دیگر این است که اگر سایهبان نوتیفیکیشن را به پایین بکشید، تمام صفحه زیر آن را میپوشاند حتی اگر یک کارت نوتیفیکیشن وجود داشته باشد یا اصلا نباشد.
قبلا، بخشی از صفحه زیر آخرین نوتیفیکیشن قابل مشاهده ولی به رنگ تیره باقی میماند. همچنین باید اشاره کنیم تاگلهای سریع را حالا مستقیما میتوان به جای این که وارد منو مربوطه شوید، با استفاده از دکمه + در انتهای لیست ویرایش کنید.
به لطف اندروید 11، حالا بخشی به اسم تاریخچه نوتیفیکیشن نیز وجود دارد. از بخش منو تنظیمات میتوانید به آن دسترسی داشته باشید، بنابراین در دسترس فوری نیست. این قابلیت برای زمانی مفید است که یک نوتیفیکیشن را سریعا خلاص میکنید و ظاهرا نمیدانید در چه رابطه بوده است.
گرچه باید این ویژگی را فعال کنید، چون در حالت پیشفرض خاموش است.
اندروید 11 به شیوه جدیدی به اسم حبابها (Bubbles) نوتیفیکیشنهای اپلیکیشنهای پیامرسان فوری را مدیریت میکند و رابط کاربری One UI 3.1 نیز از آن پیروی کرده است.
این قابلیت به ویژگی مشابه قبلی سامسونگ به اسم نمایش پاپآپ هوشمند اضافه شده است. تنظیمات مربوطه این ویژگی در زیر منو «Floating Notifications» دیده میشود و در این بخش میتوانید تنظیمات هر دو قابلیت را غیرفعال کنید یا تصمیم به استفاده از اینترفیس تنها کارتی قدیمی بگیرید.
حبابها بخشی از قابلیتی به اسم «گفتگوها» است که ویژگی جدید دیگر اندروید 11 محسوب میشود. زمانی که روی یک آیکون در نوتیفیکیشن یک پیام آهسته میزنید به یک گفتگو تبدیل میشود و سپس میتوانید آن را به یک حباب یا به عبارتی «سربرگ گفتگو» تغیر دهید.
اپلیکیشن مسنجر فیسبوک به این شکل گفتگوها را مدیریت میکند.
نمایش پاپآپ هوشمند یکی از کمتر شناخته شدهترین قابلیتهای اختصاصی لانچر One UI است. در روزگار پیش از «حبابها»، از آن برای اضافه کردن قابلیت سربرگ گفتگو به هر اپلیکیشن مورد انتخاب کاربر استفاده میشد.
ضربه آهسته روی آیکون «سربرگ» اپلیکیشن را در یک پنجره شناور باز میکند که سپس آن را میتوانید به حالت تمام صفحه در آورید یا مجددا به یک آیکون مینیمایز کنید.
در جدیدترین نسخه سیستم عامل گوگل، دکمههای جدید کنترل پخش رسانه نیز معرفی شده است و در این گوشی نیز شاهد استفاده از آن هستیم.
براساس این قابلیت، اپلیکیشنهای فعال بازپخش صدا روی همدیگر درست زیر تاگلهای سریع قرار میگیرند و با کشیدن دست خود روی صفحه به طرفین میتوانید بین آنها جابهجا شوید.
صفحه Media قبلا در One UI 2.5 و قبل از اندروید 11 وجود داشته است و عملکرد مشابهی برای انتخاب دستگاه پخش صدا یا استفاده از قابلیت Music Share سامسونگ دارد.
پنل کنترل حجم صدا نیز تغییراتی داشته است و حالا 4 اسلایدر برخلاف حالت افقی خود در نسخههای قبلی One UI به شکل عمودی هستند.
Music Share سامسونگ تنها یک نمونه از یک قابلیت نرمافزاری نسبتا پیشرفته است که ابتدا در گوشیهای پرچمدار آن را دیده بودیم و حالا در میانردهها نیز به چشم میخورد.
متاسفانه، تیم روابط عمومی سامسونگ بیشتر روی عملکرد جالب Music Share مانور دادند که به کاربر اجازه میدهد از طریق یک دستگاه بلوتوثی متصل به یک گوشی سامسونگ دیگر، موزیک را پخش کند.
بنابراین، سامسونگ در بازاریابی خود توجه خاصی در این ویژگی گوشی گلکسی A52 داشته است و باید بگوییم واقعا جالب است.
یک قابلیت دیگر اندروید 11 که سامسونگ در One UI 3 نیز لحاظ کرده، قابلیت سنجاق کردن اپلیکیشنها به بالای برگه مربوط به گزینههای Share است.
از آن دست قابلیتهایی که آدم فکر میکند چرا باید تا نسخه 11 اندروید منتظر آن میبوده است. حالا همه چیز بهتر است، ولی با این حال ای کاش بتونیم تعدادی از گزینهها را نیز حذف کنیم، چون این لیست واقعا نیاز به خلوت کردن دارد.
یک ویژگی دیگر که گوگل در نسخه جدید اندروید خود تغییر داده، نحوه مدیریت مجوزها است و سامسونگ مجددا در نسخه One UI 3 از آن استفاده کرده است.
در نسخه جدید، هر مرتبه که یک اپلیکیشن درخواست یک مجوز میکند، صفحه درخواست را خواهید دید که به شما اجازه رد مجوز، اجازه به آن تنها در حین استفاده از اپلیکیشن یا فقط برای یک مرتبه را میدهد.
اگر یک اپلیکیشن دائما درخواست دسترسی به یک مجوز را کند، گزینه چهارمی نیز در اختیار خواهید داشت که برای اعطای مجوز به صفحه تنظیمات میروید.
هدف از چنین کاری جلوگیری از انتخاب تصادفی این گزینه زمان بررسی سریع توضیح مجوزها است.
