پس از اینکه مایکروسافت پروژهای موسوم به آستوریا (Astoria) را لغو کرد، حالا این شرکت شروع به بررسی سایر گزینهها برای پیاده سازی پشتیبانی از اپلیکیشنهای اندروید در ویندوز ۱۰ کرده است. مایکروسافت با ایجاد قابلیت استریم کردن اپلیکیشنها از روی گوشی با استفاده از اپلیکیشن My Phone نسبت به سامسونگ در این زمینه حرکت سریع تری داشته و حالا تصمیم گرفته این پروژه را یک گام جلوتر ببرد.
هدف پروژه Latte فراهم کردن امکان تبدیل فایل نصب اپلیکیشنها و بازیها به فرمت MSIX است. طبق گزارشها، این پروژه بر اساس Subsystem ویندوز برای لینوکس طراحی شده و عملکرد اصلی آن قرار دادن اپلیکیشنهای اندروید در دایرکتوری Windows Store است. این یعنی امکان اجرای مستقیم فایلهای APK در ویندوز ۱۰ وجود ندارد. به نقل از منابع خبری، پروژه Latte در نهایت به مایکروسافت امکان میدهد شکاف بین تعداد اپلیکیشنهای ویندوز و اندروید را پر کند.
هنوز مشخص نیست که پروژه Latte چه موقع در ویندوز ۱۰ پیاده سازی میشود اما انتظار میرود که در بهترین حالت، قابلیت پشتیبانی کامل از اپلیکیشنهای اندروید در سیستم عامل مایکروسافت انتهای سال جاری عرضه شود.
رشد محبوبیت جدیدترین نسخه ویندوز ۱۰ ادامه دارد
AdDuplex نتایج مطالعهای که در زمینه میزان استفاده از نسخههای مختلف سیستم عامل ویندوز ۱۰ انجام گرفته را منتشر کرد.
تا انتهای ماه میلادی فوریه، جدیدترین آپدیت اصلی ویندوز ۱۰، آپدیت اکتبر با عنوان 20H2 بوده که سهم ۱۳.۶ درصدی را به خود تخصیص میدهد اما سهم در اختیار آپدیت ۱۹۰۹ پاییز ۲۰۱۹ حدود ۲۶.۸ درصد است.
رتبه اول همچنان در اختیار آپدیت ماه می ویندوز ۱۰ (۲۰۰۴) با سهم ۴۱.۸ درصدی است و در حالی که سهم آپدیت ۱۹۰۹ نسبت به رقم ۳۱.۲ درصدی ماه ژانویه کمی کاهش پیدا کرده اما سهم آپدیتهای ۲۰۰۴ و 20H2 به ترتیب ۲ و ۳.۲ درصد افزایش یافته است.
رتبههای چهارم، پنجم و ششم به ترتیب به نسخههای ۱۹۰۳، ۱۸۰۳ و ۱۸۰۹ با سهم ۵.۸، ۱.۷ و ۱.۴ درصدی تعلق دارد. لازم به ذکر است که مایکروسافت پشتیبانی از این نسخهها را متوقف کرده است.
این مطالعه روی ۸۰ هزار کامپیوتر صورت گرفته که با سیستم عامل ویندوز ۱۰ کار میکنند.
بالاخره آپدیت ۲۰۰۴ ویندوز ۱۰ در اختیار همه قرار گرفت
مایکروسافت سال پیش به تدریج و آهسته بزرگترین آپدیت سیستم عامل خودش – یعنی آپدیت می ویندوز ۱۰ (نسخه ۲۰۰۴) را منتشر کرد و حالا ۸ ماه پس از انتشار این آپدیت، این شرکت اعلام کرده که بالاخره آپدیت می ۲۰۲۰ برای نصب و استفاده به صورت گسترده آماده است.
این یعنی حالا نسخه ۲۰۰۴ ویندوز ۱۰ فاقد باگهای اساسی است و میتوان آن را روی همه کامپیوترها نصب کرد.
مایکروسافت در ابتدا آپدیت می ۲۰۲۰ را برای همه کامپیوترها منتشر نکرده بود چون ظاهراً این نسخه پر از مشکلات مختلف بوده و به همین دلیل انتشار ویندوز برای سیستمهایی با خصوصیات خاص متوقف شده بود. با وجود همه این محدودیتها، بعضی از کاربران با مشکل صفحه آبی مرگ روبرو میشدند، یا سیستم عامل بعضی از آنها با مرورگر کروم کار نمیکرد و غیره.
تلاش برای رفع مشکلات مهم ویندوز ماههاست در جریان است و ظاهراً از ژانویه ۲۰۲۱ همه محدودیتها و قفلهای نصب این سیستم عامل برداشته شدند.
قرار گرفتن آپدیت در وضعیت انتشار گسترده یعنی حالا کاربران میتوانند مستقیماً آپدیت می ۲۰۲۰ را مستقیماً روی نسخههای قبلی ویندوز ۱۰ نصب کنند حتی اگر کامپیوترشان دچار مشکلات سازگاری باشد.
همزمان مایکروسافت برای انتشار آپدیت مهم بعدی یعنی ویندوز ۱۰ 21H1 که انتظار میرود در ماه می یا ژوئن سال ۲۰۲۱ منتشر شود، آماده میشود.