همانطور که میدانید کمپانی وان پلاس در تاریخ 23 مارس از پرچمداران 2021 خود تحت عنوان وان پلاس 9 رونمایی کرد. خانواده وان پلاس 9 یکی از مورد انتظارترین گوشیهای سال جدید به شمار میرود و بسیاری از کارشناسان آن را نقطه عطفی برای کمپانی وان پلاس قلمداد میکنند. خانواده وان پلاس 9 تا بدین لحظه دارای دو عضو است که با نامهای وان پلاس 9 و وان پلاس 9 پرو رونمایی شدند.
گوشی وان پلاس 9 پرو به عنوان بهترین و پیشرفتهترین گوشی تولید شده توسط کمپانی وان پلاس، به طور حتم یکی از مدعیان جدی برای عنوان بهترین گوشی اندرویدی سال است. این پرچمدار با امکانات گسترده خود نوید یک حرکت روبه جلو بزرگ را میدهد و انتظار داریم در میدان رقابت با سایر پرچمداران اندرویدی شاهد سربلندی این گوشی باشیم. شما میتوانید نقد و بررسی جامع وان پلاس 9 پرو را در روکیدا مطالعه کنید.
یکی از پرچمدارانی که وان پلاس 9 پرو برای رسیدن به جایگاه اول باید از سد آن عبور کند، گلکسی اس 21 اولترا میباشد. پرچمدار جدید سری اس سامسونگ نیز به دلیل ویژگیهای متعدد خود یکی از گزینههای اصلی در بازار فعلی به شمار میرود. گواه گفتههای ما نیز، آمار و ارقام منتشر شده از بازار جهانی است که در آن گلکسی اس 21 اولترا با فروش فوقالعاده خود، به عنوان پرفروشترین پرچمدار اندرویدی در سه ماهه نخست سال 2021 شناخته میشود. شما میتوانید نقد و بررسی جامع گلکسی اس 21 اولترا را در روکیدا مطالعه کنید.
تقابل میان گلکسی اس 21 اولترا و وان پلاس 9 پرو به شدت هیجان انگیز خواهد بود. خصوصا با توجه به این موضوع که مسئولان وان پلاس مدعی شدند که پرچمدار جدید آنها قادر است در تمام بخشها عملکرد بهتری را نسبت به گلکسی اس 21 اولترا ارائه دهد. از این رو تصمیم گرفتیم با توجه به گفتههای کمپانی وان پلاس، مقایسهای را میان گلکسی اس 21 اولترا و وان پلاس 9 پرو انجام دهیم. در انتها، برنده این رقابت یک قدم به عنوان بهترین گوشی اندرویدی جهان نزدیک میشود. در ادامه با روکیدا همراه باشید:
مقایسه گلکسی اس 21 اولترا و وان پلاس 9 پرو: طراحی
با طراحی آغاز میکنیم. زمانی که به این دو گوشی از روبرو نگاه میکنید تفاوت چندانی را میان آنها احساس نمیکنید. هر دو گوشی از نمایشگرهایی خمیده که تمام پنل جلو گوشی را پوشاندهاند، استفاده میکنند. تفاوتهای اصلی این دو پرچمدار در پنل پشتی رخ میدهد که به آن خواهیم رسید. اما در ابتدا توصیفی از طراحی هر دو گوشی ارائه میدهیم.
همانطور که میدانید کمپانی سامسونگ همزمان با رونمایی از خانواده گلکسی از 21، زبان طراحی جدیدی را پیش گرفت که پس از آن رد پای این طراحی را در گوشیهای میان رده این شرکت نیز مشاهده کردیم. به طور کلی طراحی گلکسی اس 21 اولترا نسبت نسل گذشته بهتر شده است و نکات مثبت زیادی را به ارمغان آورده. با این حال مهمترین ویژگی مثبت در طراحی گلکسی اس 21 اولترا، کاهش برآمدگی دوربین در پشت گوشی است.
سامسونگ برای رسیدن به چنین طراحی، ماژول دوربین را با فریم کنار گوشی یک پارچه کرده است. به طوری که با نگاه به سمت راست گوشی میتوانید ببینید که ماژول دوربین در واقع از امتداد فریم دور گوشی به وجود آمده است.
در کنار این موضوع یکی دیگر از نکات مثبت در مورد گلکسی اس 21 اولترا، متریال باکیفیتی است که در آن به کار رفته. این گوشی مجهز به پنل شیشهای در جلو و پشت بدنه میباشد که از پوشش محافظ گوریلا گلس ویکتوس برای افزایش مقاومت استفاده میکند. فریم دور گوشی نیز براق بوده و از جنس آلومینیوم است.
پرچمدار سامسونگ در ابعاد 165.1 در 75.6 در 8.9 میلیمتر تولید شده است و 227 گرم وزن دارد. در مجموع اس 21 اولترا با وجود این که گوشی بزرگی به شمار میرود اما به دلیل طراحی هوشمندانه سامسونگ بسیار خوش دست است. گلکسی اس 21 اولترا از استاندارد IP68 نیز برخوردار میباشد که آن را در برابر نفوذ آب و گرد و غبار محافظت میکند.
در سوی دیگر میدان نبرد وان پلاس 9 پرو قرار دارد. همانند سامسونگ پرچمدار جدید وان پلاس نیز با ظاهری کاملا جدید معرفی شد که نقدهای مثبت زیادی را از سوی کاربران و کارشناسان دریافت کرد. همانطور که گفتیم طراحی پنل جلو در هر دو پرچمدار مشابه یک دیگر است بنابراین نگاهی به پشت گوشی میاندازیم.
در گوشی سمت چپ پنل پشتی ماژول مستطیل شکل دوربین مشاهده میشود که در آن کلمه Hasselblad هک شده است. به شخصه چیدمان دوربینها در وان پلاس 9 پرو را به گلکسی اس 21 اولترا ترجیح میدهم. به طور کلی نحوه قرارگیری دوربینها در وان پلاس 9 پرو منظمتر است که احساس بهتری را به کاربر منتقل میکند. همچنین در مرکز پنل پشتی آرم کمپانی وان پلاس را مشاهده میکنید.
همانند گلکسی اس 21 اولترا، وان پلاس 9 پرو نیز از متریال باکیفیتی استفاده میکند. پنل جلو و پشت گوشی از جنس شیشه است که توسط گوریلا گلس 5 محافظت میشود. فریم براق دور گوشی نیز از جنس آلومینیوم است. پرچمدار کمپانی وان پلاس در ابعاد 163.2 در 73.6 در 8.7 میلیمتر تولید شده و 197 گرم وزن دارد که در مقایسه با اس 21 اولترا سبکتر است. همچنین این گوشی همانند رقیب خود از استاندارد IP68 برای جلوگیری از نفوذ آب و گرد و غبار استفاده میکند.
به طور کلی وان پلاس 9 پرو در مقایسه با گلکسی اس 21 اولترا گوشی خوش دستتری به شمار میرود. این گوشی با وزن پایینتری که دارد در استفادههای طولانی مدت خستگی کمتری را به دست کاربر منتقل میکند. در کنار این موضوع تنوع رنگی وان پلاس 9 پرو در مقایسه با رقیب خود بسیار بیشتر است که دست مصرف کنندگان برای انتخاب را باز میگذارد. با در نظر گرفتن تمام این موارد میتوان گفت که وان پلاس 9 پرو برنده این بخش از رقابت خواهد بود.
