گوشی گلکسی زد فولد 2 سامسونگ تابستان امسال از سوی غول کرهای به عنوان نسل بعدی گلکسی فولد معرفی شد.
مجددا شاهد هنر مهندسان این شرکت در طراحی این گوشی تاشو هستیم، ولی این مرتبه عملکرد لولا به مراتب روانتر شده، نمایشگر خارجی بزرگتر است و دیدن ظاهر این گوشی و لمس آن لذت خاصی دارد.
گوشی Galaxy Z Fold 2 سامسونگ یکی از پیشرفتهترین دستگاههایی است که در حال حاضر در بازار وجود دارد و البته خریداران نیز برای تهیه آن باید قیمت ممتازی را پرداخت کنند.
زد فولد 2 در واقع نسل سوم یک محصول است و نشان میدهد سامسونگ قصد ندارد از ساخت گوشیهای تاشو و با این قالب جدید عقبنشینی کند.
با خیال راحت میتوانیم بگوییم گوشیهای تاشو دیگر یک محصول مفهومی نیستند و با توجه به تغییر اسم این گوشی در مقایسه با نسل قبل، سامسونگ نشان میدهد قصد دارد در بین محصولات خود خانواده جدیدی به اسم گلکسی زد به وجود آورد.
بدون شک، چنین محصولاتی هنوز رواج زیادی ندارند، ولی سریعا بهتر و کاملتر میشوند.
مشخصات گوشی گلکسی زد فولد 2 سامسونگ:
- بدنه: 159.2 در 128.2 در 6.9 اینچ، 282 گرم وزن؛ شیشه محافظ گوریلا گلس ویکتوس در جلو (حالت تا شده)، پنل جلویی پلاستیکی (در حالت باز شده)، شیشه گوریلا گلس 6 در عقب، فریم آلومینیومی؛ سرویس سامسونگ پی (مورد تایید ویزا کارت و مستر کارت)؛ رنگها: برنزی، مشکی، مدل تام براون
- نمایشگر: 7.6 اینچی داینامیک تاشو، دقت 1768 در 2208 پیکسل، نسبت تصویر 11.24:9، تراکم پیکسلی 373 پیکسل در هر اینچ، پشتیبانی از استاندارد +HDR10، نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز، نمایشگر خارجی (کاور) 6.23 اینچ، سوپر امولد، دقت 816 در 2260 پیکسل (نسبت تصویر 25:9)
- چیپست: اسنپدراگون 865 پلاس کوآلکام (7 نانومتری پلاس): پردازنده هشت هستهای (1 هسته کریو 585 با سرعت کلاک 3.09 گیگاهرتز، 3 هسته کریو 585 با سرعت کلاک 2.42 گیگاهرتز و 4 هسته کریو 585 با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز)؛ پردازنده گرافیکی آدرنو 650
- حافظه: 12 گیگابایت رم، 256 یا 512 گیگابایت حافظه داخلی از نوع UFS 3.1
- سیستم عامل: اندروید 10، رابط کاربری One UI 2.5
- دوربین عقب: عریض (اصلی): 12 مگاپیکسل، گشادگی دریچه دیافراگم F/1.8، 26 میلیمتری، اندازه حسگر 1/1.76 اینچی، اندازه پیکسل 1.8 میکرومتر، فوکوس خودکار تشخیص فازی پیکسل دوتایی، لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS)؛ دوربین تلهفوتو: 12 مگاپیکسل، لنز F/2.4، 52 میلیمتری، اندازه پیکسل 1.0 میکرومتر، اندازه حسگر 1/3.6 اینچ، فوکوس خودکار تشخیص فازی، OIS، زوم اپتیکال 2 برابر؛ دوربین فوق عریض: 12 مگاپیکسل، لنز F/2.2، میدان دید 123 درجه، 12 میلیمتری، اندازه پیکسل 1.12 میکرومتر؛ فلاش الایدی، HDR، عکاسی سراسرنما
- دوربین جلو: عریض (اصلی): 10 مگاپیکسل، لنز F/2.2، 26 میلیمتری، دوربین مشابه در داخل و بیرون گوشی؛ HDR
- دوربین فیلمبرداری: دوربین عقب: 4K@60fps، 1080p@60/240fps (لرزشگیر الکترونیک تصویر مبتنی بر ژیروسکوپ)، 720p@960fps (لرزشگیر الکترونیک تصویر مبتنی بر ژیروسکوپ)، استاندارد +HDR10؛ دوربین جلو: 4K@30fps، 1080p@30fps، لرزشگیر الکترونیک تصویر مبتنی بر ژیروسکوپ
- باتری: 4500 میلیآمپر ساعت؛ شارژ سریع 25 وات، شارژ بیسیم سریع 11 وات، شار معکوس بیسیم 4.5 وات
- سایر مشخصات: حسگر اثرانگشت جانبی، بلندگوهای استریو، شتابسنج، ژیروسکوپ، حسگر مجاورتی، قطبنما، فشارسنج؛ NFC، +ANT، بیکسبی، Samsung Dex (پشتیبانی از تجربه استفاده از محیط دسکتاپ)
گوشی گلکسی Z Fold 2 فراتر از تنها تجسم فناوری، محصول و بلوغ طراحی است. این دستگاه بیشتر یک تکرار اصلاحشده از این قالب طراحی به قابل تصورترین شکل ممکن است.
خود این طراحی تغییرات زیادی داشته است. خمیدگیها و لبههای جدید در این طراحی و ظاهر تازه در مقایسه با گلکسی فولد ابتدایی، دستگاهی با ظاهر اصلاح شده را نشان میدهند.
اما از طرف دیگر تعدادی پیشرفت مکانیکی مهم نیز وجود دارد، مانند لولای مخفی جدید و پشتیبانی از حالت Flex و منحنی مقاومت به مراتب کیپتر نمایشگر در حالت تا شده.
ما بیشتر از هر چیزی از نمایشگر ثانویه بزرگتر استقبال میکنیم تا استفاده از این دستگاه با یک دست به مراتب سادهتر شود.
همچنین باید بگوییم تعداد تغییرات نرمافزاری و سختافزاری متعددی وجود دارد که در ادامه به آنها میپردازیم. پس مانند همیشه همراه روکیدا باشید. (برای دیدن تصاویر در اندازه بزرگ روی آنها کلیک کنید.)
جعبهگشایی گوشی گلکسی Z Fold 2 سامسونگ
گوشی گلکسی زد فولد 2 مانند نسل قبلی خود در یک جعبه بزرگ و شیک وارد بازار شده است که با توجه به این که گوشی در حالت باز شده به دست کاربر میرسد، انتخاب این نوع جعبه الزامی است.
از همان ابتدا کاملا مشخص است با یک دستگاه واقعا متفاوت روبرو هستیم. گوشی با نمایشگری در اندازه تبلت که منتظر است آن را تا کنید و داخل جیب خود بگذارید.
اگر فکر نمیکنید چنین چیزی به تنهایی نشان نمیدهد به آینده گوشیهای هوشمند خیره شدید، یک دفترچه با عنوان «شکل آینده را تغییر دهید.» نیز در جعبه فروش قرار دارد.
سامسونگ به کمک این دفترچه نهایت تلاش خود را میکند تا توضیح دهد چطور این دستگاه دنیای گوشیهای هوشمند را متحول خواهد کرد.
کمی از رویایی که سامسونگ برای آینده این فناوری در نظر گرفته است فاصله بگیریم، چشممان به برچسب بزرگ «استفاده با دقت» روی نمایشگر گوشی گلکسی زد فولد 2 میافتد.
با وجود پیشرفتهای قابل توجهی که در این زمینه انجام شده است، نمایشگرهای تاشو و ساختار مکانیکی تاشو پتشیبانی آنها، همچنان شکننده هستند.
سامسونگ به کاربر هشدار میدهد زیاد روی نمایشگر به ویژه با اشیاء تیز فشار وارد نکند.
فقط کمی است یک سفری به دل یوتیوب بروید و ببینید نمایشگرهای تاشو چقدر مستعد سوراخ شدن هستند و چه عواقب دردناکی در انتظار کاربر است.
همچنین، سامسونگ مجددا به ما یادآوری میکند گلکسی زد فولد 2 ضدآب یا گرد و غبار نیست. در حقیقت، در حال حاضر با فناوری و شیوه ساخت فعلی امکان آن واقعا وجود ندارد.
نکته مهم دیگری که ما را یاد رسواییهای مربوط به دستگاههای پیش از تولید گلکسی فولد ابتدایی میاندازد، فیلم محافظی است که حالا از قبل روی هر دو نمایشگر گوشی Galaxy Z Fold 2 نصب شده است.
جدا کردن گلس روی نمایشگر خارجی ساده است، ولی سامسونگ کاملا هشدار میدهد برای نمایشگر داخلی چنین کاری را انجام ندهید.
این لایه یک محافظ نمایشگر است و بخشی از خود پنل تاشو محسوب نمیشود، بنابراین امکان برداشتن آن با دقت و حتی تعویض بالقوه آن وجود دارد.
گرچه، هنوز مشخص نیست سامسونگ چنین خدماتی ارائه میدهد یا نه.
لوازم جانبی داخل جعبه فروش گوشی گلکسی Z Fold 2 در مقایسه با گلکسی فولد قدیمی جالبتر نیستند.
داخل جعبه تنها یک شارژر دیواری 25 وات با یک کابل یواسبی C و یک جفت ایرباد با ورودی تایپ C تنظیم شده توسط شرکت AKG به چشم میخورد.
اگر به یاد داشته باشید داخل جعبه نسل قبلی هدفونهای بیسیم گلکسی بادز قرار داشت تا کاملا تفاوت مشهود باشد.
شاید آزاردهندهترین نکته نبود یک قاب محافظ داخل این جعبه است. برای دستگاهی که در مقایسه با سایر محصولات به دقت و توجه بیشتری نیاز دارد، اجبار به خرید قاب محافظ جداگانه از همان روز اول کمی روی اعصاب است
بنابراین اگر دقت کنیم، قیمت 2000 دلار این گوشی با محتویات جعبه فروش آن اصلا همخوانی ندارند.