منو تنظیمات تغییر ظریف ولی معناداری داشته است. زیر دستهها با استفاده از فواصل بیشتر بین حروف و یک جداکننده نقطه خواناتر شدند، در حالی که جستجوهای اخیر حالا به جای یک لیست به شکل حبابها نشان داده میشوند.
علاوه بر این، قابلیت جدیدی به بخش تنظیمات به اسم هشتگها اضافه شده است تا چیزهایی که در بخشهای مختلف این منو پیدا میشوند، از نظر مفهومی به یکدیگر ربط داده شوند.
بخش شمارهگیر گوشی نیز از نظر ظاهری تغییراتی داشته است. کاربر میتواند برای تماس ورودی از بین یکی از دو طراحی موجود انتخاب کند.
همچنین میتوانید برای این صفحه یک عکس پسزمینه یا ویدئو را قرار دهید که البته برای تمام تماسها یکسان خواهد بود و نمیتوانید برای هر فرد انتخاب متفاوتی داشته باشید.
در تمام بخشهای دیگر رابط کاربری One UI 3.1 تغییرات بصری کوچکتر دیگری نیز وجود دارد. پشتیبانی عالی سامسونگ از تم و مجموعه وسیع تمهای آنلاین نیز حفظ شده است.
همین حرف را میتوانیم در مورد گزینههای مسیریابی سیستمی بگوییم که چندین تغییر فقط داشتند و میتوانید از بین مسیریابی با حرکات دست و دکمههای کنترلی قدیمی انتخاب کنید.
همانطور که قبلا اشاره کردیم، گوشی گلکسی A52 مجموعه قابل توجه و شگفتانگیزی از جدیدترین ویژگیهای نرمافزاری سامسونگ دارد.
مواردی مانند اینترفیس پنلهای اج، بیکسبی و ادغام کامل با پلتفرم SmartThings نیز دیده میشوند. همچنین باید به گیم لانچر اشاره کنیم که قطبی برای تمام بازیهای شما است و گزینههایی نیز برای محدود کردن عوامل حواسپرتی مانند نوتیفیکیشنها در حین بازی دارد.
با این حال، سامسونگ تصمیم گرفته است گوشی Galaxy A52 قابلیتهای پیشرفتهتر این شرکت را نداشته باشد که بارزترین آنها DeX است.
گرچه، حتی با نبود آن همچنان میتوانید از قابلیت Link to Windows با عملکردهای مشابه فراوان استفاده کنید که در همکاری با مایکروسافت توسعه یافته است.
عملکرد بخش سختافزاری و نتیجه بنچمارکهای گوشی گلکسی A52 سامسونگ
بهتر توصیف برای تصمیم سامسونگ در انتخاب چیپست این گوشی، عبارت مسیر «منطقی» است. همین حرف را در مورد گلکسی A72 نیز میتوانیم بزنیم.
چیپست اسنپدراگون 720G به اندازه کافی خوب است تا قدرت لازم برای عملکرد بسیار روان این گوشی فراهم کند.
همچنین مطمئن هستیم بسیاری از کاربران «سختگیرتر» این مرتبه انتخاب یک چیپست کوآلکام را به جای اگزینوس خود سامسونگ در گوشی مانند گلکسی A51 یا چیپست مدیاتک در مدلی مانند A32 و گوشی گلکسی A41 با آغوش باز قبول میکنند.
برای مقایسه این گوشی با سایر دستگاهها، مدلهایی مانند گلکسی ام 51 را با چیپست اسنپدراگون 730G یا دو گوشی وان پلاس نورد ان 10 فایو جی و وان پلاس نورد را انتخاب کردیم که به ترتیب چیپستهای اسنپدراگون 690G و 765G دارند.
قیمت هر سه گوشی مشابه با قیمت گوشی گلکسی A52 است.
2 هسته کریو 465 گلد و 6 هسته کریو 465 سیلور پردازنده مرکزی این گوشی قدرت لازم برای قرار دادن آن را در بالای نمودار ندارند. گرچه نتیجه بنچمارکها از اکثر گلکسیهای نسل قبل مجهز به چیپستهای غیر کوآلکام بهتر است.
با این حال، مقایسههای جالبی این بین وجود دارد که باید به آنها دقت کنیم. به عنوان مثال، گوشی ریلمی 7 فایو جی با چیپست Dimensity 800U مدیاتک خود یک پردازنده مرکزی قدرتمند دارد و همچنین باید به بنچمارک ترکیبی انتوتو توجه کنیم که مواردی مانند حافظه، مقدار و سرعت حافظه داخلی را در نظر میگیرد.
گوشی گلکسی A52 تحت بررسی ما بهترین مشخصات یعنی 8 گیگابایت رم و 256 گیگابایت حافظه داخلی دارد.
در تستهای پردازنده گرافیکی، آدرنو 618 آن چنان عالی ظاهر نمیشود. طبیعتا، ما تمام تستهای مربوط به روشن بودن نمایشگر را در حالت 90 هرتز اجرا کردیم، به این امید که شمارش FPS از 60 بیشتر شود.
متاسفانه، حتی در سادهترین سناریوهای بنچمارک OpenGL ES 3.1 Manhattan، این گوشی حتی نتوانست به مرز بیشتر از 60 فریم بر ثانیه نزدیک شود.
زمانی که این آمار را با نتایج گوشی ریلمی 7 پرو که چیپست مشابه دارد مقایسه میکنیم، دلگرمکننده است که گوشی سامسونگ از نظر عملکرد آن چنان تفاوتی ندارد.
زمان انجام بنچمارکها که کاملا یک شرایط تئوری را که با سناریوهای دنیای واقعی فرق دارند شبیهسازی میکنند، داشتن ثبات در عملکرد بهترین نتیجه است.
جای تعجب ندارد که آدرنو 618 در بنچمارکهای سختتر Aztek و Vulkan API عملکرد قبل خود را تکرار میکند.
