کیا استینگر ؛ ترکیبی از BMW، آئودی و حتی پورشه

توسط Avatar photoمهرناز شهریاری
5 دقیقه
بررسی کیا استینگر

کیا اتومبیل‌ساز معرکه‌ای است. اما از سال ۲۰۰۹ به بعد و معرفی خودروی هاچبک Soul پیشرفت این شرکت هم شتابی چندین برابر به خود دیده است. از آن زمان تا کنون چندین مدل از تولیدات کیا جزو پرفروش‌های اروپا بوده‌اند و تقریبا هر محصولی از این برند ستایش کارشناسان و منتقدان را برانگیخته است. همین نکات مثبت باعث شدند این شرکت کره‌ای سرانجام جسارت ورود به کلاس جدیدی از محصولات را پیدا کرده و اولین اتومبیل اسپورت واقعی خود را با نام استینگر روانه بازار کند.

بررسی کیا استینگر

بررسی کیا استینگر

البته استینگر ایده‌ای یک شبه نیست. اولین بار در سال ۲۰۱۱ و در نمایشگاه خودروی فرانکفورت بود که یک مدل مفهومی در کلاس GT توسط کیا معرفی شد. آن خودروی مفهومی که چشم‌های زیادی را به خود خیره کرد هم یک هاچ بک چهار در با پیشرانه V6 و سیستم “چرخ عقب متحرک” بود و شش سال پس از آن، می‌توان با اطمینان گفت بسیاری از دوستداران اتومبیل در جهان چشم انتظار حضور استینگر در جاده‌ها هستند.

برای آنکه دیدگاه بهتری درباره استینگر به دست آورد باید ابتدا از طراحی شروع کرد. پیتر شریر، مدیر طراحی کیا، و تیمش تلاش کردند جزئیات جذاب مدل مفهومی GT را برای محصول نهایی هم حفظ کنند و در این کار موفق بودند. استینگر با هر رنگی و از هر زاویه‌ای چشم‌ها را به خود خیره می‌کند. شاید بتوان گفت درصد زیادی از خریداران استینگر طراحی را اصلی‌ترین دلیل خود برای انتخاب این ماشین می‌دانند. از نظر ابعاد هم استینگر چیزی بیشتر از آنچه در تصاویر به چشم می‌خورد است. این ماشین ابعادی نزدیک به آئودی A7، BMW سری ۶ یا پورشه پانامرا دارد و به همین دلیل چهار سرنشین بزرگسال یا با ارفاق پنج نفر به راحتی در آن جا می‌شوند. صندلی‌های عقب هم قابلیت جمع شدن را دارند تا فضای صندوق از ۲۳ فوت به ۴۰ فوت افزایش پیدا کند.

بررسی کیا استینگر

بررسی کیا استینگر

مقایسه استینگر با خودروهایی از پورشه و BMW تنها یک شوی تبلیغاتی نیست. این ماشین حتی از نظر فنی هم می‌تواند با نمونه‌های آلمانی رقابت کند. کیا برای استینگر دو پیکربندی در نظر گرفته است؛ اولی از یک پیشرانه توربوشارژ شده ۲ لیتری inline-four استفاده می‌کند که قادر به تولید ۲۵۵ اسب بخار نیرو است و مدل قدرتمندتر پیشرانه‌ای ۳.۳ لیتری دارد که به دو توربو مجهز شده و دارای آرایش V6 است. این نسخه که در کلاس GT طبقه بندی می‌شود دارای قدرت ۳۶۵ اسب بخار است. حداکثر سرعت این ماشین در حدود ۲۷۰ کیلومتر در ساعت است و مصرف سوخت ترکیبی آن هم تنها ۱۱ کیلومتر در هر ۱۰۰ لیتر است.