شاید این قضیه نشان میدهد زد فولد 2 وارد مرحله بلوغ شده است و سامسونگ انتظار دارد تعداد فروش آن بالا باشد.
در ادامه چنین تفکری را بیشتر بررسی میکنیم.
ویژگیهای ارگونومیک و حالت Flex گوشی گلکسی زد فولد 2
گرچه ممکن است فورا به چشم نیاید، ولی تقریبا طراحی گوشی گلکسی Z Fold 2 در مقایسه با نسل قبلی آن کاملا عوض یا اصلاح شده است.
اجازه دهید ابتدا با خود لولا شروع کنیم، چون یکی از ویژگیهای برجسته این محصول است. حتی از دیدگاه کاملا بصری راحت میتوان دید گلکسی زد فولد در حالت تا شده یک شکاف کمتر دارد.
برای دستیابی به این موفقیت نیاز به تلاش فراوان مهندسان سامسونگ روی خود لولا و همچنین پیشرفت در فناوری نمایشگرهای تاشو بوده است تا نتیجه آن منحنی مقاومت کیپتر باشد.
کیپ بودن این لولا بیشترین حدی است که فناوری فعلی به آن اجازه میدهد. از طرفی منفذ هوا با آن که یقینا به مراتب کوچکتر شده است، ولی کاربران باید با این حقیقت کنار بیایند و آن را نمیتوان نادیده گرفت.
یکی از بزرگترین مشکلاتی که ما زمان استفاده روزانه از گلکسی فولد قدیمی داشتیم، پرز داخل جیب بود که داخل شکاف و نمایشگر راه پیدا میکرد.
این مشکل همچنان در زد فولد 2 وجود دارد، گرچه از شدت آن بسیار کم شده است.
مکانیسم لولا در گوشی گلکسی زد فولد 2 به مراتب بهتر شده است. شیوه عملکرد لولای گلکسی فولد قدیمی شامل دو نقطه تکیهگاه اصلی در یک حالت تمام بسته و تمام باز بود.
برای این که لولا از این موقعیتها خارج شود نیاز به وارد کردن مقدار قابل قبولی فشار بود و لولا با یک حرکت غیرخطی بین حالات مورد نظر جابهجا میشد.
تمام این مسائل با استفاده از یک مکانیسم داخلی جدید تغییر کرده است که از یک طراحی ارتجاعی و دندانهای پیشرفته استفاده میکند.
سامسونگ از این لولا با جمله «یک جواهر پیشرفته مهندسی» یاد میکند و با توجه به نگاه به بیرون آن، باید با حرف این شرکت موافق باشیم.
لولای گوشی گلکسی Z Fold 2 سامسونگ یک حرکت خطی عالی فراهم میکند و در محدوده کامل آن کشش ثابتی دیده میشود.
نه تنها نتیجه چنین دستاوردی استفاده به مراتب سادهتر از این گوشی و همچنین اطمینان از دوام و استحکام ساختاری آن است، بلکه در واقع کاربردپذیری این گوشی تاشو را نیز افزایش میدهد.
منظور ما چیزی است که سامسونگ از آن به اسم Flex Mode یاد میکند.
Flex Mode و Flex View همراه آن مجموعه راه حلهای رابط کاربری و تجربه کاربری هستند که به کاربران اجازه میدهد به شیوههای بسیار جدید از دستگاههای تاشو استفاده کنند.
مکانیسم پیشرفته لولا گوشی گلکسی زد فولد 2 به آن اجازه میدهد در یک زاویه خاص قرار بگیرد و کاربر بتواند آن را ثابت روی یک سطح صاف و به صورت نیمه باز بگذارد.
موفقیتی که در گلکسی فولد قدیمی تقریبا غیرممکن یا حداقل تجربه بسیار خوبی به جا نمیگذاشت.
به جنبههای مختلف Flex View در بخش نرمافزاری بیشتری رسیدگی میکنیم، ولی به طور کلی تعداد روزافزونی از اپلیکیشنهای خود سامسونگ یا متفرقه مانند Google Duo از این حالت پشتیبانی میکنند و برای آن رابط کاربری متفاوتی دارند که معمولا به شکل جدا کردن صفحه به دو نیم و قرار دادن کنترلها در یک طرف و محتوا در سمت دیگر است.
به عبارت دیگر، انگار دو نمایشگر متفاوت جلو رویتان قرار دارد.
Flex Mode همچنین زمینه کاربردهای خاص دیگری را فراهم میکند، مانند توانایی استفاده از نمایشگر خارجی گلکسی زد فولد 2 که در یک موقعیت هنگام دیدن فیلم قرار داده شود و سایر قسمتهای گوشی نقش یک پایه را داشته باشند.
همچنین، استفاده از هر دو دوربین جلو و عقب در حالت Flex Mode جایگاه خود را دارد، مانند زمان انجام کارهایی مانند تماس تصویری و عکاسی سلفی.
البته باید به یک سری محدودیت اشاره کنیم. به عنوان مثال، نمیتوانید گوشی گلکسی Z Fold 2 را روی یک میز به شکلی قرار دهید که هر دو دوربین جلو و عقب آن به عنوان دوربین سلفی قابل استفاده شوند.
انجام این کار تنها زمانی که دستگاه تمام باز است، وجود دارد. گرچه، گلکسی زد فولد 2 در این حالت در اکثر گیمبالها یا موناپادها جا نمیشود و نگه داشتن آن به مدت طولانی خستهکننده است.
همچنین با آن که تایپ لمسی در نیمه پایینی دستگاه مانند یک لپتاپ ساده به نظر میرسد، ولی در عمل اینطور نیست.
سطح این قسمت همچنان به اندازه کافی بزرگ نیست که دو دست راحت آن جا قرار گیرند و نبود دکمههای لمسی باعث تایپ با دقت پایین میشوند.
طراحی و کیفیت ساخت گوشی گلکسی زد فولد 2
با توجه به این که امیدواریم به تمام سوالات احتمالی شما در مورد طراحی و ارگونومیک این گوشی در حالت تا شده پاسخ داده باشیم، باید بگوییم طراحی کلی زد فولد 2 نیز تغییرات زیادی داشته است.
این طراحی به مراتب بیشتر زبان طراحی کلی و فعلی سامسونگ را منعکس میکند از جمله یک ظاهر جمعوجورتر با خطوط درشتتر در مقابل شکل خمیدهتر کلی گلکسی فولد ابتدایی.
طبیعتا چنین ویژگی در رنگ این گوشی نیز رعایت شده است. تنوع رنگ گوشی گلکسی Z Fold 2 کاملا محدود است و باید از بین رنگ مشکی و رنگ جدید امسال محصولات سامسونگ یعنی برنزی انتخاب کنید.
طبق تجربه، رنگ دوم به مرور زمان برایتان طبیعی میشود، ولی همچنان اختلاف عقیده زیادی روی جذابیت این رنگ وجود دارد تا مورد پسند همه واقع نشده باشد.
البته سامسونگ به کاربران اجازه میدهد رنگ لولا را دلخواه و از بین رنگهای مشکی، نقرهای متالیک، طلایی متالیک، قرمز و آبی متالیک انتخاب کنند.
گرچه، انتخاب یک رنگ سفارشی به معنای دریافت با تاخیر این گوشی است.
گوشی گلکسی زد فولد 2 یک دستگاه محکم است و به ویژه زمانی که در حالت بسته قرار دارد این استحکام بیشتر حس میشود.
طراحی لولای جدید در هیچ جهتی حالت انعطافپذیر ندارد. لایه جارویی داخلی که نقش آن بیرون نگه داشتن ذرات خارجی از لولا است، همچنین ظاهرا وظیفه خود را میتواند عالی انجام دهد.
گرچه، ما واقعا جرات نکردیم این گوشی را در شن فرو کنیم.
حتی زمانی که این گوشی در حالت باز است، هرگز به احساس نکردیم آن را عمدا و راحت میتوانیم خم کنیم، بشکنیم یا پیچ دهیم.
سنگینی قابل توجه 282 گرمی بدنه یقینا به کمک آن میآید. گرچه، باید اشاره کنیم توزیع وزن در کمال شگفتی با توجه به پیچیدگیهای مهندسی مربوط به ساخت این دستگاه، واقعا خوب است.
نیمه سمت چپ (نیمه با نمایشگر خارجی) در مقایسه با سمت راست کمی وزن بیشتری دارد، گرچه زمانی که گوشی گلکسی زد فولد 2 را در هر حالتی که است به دست میگیرید، این بیتعادلی مشخص نیست.
روی نمایشگر کاور 6.23 اینچی شیشه محافظ جدید گوریلا گلس ویکتوس نصب شده است، در حالی که پنل عقب یعنی اطراف ماژول دوربین اصلی از گوریلا گلس 6 ساخته شده است و یک ظاهر مات و یخزده جالب دارد.
به عبارت دیگر از این گوشی در حالت تا شده کاملا از هر نظر محافظت میشود.
حالا وقت آن است در کنار این همه تعریف کمی هم غر بزنیم و انتقاد کنیم. نمایشگر اصلی 7.6 اینچی گوشی زد فولد 2 منبع اصلی نگرانی ما است.
سامسونگ دوست دارد گاهی به کاربران خود یادآوری کند که در طراحی پنل نمایش تاشو خود تغییرات قابل توجهی انجام داده است تا مواد خام آن بیشتر شبیه به شیشه باشند و لایهها را تغییر داده است تا دوام نمایشگر بیشتر شود.
ابتدا نتیجه چنین تفکراتی را در گوشی گلکسی زد فلیپ دیدیم و حالا زد فولد 2 نیز چنین ویژگی دارد. با این حال، اینترنت سرشار از کلیپهای مختلف مربوط به تستهای شکنجه و اتفاقی است که زمان استفاده از اشیاء نوک تیز روی سطح این نمایشگر رخ میدهد.
