سرعت انجام کارها در رایانههای مدرن روز به روز افزایش مییابد. دیگر لازم نیست ثانیهها تا دقیقههایی برای بالا آمدن ویندوز صبر کنیم.
البته بالا آمدن، لود شدن، راه اندازی، تمام اصطلاحاتی است که برای فاصله بین فشردن دکمه تا ورود به ویندوز استفاده میشود.
مایکروسافت از یک ویژگی با نام “ویندوز فست استارتاپ” برای بالا آمدن سریع، استفاده میکند. راه اندازی سریع با ویندوز 8 در سال 2016 معرفی شد.
امروز تمام نسخههای ویندوز از آن کمک میگیرند. شما در سال 2021 از هر دستگاه ویندوزی استفاده کنید، این ویژگی فعال است. بسیاری از کاربران حتی از وجود آن بی خبر بودند، مگر نه؟
مشکلی نیست، ما در روکیدا کوچک و بزرگ ویندوز را به شما آموزش میدهیم.
راه اندازی سریع یا فست استارتاپ در ویندوز چیست؟
یک ویژگی برای بالا آمدن سریعتر ویندوز است. در ویندوز 10 بهترین حالت آن را میبینیم.
راه اندازی سریع چطور کار میکند؟
خاموش شدن، در یک حالت انجام نمیشود. در نسخههای قبلی ویندوز، همه برنامهها بسته میشد و همه را به بیرون از در راهنمایی میکردند.
در راه اندازی سریع، همه را بیرون نمیاندازند. به بعضی از برنامهها از ابتدای کار نیاز داریم. آنها را در حالت نیمه خواب نگه میداریم.
با روشن شدن رایانه، آن برنامهها با سرعت بیشتری به کار باز میگردند. این نوع خاموشی، خاموش کردن ترکیبی نام دارد.
با همین روند، برای بالا آمدن ویندوز، نیازی به دم کردن چای و نشستن لب پنجره نیست! اما کنار زیبایی گل، خار هم وجود دارد. ما به شما پیشنهاد میکنیم که از راه اندازی سریع استفاده نکنید.
احتمالا با خود میگویید: ای کاش سیب زمینی سرخ کرده، مانند سبزیجات بخار پز مفید بود. مشکل راه اندازی سریع کجا است؟ جواب به این سوال به چند مورد بستگی دارد.
راه اندازی سریع، مانند خواب زمستانی ویندوز کار میکند. با فشار دادن دکمه خاموش/ روشن، سخت افزار دستگاه شما به خواب میرود.
اولین مشکل برای بهروزرسانی ویندوز ایجاد میشود. خاموش شدن دستگاه یا راه اندازی دوباره آن، برای بهروزرسانی لازم است.
از دو سیستم عامل استفاده میکنید؟ جا به جایی بین آنها به خاموش شدن کامل دستگاه نیاز دارد.
با استفاده از راه اندازی سریع، دسترسی شما به تنظیمات BIOS و UEFI قطع میشود.
به این موارد نیازی ندارید؟ نگران راه اندازی سریع مایکروسافت هم نباشید. به هرحال بهترین متخصصین نرم افزار دنیا آن را ساختهاند.
چطور راه اند ازی سریع را غیر فعال کنیم؟
در نوار جست و جوی ویندوز، بنویسید: Control panel، سپس کنترل پنل یا مرکز تنظیمات ویندوز را باز کنید. در صفحه باز شده روی Power Options کلیک کنید.
از تنظیمات برق، گزینه Select What the power button does را انتخاب کنید. در این قسمت، کاری که دکمه خاموش / روشن دستگاه انجام میدهد، تنظیم میشود.
روی گزینه Change Settings برای تغییر تنظیمات کلیک کنید. تیکِ کنارِ نوشته Fast Startup را بردارید. در نهایت گزینه Save changes را برای ذخیره تنظیمات، انتخاب کنید.
بار بعد که رایانه خود را روشن کنید، ویژگی راه اندازی سریع غیر فعال است. حالا شما هم، همه موارد را در مورد کارکرد، فعال و غیر فعال کردن این ویژگی میدانید.
منبع: makeuseof.com