همین نکته را زمان اجرای بنچمارکهای 3DMark میبینیم که شاید حتی کمی به سختافزار گوشی بیشتر رحم میکنند و امتیاز دست و دلبازانهای را به گوشی گلکسی A52 سامسونگ میدهند.
به عنوان جمعبندی این بخش باید بگوییم گوشی Galaxy A52 به روانی و راحتی تمام رابط کاربری One UI 3.1 را اجرا میکند و به کمک آن نسبتا ساده میتوانید اکثر کارهای روزانه را انجام دهید و محبوبترین اپلیکیشنها را اجرا کنید.
ما مطمئن هستیم اسنپدراگون 720G برای 90 درصد خریداران بالقوه A52، اگر نگوییم حتی بیشتر، عملکرد مناسبی را نشان خواهد داد.
دوربین گوشی گلکسی A52 سامسونگ
با وجود تمام تلاش ما، استفاده از لغت «آشنا» شاید در این جا کمی اغراق باشد ولی در این گوشی هیچ شناساگر سختافزاری مناسب برای تشخیص ماژولهای دوربین آن وجود ندارد.
با این حال، دوربین چهارگانه این گوشی از این نظر آشنا است که تقریبا هر میانرده مدرنی از ترکیب دوربین اصلی، فوق عریض، ماکرو حسگر عمقسنج استفاده میکند.
گرچه باید در جای خود از تغییرات خوشایند جدید قدردانی کنیم چون سامسونگ به جای استفاده از یک حسگر 48 مگاپیکسل، برای دوربین اصلی یک حسگر 64 مگاپیکسلی با دقت بالاتر با فیلتر Quad Bayer را انتخاب کرده است.
این دوربین یک دریچه دیافراگم نسبتا روشن F/1.8 و اندازه حسگر نزدیک به 1/1.7X اینچ دارد. دوربین فوق عریض نیز به جای 8 مگاپیکسل، افزایش دقت داشته است تا یک دوربین 12 مگاپیکسل با لنز F/2.2 باشد.
دو دوربین ماکرو و عمقسنج نیز به جای 2 مگاپیکسل، 5 مگاپیکسل با دریچه دیافراگم F/2.4 هستند. گرچه همانطور که گفتیم، کاملا از ماژولهای سختافزاری که سامسونگ استفاده کرده است مطمئن نیستیم.
با این حال، مجموعه دوربین گوشی گلکسی A52 به طرز مشکوکی شبیه به دوربینهای گوشی محبوب گلکسی ام 51 است.
اگر چنین اتفاقی واقعا رخ داده باشد، سامسونگ برای دوربین اصلی از حسگر IMX682 سونی و S5K3L6 خود برای دوربین فوق عریض استفاده کرده است.
دوربین جلو 32 مگاپیکسل این گوشی نیز احتمالا شبیه به حسگر IMX616 سونی روی مدل ام 51 است.
گرچه یک تغییر عالی روی A52 انجام شده که اضافه شدن OIS (سیستم لرزشگیر اپتیکال تصویر) به دوربین اصلی است. کیفیت این سیستم بالا است و از شدت محو بودن تصاویر به علت لرزش دستها کاملا کم میکند.
دوربین اصلی این گوشی علاوه بر افزایش دقت خود حسگر به مراتب بهتر از دوربین گلکسی A51 سال قبل است. گرچه، دوربین فوق عریض، دو دوربین دیگر و دوربین سلفی ظاهرا همان کیفیت را دارند.
رابط کاربری دوربین
اگر یک جنبه از دوربین گوشی گلکسی A52 واقعا آشنا باشد، یقینا محیط کاربری اپلیکیشن دوربین سامسونگ است. جدا از کمی طراحی متفاوت و قابلیتهای اضافه در بخشهای مختلف آن، سامسونگ چند سالی است ثبات محیط کاربری این اپلیکیشن را حفظ کرده است.
دکمه شاتر و حالات عکاسی در سمت راست در امتداد تاگلهایی برای دوربینها و سطوح زوم (در این گوشی 0.5، 1، 2، 4 و 10 برابر) قرار دارند و در گوشه تاگل و شاخص بهینهساز صحنه وجود دارد.
دوربین گوشی Galaxy A52 میتواند خودکار 30 صحنه متفاوت را شناسایی کند. در سمت مخالف دقت و نسبت تصویر، تایمر، کنترلهای فلاش و بعضی از فیلترهای رنگی قرار دارند.
سامسونگ از نظر تعداد حالات عکاسی نیز کم نگذاشته است. کاربران بدون ترتیب خاصی میتوانند از حالاتی مانند Food Mode، AR Doodle و همچنین Single Take (تک برداشت) لذت ببرند.
دوربین در حالت آخر (تک برداشت) پس از یک مرتبه فشار دادن کلید شاتر چندین تصویر متفاوت و حتی یک کلیپ کوتاه میگیرد و مثال عالی از قابلیتی است که ابتدا در گوشیهای پرچمدار سامسونگ با آن آشنا شده بودیم و حالا با موفقیت به میانردههای این شرکت نیز راه پیدا کرده است.
همچنین باید به قابلیت افزوده دیگری به اسم FUN Mode اشاره کنیم که در کمپینهای بازاریابی دو گوشی گلکسی A52 و A72 مانور زیادی روی آنها شد.
این حالت در واقع نتیجه همکاری با اسنپ چت است و تعدادی از فیلترهای واقعیت افزوده جالب آن اپلیکیشن را در اپلیکیشن دوربین سامسونگ قرار داده است.
امکان استفاده از این حالت را چه برای عکاسی و چه فیلمبرداری (با فشار دادن طولانی کلید شاتر) دارید. مجموعه فیلترها از 7 لنز «ساده» تشکیل شدند که یکی از آنها روزانه عوض میشود و همچنین یک منو اضافه با 9 افکت بیشتر وجود دارد که «بهصورت منظم عوض میشوند.»