بنابراین همیشه باید این موضوع را فراموش نکنید.
همانطور که در بالا اشاره کردیم، یک لایه محافظ نرم روی سطح هر دو نمایشگر گوشی گلکسی زد فولد 2 نصب شده است.
این لایه، این مرتبه برخلاف نسل قبلی این گوشی تاشو یقینا جزو خود پنل نمایش نیست و هدف آن حفاظت بیشتر از نمایشگر است.
مدرک این ادعا کلیپهای مختلف از افرادی است که با موفقیت لایه مورد نظر را جدا کردند، بدون این که آسیب فوری یا آشکاری به نمایشگر وارد شود.
با آن که سامسونگ چنین رفتاری را شدیدا توصیه نمیکند، باید حتما اشاره کنیم این لایه واقعا نرم است و راحت خراشیده میشود.
پس از چند روزی که از این گوشی استفاده کردیم، اثر ناخن روی آن افتاد. این حقیقتی است که خریداران بالقوه باید از آن باخبر بوده و مشکلی نداشته باشند، چون اجتنابناپذیر است.
همچنین باید زمان کشیدن دست روی سطح بالایی نمایشگر به حس کاملا مشخص پلاستیکی بودن صفحه نمایش اشاره کنیم. به عبارت دیگر نباید انتظار داشته باشید مانند گوشیهای هوشمند، انگشت خود را راحت برای انجام کارها روی صفحه نمایش بلغزانید.
اصطکاک سطحی در این جا در مقایسه با شیشه کاملا بیشتر است. همچنین این سطح خیلی راحت لک میافتد تا همه چیز پیچیدهتر شود.
به دفعات ما خواستیم نمایشگر داخلی را تمیز کنیم، ولی همیشه این سوال توی ذهنمان بود آیا امکان دارد ذرهای به داخل آن نفوذ کند یا نه.
به عنوان یک خریدار بالقوه مجددا باید از این موضوعات مطلع باشید و با آن کنار بیایید.
سامسونگ برای آرامش خیال مشتریان خود سرویس +Samsung Care و سرویس شبانهروزی Galaxy Z Concierge را راهاندازی کرده است که شامل «یک مرتبه تعمیر دستگاه تا یک سال پس از خرید آن در برابر آسیب تصادفی» میشود.
البته گوشی رایگان تعویض نخواهد شد، ولی کاچی به از هیچی.
در پایان این بخش باید به یک حقیقت مهم اشاره کنیم: نمایشگر اصلی گوشی گلکسی زد فولد با یک فریم مشکی پلاستیکی نسبتا باریک احاطه شده است.
ضخامت این فریم در مقایسه با نسل قبلی گلکسی فولد کاملا کمتر است و باید حتما مراقب آن باشید.
کنترلها و راههای ارتباطی
قبل از این که به تستهای گوشی گلکسی زد فولد برسیم، کمی بهتر است در مورد آرایش دکمهها و قابلیتهای ارتباطی آن اشاره کنیم.
دکمه پاور که داخل آن حسگر اثر انگشت جا گرفته است به همراه دکمههای تنظیم حجم صدا موقعیت مناسب دارند و زمان فشار دادن آنها بازخورد لمسی عالی فراهم میشود.
خود حسگر اثر انگشت بسیار دقیق و فوقالعاده سریع است. البته چنین ویژگیهایی طبیعی است، چون سامسونگ از یک ماژول اختصاصی و خازنی استفاده کرده است که بدون تعارف به مراتب بهتر از ماژولهای همچنان با مشکل اولترا سونیک زیر نمایشگر است که شرکت کرهای در سایر پرچمدارهای خود استفاده میکند.
اسپیکرهای استریو گوشی گلکسی زد فولد از نظر کیفیت عالی هستند که در بخش مخصوص به خود به آنها رسیدگی میکنیم.
تنها شکایت ما این است که زمان گرفتن گوشی به صورت افقی، دو بلندگو راحت با دست پوشانده میشود. گرچه، این مشکل بزرگی نیست چون میتوانید گوشی را بچرخانید تا کاملا برطرف شود.
واقعا فکر نکنیم کسی از تعداد فراوان قابلیتهای ارتباطی گوشی گلکسی زد فولد 2 تعجب کند. پورت شارژ یواسبی C آن نسل 3.0 است، چون قابلیت Dex در این گوشی قابل استفاده است، میتوانید متوجه شوید از حالت video-out و همچنین USB host نیز پشتیبانی میشود.
تمام سایر ویژگیهای ممتاز یک پرچمدار در این گوشی دیده میشود از جمله پشتیبانی از باند دوتایی استاندارد 802.11 a/b/g/n/ac/6 وای فای، بلوتوث 5.0 با LTE، فناوری aptX HD و +ANT.
ماژول NFC نیز حضور دارد که به پشتیبانی از سرویس سامسونگ پی اجازه میدهد. این گوشی همچنین از شبکههای 5G و هر دو نوع شبکههای با فرکانس 6 گیگاهرتز و موج میلیمتری (mmWave) پشتیبانی میکند.
باید دقت کنید گوشی گلکسی Z Fold 2 تنها تک سیمکارت با قطع نانو قبول میکند، گرچه در بعضی از کشورها مدل با پشتیبانی از eSIM یا سیمکارت دوم نیز وجود دارد.
پشتیبانی از شبکههای 5G نیز بستگی به بازار هدف یا اپراتورهای عرضهکننده این گوشی دارد.
نمایشگر تاشو داینامیک مولد 2 ایکس گوشی گلکسی زد فولد 2
گوشی گلکسی Z Fold 2 سامسونگ از چندین جهت نمایشگرهای کاملا متفاوتی دارد. نمایشگرها چه در بیرون یا داخل گوشی، حالا در مقایسه با نسل قبلی بزرگتر هستند.
دوربینهای سلفی کمتر مزاحم به نظر میرسند و مهمتر از هر چیزی نمایشگر 7.6 اینچی بزرگ این گوشی تاشو از نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز پشتیبانی میکند.
نمایشگر 6.23 اینچ خارجی محدود به نرخ تازهسازی تصویر 60 هرتز است.
در بالا اشاره کردیم سطح نمایشگر بزرگ از نظر اصطکاک و لغزاندن انگشت روی آن ایدهال نیست. همچنین در وسط یک چین آشکار دیده میشود و ظاهرا هیچ نوع فناوری تاشویی فعلا نمیتواند به این مشکل رسیدگی کند.
حداقل به این زودی فکر نکنیم این اتفاق رخ دهد.
این چین به ویژه زمان کشیدن دست روی صفحه راحت لمس میشود، معلوم است و از بین نمیرود. گرچه، شدت آن در زد فولد 2 در مقایسه با گلکسی فولد قدیمی کمتر است.
از سوی دیگر، ما فولد ابتدایی را مدت بیشتری در اختیار داشتیم و مشکل این چین به مرور زمان بدتر شد، بنابراین مستقیما این دو را نمیتوان مقایسه کرد.
زمان مشاهده صفحه نمایش از بعضی زوایا همچنان تحریف تصویر در امتداد چین وجود دارد. گرچه، اگر مستقیما به صفحه نمایش گوشی گلکسی زد فولد 2 نگاه کنید، متوجه آن نخواهید شد.
در حقیقت، زمان استفاده از این گوشی به این شکل، چین نامرئی است و آن را تنها زیر انگشتان خود حس خواهید کرد.
به نظر ما هر دو پنل نمایش این گوشی از نظر میزان روشنایی در بین پرچمدارها جایگاهی برای خود پیدا میکنند.
البته بهترین نیستند، ولی واقعا با توجه به تفاوت بین این دو نمایشگر و به ویژه ماهیت عجیب نمایشگر اصلی، تحت تاثیر قرار گرفتیم.
از این نظر شگفتزده شدیم که سامسونگ توانسته است کیفیت دو نمایشگر و تجربه استفاده از آنها را در یک سطح برابر نگه دارد.
نمایشگر بزرگتر این گوشی تاشو در حالت تنظیم نور به صورت دستی توانست با امتیاز 461 نیت بیشتر روشن شود، این مقدار برای نمایشگر کاور 425 نیت بود. با این حال، اختلاف چندان زیاد نیست.
زمانی که نور محیط بسیار زیاد بوده و تنظیمات خودکار صفحه نمایش روشن است، نتایج دو پنل مجددا یکسان بود تا عدد 714 نیت برای نمایشگر بزرگ و 741 نیت برای کاور به دست آید.
در محیط بیرون و روز آفتابی، امکان استفاده از هر دو پنل حتی زیر نور مستقیم خورشید وجود دارد. هر نمایشگر حسگر نور محیطی خود را دارد که زیر پنل مخفی شده است.
نسبت کنتراست این دو نیز عالی است که باید آن را مدیون پختگی فناوری اولد سامسونگ و رنگهای مشکی عمیق آن بدانیم.
این کیفیت بالا در شارپ بودن نمایشگرها نیز حفظ میشود. نمایشگر اصلی 7.6 اینچ دقت 1768 در 2208 پیکسل با تراکم پیکسلی تقریبا 373 پیکسل در هر اینچ دارد.
دقت نمایشگر خارجی 816 در 2260 پیکسل است تا نسبت تصویر بیش از حد کشیده و 25:9 باشد. حتی با وجود این، افزایش سطح کاربرپذیری این پنل در مقایسه با نمایشگر 4.6 اینچی و با نسبت تصویر 21:9 مدل قدیمی گلکسی فولد قابل توجه است.
نمایشگر کاور حالا کاملا مناسب انجام هر نوع وظیفه یا اجرای اپلیکیشن بدون قربانی کردن ویژگی خاصی است و حتی راحت میتوانید از اپلیکیشنهایی مانند مسیریابی و نقشهنگاری که تصاویر و متن ریز دارند، راحت استفاده کنید.
دو پنل گوشی گلکسی زد فولد از نظر بازتولید رنگ نیز ما را به شکل خوشایندی شگفتزده کردند.
