کمپانی موتورولا در سال 2020 خط تولید با شکوه و غافلگیر کنندهای را در اختیار داشت که در چندین گروه دستهبندی میشوند. این شرکت دوباره با محصولاتی مانند سری اج و اج پلاس در کنار سری ریزر 5G به عرصه گوشیهای پرچمدار خود بازگشت.
با این حال، خوشبختانه تمرکز شرکت بیشتر بر روی محصولات رده پایین و میانرده مارکت باقی ماند. این سری از محصولات که نشاندهنده گذشته درخشان موتورولا بودند، در سال 2020 نیز تکرار شدند و خوش درخشیدند.
برندهها: موتو جی 5G پلاس و موتو جی 5G
هر دوی این گوشیها از نظر ظاهر کاملا شبیه یکدیگر نبوده و علیرغم طراحی تقریبا یکسان آنها، از اجزای داخلی کاملا متفاوتی برخوردار هستند. نمایشگرهای این دو گوشی باهم متفاوت است، به صورتی که در موتو جی 5G پلاس ابعاد صفحهنمایش 21:9 بوده و نرخ نوسازی آن 90 هرتز است.
در بحث تراشه پردازنده نیز هر دوی آنها از نسخههای متفاوتی بهره میبرند و علاوه بر این گوشی موتو جی 5G پلاس یک دوربین سلفی اضافهتر دارد.
پس انتخاب آنها برای این لیست آن هم در کنار یکدیگر چه دلیلی میتواند داشته باشد؟ جواب سوال آسان است. چرا که هر دوی این گوشیها نمونههای فوقالعادهای از تغییر روند موتورولا به سمت میانردههای قدرتمند و کاربردی مبتنی بر تراشههای میانرده مدرن 5G هستند.
این روند رو به رشد، بخش کلیدی تکامل گوشیهای هوشمند 2020 است. جالب اینجاست که گوشی موتو جی 5G پلاس زودتر از نسخه معمولی آن در ماه جولای رونمایی شد. این گوشی با تراشه اسنپدراگون 765G شناخته شد، تراشهای که آغازگر این حرکت و روند عظیم بود.
گوشی موتو جی 5G خیلی دیرتر از نسخه پلاس آن رونمایی شد و اساسا به مارکت راه پیدا نخواهد کرد. این گوشی به کمک تراشه 750G 5G خود، قدم مهمی را در زمینه دسترسی بیشتر کاربران به شبکه پرسرعت 5G برداشته است. تغییرات دیگری نیز جهت صرفهجویی هزینهها در این گوشی صورت گرفته است.
یکی از این تغییرات، کاهش کیفیت دوربین در این گوشی بود، موتورولا به کمک همین تغییرات توانست هزینه نهایی کمپانی را تا حدود 300 یورو کاهش بدهد. قیمت نهایی این گوشی همه فن حریف برای یک موبایل 2020 بسیار مناسب بوده و از نظر قابلیت اتصال نیز (شبکه 5G) به سادگی از رده خارج نخواهد شد.
هر دوی این گوشها شایستگی استقبال و بیشتر شناختهشدن را دارند و هر دو بایستی در بخش موتورولای پایگاه داده ما بسیار محبوب باقی بمانند.
در هر حال اگر بخواهیم بین این دو گوشی، یکی از آنها را انتخاب کنیم، قطعه به سراغ موتو جی 5G پلاس خواهیم رفت. چرا که علاوه بر نمایشگر سریعتر 90 هرتزی ، از دوربین اصلی بهتری نیز برخوردار است. همچنین در صورت کمی کاهش قیمت، میتواند حتی فروش بیشتری را نسبت به نسخه موتو جی 5G تجربه کند.
برندهها: موتو G8 پاور و G9 پاور
به طور کلی، خط تولید سری پاور همیشه جایگاه ویژهای در مارکت داشته است. جذابیت اصلی این سری از گوشیها، طول عمر بالای باتری آنهاست. از مجموع سه دستگاه پاور در سال 2020، مسلما تنها نسخه موتو جی پاور کمی ناامیدکننده ظاهر شد. مخصوصا زمانی که این گوشی به نسخه تنزل یافته و منطقه محور گوشی موتو G8 پاور تبدیل شد.
گوشی موتو G8 پاور از یک ماژول چهارگانه قدرتمند بهره میبرد. چهار دوربین این گوشی شامل لنزهای اصلی 16 مگاپیکسلی، تلهفوتو 8 مگاپیکسلی با زوم 2 برابری اپتیکال، فوقعریض 8 مگاپیکسلی و در نهایت لنز ماکرو 2 مگاپیکسلی میشود. این مجموعه دوربین، ماژول همه فن حریفی را به گوشی موتو G8 پاور هدیه میدهند.