با توجه به تغییر افکت و فیتلرها منطقی است که برای استفاده از حالت FUN Mode نیاز به یک اتصال اینترنت فعال داشته باشید.
چون مجموعه فیلترها دائما دستخوش تغییر است، دقیقا نمیتوانید محبوبترین فیلتر خود را داشته باشید و منظم از آن استفاده کنید. بنابراین این ویژگی بیشتر تبلیغاتی است تا چیز دیگر و هدف جلب توجه شما و هدایتتان به استفاده از اپلیکیشن اسنپ چت برای بهره از یک تجربه کامل بوده است.
اگر به تنظیمات خود اپلیکیشن دوربین برگردیم، گزینههای اضافه جالبی را مانند HEIF برای تصاویر و HEVC برای ویدئوها پیدا خواهیم کرد.
همچنین امکاناتی دیگری مانند یک شاتر شناور و مجموعه فرامین صوتی فراوان به همراه یک میانبر برای عکاسی به کمک کف دست به چشم میخورد.
گرچه، چیز غیر عادی بین این قابلیتها وجود ندارد. قابل به ذکر است که این گزینهها بسته به این که از زمان عکاسی یا فیلمبرداری وارد بخش تنظیمات شوید، فرق میکنند.
اگر قصد فیلمبرداری روی سه پایه را دارید، زمان فیلمبرداری وارد بخش تنظیمات شوید یک گزینه برای تغییر تنظیمات لرزشگیر ویدئو بهصورت پیشفرض فعال پیدا خواهید کرد.
طبیعتا یک حالت عکاسی پرو نیز وجود دارد. گزینههای آن نسبتا کامل است و تنظیماتی برای ایزو 50 تا 4000، سرعت شاتر از 1/6000 تا 10 ثانیه، تعادل سفید از 2300k تا 1000k و همچنین جبران نوردهی و توانایی تنظیم نورسنجی نقطهای متفاوت و فوکوس خودکار دارد.
یک ویژگی جالب و نه چندان رایج به حالت پرو منو جداگانهای به اسم Levels است تا توسط آن بتوانید روی کنتراست، نواحی بسیار روشن، سایهها، سطح اشباع رنگ و تهمایه رنگ کنترل داشته باشید.
این پارامترها را معمولا در برنامههای ویرایش عکس میتوانید تغییر دهید، ولی به نوعی جدا کردن آنها به این شکل زمان عکاسی جالب است.
حالت فیلمبرداری نیز اندکی با حالت عکاسی فرق دارد و اکثر کنترلها در مکانهای آشنای خود قرار دارند. تنظیمات سطح زوم و انتخاب دوربین روی گوشی گلکسی A52 زمان عکاسی و فیلمبرداری در یک جا هستند. دوربین فوق عریض حتی میتواند فیلمهای 4K بگیرد.
یک حالت فیلمبرداری پرو نیز با تقریبا همان تنظیمات مشابه در دسترس حالت عکاسی پرو قرار دارد.
کیفیت تصاویر در روز
تصاویری که با دوربین اصلی گوشی Galaxy A52 در روز میگیرید کاملا قابل قبول هستند، حتی اگر آن چنان عالی محسوب نمیشوند.
دامنه دینامیک طبق آن چه که در گوشیهای میانرده به آن عادت کردیم عریض است، گرچه گوشیهای ردهبالاتر رنگهایی را که در انتهای دو طرف طیف رنگی قرار دارند، بهتر توسعه میدهند.
رنگها بدون این که افراط شده باشند زنده هستند و جزئیات کافی را مشاهده میکنید. تنها شکایتی که در این بخش داشتیم سطح اندکی بالاتر پارازیت و مصنوعات سرکوبی پارازیت است که در تصاویر به جا ماندهاند.
این موضوعی نیست که معمولا در الگوریتمهای پردازش تصویر سامسونگ ببینیم.
استفاده از گزینه بهینهسازی تصویر (Scene Optimizer) سامسونگ در اکثر تصاویر تفاوتی به وجود نمیآورد، ولی زمانی که وارد عمل شود میتواند تا حدی کیفیت تصاویر را بهتر کند.
با آن که سرعت آن کمی کند است، ولی هرگز کیفیت تصاویر را خراب نکرد تا خاموش کردن آن نفعی نداشته باشد. همین حرف را میتوانیم در مورد حالت Auto HDR بزنیم.
با آن که دوربین 64 مگاپیکسل اصلی گوشی گلکسی A52 باید تصاویر را بهصورت پیشفرض و با دقت 16 مگاپیکسل بگیرد، ولی یک حالت با دقت کامل 64 مگاپیکسل نیز وجود دارد.
ما واقعا تحت تاثیر حجم جزئیاتی قرار گرفتیم که زمان عکاسی با این حالت به تصاویر اضافه شد. حتی به هر دلیل عجیبی، استفاده از HDR در تصاویر 64 مگاپیکسل در مقایسه با 16 مگاپیکسل ظاهرا نتیجه بهتری به همراه داشت.
گوشی گلکسی A52 زمان ثبت چنین تصاویری کمی کند عمل میکند و به تقلا میافتد، ولی باید بگوییم نتیجه نهایی ارزش لازم را دارد.
این گوشی فاقد دوربین تلهفوتو است و برای داشتن آن باید به فکر خرید گوشی گلکسی A72 باشید. ما زمان عکاسی در سطح زوم دو برابر با دوربینهای 64 مگاپیکسل با فیلتر Quad Bayer عملکرد خوبی را در برش و موزاییکزدایی تصاویر داشتیم.
گرچه، مطمئن نیستیم A52 این تصاویر را با چنین روشی ثبت میکند یا افزایش مقیاس تصاویر 16 مگاپیکسل و سپس برش آنها.