در راستای تصمیم سامسونگ به استفاده از پروفایلهای رنگ ساده، در تنظیمات نمایشگر تنها دو گزینه دیده میشود یعنی حالت پیشفرض Vivid و یک حالت اضافه به اسم Natural.
علاوه بر این، اسلایدرهای پیشرفتهای برای تنظیم نقطه سفید و موارد دیگر وجود دارد.
نمایشگر تاشو اصلی در حالت پیشفرض Vivid متوسط DeltaE برابر با 4.6 و حداکثر 10.2 را ثبت کرد، در حالی که این امتیاز برای نمایشگر خارجی به ترتیب 5.1 و 11.4 بود.
در هر دو مورد، کیفیت رنگ بین دو نمایشگر بسیار پیوسته و باثبات بود.
زمانی که حالت Natural را فعال و کیفیت رنگها را در فضای رنگ DCI-P3 بررسی کردیم، متوسط DE2000 فقط 1.4 (حداکثر 2.4) برای نمایشگر اصلی و 1.5 (حداکثر 2.3) برای نمایشگر خارجی بود.
این نتایج فوقالعاده هستند و از نمایشگرهای امولد تنظیم شده در کارخانههای سامسونگ به خوبی انتظار میرفت.
گوشی گلکسی Z Fold 2 مانند تمامی پرچمدارهای اخیر شرکت کرهای از استاندارد +HDR10 پشتیبانی میکند که افسوس نمایشگر خارجی فاقد چنین ویژگی است.
این دستگاه همچنین مجوز Widevine L1 دارد، یعنی میتوانید در پلتفرمهایی مانند نت فلیکس و آمازون ویدئو از تماشای فیلمهای HDR لذت ببرید.
نرخ تازهسازی تصویر بالا و رفتار نرخ تازهسازی سازشی
از جمله ویژگیهای منحصر بفرد برای نمایشگر بزرگ نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز بوده، چون نمایشگر خارجی تنها 60 هرتز انتخاب شده است.
برای فعال کردن حالت 120 هرتز باید به بخش تنظیمات Display Smoothness بروید و دو حالت استاندارد یا سازشی دارد.
باید اشاره کنیم رابط کاربری One UI به اندازه کافی هوشمند است تا تنها این گزینه را برای نمایشگر اصلی گوشی گلکسی زد فولد 2 نشان دهد و زمان استفاده از نمایشگر خارجی آن را مخفی کند.
حالت استاندارد، گزینه سرراست 60 هرتز با تمام ویژگیهای مربوط به صرفهجویی در مصرف باتری است.
گزینه سازشی تنها راهی است که میتوانید روی نمایشگر اصلی از نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز استفاده کنید.
در این گوشی تاشو برخلاف گوشی گلکسی نوت 20 اولترا یا سری اس 20، مجبور نیستید دقت نمایشگر را کاهش دهید. دقت بومی آن به اندازه کافی ظاهرا برای مدیریت این نرخ تازهسازی کافی است.
گرچه، مانند نوت 20 اولترا یک تاگل دیده نمیشود که حالت 120 هرتز را قفل کند، چون گوشی سامسونگ به کمک حالت به اصطلاح سازشی به صورت خودکار بین دو حالت مختلف جابهجا میشود تا شارژ باتری ماندگارتر باشد.
زمان کار با زد فولد 2، انتظار داشتیم حالت سازشی نمایشگر آن همان رفتاری را داشته باشد که در نوت 20 اولترا دیده بودیم و موقع نقد آن گوشی کاملا توضیح داده بودیم.
به طور کلی در آن گوشی، نرخ تازهسازی تصویر براساس استفاده فعالانه از گوشی یا ترجیحا نمایشگر آن، تنظیم میشد.
علاوه بر این، اپلیکیشنهای خاصی مانند ویدئو پلیرها یا بازیهایی که از فریم ریت بالا پشتیبانی نمیکنند، همیشه در حالت 60 هرتز یا کمتر اجرا میشدند.
گرچه، هرچه بیشتر با زد فولد 2 کار کردیم متوجه شدیم حالت روان سازشی اکثر اوقات روی 120 هرتز قفل میشود.
افت آن به 60 هرتز بسیار کم رخ داد و با توجه به استفاده از اپلیکیشنهای خاص بود به جای این که بر پایه منطق ورودی لمس باشد.
بررسی ما نشان داد، یکی از عواملی که حالت سازشی در نظر میگیرد روشنایی محیط است. با آن که نور صفحه توسط ما به صورت دستی 200 نیت تنظیم شده بود، حالت Adaptive refresh rate همچنان نور محیط را در نظر میگرفت و تنها زمانی که محیط بسیار روشن بود نرخ تازهسازی را کم میکرد.
قبل از این که متوجه این موضوع شویم، گوشی همیشه در حالت 120 هرتز کار میکرد، بدون توجه به این که در بین منوهای سیستمی یا رابط کاربری در گردش باشید یا یک صفحه وب استاتیک را مطالعه کنید، تصاویر را در گالری ببینید، یک ویدئو از روی گوشی اجرا کنید یا در یوتیوب و نت فلیکس فیلم ببینید.
به نظر ما، این روش اصلا درستی برای صرفهجویی در باتری نیست. اما منطق پشت نرخ تازهسازی تصویر سازشی پیچیدهتر از انتظار ما بود.
اما زمانی که نور محیط به اندازه کافی روشن بود، توانستیم از رفتار تغییر اندک نرخ تازهسازی که در نوت 20 اولترا دیده بودیم، لذت ببریم. توضیح نحوه عملکرد آن به شرح زیر است.
به عنوان شروع، اگر دائما روی نمایشگر آهسته ضربه بزنید یا دست خود را روی آن بکشید، حالت 120 هرتز را حفظ خواهد کرد.
اگر گوشی را روی میز بگذارید یا حتی در حین چند ثانیه نگه داشتن گوشی به آن خیره شوید، روی حالت 60 هرتز میرود و مجددا زمانی که نمایشگر را لمس کنید به 120 هرتز بر میگردد.
این رفتار را در تمام بخشهای رابط کاربری و همچنین اکثر اپلیکیشنها از جمله اینستاگرام، فیسبوک و مرورگرها (ما فایرفاکس، کروم و مرورگر خود سامسونگ را تست کردیم) میتوانید انتظار داشته باشید.
سپس به رفتار عجیب خاص اپلیکیشنها میرسیم. بازیهایی که از فریم ریت بالاتر از 60 پشتیبانی میکنند اجازه دارند در حالت 120 هرتز اجرا شوند.
ولی این گوشی برای عناوین دیگری که محدود به 60 هرتز هستند، چنین رفتاری را در پیش نمیگیرد.
همچنین باید اشاره کنیم قابلیت داخلی Game Booster سامسونگ یک تاگل اختیاری دارد که حتی یک نرخ تازهسازی تصویر پایینتر 48 هرتز را فعال کند و بنابراین زمان بازی این محدودیت فریم ریت اعمال شود.
سیستم نرخ تازهسازی تصویر سازشی سامسونگ امیدبخش ظاهر میشود و خوشحال هستیم که برخلاف تصور اولیه ما فقط روی 120 هرتز قفل نمیشود.
این سیستم به واسطه محرکهای مختلفی فعال میشود و تقریبا متوجه نشدیم نور محیطی یکی از آنها است تا فکر کنیم که تغییر حالت نمایشگر کاملا تصادفی است.
بنابراین کاربران باید از مزایای آن برای باتری مانند گوشی گلکسی نوت 20 اولترا، لذت ببرند.
عمر باتری گوشی گلکسی زد فولد 2
گوشی گلکسی زد فولد 2 سامسونگ یک باتری 4500 میلیآمپر ساعت دارد یا دقیقتر بخواهیم بگوییم از دو باتری جداگانه استفاده میکند که تقریبا ظرفیتشان مشابه است.
باتری با این گنجایش برای یک دستگاه مدرن قابل احترام است، ولی زمانی که نمایشگر 7.6 اینچی بسیار بزرگ را با نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز در نظر میگیرید، ماجرا متفاوت به نظر میرسد.
ابتدا ما تستهای باتری را روی زد فولد 2 روی نمایشگر بزرگ با حداکثر نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز انجام دادیم و گوشی در این حالت باز بود.
با این حال، با توجه به تمام مسائل، Z Fold 2 عملکرد قابل قبولی داشت.
سپس ما از حالت 60 هرتز و همچنان نمایشگر اصلی استفاده کردیم. شاید بتوانیم بگوییم این حالت بهترین سناریو استفاده از گوشی گلکسی زد فولد 2 به عنوان یک تبلت است.
نتیجه تست بازپخش مداوم ویدئو به مراتب بهتر شد و تقریبا 3 ساعت افزایش یافت. نتیجه تست گردش در وب آن چنان افزایش نداشت که علت آن را میتوانیم به این حقیقت ربط دهیم که بیشترین دلیل استفاده از باتری در این حالت پردازش محتوای سفید صفحات وب است تا خود نرخ تازهسازی تصویر.
سپس خواستیم بررسی کنیم اگر فقط از نمایشگر ثانویه که یک پنل اولد با دقت نسبتا پایین با نرخ تازهسازی تصویر 60 هرتز است استفاده کنیم، نتیجه تست باتری چقدر فرق میکند و امیدوار بودیم بیشتر باشد.
صادقانه بگوییم، اگر بتوانید به نسبت تصویر فوقالعاده کشیده 25:9 عادت کنید، نمایشگر خارجی 6.23 اینچ گوشی گلکسی Z Fold 2 سامسونگ فوقالعاده به مراتب بیشتر از نمایشگر 4.6 اینچی مدل قدیمی این گوشی مفیدتر است.
ما احساس کردیم برای اکثر کارهای روزمره مانند بررسی نوتیفیکیشنها، عوض کردن آهنگ، حتی پاسخ کوتاه به یک پیام فوری، استفاده از این نمایشگر به جای نمایشگر اصلی و درگیر کردن یک دست دیگر، تجربه کاملا خوبی بود.