مقایسه گلکسی اس 21 اولترا و وان پلاس 9 پرو: صفحه نمایش
به بخش صفحه نمایش میرسیم. همانطور که کمی بالاتر اشاره کردیم هر دو گوشی از پنلهای نمایشی خمیده استفاده میکنند. با این حال تفاوتهای زیادی میان صفحه نمایش این دو پرچمدار وجود دارد که به آنها اشاره میکنیم. اما در ابتدا به بیان مشخصات نمایشگرها میپردازیم.
با وان پلاس 9 پرو آغاز میکنیم. این گوشی مجهز به پنل نمایشی امولد LTPO به اندازه 6.7 اینچ است. صفحه نمایش پرچمدار کمپانی وان پلاس قادر است تا رزولوشن 1440 در 3216 را برای کاربران به ارمغان بیاورد که کیفیت فوقالعادهای به شمار میرود. صفحه نمایش این گوشی دارای نسبت تصویر 20:9 است و حدود 90 از پنل جلو را به خود اختصاص میدهد. از ویژگیهای صفحه نمایش وان پلاس 9 پرو میتوان به نرخ تازه سازی تطبیقی 120 هرتزی، فناوری HDR 10 پلاس، پشتیبانی از نمایش 10 میلیارد رنگ و بیشیته روشنایی 1300 نیت اشاره کرد.
در سوی دیگر گلکسی اس 21 اولترا قرار دارد. پرچمدار جدید سری اس سامسونگ مجهز به پنل نمایشی داینامینک اومد 2X است که اندازه آن 6.8 اینچ میباشد. صفحه نمایش این گوشی قادر است تا رزولوشن 1440 در 3200 را برای کاربران به ارمغان بیاورد که همانند رقیب خود از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است. صفحه نمایش این گوشی نیز دارای نسبت تصویر 20:9 بوده و 89.8 درصد از پنل جلوی گوشی را به خود اختصاص میدهد. نمایشگر گلکسی اس 21 اولترا از فناوری HDR 10 پلاس، نرخ تازه سازی تطبیقی 120 هرتز و بیشینه روشنایی 1500 نیت پشتیبانی میکند.
حال که با مشخصات پنلهای نمایشی وان پلاس 9 پرو و گلکسی اس 21 اولترا آشنا شدید وقت آن رسیده که به مقایسه تفاوتهای آنها بپردازیم. همانطور که مشاهده کردید، صفحه نمایش هر دو پرچمدار از نرخ تازه سازی تطبیقی 120 هرتزی پشتیبانی میکنند. نرخ تازه سازی تطبیقی بدان معناست که گوشی به صورت خودکار نرخ تازه سازی نمایشگر را بر اساس محتوای در حال نمایش تغییر میدهد تا بهترین تجربه بصری را برای کاربر به ارمغان بیاورد. پنل نمایشی گلکسی اس 21 اولترا از نرخ تازه سازی در بازه 10 تا 120 هرتز پشتیبانی میکند. با این حال، پرچمدار جدید کمپانی وان پلاس به دلیل استفاده از پنلهای نمایشی LTPO قادر است تا نرخ تازه سازی را از بازه 1 تا 120 هرتز تغییر دهد.
با این که در هر دو گوشی، مینیموم نرخ تازه سازی برای زمانی است که با گوشی کار نمیکنید و قابلیت Always-on display روشن است؛ اما هر چه نرخ تازه سازی کمتر باشد مصرف باتری گوشی کاهش مییابد. در نتیجه وان پلاس 9 پرو با این کار به مقدار اندکی به بهینه سازی شارژدهی گوشی کمک میکند.
تفاوت دوم در پنلهای نمایشی وان پلاس 9 پرو و گلکسی اس 21 اولترا، مربوط به کیفیت رنگها و جزئیات آنها میشود. هر دو پرچمدار مورد بحث از استاندارد طیف رنگی گسترده P3 پشتیبانی میکنند؛ با این تفاوت که وان پلاس 9 پرو قادر به پوشش 84.9 درصد و گلکسی اس 21 اولترا 81.4 درصد از طیف رنگی P3 را نمایش میدهد. همچنین بر اساس آزمونهای صورت گرفته بر روی صفحه نمایش این دو گوشی مشخص شده که وان پلاس 9 پرو در نمایش رنگها دقیقتر از گلکسی اس 21 اولترا عمل میکند.
سومین تفاوت مربوط به بیشینه روشنایی پنلهای نمایشی میشود. همانطور که در مشخصات اعلام شده نیز مشاهده کردید، پنل نمایشی گلکسی اس 21 اولترا در مقایسه با وان پلاس 9 پرو روشنتر است و این اختلاف با چشم نیز کاملا مشهود است. بیشینه روشنایی بالاتر صفحه نمایش اس 21 اولترا باعث میشود تا کاربران بتوانند حتی در زیر نور مستقیم خورشید نیز به راحتی محتوای در حال نمایش را مشاهده کنند.
البته این نکته بدان معنی نیست که وان پلاس 9 پرو صفحه نمایش تاریکی دارد؛ بلکه تنها در مقام مقایسه، به اندازه پرچمدار سامسونگ درخشان نیست. همچنین صفحه نمایش وان پلاس 9 پرو از پوشش گوریلا گلس 5 استفاده میکند که در مقایسه با پنل نمایشی گلکسی اس 21 اولترا با محافظ صفحه گوریلا گلس ویکتوس عملکرد ضعیفتری در برابر ضربه و خراش دارد.
به طور کلی هر دو کمپانی سامسونگ و وان پلاس از پنلهای نمایشی بسیار با کیفیتی در پرچمداران خود استفاده کردهاند. هر دو نمایشگر به واسطه رزولوشن بالا، فناوری HDR 10 پلاس و نرخ تازه سازی 120 هرتزی میتوانند به راحتی نیاز تمام کاربران را برآورده کنند. همچنین جزئیات بالای تصاویر و رنگهای زنده و درخشان باعث میشود تا بیشترین لذت را از کار کردن با این پرچمداران به دست آورید.
مقایسه گلکسی اس 21 اولترا و وان پلاس 9 پرو: دوربین
به بخش جذاب رقابت میرسیم. دوربین، قسمتی بود که هر دو کمپانی وان پلاس و سامسونگ سعی کردند با ارائه تمام آن چه در چنته داشتند، عنوان بهترین دوربین قرار گرفته بر روی یک گوشی پرچمدار را از آن خود کنند. در یک سوی این رقابت، گلکسی اس 21 اولترا قرار دارد که از زمان رونمایی تاکنون در تمام تستهای انجام گرفته در بخش دوربین، اگر مقام اول را نداشته همواره جز صدر نشینان بوده است.