اما نیاز به سختگیری وجود دارد، چون زمان گرفتن چنین تصاویری ملایم بودن بیشتر آنها فورا مشخص است. حداقل باید دلمان به این خوش باشد که الگوریتم دوربین در تلاش برای جبران ملایم بودن تصاویر، در شارپ کردن آنها افراط نکرده است.
در محیط اپلیکیشن دوربین A52 تاگلهایی برای زوم 4 و 10 برابر نیز وجود دارد. بدون شک با نیشگون گرفتن صفحه نمایش بین این سطوح نیز میتوانید زوم کنید.
در مورد کیفیت تصاویر در این سطح زوم با آن که نمیتوانیم بگوییم که به علت بد بودن «غیر قابل استفاده» هستند، ولی چنگی به دل نمیزنند. این تصاویر به اندازه کافی ملایم هستند و حتی مصنوعات بیشتر شارپ کردن تصویر در آنها دیده میشود.
دوربین فوق عریض گوشی گلکسی A52 تصاویر 12 مگاپیکسل قابل احترامی میگیرد. بدون شک ملایم بودن بیشتر بهویژه اطراف لبههای فریم وجود دارد و سامسونگ نتوانسته است در پردازش رنگها به بهترین شکل و مطابق با رنگهای دوربین اصلی عمل کند.
رنگها نیز کمتر اشباع زنده هستند و پالت کلی رنگها کمی سردتر است.
حتی با وجود این مسائل، مشکلات بالا حاد نیستند و دوربین فوق عریض این گوشی با توجه به کلاس آن سطح کیفیت بالایی از خود نشان میدهد.
کیفیت تصاویر در شب
تصاویری که با دوربین اصلی گوشی گلکسی A52 در شب میگیرید، از نظر ما کمی کیفیت بالاتر از متوسط برای یک میانرده دارند.
جزئیات به اندازه کافی حفظ شدند اما بدیهی است با توجه به سطح پارازیت تصاویر زمان عکاسی در روز، در شب نیز مشکل حتی بزرگتری باشند.
کمی اشباعزدایی را میتوان در تصاویر دید، ولی رنگها بهطور کلی بد نیستند و دامنه دینامیک از دوربین اکثر گوشیها عریضتر است.
استفاده از نایت مد تا حد قابل توجهی کیفیت نواحی بسیار روشن تصاویر را پیدا میکند و جزئیاتی را به تصویر بر میگرداند که زمان عکاسی در حالت معمولی ثبت نمیشدند.
گرچه، کیفیت سایهها به شکل قابل توجهی بهتر نمیشود و نواحی تاریک کاملا تاریک باقی میمانند. زمان عکاسی با حالت نایت مد تصاویر دوربین اصلی به جای 16 مگاپیکسل با دقت 12 مگاپیکسل ثبت میشوند.
همانطور که میتوانید تصویر کنید، زوم در شب با توجه به نبود یک دوربین تخصصی تلهفوتو ایده خوبی نیست. تصاویر با زوم 2 برابر در شب قابل استفاده هستند، ولی حرف دیگری برای آنها نداریم.
حداقل باید دلخوش بود که برای هر سطح زومی میتوانید از نایت مد استفاده کنید و بدون شک نتایج متفاوت خواهند بود.
تصاویر دوربین فوق عریض در شب آن چنان خوب نیستند و با توجه به وجود چنین فریم عریضی، ناچارا نواحی فوقالعاده تاریک زیادی در تصاویر نهایی وجود خواهد داشت. مگر آن که صحنههای عکاسی را با دقت انتخاب کنید.
دوربین فوق عریض گوشی گلکسی A52 از صحنههای با نورپردازی یکنواخت میتواند تصاویر قابل استفاده با جزئیات قابل قبول، رنگهای اشباع و دامنه دینامیک عریض بگیرد.
نایت مد به کیفیت تصاویر دوربین فوق عریض بیشتر از دوربین اصلی کمک میکند. بهویژه سایهها که ظاهرا به مراتب کیفیت بهتری پیدا میکنند.
حالت پرتره
حالت پرتره که گاهی سامسونگ اسم آن را در گوشیهای خود «فوکوس زنده» میگذارد در گوشی Galaxy A52 تصاویر خوب ولی نه بیش از حد عالی میگیرد.
خود افکت بوکه طبیعی و قانعکننده است. به کمک یک اسلایدر میتوانید شدت محوشدگی پسزمینه را بهتدریج تغییر دهید و هرگز افراط نمیشود.
گرچه تشخیص سوژه و جداسازی آن از پسزمینه گاهی جا برای بهتر شدن دارد. یقینا، این اتفاق معمول زمان وجود پسزمینههای پیچیدهتر و آرایش موی آشفته است.
با آن که تحت چنین شرایطی کیفیت تصاویر آن چنان بد نیست، ولی با این حال از یک گوشی با حسگر عمقسنج تخصصی 5 مگاپیکسل انتظار بیشتری داشتیم.
تصاویر ماکرو
صحبت از یک دوربین تخصصی 5 مگاپیکسل شد، دوربین ماکرو گوشی گلکسی A52 کاملا شگفتانگیز است. این دوربین صفحه فوکوس کاملا باز دارد و نیاز نیست آنقدر از نظر فیزیکی به سوژه مورد نظر خود نزدیک شوید.
تصاویر این دوربین با کیفیت و با جزئیات هستند. بهطور کلی، کیفیت تصاویر به مراتب بهتر از دوربینهای مشابه با دقت 2 مگاپیکسل در اکثر میانردهها است.
تصاویر سلفی
گوشی Galaxy A52 یک دوربین جلو 32 مگاپیکسل دارد که درست مانند دوربین اصلی از یک ماژول Quad Bayer استفاده میکند.
بنابراین، باید تصاویر را با دقت 8 مگاپیکسل ثبت کند و واقعا دوربین در حالت پیشفرض خود تصاویر را با دقت 3264 در 2448 پیکسل یا تقریبا 8 مگاپیکسل ثبت میکند.