از آن جایی که بسیاری از خریداران گوشی گلکسی زد فولد 2 احتمالا استفادههای ترکیبی و متفاوتی از دو نمایشگر داشته باشند، میتوانید از نظر ماندگاری شارژ باتری یک حد واسط را بین ارقامی که ما به دست آوردیم در نظر بگیرید.
سرعت شارژ باتری گوشی گلکسی زد فولد 2
گوشی گلکسی Z Fold 2 با حداکثر سرعت 25 وات به صورت سیمی و 11 وات بیسیم میتواند شارژ شود که به سختی سرعتهای رکوردشکن محسوب میشوند، ولی با این حال بسیار خوب هستند.
همچنین با توجه به سرعت آهستهتر باتری، در دراز مدت روی عمر آن تاثیر مثبت خواهد گذاشت.
شارژ باتری زد فولد 2 پس از نیم ساعت به 30 درصد، یک ساعت به 57 درصد و کمی کمتر از 2 ساعت به 100 درصد میرسد.
سرعت شارژ این گوشی در کمال تعجب در مقایسه با گوشی گلکسی نوت 20 اولترا کمتر است، در حالی که هر دو سرعت شارژ و باتری مشابه دارند.
گرچه، زد فولد دو یک باتری دو تکه دارد و با توجه به این که هیچ اطلاعات رسمی در مورد یک استاندارد ویژه شارژ همزمان دو تکه آن وجود ندارد، میتوانیم فرض کنیم علت سرعت آهستهتر شارژ اجبار به شارژ دو باتری کوچکتر است و بنابراین هرکدام از آنها منحنی شارژ و چرخه شارژ تدریجی خود را دارند.
این گوشی تاشو را همچنین میتوانید به صورت بیسیم نیز شارژ کنید. سامسونگ میگوید سرعت شارژ در این حالت 11 وات خواهد بود که در مقایسه با 15 وات نوت 20 اولترا، کمی کمتر است.
شارژ بیسیم معکوس نیز فقط 4.5 وات است و تنها زمانی میتوانید از آن برای شارژ سایر گجتها استفاده کنید که شاخص باتری حداقل روی 30 درصد باشد.
تست بلندگو گوشی گلکسی Z Fold 2 سامسونگ
گوشی گلکسی زد فولد 2 سامسونگ در دو طرف خود یک جفت بلندگو اختصاصی دارد و در تست بلندی صدای ما امتیاز بسیار خوب را به دست آورد.
در دنیای واقعی، استفاده از زد فولد 2 برای تماشای فیلم و پخش محتوای رسانهای واقعا لذتبخش است.
در مورد مشکل پوشانده شدن بلندگوها نیز در بخش ارگونومیک توضیح دادیم.
مشخصات نرمافزاری گوشی Galaxy Z Fold 2 سامسونگ
جای تعجب ندارد گوشی گلکسی زد فولد 2 از جدیدترین نسخه رابط کاربری بسیار کاربردی و تمیز One UI 2.5 به همراه هسته اندروید 10 استفاده میکند.
کاربران و طرفداران سامسونگ کاملا احساس آشنایی خواهند کرد، چون تجربه کلی کار با این گوشی فوقالعاده آشنا و باثبات است.
بخش شگفتانگیز ماجرا تعداد کدهای فوقالعاده بیشتری است که پشت صحنه در جریان هستند تا کار با نمایشگر دوگانه و گوشی با این قالب تاشو راحت شود.
علاوه بر این، چند قابلیت نرمافزاری و بهینهسازی بیشتر نیز وجود دارد که تمام آنها با سایر بخشهای سیستم عامل بینقص ترکیب شدند.
واقعا سامسونگ گل کاشته است!
برای این که به همه چیز طبق نظم طبیعی خودشان رسیدگی کنیم، اولین چیزی که احتمالا با آن برخورد خواهید کرد قابلیت نمایشگر همیشه روشن (AOD) سامسونگ است.
این قابلیت حالا میتواند همیشه روشن نباشد، یعنی زمانی که تنها دو مرتبه روی نمایشگر آهسته ضربه بزنید نشان داده شود، علاوه بر این که مانند قبل فعال شدن آن را میتوانید زمانبندی کنید.
بدون شک میتوانید نمایش آن را همیشگی نیز کنید. اگر دوست داشته باشید میتوانید طراحی ساعت و رنگ فونتها، میزان روشنایی (تنظیم به صورت خودکار) و نوتیفیکیشنهایی را که نشان داده میشود، انتخاب کنید.
AOD مثال خوبی از قابلیتی است که عملکرد مشابهی روی هر دو نمایشگر داخلی و خارجی دارد، بسته به این که زد فولد 2 باز یا بسته باشد.
سامسونگ عملکرد استثنائی در فرق گذاشتن بین این دو قابلیت برای بعضی از قابلیتها گذاشته است که منطقی نیز به نظر میرسد، در حالی که طبیعتا برای سایر قابلیتها تنظیمات مشابهی وجود دارد تا تجربه عالی کاربری خدشهدار نشود.
یک مثال خوب برای این ادعا ناپدید شدن گزینه Display smoothness زمان استفاده از نمایشگر خارجی است، به جای این که وجود داشته باشد و غیرفعال به نظر برسد.
چنین مواردی شایسته تحسین هستند، چون پیادهسازی آنها بسیار سخت است.
قفل صفحه نمایش به عنوان مثال نیز بین هر دو نمایشگر عملا از هر نظری مشترک هستند از جمله طراحی ساعت، ویجتهای قابل انتخاب و منطق نمایش نوتیفیکیشنها.
در واقع همه چیز به جز انتخاب کاغذ دیواری که برای هر دو پنل نمایش جداگانه میتوان انتخاب کرد.
گرچه، صفحه هوم و کشوی اپلیکیشن نمونههای عالی هستند تا عملکرد بینقص سامسونگ را در سفارشسازی جداگانه دو پنل نمایش نشان دهند.
با آن که گزینههای مربوط به این دو به شکل فریبندهای مشابه است، ولی میتوانید تنظیمات آنها را برای دو حالت باز و تا شده گوشی گلکسی زد فولد 2 متفاوت انتخاب کنید.
این تنظیمات شامل هر چیزی میشود از شبکه اپلیکیشن، انتخاب ویجت و لایهبندی گرفته تا کاغذدیواریها. حتی میتوانید برای هر دو پنل میانبرهای جداگانهای داشته باشید.
واقعا آسودگی کاربر ملاک اصلی سامسونگ بوده است.
همانطور که گفتیم، جدا از بعضی ویژگیهای خاص رابط کاربری One UI 2.5 که بدون شک برای این گوشی تاشو باید بهینه میشدند، این پوسته آشنا و استاندارد به نظر میرسد.
در سراسر محیط کاربری اصلاحات عملکردی و بصری، تغییرات لایهبندی و ارگونومیک کوچک و عملا تمام چیزهایی را میبینید که غول کرهای در طول سالهای مختلف با تکرار و اصلاح به آنها دست پیدا کرده است.
به عبارت دیگر تمام موارد اساسی مانند کشیدن دست روی صفحه از بالا برای دسترسی به سایهبان نوتیفیکیشن و تاگلهای سریع، بیرون کشیدن فید بیکسبی از سمت راست صفحه و تمام ویژگیهای آشنا وجود دارند.
ما زیاد چنین مسائلی را توضیح نمیدهیم، چون ویژگی خاصی که این گوشی داشته باشد نیستند.
چیزی که ما دوست داریم بررسی کنیم قدرت این گوشی در انجام همزمان چند کار یا مولتی تسکینگ است و بهترین مکان برای شروع صفحه اج سامسونگ است.
قابلیت دیگری که باید کاربران فعلی سامسونگ تا الان باید با آن آشنا شده باشند و عملا به معنای استفاده کاملا از نمایشگرهای خمیده و دوستداشتنی این شرکت است.
گرچه، در کمال شگفتی ما این قابلیت در گوشی گلکسی زد فولد 2 نیز مفید است و در کنار آن میتوانید قابلیتهای Edge lighting را نیز فعال کنید.
ولی منظور ما از مفید بودن بیشتر بابت پنل پیشفرض Apps صفحه اج است که به کمک آن میتوانید سریعا وارد حالت مولتی تسکینگ شوید یا از آن بیرون بیاید.
برای فعال کردن این حالت که صفحه نمایش به دو یا سه نیم تقسیم میشود که بتوانید دو اپلیکیشن را کنار یکدیگر باز کنید، میتوانید از پنل Apps صفحه اج یا گزینه اپلیکیشنهای اخیرا باز شده استفاده کنید.
استفاده از پنل Apps به چند دلیل است. یک دلیل ویرایش دستی میانبرهای داخل آن است یا از طرف دیگر میتوانید به اپلیکیشنهای اخیرا استفاده شده دسترسی داشته باشید.
همچنین میتوانید هر تنظیمات خاص مولتی تسکینگ را به شکل یک تاگل سریع ذخیره کنید. این قابلیت شامل اپلیکیشنهایی که در کنار یکدیگر باز کردید، موقعیت نسبی آنها و اندازه پنجره است.
هر دو تنظیمات تقسیم صفحه نمایش به دو یا سه قسمت را میتوان ذخیره کرد که در وقت کاربر فوقالعاده صرفهجویی میکند.
به عنوان مثال فکر کنید همزمان اپلیکیشن کروم و واتس اپ را کنار یکدیگر باز و استفاده میکنید، میتوانید این حالت را برای دسترسی سادهتر در آینده در پنل Apps ذخیره کنید.
به خود قابلیت مولتی تسکینگ برگردیم، تقسیم سادهتر صفحه به دو نیم میتواند افقی یا عمودی باشد.
همچنین میتوانید با کشیدن خط وسط شیوه تقسیم را به نوعی تغییر دهید و یک محتوا را از یک پنجره به پنجره دیگر سریعا و ساده بکشید و رها کنید.
