همانطور که به خاطر دارید کمپانی اپل در ماه نوامبر 2020 از سری جدید لپ تاپهای مک بوک خود به همراه مک مینی رونمایی کرد. مهمترین تفاوت نسل جدید مک بوکها در مقایسه با همتایان پیشین خود استفاده از پردازنده تخصصی اپل، M1، بود. این پردازنده بر اساس معماری ARM ساخته شده است که علاوهبر قدرت بیشتر، مصرف انرژی پایینتری را نیز به همراه دارد.
کمپانی اپل با رونمایی از پردازنده M1 مدعی شد که مک بوکهای جدید وارد دوره تازهای از حیات خود شدند و به لطف این تراشه، سرعت و قدرت پردازش لپ تاپهای جدید این شرکت از همیشه بیشتر است. همچنین به لطف تراشه M1، مهندسان اپل قادر به اعمال بهینهسازیهای بیشماری برای سیستم عامل macOS Big Sur بودند.
برای آشنایی بیشتر با مک بوک پرو اپل و امکانات آن میتوانید به اینجا مراجعه کنید.
همچنین برای مطالعه قابلیتهای مک بوک ایر و تغییرات آن در مقایسه با نسلهای گذشته نیز میتوانید به اینجا رجوع کنید.
مک بوکهای اپل تا قبل از رونمایی از تراشه M1 همراه با پردازندههای اینتل معرفی میشدند. اما مسئولان اپل با رونمایی از سری جدید مک بوکهای خود با چیپست M1 اعلام کردند که به زودی این پردازنده جایگزین تراشههای اینتل خواهد شد. این موضوع که به معنی پایان همکاری دیرینه اپل با کمپانی اینتل بود که اصلا به مذاق مسئولان اینتل خوش نیامد و از زمان اعلام این موضوع از سوی اپل، شاهد تبلیغات منفی زیادی از سوی شرکت اینتل هستیم.
مسئولان این شرکت تاکنون با روشهای متفاوتی، سیاست جدید اپل را مورد انتقاد قرار دادهاند. در روزهای گذشته نیز یکی دیگر از تبلیغات منفی این شرکت علیه پردازندهها M1 منتشر شد که قصد داریم در این خبر به آن بپردازیم؛ پس در ادامه با روکیدا همراه باشید:
برای مشاهده بنچمارک پردازنده M1 اپل میتوانید به اینجا مراجعه کنید.
برای بررسی ادعاهای مطرح شده در مورد مزیت تراشه M1 در مقایسه با پردازندههای اینتل نیز میتوانید به اینجا رجوع کنید.
مسئولان کمپانی اینتل به تازگی در حساب توییتری خود، مطالب جدیدی را در نقد پردازنده M1 عنوان کردهاند. توییت این شرکت با مزمون تشویق کاربران مک به مهاجرت به سیستمها خانگی (PC) منتشر شده است. متن توییت بدین صورت است:
Only a PC can power scientists and gamers alike. #GoPC
تنها یک PC میتواند قدرت یکسان [و کافی] را در اختیار دانشمندان و گیمرها قرار دهد. همچنین در پایین این توییت یک ویدیو در رابطه با تمام کم و کاستیهای پردازنده M1 نیز به اشتراک گذاشته شده است. همچنین نوشته درون تصویر نیز کنایهای به سیستمهای مک میباشد که میگویید:
اگر قدرت سیستم شما برای پرتاب موشک کافیست و میتوانید همزمان در آن بازی راکت لیگ (Rocket League) را اجرا کنید میتوان نتیجه گرفت که از سیستمهای مک استفاده نمیکنید.
علاوهبر این کمپانی اینتل در گذشته، نبود صفحه نمایشهای لمسی در مک بوکها را نیز سوژه خود قرار داده بود و در این باره در توییتر خود گفت:
تنها یک سیستم PC میتواند از قابلیتهای تبلتها مثل صفحه نمایش لمسی یا پشتیبانی از قلم هوشمند بهرهمند شود.
در کنار این توییت ویدیویی نیز ضمیمه شده بود که در آن یکی از کارشناسان به مقایسه میان مک بوکهای مجهز با پردازنده اینتل و M1 میپردازد. علاوهبر این مسئولان اینتل به تازگی معیارهایی را نیز منتشر کرده بودند که نشان میداد، بر اساس این موارد پردازندههای اینتل بسیار بهتر از تراشه M1 اپل میباشد. اگر چه که این معیارها به صورت جانبدارانه طراحی شده است.
همچنین کمپانی اینتل اخیرا تست بنچمارکی را روی پردازنده M1 اپل انجام داده بود که نشان میداد این تراشه برخلاف گفتههای مسئولان اپل چندان هم قدرتمند نیست اما این تست بنچمارک نیز به گونهای طراحی شده بود که بیشتر روی نقاط ضعف M1 مانور دهد.
اینطور که مشخص است کمپانی اینتل فعلا قصد ندارد تبلیغات منفی خود علیه پردازندههای تخصصی اپل را متوقف کند. باید دید که مسئولان اینتل جدای از تبلیغات منفی خود چه برنامهای برای آینده دارند، زیرا کمپانی اپل نشان داده زمانی که وارد یک عرصه میشود در مدت زمان کوتاهی تبدیل به یکی از غولهای شکست ناپذیر در آن زمینه میشود. بنابراین مسئولان اینتل باید خود را برای یک رقابت نفسگیر آماده کنند.
دلایل زیادی برای تبلیغات منفی اینتل علیه کمپانی اپل وجود دارد که یکی از آنها ناراحتی مسئولان این شرکت از پایان همکاری چندین ساله با اپل است که سود زیادی را عاید اینتل میکرد. اما به نظر میرسد که دلیل اصلی این اقدامات، ترس اینتل از آینده پردازندههای تخصصی اپل و گرفتن جایگاه این شرکت توسط غول کوپرتینویی است. همانطور که گفتیم تراشه M1 اپل با وجود تمام نقطه ضعفهایی که مسئولان اینتل بیان میکنند، میتواند در آینده به یک تهدید جدی برای تمام کمپانیهای سازنده پردازنده تبدیل شود.
در آینده با اخبار بیشتر پیرامون مک بوکهای جدید اپل با پردازندههای سری M با شما همراه خواهیم بود.
منبع خبر: gizmochina.com