گرچه، مانند رفتار همیشگی سامسونگ دوربین سلفی دو حالت عریض و محدود دارد. واقعا دوست داشتیم دیگر چنین چیزی را نبینیم.
به هرحال، در حالت عریض، تصاویر دقت دقیقا 12 مگاپیکسل یا 4000 در 3000 پیکسل را دارند. احتمالا در این بین باید کمی فرآیند درونیابی انجام شود چون یک دوربین 32 مگاپیکسل Quad Bayer باید تصاویر را با دقت 8 مگاپیکسل بگیرد.
با این حال، از نظر ما کیفیت تصاویر بین این دو حالت تفاوت قابل توجهی ندارند.
بهطور کلی تصاویر سلفی عالی هستند، پارازیت به خوبی مهار شده و جزئیات به اندازه کافی به چشم میخورد. رنگ پوست گاهی میتواند متفاوت در تصاویر ثبت شود. خوشبختانه، دوربین سلفی از هر دو حالت Auto HDR و Scene Optimizer میتواند استفاده کند.
به هر دلیلی عکاسی با دقت کامل 32 مگاپیکسل با دوربین جلو فایده ندارد. دو حالتی را که نام بردیم زمان عکاسی با این دقت در اختیار نخواهید داشت و باید حواستان بیشتر به شرایط نوردهی باشد.
امکان عکاسی سلفی پرتره نیز وجود دارد. نتایج نهایی در حد شگفتی خوشایند هستند. افکت بوکه به همراه جداسازی سوژه از پسزمینه خوب است.
دوربین سلفی نیز میتواند از حالت FUN با همان فیلترهای واقعیت افزوده اسنپ چت استفاده کند. جدا از آن تعدادی فیلترهای رنگی همیشگی را در اختیار خواهید داشت.
سامسونگ همچنین این امکان را به کاربر داده است تا براساس تصاویر خود فیلتر بسازد. نحوه عملکرد گوشی گلکسی A52 در این حالت بررسی پالت کلی رنگ تصویر و تلاش برای تغییر سایر تصاویر به همان شکل است.
ایده جالبی است، ولی نتیجه نهایی میتواند تصاویر خندهداری نیز باشد.
یقینا فیلترهای زیباتر کردن تصویر نیز وجود دارند. این فیلترها نسبتا کامل هستند از جمله اسلایدرهایی برای هموارتر کردن سطح پوست، رنگ پوست، خط فک و بزرگ کردن چشمها.
در نهایت چند تصویر زیر را در محیط کم نور با گوشی گلکسی A52 سامسونگ گرفتیم.
نایت مد نهایت تلاش خود را برای بهبود این تصاویر میکند و عملکرد آن چنان بدی ندارد.
مقایسه دوربین گوشی گلکسی A32 با A52
مقایسه دوربین گوشی گلکسی A52 با A32 وسوسهکننده است، چون این دو گوشی جدا از نبود OIS در مدل A32 دوربینهای مشابهی دارند و بنابراین ممکن است برخی نتیجه بگیرند با خرید آن در پول خود صرفهجویی خواهند کرد.
گرچه در واقعیت اینطور نیست. دوربین 64 مگاپیکسل گلکسی A32 متفاوت است و پیکسلهای فردی کوچکتر به همراه تفاوتهای دیگر دارد.
سپس یک تفاوت غیرقابل انکار در پردازش تصویر دیده میشود که علت آن استفاده این گوشی از چیپستهای متفاوت کوآلکام و مدیاتک و در نتیجه پردازش سیگنال دیجیتال متفاوت است.
با این توضیحات، تصاویر A52 شارپی بهتر دارند و پارازیت تصاویر A32 بیشتر است. بهطور کلی دوربین A52 تصاویر را با رنگهای واضحتر و رنگهای سبز و زرد با دمای رنگ گرمتر میگیرد.
زمان زوم کردن این تفاوت پابرجا است که جای شگفتی ندارد، چون تصاویر زوم با برش از دوربینهای اصلی گرفته میشوند.
زمان عکاسی با دقت کامل، اختلاف کیفیت بین این دو در بحث مدیریت نوردهی و دامنه دینامیک یا حداقل تخصیص آن، بیشتر میشود.
گوشی گلکسی A52 تصاویر را تاریکتر نوردهی میکند و بنابراین نواحی بسیار روشن زیادی را نجات میدهد که در تصاویر دوربین A32 گم هستند. در همین حین نواحی سایهدار تصاویر آن بیش از حد تاریک نیستند.
زمان مقایسه دوربین فوق عریض، A32 یک بازنده کامل است. A52 تصاویری با دقت و جزئیات بیشتر به همراه تصحیح نرمافزاری اعوجاج میگیرد.
دوربین فیلمبرداری
گوشی گلکسی A52 یک دستگاه قدرتمند زمان فیلمبرداری است. این گوشی میتواند با تمام دوربینهای «واقعی» پشت و جلو خود فیلمهای 4K با سرعت 30 فریم بر ثانیه بگیرد.
منظور ما دوربین اصلی، فوق عریض و سلفی است. دوربین فوق عریض و سلفی طبق انتظار قادر به فیلمبرداری با سرعت 60 فریم بر ثانیه نیستند و این تنها محدودیتی است که توانستیم متوجه آن شویم.
هر دو دوربین فوق عریض و اصلی ویدئوهای 4K را با بیتریت عالی 48 مگابیت بر ثانیه، کیفیت صدای استریو 48 هرتز به همراه فشردهسازی AVC، کدک h.264 و فرمت MP4 میگیرند.
طبیعتا اگر میخواهید در فضای ذخیرهسازی صرفهجویی کنید امکان انتخاب کدک HEVC نیز وجود دارد. با کیفیت دوربین اصلی شروع میکنیم. جزئیات فیلمها عالی است و پردازش نسبتا طبیعی انجام شده است
پارازیت نیز اصلا وجود ندارد، دامنه دینامیک به شکل معقولی عریض است. رنگها نیز دقیق میافتند. در حقیقت اگر از ما میپرسید ویژگی متمایز این ویدئوها بازتولید طبیعی رنگ است.