فهرست انواع محتواهایی که پشتیبانی میشود رو به افزایش بوده است و احتمالا این روند ادامه پیدا میکند. کشیدن و رها کردن متن و تصویر تقریبا به صورت جهانی پشتیبانی میشود و بیشترین کاربر را دارند.
اگر روی نقطههای خط میانی کلیک کنید چند گزینه ظاهر خواهد شد از جمله راهی سریع برای تغییر مکان دو اپلیکشن و گزینه دیگری برای تغییر جهت تفسیم صفحه.
دکمه سوم این تنظیمات مولتی تسکینگ را همانطور که اشاره کردیم به عنوان یک گزینه در پنل Apps ذخیره میکند.
هر اپلیکیشن زمانی که در حالت چند پنجرهای قرار دارد، نزدیک به مرز بالایی خط کنترل بیضی شکل کوچک خود را دارد.
از این خط میتوان برای کشیدن و رها کردن اپلیکیشن برای تغییر موقعیت یا نمایان کردن چند گزینه با یک کلیک استفاده کرد.
از جمله این گزینهها میتوان به تمام صفحه باز کردن اپلیکیشن مربوطه یا تبدیل آن به شکل یک پنجره شناور اشاره کرد. برای درک بهتر موضوع تصاویر زیر را ببینید.
سامسونگ از این پنجره شناور به عنوان Pop-Up View یاد میکند.
حالا به تقسیم صفحه نمایش به 3 پنجره میرسیم. راهاندازی ابتدایی آن کمی سختتر است، ولی زمانی که وارد این حالت شوید، نسبت تقسیم صفحه را مشخص کنید، جایگاه همه چیز را روی صفحه مشخص کنید و آنها را طبق میل خود و با استفاده از کنترلهای تقسیم صفحه مرتب کنید، میتوانید در پنل Apps تنظیمات مورد نظر خود را ذخیره کنید.
در این حالت میتوانید همچنان محتوا را بکشید و عملا فورا از یک اپلیکیشن به اپلیکیشن دیگر بروید. مهم اشاره کنیم بعضی از اپلیکیشنها الزاما نمیتوانند همزمان در این حالت به صورت کامل اجرا شوند.
محدودیتهای قابل توجه فعلی شامل تنها پخش یک ویدئو میشود که علت آن راحتی و محدودیتهای رمزگشایی ویدئو در اندروید است.
بعضی از اپلیکیشنها که نیاز به بهروزرسانی فوری محتوای خود دارند ممکن است این کار را آهستهتر انجام دهند یا این کار را زمانی که در حالت یک پنجره کوچک و در فوکوس نیستند متوقف کنند.
همه چیز به نحوه کدنویسی آنها بستگی دارد، ولی به طور کلی اکثر اپلیکیشنها و بخش زیادی از اندروید برای این ساخته شده است که ابتدا و مهمتر از هر چیزی مدل اجرای تک اپلیکیشن ساده شود.
با این حال، حتی میتوانید فراتر از اجرای این سه اپلیکشن پیش بروید و به کمک پنجرههای Pop-Up View مولتی تسکینگ را به یک مرحله دیگر برسانید.
میتوانید 5 تا از این اپلیکیشنها را در بالای سه اپلیکیشن باز شده قرار دهید تا همزمان 8 اپلیکیشن فعال داشته باشید.
کاربر میتواند آزادانه این پنجرههای شناور جداگانه را تغییر اندازه دهد و به اطراف بکشد و حتی وضوح آنها را تغییر دهید.
گرچه، در اکثر موارد چنین چیزی ممکن است آشفتگی صفحه نمایش را بیشتر کند به جای این که آن را کاهش دهد.
همچنین میتوانید پنجرهها را میتوانید به شکل یک به اصطلاح «chat head» (سربرگ گفتگو) در بیاورید. اگر چندین اپلیکیشن را به این حالت در آورید، آنها مانند یک فولد دستهبندی میشوند که کمک به مرتب کردن آنها میکند.
محدودیتهای دیگری نیز در این بین وجود دارد. به عنوان مثال، بعضی اپلیکیشنها بیشتر از یک مرتبه اجرا نمیشوند، موضوعی که توسعهدهندگان اندروید میتوانند به دلایل مختلف در یک تگ app manifest آشکارا درخواست کنند.
به طور کلی، سامسونگ در توسعه قابلیتهای مولتی تسکینگ این گوشی بسیار فراتر از حد معمول عمل کرده است که شاید از دیدگاه کاربردی بیش حد باشد.
با این حال، اگر فکر میکنید از این قابلیت به یک شکل خاص و برای رفع نیازهای خود استفاده میکنید، احتمال این که گلکسی زد فولد 2 بتواند شرایط آن را فراهم کند وجود دارد و چنین توانایی مهم است.
طراحی لولای جدید گوشی گلکسی زد فولد و توانایی گذاشتن آن روی سطح مختلف، موضوع بسیار مهمی بوده است که سامسونگ در تبلیغات خود زیاد روی آن مانور داده است.
چنین مسائلی به غول کرهای اجازه داده است زمان صحبت در مورد عملکرد لولای این گوشی از دیدگاه نرمافزاری به قابلیتهایی به اسم Flex Mode یا Flex View اشاره کند.
زد فولد 2 به صورت پیشفرض زمانی وارد حالت مورد نظر میشود که دو نیمه آن در یک زاویه بین 75 و 115 درجه قرار گرفته باشند.
طبق اطلاعات سایت سامسونگ، آن پنجره را میتوان براساسهای نیازهای فردی بهتر تنظیم کرد، ولی با وجود این که منوهای تنظیمات را کاملا بررسی کردیم از جمله گزینههای توسعهدهنده، نتوانستیم نحوه انجام آن را متوجه شویم.
گرچه، موضوع اصلی این نیست. Flex view هنوز یک قابلیت مفهومی و ترجیحا از نظر پشتیبانی نرمافزاری محدود است.
تفکر اصلی پشت این قابلیت این است که نرمافزار باید متوجه شود گوشی در حالت نیمه باز یعنی حالت شبیه به لپتاپ قرار دارد و رابط کاربری را طبق آن تنظیم کند.
این قابلیت در وضعیت فعلی خود ظاهرا باعث میشود تمامی کنترلها در نیمه پایین نمایشگر قرار گیرند، در حالی که محتوای واقعی در نیمه بالایی باقی بمانند.
فهرست اپلیکیشنهایی که از این حالت در گوشی گلکسی زد فولد 2 پشتیبانی میکنند زیاد نیستند و اکثرا مربوط به اپلیکیشنهای خود سامسونگ میشوند.
اپلیکیشن ویدئو پلیر و گالری چنین قابلیتی را دارند. گرچه، ظاهر این قابلیت در اپلیکیشن دوم افتضاح است، چون کنترلهای بسیار زیادی وجود ندارند که در فضای پایین صفحه هنگام تماشای عکسها در نیمه بالا، قرار بگیرند.
اپلیکیشن دوربین بارزترین مثال برای استفاده مفید از Flex View است. در این حالت کنترلهای دوربین در نیمه پایینی صفحه و نمایاب در بالا قرار میگیرند.
این قابلیت یقینا برای گرفتن تصاویر سلفی و کوتاه با دوربین اصلی مفید است، در حالی که گوشی روی یک سطح صاف قرار دارد. عکاسی به این شکل به نوعی طبیعیتر به نظر میرسد.
متاسفانه، با توجه به این حقیقت که موقعیت دوربینهای اصلی و نمایشگر کاور در دو جناح مختلف گوشی گلکسی زد فولد 2 است، هیچ راهی برای استفاده از حالت Flex View برای عکاسی سلفی با دوربینهای اصلی وجود ندارد.
یک مثال شاخص دیگر از اپلیکیشنهای متفرقهای که با Flex View و Flex Mode کار میکند، اپلیکیشن Google Duo است.
بعضی اپلیکیشنهای دیگر مانند یوتیوب در حالت افقی و زمانی که زد فولد 2 نیمه باز است، به نوعی در حالت طبیعی به دو بخش محتوا و بخش دیگر تقسیم میشوند.
گرچه، چنین چیزی کاملا تصادفی بوده و نتیجه استفاده از رابط کاربری این گوشی و سازگاری با قابلیتهای مورد نظر نیست.
همین موضوع زمان استفاده از اپلیکیشنهای یادداشتبرداری یا پیامرسانی دیده میشود که در حالت افقی یک کیبورد باز روی نمایشگر دارند و طبیعتا محتوا در نیمه بالایی و کیبورد در نیمه پایینی قرار میگیرد.
رفتار چنین اپلیکیشنهایی به نوعی مفید به نظر مفید به نظر میرسد، ولی در واقع اینطور نیست چون زد فولد 2 حتی با چنین نمایشگر بزرگی که دارد تایپ لمسی روی آن همچنان تجربه خوب و شایستهای نیست.
Flex View احتمالا آینده روشنی در پیش رو داشته باشد، چون عملا براساس کد و API ساخته شده است که در نسخههای مدرن اندروید استفاده میشوند و به ویژه برای این طراحی شدند که اپلیکیشنها بیشتر از وضعیت فعلی نمایشگرها مطلع شوند و بتوانند رابط کاربری خود را مطابق آن تغییر دهند.
احتمالا با افزایش دستگاههای با نمایشگر تاشو در بازار چنینی رفتاری در اپلیکیشنها شایعتر خواهد شد و توسعهدهندگان آنها به این موضوع بیشتر دقت میکنند.
سامسونگ فعلا کمی از سایرین و سرعت سازش آنها جلوتر است. البته منطقی است، اگر قصد دارید در تولید یک دستگاه با قالب و طراحی خاص به سلطنت برسید، بهتر است بتوانید بخش نرمافزاری آن را نیز به پختگی لازم برسانید.
صحبت سازگاری اپلیکیشنها با نمایشگرهای مختلف شد، گوشی گلکسی زد فولد 2 در تنظیمات نمایشگر یک منو زوم و لایهبندی نمایشگر دارد.