علاوه بر این موارد، موتو G8 پاور دارای یک باتری بزرگ 5000 میلیآمپری با توان شارژ 18 واتی است. بنابراین میتوان آن را بدون شک از هر نظر نسبت به نسخه موتو جی پاور بهتر دانست.
هرچند، انتخاب بین نسخههای موتو G8 پاور و G9 پاور بسیار مشکل است. مورد اول این که، نسخه G9 پاور یک گوشی جدیدتر بوده و اساسا تازه وارد مارکت فروش شده است. در این گوشی به جای تراشه اسنپدراگون 662 از اسنپدراگون 665 استفاده شده که از نظر قدرت پردازنگی و گرافیکی عملکرد یکسانی را ارائه میکند.
اما در مقایسه با نسخه موتو G8 پاور، قدرت پردازندگی سیگنال تصویر (ISP) تنزل پیدا کرده و کیفیت فیلمبرداری 4K نیز در این میان قربانی شده است. در طرف دیگر، تراشه اسنپدراگون 662 از وای فای ac دو بانده و توان شارژ 20 واتی پشتیبانی میکند. به علاوه گوشی موتو G9 پاور از یک باتری قدرتمند 6000 میلی آمپری بهره میبرد که میتوان آن را از مهمترین اجزای یک گوشی محسوب کرد.
اگر بخواهیم انتخاب بین این دو گوشی را حتی سختتر کنیم، باید بگوییم که گوشی موتو G9 پاور فاقد دوربینهای فوقعریض و تلهفوتو اختصاصی است.
مورد دوم، مسلما از اهمیت کمتری برخوردار است، چرا که دوربین اصلی آن از نوع قابل توجه 64 مگاپیکسلی از نوع کواد بایر بوده که علاوه بر سایر موارد، در بزرگنمایی دیجیتال دو برابری عملکرد خوبی را از خود نشان میدهد.
صادقانه باید گفت که انتخاب بین موتو G8 پاور و G9 پاور به واقع بسیار دشوار است و در نهایت منحصر به اولویتهای هر فرد خواهد بود.
در هر حال این دو گوشی شایسته بیشتر شناختهشدن هستند و در بررسیهای ما عنوان برنده را از آن خود کردهاند.
بازندهها: موتو جی فست ، موتو جی استایل و موتو جی پرو
سایر گوشیهای خط تولید سری موتو جی (بدون پسوند عددی) موتورولا به نوعی ناموفق قلمداد میشوند. گوشی موتو جی فست این شرکت به نوعی نسخه ضعیفی از موتو G8 پاور است. تنزل رتبه (دانگرید) این گوشی به روش غیر ایدهآلی انجام شده است.
در این گوشی رزولوشن صفحهنمایش به HD پلاس در همان ابعاد قبلی 6.4 اینچی تغییر پیدا کرده و در نتیجه از وضوح نمایشگر کاسته شده است.علاوه بر این، دوربین 8 مگاپیکسلی تلهفوتو موتو G8 پاور حذف شده و سطح کیفی دوربین سلفی آن نیز پایینتر آمده است.
باتری آن تا 4000 میلیآمپر کوچکتر شده و سرعت شارژ آن نیز به 10 وات رسیده است. نکته جالب این دو گوشی تغییر نکردن تراشههای آنهاست. در حالی که انتظار میرفت تراشه اسنپدراگون 665 موجود در موتو G8 پاور اولین موردی باشد که در نسخه جی فست دانگرید شود، اما اوضاع این گونه پیش نرفت.
با توجه به علاقه طرفداران یا بهتر بگوییم از روی فقدان علاقه، به نظر میرسد که اکثر کاربران با ارزیابی و بررسی ما درباره موتو جی فست و سایر گوشیهای این گروه موافق هستند.
گوشیهای موتو جی استایلوس و موتو جی پرو تقریبا یکسان هستند اما نسخه پرو در برخی موارد مانند شارژ سریعتر 15 واتی، قابلیت NFC و پشتیبانی از دو سیم کارت توجه بیشتری را به سمت خود جلب میکند.
مسلما هر دو این گوشیها نسبت به موتوی جی فست از جذابیت بیشتری برخوردار هستند. علت اصلی این مسئله وجود مجموعه دوربین قدرتمندتری است که شامل یک لنز اصلی 48 مگاپیکسلی با فناوری کواد بایر و یک لنز فوقعریض 16 مگاپیکسلی میشود.
تراشه اسنپدراگون 665 نیز همچنان بر روی این دو گوشی قرار گرفته است. خوشبختانه دوباره شاهد این هستیم که تراشههای آنها برای دستیابی به قیمت تمامشده ارزانتر، جایگزین نشدهاند.
از آنجایی که هر دو گوشی موتو جی استایل و موتو جی پرو از محبوبیت زیادی برخوردار نبودند، به احتمال زیاد در نتیجه این اتفاق، هر دوی گوشیها طبق معمول کاهش قیمت نسبتا زیادی را تجربه کردند.