ویدئوهای دوربین فوق عریض از نظر رنگ شبیه به خروجی دوربین اصلی هستند. یقینا ثبات رنگ در این جا بیشتر از زمان عکاسی است. جزئیات فیلمها به عنوان خروجی یک دوربین فوق عریض خوب هستند و از این نظر شکایت نداریم، اما پارازیت قابل توجه است.
فیلمهای فوق اچدی دوربین اصلی در کمال تعجب پارازیت بسیار بیشتری دارند. ما از علت آن مطمئن نیستیم، ولی پیشنهاد ما فیلمبرداری با دقت 4K ست.
فیلمهای با دقت مشابه دوربین فوق عریض نیز پارازیت زیادی دارند، ولی از آن جایی که فیلمهای 4K آن به همین شکل بودند، زیاد چیز خاصی نیست.
با دوربین اصلی میتوانید فیلمهای 4K در هر سطح زومی بگیرید. ویدئوهای با زوم 2 برابر قابل قبول هستند. جزئیات وجود دارد، پارازیت مهار شده است، رنگها قابل توجه بوده و دامنه دینامیک عریض است.
زوم فراتر از آن (4 و 10 برابر) باعث میشود ویدئوها حالت نقاشی مانند را داشته باشند. میتوانید متوجه شوید که الگوریتم شارپ کردن تصویر تمام تلاش خود را انجام میدهد، ولی دادههای زیادی برای استفاده وجود ندارند.
ما فیلمبرداری با زوم بیشتر از 2 برابر را توصیه نمیکنیم.
هر دو دوربین فوق عریض و اصلی گوشی گلکسی A52 میتوانند از سیستم لرزشگیر ویدئو اما تنها برای دقت فول اچدی استفاده کنند.
در واقع، لرزشگیر دو مرحلهای است و مجددا اصطلاح بهتری برای بیان عملکرد آن نداشتیم. یک تاگل در منوی کلی تنظیمات دوربین وجود دارد که بهصورت پیشفرض فعال است.
این لرزشگیر ابتدایی است که هر دو دوربین فوق عریض و اصلی در هر سطح زوم از آن استفاده میکنند. عملکرد آن در رفع لرزشها و مدیریت پان خوب است.
حالت فیلمبرداری Super Steady نیز وجود دارد. دوربین فوق عریض تنها در دقت فول اچدی میتواند استفاده کند. رفع لرزش بیشتر ویدئوها مشهود است، اما افزایش کیفیت از سیستم لرزشگیر معمولی به Super Steady آن چنان بارز نیست.
کاربر باید تصمیم بگیرید آیا استفاده از آن ارزش برش بیشتر میدان دید را دارد یا خیر.
رقبا
سامسونگ واقعا زمان توصیف گوشی گلکسی A52 و استفاده از عبارت «عالی برای همگان» شوخی نداشته است. ارزش پیشنهادی محصول امسال این شرکت واقعا بیهمتا است.
باور ندارید؟ کافی است گوشیهای میانرده 2020 و 2021 را با محدوده قیمت 200 تا 400 یورو بررسی کنید که نمایشگر با نرخ تازهسازی تصویر و گواهینامه IP6x را داشته باشند.
بله جستجوی شما نتیجه ندارد و فقط Galaxy A52 را پیدا خواهید کرد. حتی شاخصهای دیگر را نخواستیم لحاظ کنیم مانند یک نمایشگر اولد با بلندگوهای دوگانه و جک هدفون 3.5 میلیمتری یا OIS برای دوربین اصلی.
بنابراین برای انتخاب هر کدام از رقبای بالقوه این گوشی باید اولویتهای متفاوتی داشته باشید و از بعضی چیزها بگذرید.
شیائومی به اندازه کافی محصول در این محدوده قیمتی دارد. گوشی پوکو اف 3 فورا به چشم میآید. این گوشی قیمت مشابه با قیمت گوشی گلکسی A52 دارد، در حالی که همچنین مجهز به یک چیپست قدرتمندتر اسنپدراگون 870 و یک نمایشگر آمولد سریعتر 120 هرتز است با پشتیبانی از استاندارد +HDR10 است.
این گوشی حتی مجهز به اسپیکرهای استریو است. مجموعه دوربین اندکی در سطح پایینتر قرار میگیرد و خبری از یک استاندارد رسمی برای ضدآب و گرد و غبار بودن نیست.
اگر اولویت شما روی دوربین است، باید به فکر خرید گوشی ردمی نوت 10 پرو یا پرو مکس باشید. البته اگر در بازار کشور شما موجود باشند، چون بسیاری از مدلهای شیائومی در کشورهای مختلف محدود هستند.
اگر یک گوشی با یک چیپست پرچمدار واقعی میخواهید باید به فکر خرید گوشی ردمی کا 40 پرو باشید که واقعا یک رقیب خوب برای گوشی Galaxy A52 با توجه به استفاده از چیپست قدرتمند اسنپدراگون 888 و نمایشگر آمولد سریع 120 هرتز، بلندگوهای استریو و حتی یک درجه استاندارد پایینتر ولی همچنان رسمی IP53 است.
بدون نام نبردن از گوشی پوکو ایکس 3 نمونه محصولات شیائومی را نمیتوانیم تمام کنیم. خرید آن در مقایسه با A52 در بخشی از هزینههای صرفهجویی میکند و با این حال سختافزار بسیار مشابهی نصیبتان خواهد شد.
باشد قبول داریم، نمایشگر این گوشی IPS است و کیفیت دوربین کمی کمتر است. بدون شک خارج از قلمروی شیائومی نیز گزینهها زیاد است. گوشی وان پلاس نورد تقریبا مشخصاتی در حد A52 سامسونگ دارد.