نیمه دوم این بخش نیازی به توضیح ندارد. بخش دیگر این منو تاگلی است که با فعال کردن آن گوشی گلکسی Z Fold 2 نمایشگر داخلی خود را به عنوان یک نمایشگر گوشی معمولی معرفی میکند یا پروفایل رنگ و تنظیماتی مانند DPI را به نحوی تنظیم میکند که اپلیکیشنها فکر کنند نمایشگر تبلت است.
مزیت چنین قابلیتی این است که بعضی از اپلیکیشن یک رابط کاربری جداگانه برای تبلت دارند. رابط کاربری که اغلب میتواند از نمایشگر داخلی فوقالعاده بزرگ گلکسی زد فولد 2 نهایت استفاده را ببرد.
بنابراین امتحان این گزینه کاملا مفید است.
گوشی Z Fold 2 در ادامه منطقی تمام این رفتار خودکار حالا گزینهای به اسم Continue apps on cover screen دارد.
سامسونگ حتی در مدل ابتدایی فولد منطق توانایی اجرای یک اپلیکیشن را روی نمایشگر خارجی و سپس باز کردن گوشی و استفاده از همان اپلیکیشن روی یک نمایشگر بزرگتر را نشان داده بود.
مجددا باید اشاره کنیم، بعضی اپلیکیشنها ممکن است چنین عملکردی را نشان ندهند.
به هر حال، حالا میتوانید عکس چنین قابلیتی را نیز استفاده کنید (باز کردن روی نمایشگر بزرگ و سپس ادامه استفاده روی نمایشگر خارجی).
چنین قابلیتی واقعا برای بعضی اپلیکیشنها مانند مسیریابی مفید است که یقینا دوست دارید این کار روی یک نمایشگر بزرگتر انجام شود، ولی باید بتوانید جهتها را روی نمایشگر خارجی با تا کردن گوشی گلکسی زد فولد 2 ببینید.
کیبورد سامسونگ احتمالا یکی از بهترین و کاربردیترین کیبوردهای اندرویدی فعلی است. این کیبورد روی گوشی گلکسی زد فولد 2 عالی به نظر میرسد، به ویژه با توجه به پشتیبانی گسترده و جامع از قابلیت تغییر اندازه و سفارشیسازی.
این کیبورد از همان ابتدا سه حالت متفاوت معمولی، تقسیم شده و شناور دارد.
از این حالات روی هر دو نمایشگر خارجی و داخلی در هر دو جهت افقی و عمودی میتوانید استفاده کنید. علاوه بر این، میتوانید یک حالت متفاوت برای نمایشگر اصلی در حالت افقی و حالت عمودی و یک حالت سوم برای نمایشگر خارجی داشته باشید!
تنوع استفاده از این کیبورد واقعا بالا است!
این توضیحات ما متاسفانه
سطح بالای تنظیمات و سفارشیسازی این کیبورد را نشان نمیدهد. دیکشنریها، زبانهای چندگانه، نمادهای سفارشی، تکمیل خودکار حروف، تایپ با کشیدن دست روی صفحه و غیره جزو مواردی هستند که سخن را بسیار طولانی میکنند.
امیدواریم توانسته باشیم بخشهای سفارشی رابط کاربری One UI 2.5 را روی گوشی گلکسی Z Fold 2 توضیح داده باشیم که هدف از آنها استفاده بهینه از این گوشی تاشو است.
به طور کلی، به بهترین شکل تجربه قبلی استفاده از نسل ابتدایی گوشی تاشو گلکسی فولد را اصلاح کرده است تا به تقریبا تمام مشکلات نرمافزاری آن رسیدگی کند.
ما این وقت را نداشتیم که بسیار کامل رابط کاربری One UI را نقد کنیم. ویژگیهایی مانند سایهبان نوتیفیکیشن، خدمات سلامت دیجیتال گوگل و حتی ابزار بازی خود سامسونگ برای بازی کردن بدون وقفه به همراه بسیاری از قابلیتهای دیگر بدون توضیح باقی ماندند.
گرچه، اگر نقد هر کدام از گوشیهای اخیر سامسونگ را در روکیدا پیدا کنید، توضیحات بیشتری در مورد آنها پیدا میکنید.
مشخصات سختافزاری گوشی گلکسی زد فولد 2 سامسونگ
گوشی گلکسی Z Fold 2 سامسونگ از بهترین چیپست کوآلکام یعنی اسنپدراگون 865 پلاس استفاده میکند و مانند سایر پرچمدارهای سامسونگ خبری از مدل با تراشه اگزینوس نیست.
در مدل پلاس اسنپدراگون 865 سرعت کلاک هسته اصلی کریو 585 افزایش پیدا کرده است تا از مرز 3.0 گیگاهرتز عبور کند.
جدا از آن، این چیپ همچنین سه هسته بزرگ کریو 585 با حداکثر فرکانس 2.42 گیگاهرتز و 4 واحد کوچکتر از همان هسته با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز دارد.
پردازنده گرافیکی نیز آدرنو 650 است.
مشخصات سختافزاری دیگر این گوشی 12 گیگابایت رم و حافظه UFS 3.1 است. مدل تحت بررسی ما حافظه داخلی 256 گیگابایت دارد، ولی میتوانید مدل 512 گیگابایت را نیز بخرید.
هر دو مدل از کارت حافظه جانبی پشتیبانی نمیکنند.
مدل تحت بررسی ما تحت فشار سنگین و طولانی راهحل خنککننده موثری نداشت که نتیجه آن افت عملکرد پردازنده بود.
احتمالا دلیل آن به این قضیه بر میگردد که مهندسی چنین دستگاه با نوآوری و امکانات فراوان باعث محدودیت فضای داخلی فراموش میشود.
فراموش نکنید گوشی گلکسی تاشو سامسونگ دو باتری جداگانه با تمام زیرساختها اضافه مورد نیاز دارد مانند دو نمایشگر که یکی از آنها تاشو و پیشرفته است و دو دوربین جلو تا سامسونگ اصلا کم نگذاشته باشد.
سپس به خود چیپست اسنپدراگون 865 پلاس میرسیم که به یک مودم خارجی X55 5G نیاز دارد.
اگر فکر میکنید این سختافزار جای زیادی نمیگیرد، باید بگوییم این گوشی در بعضی کشورها از شبکههای موج میلیمتری 5G پشتیبانی میکنند.
چنین قابلیتی به آنتنهای از نظر فیزیکی بزرگتر و پیچیدهتر نیاز دارد که در همین بدنه باید جا میگرفتند.
مهمترین نکتهای که در مورد سطح عملکرد تراشه داخلی گوشی گلکسی زد فولد باید اشاره کنیم، رفتار محافظکارانه آن است.
حداکثر سرعت کلاک این چیپست زمانی که تحت فشار قرار میگیرد افت میکند.
این وضعیت زمانی که زد فولد 2 تنها روی هسته اصلی خود با بار تک رشتهای فشار وارد میکند، آنقدر بد نیست. گرمای تولید شده در این وضعیت با استفاده از راهحل خنککننده داخلی قابلیت مدیریت است.
بنابراین، امتیاز بالاتر از حد متوسط این چیپست را در بخش تک هسته بنچمارک Geekbench میبینیم.
ولی زمانی که تست چند هسته انجام میشود، شرایط فرق میکند.
تحت این شرایط گوشی به یک سقف حرارتی برخورد میکند و سرعت کلاک را کاهش میدهد یا این کار طبق تصمیم خود زد فولد 2 انجام میشود.
از دیدگاه کاربردیتر نگاه کنیم، زمانی که چیپست اسنپدراگون 865 پلاس تحت فشار قرار میگیرد، نتیجه بنچمارک آن به سطح اگزینوس 990 پایین میآید.
به عبارت دیگر استفاده موثر از اختلاف بالقوه سطح عملکرد بین دو چیپست اسنپدراگون و اگزینوس را از دست میدهید.
بنچمارک انتوتو 8 تصویر بهتری از عملکرد نسبی گوشی گلکسی زد فولد 2 نشان میدهد. تصویری که خوشایند است، چون این بنچمارک در واقع ترکیبی است و عملکرد پردازنده مرکزی و همچنین پردازنده گرافیکی را به همراه مواردی مانند سرعت و ظرفیت حافظه در نظر میگیرد تا یک تصویر کاملتر از قدرت گوشی داشته باشیم.
گوشی گلکسی زد فولد با وجود نبرد داخلی که برای مدیریت حرارت انجام میشود، سطح عملکردی در حد یک پرچمدار دارد.
نبردی که به هرحال دمای بدنه گوشی را افزایش میدهد، ولی در واقع شدت آن در حدی نیست که دستتان داغ شود.
یک نقطه خاص درست زیر مجموعه دوربین عقب وجود دارد که سریعا کمی بیش از حد گرم میشود. چیپست اسنپدراگون 865 پلاس این گوشی مستقیما زیر آن است و از شانس ما، این نقطه دقیقا بخشی است که انگشت نشانه ما زمان نگه داشتن گوشی در حالت عمودی و بسته زیر آن قرار میگیرد.
مشکل آن چنان بزرگی نیست، ولی باید به آن اشاره میکردیم.
در مورد عملکرد پردازنده گرافیکی نیز باید به نکاتی اشاره کنیم. ما مجموعه کامل تستها را در سه حالت مختلف یعنی حالت سازشی (120 هرتز) نمایشگر داخلی، حالت 60 هرتز و استاندارد همین نمایشگر و سپس روی نمایشگر خارجی اجرا کردیم که تنها 60 هرتز است و دقت به مراتب کمتر دارد.
برای تستهای مربوط به خاموش بودن نمایشگر، طبق انتظار نتایج مشابه و بدون تناقضی با حاشیه خطای پایین به دست آمد.
از این نظر میگوییم طبق انتظار چون این تستها تحت تاثیر دقت و نرخ تازهسازی تصویر نمایشگر قرار نمیگیرند. بنابراین، نتیجه یک تست off-screen را برای هر سه حالت بالا منتشر میکنیم.
