کمپانی سامسونگ در اواسط ماه ژانویه از پرچمداران جدید سری اس تحت عنوان گلکسی اس 21 رونمایی کرد. این خانواده پرچمدار دارای سه عضو میباشد که شامل گلکسی اس 21، گلکسی اس 21 پلاس و گلکسی اس 21 اولترا میشود. این گوشیها با تغییراتی که همراه خود داشتند موفق به دریافت نقدهای مثبت زیادی از سوی کارشناسان شدند.
برای مطالعه نقد و بررسی گلکسی اس 21 و گلکسی اس 21 پلاس میتوانید به اینجا مراجعه کنید.
برای آشنایی بیشتر با مشخصات و ویژگیهای گلکسی اس 21 اولترا نیز میتوانید به اینجا مراجعه کنید.
همچنین اگر علاقهمند به بررسی کارنامه سامسونگ و محصولات معرفی شده توسط این کمپانی در سال 2020 هستید میتوانید به اینجا مراجعه کنید.
یکی از مهمترین تغییرات خانواده گلکسی اس 21 در ماژول دوربین آنها رخ داده بود. این تغییرات هم در بخش طراحی و هم در مورد فناوریهای موجود در دوربین کاملا مشهود است. در بخش طراحی، سامسونگ با یکپارچه کردن ماژول دوربین با کناره سمت راست گوشی موفق شد بیرونزدگی ماژول دوربین را تا حد زیادی پوشش دهد که نکته مثبتی در مورد طراحی خانواده گلکسی اس 21 به شمار میرود.
همچنین در بخش سخت افزار و فناوریهای به کار رفته در دوربین نیز برروز رسانیهای مهمی صورت گرفته است. بیشترین تغییرات در ماژول دوربین، مربوط به گلکسی اس 21 اولترا میباشد که آن را تبدیل یکی از بهترین دوربینهای موجود در بازار کرده است. از جمله قابلیتهای دوربین گلکسی اس 21 اولترا بزرگنمایی 100 برابری است که به لطف استفاده از دو دوربین تله فوتو میسر شده.
برای اطلاع از صحت ادعای سامسونگ در مورد توانایی گلکسی اس 21 اولترا در عکس برداری از سطح ماه میتوانید به اینجا مراجعه کنید.
از دیگر تغییرات مهمی که در بخش دوربین پرچمداران جدید سری گلکسی اس رخ داده، بهبود یافتن پردازش هوش مصنوعی در عکس برداری است که قصد داریم در این مقاله با نحوه کارکرد آن بیشتر آشنا شویم؛ پس در ادامه با روکیدا همراه باشید:
استفاده از پردازش هوش مصنوعی در عکس برداری با گوشیهای هوشمند موضوع چندان جدیدی به حساب نمیآید. گوشیهای دیگری نیز وجود دارند که از این فناوری برای بهبود کیفیت عکسهای ثبت شده استفاده میکنند. به تازگی کمپانی سامسونگ اطلاعات جامعی را از نحوه عملکرد سیستم هوش مصنوعی در دروبینهای خانواده گلکسی اس 21 منتشر کرده است و توضیح میدهد که چگونه این قابلیت به ثبت تصاویر پرتره خیرهکننده کمک میکند.
پردازشهای صورت گرفته در دوربین سلفی بسیار ساده صورت میگیرد. در ابتدا نرم افزار دوربین چهرههای داخل عکس را شناسایی میکند و آنها را برای پردازش بیشتر علامتگذاری میکند (به این کار در اصطلاح segmentation یا تقسیمبندی گفته میشود).
در مرحله دوم جزئیات مربوط به موی افراد، چشمها و ویژگیهای چهره به تصویر اضافه میشود. همچنین دوربین به صورت هوشمند تعادل رنگ سفید در محیط را تغییر میدهد تا به رنگ طبیعی پوست صورت بدون در نظر گرفتن نور محیط دست پیدا کند.
عملکرد حالت پرتره در پردازش بهتر تصاویر سلفی در مرحله سوم تاثیر خود را نشان میدهد. در این مرحله هوش مصنوعی شروع به تشخیص اجسام در تصاویر میکند. در این بخش چهره افراد، حیوانات و وسایل موجود در پس زمینه از یک دیگر تفکیک میشوند. با این کار پردازشهای مورد نیاز با دقت و سرعت بیشتری انجام میشوند.
در مرحله بعدی قابلیت tri-map وارد عمل میشود. این قابلیت برای تفکیک مرز میان اشیاء و محیط پس مورد استفاده قرار میگیرد. پس از مشخص شدن این مرز، هوش مصنوعی قادر خواهد بود روی تصویر خام پردازشهای لازم را به صورت تفکیک شده و با توجه به ماهیت اشیاء انجام دهد. با این کار، ویرایشهای انجام شده روی مو و چهره افراد با محیط پس زمینه ادغام نخواهد شد.
در قسمت بعدی عمق سنجی صورت میگیرد که فاصله جسم تا دوربین را اندازه میگیرد. این پردازش به تصاویر عمق میدهد و آنها را طبیعیتر نشان میدهد؛ یعنی تصاویر به همان صورتی که با چشم مشاهده میکنیم به نظر خواهند رسید.
اگر از حالت پرتره استفاده کرده باشید میدانید که در برخی از مواقع تارهای مو و بخشی از جزئیات اجسام که با محیط پس زمینه در مرز مشترک قرار دارند، تار میشوند و تصاویر ثبت شده بسیار مصنوعی به نظر میرسند. این مسئله بدین دلیل رخ میدهد که هوش مصنوعی دستگاه در تعیین مرز میان اجسام و پس زمینه به طور دقیق عمل نمیکند.
عملکرد بینظیر هوش مصنوعی پرچمداران اس 21 سامسونگ این موضوع را به خوبی رفع کرده است به همین دلیل تصاویر پرتره ثبت شده با دوربین سلفی این گوشیها بسیار باکیفیت و طبیعی به نظر میرسند.
کمپانی سامسونگ در پایان توضیحات خود با ارائه تصاویر زیر نحوه عملکرد قابلیت tri-map را روشنتر میکند. همانطور که در این تصاویر مشاهده میکنید، قابلیت tri-map جسم اصلی را با رنگ سفید و پس زمینه را با رنگ سیاه از یک دیگر تفکیک میکند. برای تعیین مرز دقیق میان جسم و محیط پیرامون از رنگ خاکستری استفاده میشود. ناحیه خاکستری رنگ جاییست که هوش مصنوعی اکثر گوشیها در آن دچار خطا میشوند اما سامسونگ با تفکیک دقیق این موضوع توانسته مسئله را به خوبی حل کند.
تمام پردازشهایی که در این مقاله عنوان کردیم تنها در مدت 3 ثانیه رخ میدهد که منجر به یک خروجی باکیفیت و بسیار نزدیک به واقعیت میشود. همانطور که در ابتدای مقاله نیز اشاره کردیم ماژول دوربین پرچمداران اس 21، به خصوص گلکسی اس 21 اولترا یکی از بهترین و کاملترین دوربینهای موجود در بازار است که تصاویر ثبت شده با آن بسیار باکیفیت و باجزئیات هستند.
در آینده با اخبار بیشتر پیرامون پرچمداران گلکسی اس 21 با شما همراه خواهیم بود.
منبع خبر: gsmarena.com