کیا برای آنکه از موفقیت فنی استینگر خاطر جمع باشد آلبرت بیرمن را از تیم فنی M Division کمپانی BMW به خدمت گرفت و به نظر می‌رسد نتیجه مثبتی هم از این کار دریافت کرده باشد. سیستم “چرخ عقب متحرک” استینگر به کمک مجموعه‌ای از سامانه‌های هوشمند اطلاعات را دریافت کرده و پایداری خودرو را در پیچ‌ها افزایش می‌دهد. البته امکان انتخاب مدل “چهار چرخ متحرک” هم با پرداخت ۲۰۰۰ دلار بیشتر برای خریداران وجود دارد اما اگر به “سرسره بازی” با ماشین علاقمند باشید حتما سراغ مدل “چرخ عقب متحرک” خواهید رفت.

استینگر یک سیستم هوشمند به نام حالت رانندگی Smart دارد که سبک رانندگی راننده را فراگرفته و شرایط خودرو را با آن تطبیق می‌دهد. بسیاری از منتقدان هم پیشنهاد می‌کنند از این سیستم هوشمند برای رانندگی استفاده شود زیرا بهترین تنظیمات در اختیار راننده قرار می‌گیرند و البته از سویی قرار دادن ماشین در حالت Sport به جز برخی تغییرات جزئی تفاوت زیادی در تجربه رانندگی ایجاد نمی‌کند. انتقال نیرو از موتور به چرخ‌ها به سرعت و آنی صورت می‌گیرد. جعبه دنده هشت سرعته اتوماتیک تمام نیروی تولید شده را به سرعت به چرخ‌های عقب منتقل می‌کند تا ماشین تنها در ۴.۷ ثانیه از حالت سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر در ساعت برسد. سیستم کنترل کشش طراحی شده برای ماشین کمک بسیار قابل توجهی به آغاز فوری و بدون دردسر آن می‌کند.

در طراحی داخلی هم تلاش شده تمامی نکات رعایت شوند. استفاده از ترکیب چرم و پلاستیک در کنار کلیدهای فلزی روی کنسول مرکزی به صورتی مشابه در ماشین‌های جنسیس (که زیر مجموعه هیوندا به عنوان شرکت مادر کیا به حساب می‌آید) به کار گرفته شده اند.

ترکیب رنگ داخلی و حتی فونت‌های استفاده شده برای نمایش جزئیات هم نشان از توجه مهندسین کیا به جزئیات دارند. سیستم اینفوتینمنت Uvo3 تقریبا هر کاری را آنطور که باید انجام می‌دهد اما شاید تنها نقطه ضعف در این بخش نمایشگر لمسی بسیار کوچکی باشد که روی داشبورد قرار گرفته. ضمن اینکه اگر از ماشین‌های رایج‌تر و ارزان قیمت‌تر کیا مانند اپتیما، سورنتو یا کادنزا استفاده کرده باشید حتما مدل نمایش سرعت و دور موتور برایتان آشنا خواهد بود. در حالت کلی طراحی داخلی استینگر کاملا راحت و دوستانه است و بر خلاف ظاهری بیرونی، خبری از موادی مانند فیبرکربن یا نورپردازی خشن در آن نیست.

بررسی کیا استینگر

بررسی کیا استینگر

به عنوان جمع بندی باید گفت کیا استینگر ارزش تک تک اسکناس‌هایی را که برای خرید آن پرداخت می‌کنید دارد. این ماشین با قیمت پایه ۳۱.۹۰۰ دلاری برای مدل ۲ لیتری و ۳۸۰۰۰ دلاری برای مدل GT ارزش خرید فوق العاده بالایی دارد. کافیست آن را با رقبای مستقیمش مقایسه کنید تا متوجه شوید قیمت استینگر نسبت به امکانات و توانی که ارائه می‌کند واقعا بهینه است (برای مثال آئودی A7 چیزی در حدود ۷۰۰۰۰ دلار در مدل پایه قیمت دارد). البته نمی‌توان انتظار داشت کیا بتواند با استینگر نظر خریداران BMW یا آئودی و پورشه را تغییر دهد ولی می‌تواند بهترین انتخاب را در محدوده قیمتی مورد نظر خود ارائه کند.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