از آنجایی که در این گوشیها واقعا مشکلی خاصی وجود ندارد، اگر به نمونه خوبی از هرکدام دست پیدا کردید، ممکن است ارزش نگاه و بررسی دقیقتری داشته باشند. مشکل این گوشیها در وهله اول ارائه نکردن یک پیشنهاد قیمتی جذاب بود.
برنده: موتو E7
اگر به دنبال یک گوشی مقرون به صرفه موتورولا با سخت افزار معمولی و منطقی هستید، موتو E7 دقیقا همان گزینه مورد نظر شماست. تراشه ارزان قیمت معمولی هلیو G25 مدیاتک در کنار حافظه رم 2 گیگابایت و حافظه داخلی 32 گیگابایت، با این که مشخصات نسبتا پایینی هستند اما برای اجرای نسخه پایه اندروید موتورولا قطعا کافی به نظر میرسند.
در طرف مقابل، موتو E7 موتورولا علیرغم برچسب قیمتی پایینی که دارد، همچنان از لنز 48 مگاپیکسلی مجهز به فناوری کواد بایر برای دوربین اصلی خود و باتری نسبتا بزرگ 4000 میلیآمپری بهره میبرد.
بازنده: ریزر 5G موتورولا
ورود موتورولا به عرصه نمایشگرهای تاشو مدرن هیجان زیادی را در کاربران برانگیخت، اما متاسفانه بعد از دو سال این کمپانی حتی نتواسنت محبوبیت مورد انتظار خود را در بین کاربران به دست آورد. در زمانی که گوشیهایی مثل گلکسی زد فلیپ و گلکسی زد فولد شرکت سامسونگ غوغایی در دنیا به کرده بودند، خط تولید موتورولا به طرز معنیداری نتوانست فعالیت خود را آغاز کند.
باید بپذیریم که گوشی ریزر 5G نسخه 2020 به مراتب بهتر از نسخه اصلی 2019 است. این گوشی انتظار میرفت که ویژگیهای برتری نظیر دوربین جدید و قدرتمندی را به نمایش بگذارد که متاسفانه در حال حاضر از همان دوربین همیشگی خود بهره میبرد. همانطور که میدانید این دوربین 48 مگاپیکسلی بوده و به فناوری کواد بایر مجهز است.
با این حال، طراحی کلی و صفحهنمایش انعطافپذیر P-OLED (اولد از جنس پلاستیک) و همچنین لولای آن هنوز از مشکلات مشابهی رنج میبرند. به علاوه این که ظرفیت باتری 2800 میلیآمپری این گوشی واقعا رقتانگیز است.
از طرفی اگر فکر کنیم که تراشه اسنپدراگون 765G از نظر قدرت برای اکثر کاربران گوشی مناسب است، با این حال نمیتوان با برچسب قیمت 1499 یورویی موتو ریزر 5G به راحتی کنار آمد.
به طور کلی میتوان گفت که ریزر 5G از لحاظ طراحی بسیار نوستالژی و چشمنواز بوده اما هنوز هم احساس میشود که کمپانی موتورولا برای پرچمدار خود کمکاری کرده است.
برنده و بازنده: اج پلاس موتورولا
هر دو گوشیهای 2020 اج موتورولا توان رویارویی با رقبای قدرتمند خود را حداقل با شکل فعلی و بنا به دلایلی ندارند. با این حال، خط تولید سری اج یک شروع فوقالعاده بوده و امیدواریم نشانهای باشد که کمپانی موتورولا به تلاشهای خود در زمینه گوشیهای پرچمدار ادامه خواهد داد.
گوشی موتورولا اج پلاس دارای یک صفحهنمایش اولد با نرخ نوسازی 90 هرتز و ناچ قطرهای است. مشخصات دیگر این گوشی شامل تراشه اسنپدراگون 865 همراه با 12 گیگابایت حافظه رم و 256 گیگابایت حافظه داخلی از نوع UFS 3.0، باتری بزرگ 5000 میلیآمپری با توانایی شارژ بیسیم و شارژ معکوس و در نهایت یک ماژول دوربین بیرونزده از نوع سهگانه میشود.
با این حال، طراحی ساده این پرچمدار در برابر عملکرد نامناسب دوربین تحت شرایط نوری کم، نداشتن استاندارد میزان مقاومت در برابر نفوذ گرد و غبار و آب و قابلیتهای محدود ضبط فیلم، بیشتر به چشم میآید.
هرچند بتوانیم با مشکل سرعت پایین شارژ در گوشیهای اپل کنار بیاییم اما تحمل این مسئله در گوشیهای اندرویدی مخصوصا نسخههای پرچمدار آنها از عهده ما خارج است.
منبع: gsmarena.com