آیا باید همچنان منتظر خودرویی برقی از کمپانی اپل باشیم؟

توسط Avatar photoمحمد حسین
3 دقیقه
خودرو

شایعات مربوط به خودروی اپل سال‌های زیادی است که به گوش می‌رسد. اما به تازگی گزارشی از خبرگزاری رویترز منتشر شده است که در آن از پروژه بسیار محرمانه اپل پرده برمی‌دارد. طبق گزارش‌های به دست آمده، پروژه تولید خودروی برقی اپل می‌تواند از سال 2024 کلید خورده شود و دوباره شاهد آن خواهیم بود که غول کوپرتینویی قصد دارد خودرویی را با برند اپل تولید کند.

apple car tim hero

فناوری باتری خودروی اپل

در گزارش رویترز بیان شده که مهم‌ترین استراتژی اپل، طراحی یک باتری تک‌سلولی است که سلول‌هایی جداگانه‌ را در باتری اشغال می‌کند و فضای داخل مجموعه باتری را با کمک از بین‌بردن کیسه‌ها و اجزایی که محتویات باتری را نگه می‌دارد، آزاد می‌کند.

همچنین طبق این گزارش می‌توان نتیجه گرفت که طراحی جدید باتری اپل، امکان بسته‌بندی مواد فعال‌تری را درون باتری فراهم کرده و به طور بالقوه دامنه ظرفیت بیشتری را پشتیانی می‌کند.

خودرو

علاوه بر این موارد، گزارش رویترز بیان می‌کند که اپل در حال بررسی فرمول شیمیایی باتری لیتیوم فسفات آهن (LFP) برای وسیله نقلیه خود است. همانطور که سایت الکترک در اوایل سال جاری اعلام کرد، تسلا قرار است که در آینده از این فناوری باتری برای خودروهای برقی خود بهره بگیرد.

باتری LFP اپل هرچند تراکم انرژی کمتری نسبت به سایر انواع باتری دارد اما در مقابل بیش از حد گرم‌شدن مستعد نبوده و از کبالت، درون خود استفاده نمی‌کند. گزارش‌ها حاکی از آن است که فناوری باتری اپل می‌تواند به طور چشمگیری در کاهش هزینه‌های باتری تاثیرگذار باشد.

تغییر استراتژی‌ها

گزارش‌های اخیر نشان از این دارند که اپل احتمالا بر روی توسعه یک سیستم خودران تمرکز کرده و در ادامه برای برای پیاده‌سازی این سیستم با کمپانی خودروساز دیگری همکاری خواهد کرد. گزارش‌هایی که به تازگی منتشر می‌شوند، به این مطلب اشاره دارند که شرکت اپل مجددا قصد دارد خودرویی با همین برند تولید کند.

در گزارش، به دو نفر از افراد آشنا اشاره شده که بیان دارند از زمان تغییر کلی تیم پروژه تایتان در سال 2019، همه چیز به اندازه‌ای پیشرف کرده است که اکنون اپل قصد دارد وسیله نقلیه‌ای برای مصرف‌کنندگان تولید کند.

هنوز مشخص نشده که مونتاژ خودروی اپل را چه کسی به عهده می‌گیرد، اما منابع خبری گفته‌اند که انتظار می‌رود اپل به یک شرکت تولید‌کننده خودرو، برای مونتاژ وسیله نقلیه خود اعتماد کند. همچنین یکی از افراد داخلی عنوان کرد، این احتمال وجود دارد که اپل تلاش‌های خود را در جهت ادغام سیستم رانندگی خودران با خودرویی که توسط یک کمپانی خودروساز سنتی ساخته‌شده، کاهش بدهد و به جای آن از خودرویی با نام تجاری اپل رونمایی کند.

ماشین اپل ممکن است که از سنسور‌های لایدار جهت اسکن فواصل مختلف، مانند جدیدترین گوشی‌های آیفون و آیپد بهره ببرد. گفته می‌شود که اپل در حال کار با شرکای خارجی برای بررسی اجزای سیستم، از جمله سنسورهای لایدار است. ایلان ماسک، مدیرعامل تسلا از به کار بردن سنسورهای لایدار در خودرو به عنوان کاری احمقانه یاد کرده است.

ImageForArticle 11101

گزارش رویترز به شخص ناشناسی اشاره می‌کند که قبلا در تیم پروژه تایتان مشغول بوده است. شخص نامبرده اظهار کرد: اگر یک شرکت در کره زمین وجود داشته باشد که منابع لازم برای انجام این پروژه را در اختیار داشته باشد، احتمالا شرکت اپل خواهد بود. اما در عین حال باید گفت که این یک تلفن همراه نیست.

همان فرد درباره فناوری جدید باتری برای خودرو اپل اظهار کرده است که با یک فناوری در سطح بالایی روبرو هستیم و حس آن مشابه دیدن گوشی آیفون برای اولین بار است.

عوامل تاثیرگذار در تاخیر پروژه

شایعات زیادی درباره پروژه تایتان خودروی اپل در طول سال‌ها شنیده شده و به نظر می‌رسد که این پروژه به طور مداوم در حال گسترش است. اخیرا کمپانی بلومبرگ طی گزارشی اعلام کرده که اپل، رهبری پروژه اتومبیل خودران خود را به جان جیاناندریا، معاون ارشد این شرکت در بخش استراتژی هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی واگذار کرده است.

گزارشی که در این مقاله از اطلاعات آن استفاده کردیم، شامل دقیق‌ترین جزئیاتی است که به تازگی در مورد خودروی اپل به دست آوردیم. هرچند تولید این خودرو می‌تواند در سال 2024 آغاز شود، اما گزارش‌ها ادعا می‌کنند که به علت همه‌گیری ویروس کرونا ممکن است تولید این محصول به سال 2025 یا بیشتر موکول شود.

منبع: 9to5mac.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