چین در عرصه شبکه 5G همچنان پیشتازی می کند و 70 درصد از سهم شبکه جهانی 5G در سال 2020 را دارد.
هوآوی در زمینه 5G و فناوری 6G در جهان پیشتاز است. در سه ماهه سوم سال 2020، هوآوی 32.8 درصد بازار تجهیزات ارتباطی جهانی را به دست آورد و به رتبه اول در جهان رسید.
در فناوری 6G هم به همین شکل، هوآوی خیلی زود تحقیقات خود را شروع کرده است.
براساس مدیران این شرکت، تحقیقات فناوری 6G هوآوی همزمان با 5G اجرایی شده است.
این اقدام آن ها را در 6G نیز یک گام جلوتر قرار داده است و باعث شده مدیران این شرکت با قطعیت از پیشتازی در 6G نیز صبحت کنند.
در ماه ژوئن 2020، شرکت های هوآوی، China Unicom و Galaxy Aerospace به توافق در همکاری استراتژیک یکپارچه سازی air-space-ground رسیدند و با یکدیگر در زمینه 6G همکاری مشترک خواهند داشت.
هوآوی در فرانسه نیز یک مرکز تحقیق و توسعه 6G ساخته است.
پیشتازان فناوری 6G در جهان
علاوه بر هوآوی، شرکت ZTE دیگر غول ارتباطات در چین نیز در زمینه توسعه 6G فعالیت می کند.
این شرکت در بیانیه ای اعلام کرده که تیم پیش تحقیقات این شرکت در زمینه به دست آوردن بعضی از فناوری های کلیدی نمونه های اولیه 6G، موفقیت هایی بدست آورده است.
تحقیقات و توسعه فناوری 6G در چین، تحت رهبری هوآوی و ZTE شتاب گرفته است.
امروز Ziguang Zhanrui، vivo، Datang Communications و سایر اپراتورها، فروشندگان تجهیزات، فروشندگان ترمینال ها و… در مورد 6G گزارشات رسمی و وایت پیپر ارائه و پیش بینی و طرح هایی در مورد 6G ایجاد کرده اند.
در نوامبر 2020 چین با بررسی اولین تحقیق و توسعه فضای امواج تراهرتز درجهان، در لانچ کردن ماهواره آزمایشی ارتباطات 6G پیشتازی می کند.
این اقدام تحقیقاتی، چین را در زمینه 6G یک قدم جلوتر از سایرین قرار می دهد.
براساس اخبار منتشر شده، تولیدکنندگان فعال در صنایع این حوزه مانند آنتن و فرکانس رادیویی، فناوری های مرتبط را تولید کرده اند.
باوجود اینکه هنوز استانداردهای فناوری ارتباطات 6G ایجاد نشده است، اما کشورها بروی بهبودها و پیشرفت هایی که فناوری 6G به ارمغان می آورد، اجماع دارند.
فناوری 6G دو مشخصه متمایز دارد.
ارتباطات 6G دیگر محدود به ارتباطات terrestrial نیست.
شبکه ارتباطات terrestrial، از طریق ماهواره های ارتباطی برای دستیابی به پوشش جهانی سیگنال در زمین، دریا و هوا متصل می شوند.
در آن زمان، سیگنال های بدون مانع در مناطق غیر قابل دسترسی مانند، اقیانوس ها، بیابان ها و کوه ها نیز وجود خواهد داشت.
سرعت 6G در مقایسه با 5G، به میزان 50 برابر بیشتر خواهد بود و زمان تاخیر نیز به شدت کاهش می یابد.
البته رسیدن از 5G به 6G هنوز نیاز به غلبه بر موضوعات و مشکلات زیادی از جمله ارتقا مسائل پایه مانند متریال اپلیکیشن ها و کاربرد امواج millimeter دارد.
براساس گزارشات فناوری ارتباطات 6G در سال 2030 عملی و اجرایی خواهد شد.