در آن سوی میدان، وان پلاس 9 پرو جای گرفته که به لطف همکاری با کمپانی هاسلبلاد (Hasselblad) توانسته یکی از باکیفیتترین ماژولهای دوربین در بازار را به دست آورد. اگر با کمپانی هاسلبلاد آشنایی ندارید باید گفت که این شرکت از سال 1841 به صورت تخصصی در زمینه لنز و دوربینهای عکاسی و فیلم برداری فعالیت دارد و تاکنون با کمپانیهای بزرگی نظیر ناسا همکاری داشته است.
پیش از شروع مقایسه نگاهی به مشخصات دوربین این پرچمداران خواهیم انداخت. با مدعی اصلی یعنی گلکسی اس 21 اولترا آغاز میکنیم. در ماژول دوربین پشت این گوشی چهار لنز دوربین قرار دارد. دروبین اصلی این گوشی از کیفیت 108 مگاپیکسلی و گشودگی دیافراگم f/1.8 برخوردار است. این دوربین برای فوکوس بهتر از لیزر AF استفاده میکند. همچنین دوربین اصلی مجهز به سیستم تثبیت کننده تصویر موسوم به OIS نیز میباشد.
در کنار آن دوربین تله فوتو با لنز پریسکوپی قرار دارد که از کیفیت 10 مگاپیکسل با گشودگی دیافراگم f/4.9 برخوردار است. این دوربین نیز مجهز به سیستم لرزشگیر تصویر است و قدرت بزرگنمایی آن به 10 برابر میرسد. دوربین سومی که در ماژول دوربین گلکسی اس 21 اولترا قرار دارد، یک دوربین تله فوتو دیگر است که با کیفیت 10 مگاپیکسلی، گشودگی دیافراگم f/2.4 و OIS قادر به ارائه بزرگنمایی اپتیکال تا 3 برابر میباشد.
پس از آن نوبت به دوربین اولترا واید 12 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.2 میرسد که زاویه دید 120 درجهای دارد. برخلاف سنسورهای دیگر، دوربین اولترا واید از OIS استفاده نمیکند؛ با این حال مهندسان سامسونگ از قابلیتی با عنوان Super Steady برای از بین بردن لرزش دست کاربران به هنگام فیلم برداری استفاده کردند.
در سوی دیگر، وان پلاس 9 پرو با ماژول دوربینی قرار دارد که نام کمپانی هاسلبلاد روی آن جلب توجه میکند. پرچمدار کمپانی وان پلاس نیز مانند رقیب خود دارای چهار لنز در ماژول پشت دستگاه است. دوربین اصلی وان پلاس 9 پرو دارای کیفیت 48 مگاپیکسلی و گشودگی دیافراگم f/1.8 میباشد. این دوربین از سیستم لرزشگیر تصویر اپتیکال و لیزر AF برای بالا بردن سرعت فوکوس استفاده میکند. در کنار آن دوربین تله فوتو 8 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.4 قرار دارد که از OIS و قدرت بزرگنمایی نوری 3.3 برابری برخوردار است.
پس از آن نوبت به دوربین اولترا واید میرسد که در مقایسه با همتایان خود در دیگر پرچمداران مشخصات قابل توجهی را به نمایش میگذارد. این دوربین، 50 مگاپیکسل کیفیت دارد و از گشودگی دیافراگم f/2.2 برخوردار است. در نهایت یک دوربین 2 مگاپیکسلی مونوکروم با گشودگی دیافراگم f/2.4، ماژول دوربین وان گلاس 9 پرو را تکمیل میکند.
حال که با مشخصات دوربینهای این دو پرچمدار آشنا شدید، وقت آن رسیده تا مقایسه را آغاز کنیم. اولین نکته که در مقایسه دوربینهای گلکسی اس 21 اولترا و وان پلاس 9 پرو جلب توجه میکند پویایی رنگها در وان پلاس 9 پرو است. همانطور که در عکس سبدهای فلفل مشاهده میکنید، وان پلاس 9 پرو توانسته تصویری با رنگهای زنده و گرم و بسیار نزدیک به واقعیت را ثبت کند. در حالی که گلکسی اس 21 اولترا تفکیک رنگی را چندان خوب انجام نداده و به نظر میرسد که فوکوس دوربین، فلفل سبز را شامل نشده است.
از آن جا که یک تصویر نمیتواند معیار خوبی برای سنجش باشد به عکس بعدی میپردازیم. در عکس دوم، تصویری از نمای نزدیک یک گل بنفشه را ثبت کردیم. در این عکس ورق به نفع گلکسی اس 21 اولترا برمیگردد. همانطور که ملاحظه میکنید، پرچمدار سامسونگ توانسته به خوبی روی گل بنفشه فوکوس کند در حالی که سایر جزئیات کوچک مانند قطرات آب روی برگها نیز به وضوح قابل مشاهده است. تصویر ثبت شده با دوربین وان پلاس 9 پرو نیز از کیفیت خوبی برخوردار است، با این حال جزئیات به تصویر کشیده شده در مقایسه با گلکسی اس 21 اولترا کمتر است. برای این که به خوبی متوجه اختلاف جزئیات شوید به برگهای گل بنفشه دقت کنید.
عکاسی در محیطهای کم نور یکی از مواردی است که عیار دوربین را به خوبی مشخص میکند. همانطور که در تصاویر زیر مشاهده میکنید، هر دو گوشی قادر به ثبت جزئیات خوبی در محیطهای کم نور هستند و رنگها طبیعی به نظر میرسند. با این حال برنده این بخش بدون شک گلکسی اس 21 اولترا خواهد بود. وان پلاس 9 پرو، با تمرکز زیاد بر روی منبع نور (چراغ کنار خیابان) آن را بیش از حد در مرکز دید قرار داده که باعث شده جزئیات آسمان شب چندان واضح ثبت نشوند. با این حال گلکسی اس 21 اولترا توانسته به خوبی تمام جزئیات محیط را ثبت کند و نور چراغ را به طور معقول و ملایمی نمایش دهد.
در مرحله بعد به سراغ حالت عکس برداری پرتره میرویم. در این بخش پردازشهای هوش مصنوعی دوربینها بیشتر خود را نمایان میکنند. همانطور که در تصاویر پرتره ثبت شده مشاهده میکنید، وان پلاس 9 پرو در مقایسه با گلکسی اس 21 اولترا توانسته تصویر بهتری را از فرد داخل عکس به ثبت برساند. با این حال پس زمینه در تصویر گرفته شده با وان پلاس 9 پرو بسیار محو بوده و جزئیات در آن نسبت به گلکسی اس 21 اولترا وضوح کمتری دارند.
در کنار این مورد به نظر میرسد که پردازشهای هوش مصنوعی وان پلاس 9 پرو تصویر را ویرایش کرده و بخشی از چین و چروکهای صورت و لباس در آن کمرنگتر شده است. این در حالیست که دوربین گلکسی اس 21 اولترا جزئیات صورت و لباس فرد را به خوبی نشان میدهد. همچنین رنگها در حالت پرتره در پرچمدار جدید سامسونگ واضحتر و شفافتر به نظر میرسند.
برای کسب اطلاعات بیشتر از نحوه پردازش هوش مصنوعی سامسونگ در عکسهای پرتره میتوانید به اینجا مراجعه کنید.