این گوشی مجهز به یک نمایشگر آمولد 90 هرتز و البته با پشتیبانی از استاندارد +HDR10 است. چیپست اسنپدراگون 765G آن بهویژه با توجه به پشتیبانی از 5G، واقعا به دل مینشیند. البته باید از یک چیزهایی بگذرید مانند استاندارد IP، بلندگوهای استریو و دوربین با کیفیتتر.
اگر برایتان پشتیبانی از فایو جی مهم است، خود سامسونگ در بین محصولات گلکسی A خود محصولات زیادی دارد. گوشیهای گلکسی A32، A52 و A72 همگی مدلهای فایو جی نیز دارند.
البته قیمت آنها کمی از برادران فور جی خود بیشتر است و این بین تفاوتهایی وجود دارد که تنها محدود به چیپست نیست. به عنوان مثال، گوشی Galaxy A32 5G در مقایسه با همتای فور جی خود دوربین و نمایشگر با کمی کیفیت پایینتر دارد.
در حالی که دو مدل A52 5G و A72 5G با توجه به استفاده از پنل اولد 120 هرتز، مجهز به نمایشگر بهتر هستند. به عنوان یک جایگزین برای گوشی گلکسی A52 که مهمان امروز ما بود، میتوانید مدل فور جی گلکسی A32 را نیز در نظر بگیرید که مشخصات مشابهی مانند نمایشگر آمولد 90 هرتز و حتی یک باتری بزرگتر دارد، ولی باید قید چیزهای اضافه مانند استاندارد IP و بلندگوهای استریو را بزنید.
گوشی گلکسی A72 از طرف دیگر مدل ارتقاء یافته A52 با توجه به داشتن یک دوربین تلهفوتو 8 مگاپیکسل و یک باتری 5000 میلیآمپر ساعت است و البته باید 100 یورو بیشتر برای خرید آن بپردازید.
در پایان باید به گوشی اندکی قدیمیتر گلکسی ام 51 اشاره کنیم. از نظر مشخصات کاملا شبیه به A52 است و البته چند ویژگی بارز را ندارد از جمله اسپیکرهای استریو، نرخ تازهسازی تصویر 90 هرتز، استاندارد IP و OIS.
با این حال تجربه کار با بخش نرمافزاری One UI سامسونگ مشابه است و باید از باتری عظیم 7000 میلیآمپر ساعت آن و در نتیجه بینیازی به شارژ تا چند روز لذت ببرید.
رای نهایی
سامسونگ امسال واقعا توانسته است گوشیهای میانرده خود را متحول کند. دو گوشی جدید گلکسی A52 و A72 در مقایسه با هر کدام از اعضای خانواده گلکسی A، ارزش فراوان با مجموعه قابلیتهای نزدیک به پرچمدارها دارند.
با آن که مدلهای فایو جی آنها به احتمال خیلی زیاد بیشترین توجه و تلاش برای بازاریابی را به دست میآورند، ولی مدل فور جی گوشی گلکسی A52 با قیمت 350 یورو خود واقعا قیمت پایینی دارد.
مجموعه قابلیتهای این گوشی در این محدوده قیمتی واقعا رقیب ندارد. یک نمایشگر آمولد بسیار روشن 90 هرتز، استاندارد IP67، بلندگوهای استریو بسیار خوب با دالبی اتموس و جک هدفون 3.5 میلیمتری، یک مجموعه دوربین چهارگانه قدرتمند که حالا با OIS برای دوربین اصلی تکمیل شده است و یک باتری قابل احترام 4500 میلیآمپر ساعت با پشتیبانی از سرعت شارژ 25 وات همه چیز را رویایی نشان میدهد.
در کنار تمام آنها باید جدیدترین نسخه رابط کاربری عالی سامسونگ یعنی One UI 3.1 را به همراه اندروید 11 با مجموعه قابلیتهای نرمافزاری پیشرفته و قول سامسونگ برای انتشار طولانی مدت بهروزرسانیها و پشتیبانی قرار دهید.
واقعا منصفانه نگاه کنیم جای انتقاد زیادی از گوشی گلکسی A52 نداریم. بدون شک چیپست اسنپدراگون 720G سریعترین تراشه بازار نیست، ولی از نظر کاربرد در دنیای واقعی هیچ کم و کاستی نمیگذارد.
در انتهای نقد این گوشی باید بگوییم شعار «عالی برای همگان» سامسونگ برای تبلیغ این گوشی کاملا بجا و شایسته بود. ما از ته دل خرید گوشی Galaxy A52 سامسونگ را توصیه میکنیم.
نقاط مثبت
- تنوع رنگی بالا، طراحی متفاوت و شیک با سطح ابریشمی، استاندارد IP67، شیشه محافظ گوریلا گلس 5
- نمایشگر روشن آمولد با نرخ تازهسازی تصویر 90 هرتز
- عمر باتری عالی
- بلندگوهای استریو هیبریدی فوقالعاده با توجه به قیمت گوشی
- جدیدترین نسخه One UI 3.1 و اندریود 11 با مجموعه قابلیتهای پیشرفته سامسونگ و قول انتشار سه سال بهروزرسانی اندروید و 4 سال بستههای امنیتی
- دوربینهای چهارگانه متنوع با OIS برای دوربین اصلی 64 مگاپیکسل
- قابلیت فیلمبرداری 4K با تمام دوربینها و در هر سطح زوم
نقاط منفی
- وجود شارژر ساده 15 وات در جعبه فروش، حتی با آن که از سرعت شارژ 25 وات پشتیبانی میشود.
- گوشیهای با قیمت مشابه اما با چیپست به مراتب سریعتر از اسنپدراگون 720G وجود دارند.
- ثبات رنگ در تصاویر دوربین فوق عریض با دوربین اصلی نیاز به کمی کار دارد و به همین شکل فیلمبرداری با دقت فول اچدی میتواند بهتر شود.
منبع: