سال گذشته کمپانی اوپو در چندین زمینه مختلف روند صعودی داشته است. از جمله دستاوردهای این کمپانی میتوان به مواردی از جمله قبیل تعداد زیادی گوشیهای هوشمند، گسترش بخش گجتهای هوشمند و در نهایت رونمایی از برخی دستگاههای مفهومی اشاره کرد.
در ادامه به بررسی محصولاتی از این کمپانی خواهیم پرداخت که عناوین بهترین و بدترین گوشیهای هوشمند اوپو در سال ۲۰۲۰ را از آن خود کردند.
برنده: اوپو فایند X2 پرو
در ابتدای مقاله کار خود را با گوشی جدید فایند ایکس شروع میکنیم، جدیدترین نمونه آن از سال ۲۰۱۸ و یک پرچمدار تحسین برانگیز با تمام زرق و برقهایی که یک گوشی فوقالعاده را شامل میشود. گوشی اوپو فایند X2 پرو تقریبا از تمام قابلیتهایی که شما برای یک گوشی پرچمدار انتظار دارید از قبیل نمایشگر آمولد، تراشه رده بالا، دوربینهای قابل توجه، شارژ فوقالعاده سریع و مقدار رم و حافظه داخلی مورد نیاز برخوردار است.
علاوه بر این موارد فوق، گوشی اوپو فایند X2 پرو برخلاف اولین سری گوشی فایند ایکس که رونمایی آن بیشتر جنبه نمایشی داشت تا یک معرفی در سطح بینالمللی، روانه مارکت جهانی شده است.
فایند X2 پرو نه تنها برای مشخصات داخلی بلکه برای مشخصات ظاهری و بدنه نیز دارای ویژگیهای قابل توجهی است. برای جنس قاب پشتی این گوشی دو گزینه انتخابی وجود دارد. اولین گزینه موجود، جنس آن از نوع چرم مصنوعی بوده و خیال شما را بابت هرگونه خراشی روی آن آسوده میکند و دیگری از جنس سرامیک سیاه است که علاوه بر ظاهر بینظیری که دارد، استحکام بیشتری را نسبت به شیشههای معمولی ارائه میکند.
متاسفانه، قیمت اولیه ۱۱۹۹ دلاری این گوشی به همراه برند نه چندان معروف اوپو، باعث شده تا در اروپا، توجه کمتری از کاربران را به سمت خود جلب کند. با این حال، گوشی فایند X2 پرو هنوز هم یکی از بهترین پرچمدارهای سال ۲۰۲۰ بوده و قطعا برای این کمپانی چینی یک برد محسوب میشود.
بازنده: اوپو فایند X2
در ابتدا قرار بود فایند X2 گوشی جایگزینی برای نسخه پرو خود البته با همان چیپست، صفحهنمایش و باتری پرچمدار اما با قیمت پرداختی بهتری باشد. در نهایت مواردی مانند دوربین ضعیفتر شده، فقدان پرداخت نهایی مناسب و قیمت پایه پرداختی ۱۰۰۰ یورویی آن در اروپا باعث شد تا برای فروش با مشکلات فراوانی روبرو شود.
در حقیقت برای فایند X2 راهی برای جبران برند ناشناخته آن در غرب باقی نمانده بود و نتواست دین خود را به درستی ادا کند.
برنده: اوپو F17 پرو
واقعا دشوار است که یک گوشی هوشمند در مارکتی مملو از گوشیهای میانرده قدرتمند، حرفی برای گفتن داشته باشد، اما اوپو F17 پرو همان گوشی مورد نظر است. مشخصات تحسین برانگیز این گوشی شامل پنل نمایشگر از نوع سوپر آمولد، اسکنر اثر انگشت در قاب پشتی، دوربین اصلی ۴۸ مگاپیکسلی، فناوری شارژ فوقالعاده سریع VOOC 4.0 و دوربین سلفی دوگانه شده و آن را به گزینه مناسبی برای خرید تبدیل میکنند.
در واقع گوشی اوپو F17 پرو نیز مانند بسیاری از محصولات این شرکت، در عرصه جهانی آن چنان شناخته شده نبوده اما برای مارکت هدف کمپانی یعنی هند، این گوشی از محبوبیت بالایی برخوردار است. محبوبیت F17 پرو در حدی بود که کمپانی سازنده تصمیم گرفت رنگبندی جدیدی را با عنوان دیوالی (فستیوال نور در هند) به خط تولید این گوشی اضافه کند.
طرفداران این گوشی توانستند برای تکمیل سبک زندگی خود حق انتخاب طیف گستردهتری از رنگها را در اختیار داشته باشند.
بازنده: سری رنو ۴ اوپو و نامگذاری آن
در طول مدت زمان ۳۶۵ روز سالی که گذشت، کمپانی اوپو، ۸ نسخه از گوشی رنو ۴ را عرضه کرد که هر کدام از آنها به مارکت خاصی محدود شده بودند. اما نکته جالبی که برای این سری از گوشیها وجود داشت، تنوع عجیب و غریب آنها از نظر طراحی، تراشههای به کار رفته و مجموعه دوربینهای متفاوت بود که باعث سردرگمی کاربران میشد.
ما درک میکنیم که ارائه گوشیهای متنوع آن هم متناسب برای هر مارکت خاص، به این دلیل است که کاربران مختلف بتوانند بسته به بودجه خود از آن گوشیها برخوردار شوند. اما اگر مردم از مشخصات کالایی که خریداری میکنند باخبر نباشند، این وضعیت برای کمپانی نیز با مشکلاتی همراه خواهد بود.
از نظر تنوع گوشیهای سری رنو ۴ میتوان گفت که نسخه رنو ۴ پرو 5G تفاوت زیادی نسبت به نسخه رنو ۴ پرو دارد، همچنین رنو ۴ از هیچ شباهتی با رنو ۴ 5G برخوردار نیست. جالبتر این که رنو ۴ لایت دقیقا مشابه نسخه رنو ۴ F است.
علاوه بر موارد بالا، نسخه دیگری نیز با عنوان رنو ۴ Z 5G وجود دارد که خط تولید جداگانهای داشته و علاوه بر 5G بودن، تنها برای مارکت اروپا در نظر گرفته شده است. در آخر به ارزانترین عضو این خانواده با نام رنو ۴ SE 5G میرسیم که فقط به بازار چین محدود شده است.
بازنده: ساعت هوشمند اوپو واچ
ما از این که کمپانی اوپو محصول جدیدی را با عنوان ساعت هوشمند به خانواده خود اضافه کرده است، خوشحال شدیم. علاوه بر این، هیجانزدگی ما زمانی اوج گرفت که متوجه شدیم اوپو علاوه بر ارائه سیستمعامل گجت هوشمند و پلتفرم سفارشی، به کاربران خود امکان میدهد تا بین دوام باتری بیش از حد و قابلیتهای گسترده محصول حق انتخاب داشته باشند.
با این وجود حالت صرفهجویی مصرف باتری این گجت حتی در مقایسه با ساعتهای معمولی غیر هوشمند بسیار محدودتر بوده و تجربه سیستمعامل گجت نیز به مراتب با مشکلاتی روبرو شد. هرچند در این مسئله ممکن است گوگل حتی بیشتر از اوپو مقصر بوده باشد.
قسمت بد ماجرا، تقلید کورکورانه این شرکت از اپل واچ بود که در نهایت با رسیدن به مسئله انتخاب مواد اولیه و تامین قطعات با مشکلات زیادی مواجه شد. در همین راستا نیز بخش مالی شرکت اوپو برای ارزشگذاری نسخه ۴۱ میلیمتری آن با قیمت پیشنهادی ۲۰۰ یورو و نسخه ۴۶ میلیمتری LTE آن با هزینه دو برابر، با مسائل فراوانی دست و پنجه نرم کرد.
با همه این اوصاف برای ما جای تاسف است، چرا که از منظر تکنولوژی، تجربه استفاده از سیستمعامل دوگانه واقعا شگفتانگیز خواهد بود.
برنده: اوپو فایند ایکس ۲۰۲۱
از هر نظر انتخاب یک گوشی مفهومی به عنوان برنده این لیست کاری بسیار سخت است، مخصوصا از آنجایی که باخبر هستیم این گوشی برای سالها جهت عرضه در بازار جهانی آماده نخواهد شد. با این وجود، گوشی تاشوی فایند ایکس ۲۰۲۱ قطعا در سال پیش رو یکی از تکنولوژیهای برتر و هیجانانگیز مارکت موبایل خواهد بود.
از قابلیتهای فایند ایکس ۲۰۲۱ این است که میتواند از حالت صفحه ۶.۷ اینچی به صفحه ۷.۴ اینچی آن هم به صورت مورب (البته با کمک یک موتور الکتریکی)، تغییر شکل پیدا کند. اندازه نهایی آن قطعا برای هر استفادهای مناسب خواهد بود.
کمپانی اوپو از زمان ورود به میدان تلفنهای همراه، محصولات نوآورانه و جذابی را مانند گوشیهای مجهز به دوربین فلیپ (چرخشی)، گوشی فایند ایکس با دوربین پاپ آپ (کشویی) و دوربینهای پریسکوپی، برای طرفداران خود ارائه کرده است.
گذشته از این مسائل، گوشی تاشوی فایند ایکس ۲۰۲۱ مفهومی نشان میدهد که هنوز چشمه جوشان نوآوری و خلاقیت کمپانی خشک نشده و باید همچنان منتظر محصولاتی به مراتب هیجان برانگیزتر نیز در آینده باشیم.
منبع: gsmarena.com