تا به اینجای کار دوربین اصلی هر دو پرچمدار را مورد بررسی قرار دادیم؛ اما بگذارید نگاهی به دیگر دوربینهای ماژول پشت گوشی نیز بیندازیم. دوربینهای بعدی که آنها را با یکدیگر مقایسه خواهیم کرد، دوربین اولترا واید است. همانطور که گفتیم، مسئولان وان پلاس در مراسم رونمایی از وان پلاس 9 پرو مانور زیادی روی دوربین اولترا واید این پرچمدار انجام دادند. سنسور اولترا واید این گوشی مجهز به لنز بدون فریم میباشد. لنز بدون فریم مزایای زیادی دارد ولی مهمترین آنها، از بین بردن اعوجاج تصاویر ثبت شده با دوربین اولترا واید است.
علاوهبر لنز بدون فریم، دوریبن اولترا واید وان پلاس 9 پرو رزولوشن 50 مگاپیکسلی دارد که باعث میشود تا کیفیت تصاویر ثبت شده با این دوربین دوچندان شود. همانطور که در تصاویر ثبت شده با دوربین اولترا واید گلکسی اس 21 اولترا و وان پلاس 9 پرو مشاهده میکنید جزئیات عکسها در پرچمدار وان پلاس به وضوح بالاتر از اس 21 اولترا میباشد. تنها به تفاوت جزئیات ثبت شده از اسکلهی چوبی دقت کنید! با این حال دوربین اولترا واید گلکسی اس 21 اولترا رنگها را زندهتر نشان میدهد. برای این که به این موضوع پی ببرید کافیست به تفاوت رنگ آسمان در این دو تصویر دقت کنید. این مورد نشان دهنده عملکرد بهتر پردازش هوش مصنوعی در دوربین اس 21 اولترا میباشد.
پس از دوربین اولترا واید نوبت به دروبین تله فوتو میرسد. همانقدر که مسئولان وان پلاس به دوربین اولترا واید پرچمدار خود افتخار میکردند، کمپانی سامسونگ نیز تمرکز ویژهای را به دوربین تله فوتو گلکسی اس 21 اولترا اختصاص داده است. قدرت بزرگنمایی پرچمدار سامسونگ به قدری زیاد است که در ابتدا مسئولان این شرکت عنوان کردند که این گوشی میتواند از سطح ماه عکس برداری کند. با این که در عکس برداری از سطح ماه پردازشهای گرافیکی سنگینی دخیل بودند اما این مثال میتواند به خوبی قدرت زوم دوربینهای تله فوتو گلکسی اس 21 اولترا را مشخص کند.
با این حال از آن جایی که حریف گلکسی اس 21 اولترا فاقد چنین قدرت بزرگنمایی است برای مقایسه این دوربینها تصاویری را با زوم 30 برابر ثبت کردیم تا عیار دوربین تله فوتو این دو پرچمدار در شرایط یکسان مشخص شود. با این که هیچ یک از این دو تصویر کیفیت خارقالعادهای ندارند اما همانطور که مشاهده میکنید، تصاویر ثبت شده با دوربین تله فوتو گلکسی اس 21 اولترا از جزئیات و رنگهای زندهتری برخوردار است. در مقابل دوربین تله فوتو وان پلاس 9 پرو چندان عملکرد قدرتمندی را نشان نمیدهد. تصاویر ثبت شده با این دوربین جزئیات چندانی ندارند و رنگها نیز در مقایسه با گلکسی اس 21 اولترا حالتی مات دارند. البته این موضوع با فعال کردن قابلیت زوم لاک و فوکوس دوربین، تا حدودی بهتر میشود.
زمان انتخاب برنده در بخش دوربین رسیده است. اولین نکته که باید به آن اشاره کنیم، بهبود چشمگیر دوربینهای وان پلاس 9 پرو در مقایسه با نسلهای قبلی میباشد. پرچمدار جدید وان پلاس به طور حتم بهترین ماژول دروبین را در میان تمامی گوشیهای این شرکت دارد که نشان میدهد همکاری با کمپانی هاسلبلاد موفقیت آمیز بوده.
همانطور که در تصاویر ثبت شده ملاحظه میکنید، در مجموع رقابت دوربینها در میان گلکسی اس 21 اولترا و وان پلاس 9 پرو پایاپای بود. با این حال همانطور که مشاهده کردید، گلکسی اس 21 اولترا به دلیل ثبت تصاویر با کیفیت، با جزئیاتتر و رنگهای زندهتر برنده نهایی رقابت بود. عملکرد بهتر در شرایط نوری ضعیف و استفاده از دوربین تله فوتو با قدرت بزرگنمایی فوقالعاده از دیگر دلایل برتری پرچمدار جدید سری گلکسی اس به شمار میرود.
با این حال وان پلاس 9 پرو نیز توانست در تمام بخشها با گلکسی اس 21 اولترا رقابت نزدیکی را به نمایش بگذارد. دوربین اولترا واید فوقالعاده، حالت پرتره باکیفیت و ثبت رنگها نزدیک به واقعیت از نکات مثبت ماژول دوربین وان پلاس 9 پرو به شمار میروند.
با این که در این بخش هدف اصلی مقایسه ماژول دوربین این دو پرچمدار بود ولی انداختن نگاهی به مشخصات دوربین سلفی این دو گوشی نیز خالی از لطف نیست. گلکسی اس 21 اولترا مجهز به دوربین سلفی 40 مگاپیکسلی با گشودگی دیافراگم f/2.2 است که قادر به ضبط ویدیوهای 4K با سرعت 30 یا 60 فریم بر ثانیه میباشد. در آن سو اما دوربین سلفی وان پلاس 9 پرو در مقایسه با پرچمدار سامسنوگ حرف چندانی برای گفتن ندارد. دوربین سلفی وان پلاس 9 پرو دارای کیفیت 16 مگاپیکسل با گشودگی دیافراگم f/2.4 میباشد که میتواند ویدیوهای فول HD را با سرعت 30 فریم بر ثانیه ضبط کند.
مقایسه گلکسی اس 21 اولترا و وان پلاس 9 پرو: سخت افزار و عملکرد
پس از دوربین نوبت به مقایسه مشخصات سخت افزاری این دو پرچمدار میرسد. از آن جا که پرچمداران گلکسی اس 21 اولترا و وان پلاس 9 پرو از پردازنده پرچمدار کمپانی کوآلکام یعنی اسنپدراگون 888 استفاده میکنند، دارای قدرت مشابهی هستند. با این حال بیایید پیش از مقایسه نگاهی به مشخصات این دو گوشی بیندازیم.
با وان پلاس 9 پرو آغاز میکنیم. این گوشی در سه نسخه به بازار عرضه شد که از نظر رم و حافظ داخلی با یکدیگر تفاوت دارند. نسخه پایه این گوشی مجهز به رم 8 گیگابایتی و حافظه داخلی 128 گیگابایت بود. در کنار آن نسخه 256 گیگابایتی با 8 گیگابایت رم نیز در اختیار کاربران قرار گرفت. آخرین نسخه از پرچمدار جدید وان پلاس مجهز به 12 گیگابایت حافظه رم و 256 گیگابایت حافظه داخلی میباشد. لازم به ذکر است که این گوشی فاقد جایگاه کارت حافظه میکرو SD میباشد بنابراین کاربران نمیتوانند حافظه داخلی آن را توسعه دهند.
در سوی دیگر میدان، گلکسی اس 21 اولترا قرار دارد که همانند وان پلاس 9 پرو در 3 نسخه به بازار عرضه شد. نسخه پایه پرچمدار سامسونگ مجهز به رم 12 گیگابایتی و حافظه داخلی 128 گیگابایت میباشد. در کنار آن نسخه 256 گیگابایتی با رم 12 گیگابایت نیز موجود میباشد. آخرین نسخه از این گوشی مجهز به حافظه رم 16 گیگابایتی بوده و از حافظه داخلی 512 گیگابایت بهرهمند است. گلکسی اس 21 اولترا نیز مانند وان پلاس 9 پرو فاقد جایگاه برای قرارگیری کارت حافظه میکرو SD میباشد و کاربران نمیتوانند حافظه داخلی گوشی خود را توسعه دهند.
همانطور که مشاهده کردید، گلکسی اس 21 اولترا از نظر تنوع گزینههای ذخیره سازی و حافظه رم برتری کامل را نسبت وان پلاس 9 پرو دارد. از آن جایی که هیچکدام از گوشیها از اسلات میکرو SD پشتیبانی نمیکنند، نبود گزینه 512 گیگابایتی در وان پلاس 9 پرو نکته منفی به شمار میرود. همچنین حافظه رم 12 گیگابایتی برای نسخه 128 گیگابایتی گلکسی اس 21 اولترا مزیت خوبی به شمار میرود که در وان پلاس 9 پرو وجود ندارد. در کنار آن حافظه رم 16 گیگابایتی در پرچمدار سامسونگ یکی دیگر از موارد مثبت در این گوشی است که میتواند آن را در رده گوشیهای گیمینگ پرچمدار قرار دهد.
حال که با مشخصات این دو پرچمدار آشنا شدید نوبت به مقایسه عملکرد گلکسی اس 21 اولترا و وان پلاس 9 پرو میرسد. با وجود این که گلکسی اس 21 اولترا از حافظه رم بیشتری برخوردار است اما تفاوت چندان زیادی میان عملکرد آن با وان پلاس 9 پرو مشاهده نمیشود. جالب است که حتی در برخی از تستهای بنچمارک، نمرات کلی وان پلاس 9 پرو از گلکسی اس 21 اولترا بالاتر بوده. با این حال در مجموع هر دو گوشی عملکرد نسبتا یکسانی دارند. دلیل آن نیز کاملا مشخص است؛ هر دو گوشی از پردازنده اسنپدراگون 888 استفاده میکنند که قدرت مشابهی را به این پرچمداران اعطا میکند.
اما بگذارید قدری تخصصیتر بحث کنیم. برای این که بتوانیم تفاوتها در قدرت پردازشی این دو پرچمدار را مورد آزمایش قرار دهیم، باید از تست بنچمارک استفاده کنیم. در این مقاله از بنچمارک گیک بنچ 5 استفاده شده و نتیجهها بر اساس این تست تنظیم شده است. در آزمون پردازش تک هستهای، گلکسی اس 21 اولترا و وان پلاس 9 پرو عملکرد کاملا یکسانی را ارائه میدهند و هر دو گوشی موفق به کسب امتیاز 1112 شدند. با این حال در تست پردازش چند هستهای نتیجهها قدری متفاوت بود و شاهد برتری گلکسی اس 21 اولترا بودیم.
پرچمدار جدید سری اس سامسونگ توانست در این بخش به امتیاز 3685 دست یابد در حالی که رقیب آن، وان پلاس 9 پرو امتیاز 3400 را کسب کرد. این مورد نشان میدهد که در مجموع گلکسی اس 21 اولترا گوشی قدرتمندتری به شمار میرود؛ هر چند که رقیب آن نیز دست کمی از آن ندارد و این تفاوت امتیازات در عملکردهای روزمره کاربران اصلا قابل توجه نخواهند بود.
جدای از تست قدرت پردازش، آزمون دیگری برای مقایسه عملکرد گرافیکی این دو پرچمدار نیز صورت گرفت. نتایج به دست آمده بر اساس تست 3D Mark’s Wild Life Unlimited مرتب شدهاند. در این آزمون، نتیجهای که مشاهده کردیم دقیقا مشابه آزمون پردازش تک هستهای بود. هر دو پرچمدار مورد بحث امتیاز 34.4 فریم بر ثانیه را دریافت کردند که نشان میدهد گلکسی اس 21 اولترا و وان پلاس 9 پرو از نظر عملکرد سخت افزاری، گوشیهای کاملا مشابه هستند. البته این برابر بودن امتیازات در نهایت به نفع وان پلاس 9 پرو تمام میشود؛ زیرا این گوشی با قیمت پایینتری که دارد (حدود 250 دلار) عملکرد مشابه با گلکسی اس 21 اولترا را در اختیار کاربران قرار میدهد.
با این حال زمانی که بحث بر سر سرعت اتصال فایو جی میرسد، گلکسی اس 21 اولترا برتری کامل را دارد. پرچمدار جدید سامسونگ در مقایسه با وان پلاس 9 اتصال به مراتب پایدارتری را ارائه میدهد. همچنین گلکسی اس 21 اولترا از بیشتر شرکتهای ارائه دهنده خدمات فایو جی پشتیبانی میکند. سرعت اینترنت فایو جی در پرچمدار جدید سری اس سامسونگ نیز به مراتب بالاتر از وان پلاس 9 پرو است. البته با توجه به این که فناوری فایو جی هنوز به صورت گسترده در ایران اجرایی نشده است این مورد برای کاربران داخل کشور چندان مهم نخواهد بود.
و اما برنده این بخش. از آن جایی که هر دو گوشی گلکسی اس 21 اولترا و وان پلاس 9 پرو دارای عملکرد مشابهی هستند انتخاب یکی از آنها به عنوان برنده کار دشواری است. همانطور که گفتیم، وان پلاس 9 پرو به دلیل قیمت پایینتر خود از نظر اقتصادی در این بخش برتری دارد. با این حال اگر قیمت گوشیها را مبنای انتخاب خود قرار ندهیم تنها راه برای تایین برنده نهایی فناوری فایو جی خواهد بود؛ چرا که هر دو گوشی عملکرد پردازشی نسبتا یکسانی دارند. با در نظر گرفتن این مورد، گلکسی اس 21 اولترا برنده این بخش از رقابت خواهد بود. همانطور که گفتیم، فناوری فایو جی در پرچمدار سامسونگ بسیار توسعه یافتهتر از وان پلاس 9 پرو است که آن را به گزینهی بهتری برای انتخب تبدیل میکند.
مقایسه گلکسی اس 21 اولترا و وان پلاس 9 پرو: عملکرد باتری و فناوری شارژ
به بخش باتری و شارژدهی میرسیم. در اینجا قصد داریم سرعت شارژ، ظرفیت باتری و ماندگاری باتریهای گلکسی اس 21 اولترا و وان پلاس 9 پرو را با یکدیگر مقایسه کنیم. از آن جایی که این بخش برای تمام کاربران فارغ از نوع استفاده آنها از گوشی مهم میباشد، سعی کردیم با انجام تستهای گوناگون میزان شارژدهی باتری را در شرایط مختلف بسنجیم. اما پیش از بررسی نتایج تستها، نگاهی به مشخصات باتری این دو پرچمدار خواهیم انداخت.
با گلکسی اس 21 اولترا آغاز میکنیم. پرچمدار جدید سامسونگ مجهز به یک باتری 5000 میلی آمپر ساعتی است که قادر به پشتیبانی از فناوری شارژ سریع 25 وات میباشد و از استاندارد Power Delivery 3.0 استفاده میکند. در کنار آن گلکسی اس 21 اولترا از شارژ بیسیم 15 واتی نیز پشتیبانی میکند. همچنین سرعت شارژ معکوس در پرچمدار جدید سری گلکسی اس به 4.5 وات میرسد. شارژ معکوس فناوری است که به کمک آن میتوانید گوشی خود را به یک پاوبانک وایرلس تبدیل کنید و از طریق آن گجتهای جانبی گوشی خود مانند هدفونهای بیسیم را شارژ کنید.
حال نگاهی به وان پلاس 9 پرو میاندازیم. این گوشی مجهز به یک باتری دو بخشی به ظرفیت 4500 میلی آمپر ساعت است. پرچمدار جدید کمپانی وان پلاس از فناوری شارژ سریع 65 وات پشتیبانی میکند. همچنین سرعت شارژ بیسیم در این گوشی به 50 وات میرسد که در مقایسه با سایر گوشیهای بازار مورد قابل توجهی به شمار میرود.
حال که با مشخصات باتری و فناوری شارژ هر دو گوشی آشنا شدید زمان آن رسیده تا مقایسه را آغاز کنیم. همانطور که مشاهده کردید باتری گلکسی اس 21 اولترا از ظرفیت بیشتری در مقایسه با وان پلاس 9 پرو برخوردار است بنابراین میتوان انتظار داشت که این گوشی مدت زمان بیشتری را در تست ما دوام آورد. در این آزمون، اینترنت داده هر دو گوشی را روشن کردیم (اینترنت فایو جی) و به وب گردی پرداختیم تا هر دو گوشی خاموش شوند. نتیجه نهایی به دست آمده چندان دور از ذهن نبود و گلکسی اس 21 اولترا توانست در نهایت 11 ساعت 25 دقیقه دوام آورد که شارژدهی فوقالعادهای به شمار میرود.
البته نکته مهمی که در انجام این آزمایش وجود داشت، نرخ تازه سازی صفحه نمایش بود. در این آزمایش ما نرخ تازه سازی را روی 60 هرتز تنظیم کرده بودیم و نرخ تازه تطبیقی خاموش بود. برای این که نتیجه تست از اعتبار بالاتری برخوردار شود همین آزمون را یک بار دیگر انجام دادیم. با این تفاوت که این بار نرخ تازه تطبیقی را فعال کردیم. این کار موجب شد تا شارژدهی گلکسی اس 21 اولترا به 10 ساعت و 7 دقیقه کاهش یابد که نشان میدهد برای افزایش طول عمر باتری این گوشی بهتر است از نرخ تازه سازی تطبیقی استفاده نکنیم.
پس از اس 21 اولترا نوبت به وان پلاس 9 پرو میرسد. با انجام آزمایش در شرایط یکسان با این گوشی مشخص شد که با روشن کردن نرخ تازه تطبیقی صفحه نمایش، باتری گوشی 10 ساعت و 40 دقیقه دوام میآورد که جای تعجب دارد. از آن جایی که وان پلاس 9 پرو باتری کوچکتری در مقایسه با گلکسی اس 21 اولترا دارد انتظار داشتیم تا این گوشی مدت کمتری را در مقایسه با پرچمدار سامسونگ دوام آورد که آمار ارقام ثبت شده خلاف آن را ثابت کردند.
پس از آن نرخ تازه تطبیقی را خاموش کردیم و آن را روی 60 هرتز تنظیم کردیم. این بار هم یک نتیجه عجیب دیگر به دست آمد؛ باتری وان پلاس 9 پرو در حالتی که نرخ تازه سازی بر روی 60 هرتز تنظیم شده بود تنها دو دقیقه بیشتر از دفعه قبلی دوام آورد که در مقایسه با اختلاف 1 ساعت و 18 دقیقهای در اس 21 اولترا، عدد جالب و قابل تاملی به شمار میرود.
همچنین در سایر آزمایشات انجام شده، شارژدهی گلکسی اس 12 اولترا در زمان پخش مداوم ویدیو برابر با 17 ساعت و 53 دقیقه است و قادر به پشتیانی از 35 ساعت و 32 دقیقه مکالمه مداوم در شبکه 3G میباشد. با انجام همین آزمایشات بر روی وان پلاس 9 پرو مشخص شد که باتری این گوشی میتواند 13 ساعت و 34 دقیقه را در پخش مداوم ویدیو دوام آورد. همچنین این گوشی میتواند 33 ساعت و 57 دقیقه مکالمه مداوم را در شبکه 3G پشتیبانی کند.
از ظرفیت باتری و شارژدهی که بگذریم نوبت به سرعت شارژ میرسد. همانطور که در بخش مشخصات نیز عنوان کردیم، وان پلاس 9 پرو در این بخش برتری کامل را نسبت به گلکسی اس 21 اولترا دارد. به طور کلی فناوری شارژ کمپانی وان پلاس همیشه پیشگام بوده و در پرچمدار جدید این شرکت، این موضوع به اوج خود رسیده است.
فناوری شارژ WarpCharge 65T قادر است وان پلاس 9 پرو را تنها در عرض 30 دقیقه فول شارژ کند. اگر بخواهیم خیلی دقیق صحبت کنیم باید گفت که در 30 دقیقه باتری به 98 درصد میرسد. علاوهبر این پرچمدار کمپانی وان پلاس قادر به پشتیبانی از شارژر بیسیم تا 50 وات است ولی با استفاده از شارژرهای دیگر سرعت شارژ آن به 30 وات میرسد که همچنان از سرعت شارژ گلکسی اس 21 اولترا با کابل نیز بیشتر است!
متاسفانه پرچمدار سامسونگ در بخش سرعت شارژ کاملا سرافکنده است و در مقابل وان پلاس 9 پرو هیچ حرفی برای گفتن ندارد. پرچمدار سامسونگ مجهز به فناوری شارژ 25 واتی است که جای گلهی زیادی را از مسئولان سامسونگ باقی میگذارد. سرعت شارژ پایین این پرچمدار از زمان رونمایی تا به امروز یکی از مواردی بود که کاربران و کارشناسان نسبت به آن معترض بودند و مسئولان این شرکت نیز توضیحی در مورد دلایل اقدام عجیب خود ندادند. جالب است که بدانید سرعت شارژ گلکسی اس 21 اولترا در مقایسه با نسل قبلی 29 وات کاهش یافته با این که هر دو گوشی از باتری 5000 میلی آمپر ساعتی استفاده میکنند.
سرعت شارژ 25 واتی گلکسی اس 21 اولترا باعث شده تا این گوشی در مدت 30 دقیقه 56 درصد شارژ شود. اوضاع در شارژ بیسیم از این هم بدتر میشود و در مجموع میتوان سرعت شارژ گلکسی اس 21 اولترا را به عنوان نقطه ضعفی بزرگ برای این گوشی به حساب آورد.
زمان انتخاب برنده این بخش رسید است. همانطور که حدس میزنید برنده این بخش از رقابت وان پلاس 9 پرو است. با وجود این که باتری این گوشی در مقایسه با گلکسی اس 21 اولترا قدری کمتر است اما سرعت شارژ فوقالعاده آن به راحتی این موضوع را پوشش میدهد.
مقایسه گلکسی اس 21 اولترا و وان پلاس 9 پرو: نرم افزار و امکانات خاص
به بخش نرم افزار میرسیم. از آن جا که هر دو پرچمدار مورد بحث همراه با سیستم عامل اندروید 11 به بازار عرضه شدند تفاوتهای نرم افزاری آنها به پوسته اندرویدی و رابط کاربری محدود میشود. وان پلاس 9 پرو مجهز به پوسته اندرویدی OxygenOS 11 است و رقیب آن از رابط کاربری One UI 3.0 استفاده میکند که تجربههای متفاوتی از کار کردن در محیط اندروید را به کاربران القا میکنند.
به شخصه محیط پوسته اندرویدی OxygenOS را به One UI ترجیح میدهم؛ به این دلیل که تجربهای نزدیکتر به کار با اندروید خالص را در اختیار کاربر قرار میدهد. همچنین ظاهر آیکونها در پوسته اندرویدی One UI چندان جالب نیست؛ آیکونهایی بزرگ که نه مستطیل هستند و نه دایره. البته این نظر شخصی نویسنده در خصوص تعامل با دو پوسته اندرویدی بود.
اما از نگاه کارشناسی باید گفت که پوسته اندرویدی سامسونگ در مقایسه با OxygenOS امکانات به مراتب بیشتری دارد و در این مورد برتری با One UI است. رابط کاربری گلکسی اس 21 اولترا بسیار انعطاف پذیر است و کاربران میتوانند بسیاری از موارد را بر اساس سلیقه خود شخصی سازی کنند. سامسونگ با بهرهگیری از قابلیتهای پایه سیستم عامل اندروید 11 سعی داشته تا امکانات کاربردی iOS را نیز به گوشیهای خود اضافه کند. نتیجه این مورد، تبدیل شدن پوسته اندرویدی One UI به یکی از بهترین و کاملترین پوستههای اندرویدی موجود در بازار بوده.
از طرفی یکی دیگر از قابلیتهای گلکسی اس 21 اولترا پشتیبانی آن از قلم هوشمند S Pen میباشد. بدین ترتیب گلکسی اس 21 اولترا تبدیل به اولین گوشی از سری اس میشود که قادر به پشتیبانی از S Pen است. تا پیش از اس 21 اولترا پشتیبانی از قلمهای هوشمند S Pen تنها به اعضای سری نوت محدود میشد و سامسونگ با این حرکت فاصله میان سری اس با نوت را کمتر کرده است.
البته برخلاف گوشیهای گلکسی نوت، قلم هوشمند S Pen همراه با گلکسی اس 21 اولترا عرضه نمیشود و کاربرانی که قصد دارند از آن استفاده کنند باید هزینهای را به صورت جداگانه (حدود 40 دلار) پرداخت کنند. با این حال برخلاف گوشیهای سری نوت، گلکسی اس 21 اولترا فاقد محفظه نگهداری از قلم هوشمند S Pen میباشد و کاربران میتوانند از گاردهای مخصوص با جایگاه ویژه برای این قلم استفاده کنند. همچنین تجربه کار کردن با این قلم بر روی گلکسی اس 21 اولترا همانند استفاده از آن در سری نوت است و سامسونگ تغییری را در این زمینه ایجاد نکرده.
پشتیبانی از قلم هوشمند S Pen بسته به این که چقدر به استفاده از آن علاقه داشته باشید میتواند نکته مثبتی برای گلکسی اس 21 اولترا به شمار رود. با این حال در میدان رقابت کوچکترین مزیت نسبت به حریف میتواند برگ برندهای مهم باشد و سامسونگ با این کار توانست وان پلاس 9 پرو را پشت سر بگذارد.
از این بحث که بگذریم یکی دیگر از نکات حائز اهمیت در این بخش پشتیبانی نرم افزاری است. این مورد برای گوشیهای پرچمدار بسیار مهم میباشد. همانطور که پیشتر نیز اشاره کرده بودیم، سامسونگ وعده داده تا تمام پرچمداران سری اس 21 به مدت سه سال از بروز رسانیهای سیستم عامل اندروید بهرهمند شوند. در کنار آن تمام این گوشیها به مدت چهار سال از آپدیتهای امنیتی نیز برخوردار خواهند بود که نشان دهنده پشتیبانی نرم افزاری قوی کمپانی سامسونگ است.
در آن سو اما، مسئولان وان پلاس اعلام کردند که پرچمداران وان پلاس 9 به مدت دو سال از بروز رسانیهای سیستم عامل اندروید پشتیبانی خواهند کرد. همچنین ارائه آپدیتهای امنیتی نیز برای این گوشیها به مدت 3 سال ادامه خواهد یافت که در مقایسه با کمپانی سامسونگ یک سال کمتر است.
با توجه به تمام مواردی که در این قسمت عنوان کردیم، گلکسی اس 21 اولترا برنده این بخش خواهد بود. همانطور که گفتیم پرچمدار سامسونگ نه تنها از رابط کاربری بهتر و کاملتری برخوردار است بلکه از لحاظ پشتیبانی نرم افزاری نیز در مقایسه با وان پلاس 9 پرو برتری دارد. یکی دیگر از مواردی که به برنده شدن گلکسی اس 21 اولترا در این بخش کمک کرد، پشتیبانی از قلم هوشمند S Pen بود که چنین موردی در وان پلاس 9 پرو مشاهده نمیشود.
مقایسه گلکسی اس 21 اولترا و وان پلاس 9 پرو: قیمت و ارزش خرید
پیش از اعلام برنده نهایی لازم است که نگاهی به قیمت هر دو پرچمدار بیندازیم. ارزش خرید نسبت به قیمت یکی از ملاکهای مهم برای کاربران به شمار میرود بنابراین نمیتوان آن را نادیده گرفت. با گلکسی اس 21 اولترا آغاز میکنیم. همانطور که در بخش سخت افزار گفتیم این گوشی دارای سه نسخه میباشد.
نسخه پایه این گوشی با 128 گیگابایت حافظه داخلی و 12 گیگابایت رم با قیمت 1199 دلار به بازار عرضه شد. در کنار آن نسخه 256 گیگابایتی با رم 12 گیگابایت همراه با برچسب قیمتی 1249 دلاری در اختیار کاربران قرار خواهد گرفت. نسخه نهایی گلکسی اس 21 اولترا با 512 گیگابایت حافظه داخلی و رم 16 گیگابایتی 1279 دلار قیمت دارد که در مقایسه با نسل قبلی خود کاهش قیمت قابل توجهی را شاهد بود. اگر به خاطر داشته باشید نسخه پایه گلکسی اس 20 اولترا با قیمت 1399 دلار وارد بازار شد که در مقایسه با نسخه نهایی اس 21 اولترا همچنان گرانتر است.
البته هیچ ارزانی بی دلیل نیست. کمپانی سامسونگ برای کاهش قیمت گلکسی اس 21 اولترا مجبور به حذف آداپتور شارژ از جعبه گوشی شد و کاربرانی که این گوشی را تهیه میکنند تنها یک کابل شارژ تایپ C دریافت خواهند کرد. البته سیاست حذف شارژر از جعبه گوشی مختص سامسونگ نبوده و قبل از آن کمپانی اپل به عنوان سردمندار این اقدام ناخوشایند پیش قدم شد. پس از آن کمپانی شیائومی نیز پرچمدار می 11 خود را بدون آداپتور عرضه کرد. بنابراین میتوان انتظار داشت که در آیندهای نزدیک کمپانیهای بیشتری به این کارزار بپیوندند.
البته این سیاست مشمول کمپانی وان پلاس نشده و پرچمدار وان پلاس 9 پرو همچنان از تمام متعلقات درون جعبه بهرهمند است که خبر خوبی به شمار میرود. نسخه پایه وان پلاس 9 پرو با 128 گیگابایت حافظه داخلی و رم 8 گیگابایتی با برچسب قیمتی 969 دلار وارد بازار شده است. کاربران برای خرید نسخه نهایی این پرچمدار با حافظه داخلی 256 گیگابایت و رم 12 گیگابایتی نیز باید مبلغی معادل 1069 دلار بپردازند.
همانطور که مشاهده میکنید وان پلاس 9 پرو و گلکسی اس 21 اولترا از لحاظ قیمتی با یکدیگر اختلاف فاحشی دارند به طوری که قیمت گرانترین نسخه از وان پلاس 9 پرو همچنان 130 دلار از نسخه پایه گلکسی اس 21 اولترا ارزانتر است. علاوهبر این موضوع، وان پلاس 9 پرو از جعبهای کامل همراه با آداپتور شارژ، کابل شارژ تایپ C به تایپ C و گارد محافظ بهره میبرد در حالی که گلکسی اس 21 اولترا به جز کابل شارژ هیچ آیتم دیگری را درون جعبه ندارد.
با این اوصاف میتوان گفت که وان پلاس 9 پرو با قیمت پایینتری که دارد دستگاه مقرون به صرفهتری به شمار میرود و از نظر اقتصادی ارزش خرید بیشتری دارد. از لحاظ بازارهای تحت پوشش اما گلکسی اس 21 اولترا حرف اول را میزند. کمپانی سامسونگ به واسطه سهم بیشتری که از بازار گوشیهای هوشمند اندرویدی دارد تلفنهای خود را در تمامی بازارهای جهان عرضه میکند.
حال آن که کمپانی وان پلاس عرضه محدودتری دارد و ممکن است در برخی از بازارها هیچگاه شاهد رونمایی از آن نباشیم. وان پلاس در بازار ایران نیز چندان شناخته شده نیست و کاربران نمیتوانند به راحتی وان پلاس 9 پرو را تهیه کنند که امیدواریم در آینده شاهد ورود پرچمداران این کمپانی به صورت گسترده باشیم.
مقایسه گلکسی اس 21 اولترا و وان پلاس 9 پرو: نتیجه نهایی و اعلام برنده
پس از پایان یک رقابت نفسگیر و نزدیک نوبت به اعلام برنده نهایی رسیده است. ما تصمیم گرفتیم تمام مواردی که در تصمیمگیری دخیل بودند را در قالب یک جدول گردآوری کنیم و به هر یک از این موارد امتیاز دهیم که میتوانید نتیجه را مشاهده کنید:
| وان پلاس 9 پرو | گلکسی اس 21 اولترا | |
نسبت امکانات به قیمت و دسترس پذیری در بازارهای مختلف (نمره از 10) | 8 | 6 | |
طراحی (نمره از 10) | 8 | 7 | |
صفحه نمایش (نمره از 15) | 14 | 15 | |
سیستم دوربین (نمره از 20) | 16 | 17 | |
مشخصات سخت افزاری و عملکرد آنتن 5G (نمره از 20) | 15 | 16 | |
ظرفیت باتری و شارژدهی (نمره از 15) | 14 | 12 | |
نرم افزار و امکانات پوسته اندرویدی (نمره از 10) | 8 | 9 | |
نظر کلی (نمره از 100) | 83 | 82 |
همانطور که مشاهده کردید وان پلاس 9 پرو توانست با اختلاف یک امتیاز گلکسی اس 21 اولترا را پشت سر بگذارد. موارد اصلی که به پیروزی وان پلاس 9 پرو کمک کرد فناوری شارژ بهتر و ارزش خرید بالاتر در مقایسه با قیمت بود. همانطور که گفتیم وان پلاس 9 پرو در بسیاری از موارد پابهپای گلکسی اس 21 اولترا پیش میرود؛ با این حال قیمت آن به مراتب پایینتر از پرچمدار سامسونگ است.
البته این نکته را به خاطر داشته باشید که گلکسی اس 21 اولترا همچنان بهترین گوشی اندرویدی بازار است که امکانات بسیار زیادی را برای کاربران به ارمغان میآورد. صفحه نمایش بزرگتر و درخشانتر، پشتیبانی از قلم هوشمند S Pen، سیستم دوربین قدرتمندتر، آنتن فایو جی قویتر و پوسته اندرویدی کاملتر همگی از مواردی هستند که گلکسی اس 21 اولترا را به یک گوشی بینظیر تبدیل میکنند.
در کنار این موارد گلکسی اس 21 اولترا در مقایسه با وان پلاس 9 پرو پشتیبانی نرم افزاری قویتری را ارائه میدهد. بنابراین اگر میخواهید گوشی اندرویدی خود را بر چند سال نگه دارید و همچنان از نسخههای جدید سیستم عامل بهرهمند شوید، گلکسی اس 21 اولترا گزینه بهتری است.
کمپانی وان پلاس با رونمایی از وان پلاس 9 پرو نشان داد که در آینده به یکی از کمپانیهای اصلی در بازار گوشیهای اندرویدی تبدیل خواهد شد. وان پلاس 9 پرو در مقایسه با نسل گذشته خود پیشرفت چشمگیری را شاهد بوده و دیگر کمپانیها نظیر سامسونگ باید این موضوع را جدی بگیرند، زیرا ممکن است در آیندهای نزدیک پرچمداران وان پلاس بخشی از جایگاه آنها در بازار را تصاحب کنند. از آن جایی که قیمت پرچمداران وان پلاس به مراتب پایینتر از پرچمداران سامسونگ و بعضا شیائومی است میتوان به آینده گوشیهای این شرکت امیدوار بود.
در آینده با مقایسههای بیشتر با شما همراه خواهیم بود.
منبع خبر: tomsguide.com