در تستهای سنگین گرافیکی، ما تا حد زیادی اعتقاد داشتیم چیپست با وجود هر نوع محدودیت مدیریت حرارتی طبق انتظار عمل میکند، چون پردازندههای گرافیکی به خودی خود به سختی میتوانند سطح عملکرد چیپست را کاهش دهند.
با توجه به این که بنچمارک GFXBench روی هستههای پردازنده مرکزی فشار 100 درصد وارد نمیکند، نتایج به دست آمده برای این چیپ کاملا منطقی هستند.
یک نکته جالبی که باید اشاره کنیم این است جدا از آسانترین بنچمارک گرافیکی یعنی Manhattan OpenGL ES 3.0، تمام تستهای on-screen دیگر کار آدرنو 650 را در اجرای عناصر گرافیکی بالاتر از حد 60 فریم بر ثانیه روی نمایشگر اصلی 7.6 اینچی و با دقت 1768 در 2208 پیکسل، سخت کردند.
بدون شک تمام فشاری که در تستهای بالا به گوشی وارد میشود ساختگی است.
با این حال، گیمرها به ویژه باید به نکتهای که گفتیم توجه کنند، یعنی افرادی که دوست دارند روی نمایشگر بزرگ گوشی گلکسی زد فولد 2 پیشرفتهترین بازیهای اندرویدی را با نرخ 120 هرتز اجرا کنند.
چون با توجه به نتیجه این تستها، تلاش برای این کار به نوعی بیفایده است و در واقع فریمریت بازی به سختی به آن حد خواهد رسید.
از طرف دیگر در مورد بازیهای پیشرفتهای مانند فورتنایت و پابجی در حال حاضر توسعهدهندگان قابلیت اجرای بازی بیشتر از 60 فریم را فراهم نکردند.
توصیه صادقانه ما استفاده از اپلیکیشن Game Booster سامسونگ برای محدود کردن نرخ تازهسازی تصویر به 48 هرتز است.
هر دو تست OpenGL ES 3.1 و Vulkan بنچمارک Aztek عملا روی فریم ریت مشابه در گوشی گلکسی زد فولد 2 اجرا شدند و نتیجه تستها طبق انتظار بود، با وجود پیچیدگیها و دقت متفاوت دو نمایشگر این گوشی.
واقعا باید سامسونگ را تحسین کرد.
به نظر ما نمایشگر خارجی کاربرد فراوانی برای بازی ندارد. حتی با آن که کاربردپذیری این نمایشگر در مقایسه با مدل سال قبل بیشتر شده است، ولی نسبت تصویر 25:9 همچنان به شکل قابل توجهی برای اکثر بازیها کشیده و عریض است.
با این حال، برای کامل بودن نقد خود مجبور بودیم آن را نیز تست کنیم.
تستهای 3Dmarkو Sling Shot Extreme همیشه فریمها را در دقت ثابت 2560 در 1440 پیکسل رندر میکنند، بدون این که وابستگی زیادی به نرخ تازهسازی تصویر داشته باشند.
بنابراین، مانند تستهای آف اسکرین GFXBench، تنها نتیجه یک تست را منتشر میکنیم.
خود این نتایج واقعا منطقی و عالی به نظر میرسند، حتی اگر در مقایسه با سایر دستگاههای مجهز به این چیپست کمتر باشند.
ما با خیال راحت میتوانیم بگوییم گوشی گلکسی Z Fold 2 ممکن است کمی با این چیپ مشکل داشته باشد و کمی تحت فشار گرم شود، ولی با این حال تجربه نهایی کار با آن در حد یک پرچمدار واقعی 2020 است.
برای این که تمام فرضیههایمان را بررسی کنیم، این گوشی در اپلیکیشن تست CPU Throttling در 20 رشته به مدت زمان نسبتا طولانی 1 ساعت محک زدیم.
افت عملکرد به مرور زمان تدریجی و کنترلشده بود و افت ناگهانی رخ نداد. احتمالا چنین چیزی نتیجه راهکاری است که مهندسان سامسونگ در نظر گرفتند و به این معنا است که افت سرعت پردازنده مرکزی تحت فشار طولانی مانند اجرای بازیهای سنگین، احساس نخواهد شد.
یک امتیاز عالی برای سامسونگ در نظر بگیرید.
بنابراین به طور کلی گوشی گلکسی Z Fold 2 به نظر نمیرسد حداکثر استفاده را از قدرت چیپست اسنپدراگون 865 پلاس کوآلکام ببرد.
شاید استفاده از یک چیپست با قدرت کمتر یک انتخاب بهینهتر برای طراحی فعلی و قابلیتهای حرارتی زد فولد 2 بود.
با این حال، چیپستهای پیشرفته زیادی با معماری ARM و قابلیت پشتیبانی از شبکههای 5G وجود ندارند. انتخابها محدود هستند، به ویژه اگر دوست نداشته باشید پردازنده گرافیکی را قربانی کنید یا بیخیال سایر راههای ارتباطی پیشرفته شوید.
صادقانه و رک صحبت کنیم، استفاده از هر چیپ دیگری مناسب یا باب میل طرفداران این برند، مشتریان آن یا حتی تیم رسانهای و تبلیغاتی گوشی گلکسی زد فولد 2 نبود.
دوربین گوشی گلکسی Z Fold 2 سامسونگ
زد فولد 2 در بخش دوربین نیز کم و کاستی ندارد. گرچه، این گوشی از جدیدترین و عالیترین دوربینهای فعلی سامسونگ استفاده نمیکند.
اگر دنبال آن هستید باید گوشی گلکسی نوت 20 اولترا را تهیه کنید. غول کرهای تصمیم گرفته است در انتخاب مجموعه دوربین اصلی زد فولد 2 انتخابی امن و کمتر برای تجربه و تست داشته باشد و بنابراین ماژولهایی که برای این گوشی انتخاب کرده است روی سایر گوشیهای سامسونگ دیده میشوند.
دوربین 12 مگاپیکسل اصلی یک حسگر 1/1.76 اینچی IMX555 سونی، اندازه پیکسل 1.8 میکرومتر و یک لنز F/1.8 دارد.
در مورد سایر ویژگیهای آن باید به فوکوس خودکار تشخیص فازی پیکسل دوتایی و لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS) اشاره کنیم.
نیازی نیست زیاد تحقیق کنیم تا بفهمیم این دوربین به همراه قابلیتهایی که دارد از روی گوشی گلکسی اس 20 برداشته شده است.
تا حدی همین موضوع را میتوانیم در مورد دوربین فوق عریض 12 مگاپیکسل بگوییم. این دوربین از حسگر S5K3L6 سامسونگ استفاده میکند و یک لنز F/2.2 با اندازه پیکسل 1.2 میکرومتر دارد.
نبود قابلیت فوکوس خودکار به ویژه به چشم میآید که میتوانست کیفیت تصاویر ماکرو را به مراتب بهتر کند.
گرچه، مهمتر از هر چیزی این است که مشخصات این دوربین دقیقا مطابق با لنزهای مشابه روی سایر گوشیهای سامسونگ نیست.
در نهایت به دوربین سوم گوشی گلکسی Z Fold 2 میرسیم که یک دوربین تلهفوتو با اندازه حسگر 1/3.6 اینچ و اندازه پیکسل 1.0 میکرومتر است.
این دوربین قابلیت زوم اپتیکال 2 برابر و همچنین فوکوس خودکار تشخیص فازی و OIS دارد. این دوربین احتمالا از روی گوشی گلکسی اس 10 یا نوت 10 برداشته شده است.
گرچه، دوربین گوشی نوت یک لنز اندکی روشنتر f/2.4 در مقایسه با زد فولد 2 دارد.
استفاده از یک سختافزار دوربین آشنا رک بگوییم ایده بدی نیست. سامسونگ حداقل میتواند از فشار هزینههای بخش توسعه و تحقیق برای Z Fold 2 کم کند.
علاوه بر این، استفاده از دوربین بسیار بزرگتر 108 مگاپیکسل سامسونگ یا لنز پریسکوپ با زوم اپتیکال 5 برابر بدون شک نگرانیهایی را در مورد فضای داخل گوشی و هزینه به وجود میآورده است.
با توجه به کیفیتی که از این دوربین در گذشته دیده بودیم، انتظار داریم گوشی گلکسی زد فولد 2 در بخش دوربین عملکرد استثنائی و در حد یک پرچمدار از خود به جا بگذارد.
مانند همیشه، ابتدا با اپلیکیشن دوربین شروع میکنیم. جای تعجب ندارد، محیط آن مانند سایر گوشیهای سامسونگ است.
تمام قابلیتها و دکمههای روی صفحه و همچنین کارکرد آنها طی سالهای گذشته کاملا ثابت بوده است. صادقانه بگوییم این جمله یک شکایت نیست، بلکه یک تشکر کاملا از ته دل محسوب میشود.
یقینا، رابط کاربری دوربین روی نمایشگر بزرگ داخلی در مقایسه با نمایشگر کاور کاملا متفاوت به نظر میرسد و حتی یک رابط کاربری جدید زمان استفاده از Flex Mode وجود دارد.
گرچه، فوقالعاده است که چطور سامسونگ توانسته است این رابط کاربری را برای استفاده راحت کاربر تغییر اندازه دهد.
آیکونهای آشنای درخت را در محیط اپلیکیشن میبینیم که سه درخت برای لنز فوق عریض، دو درخت برای دوربین اصلی و تک درخت برای لنز تلهفوتو است.
قابلیت نیشگون گرفتن صفحه نمایش برای زوم نیز وجود دارد و میتوانید با این کار همچنین بدون مشکل راحت بین سه دوربین جابهجا شوید.
یک راه دیگر برای انجام این کار جابهجایی کشیدن انگشتتان روی درختها است.
کارهایی ابتدایی ساده است، مانند کشیدن دست روی صفحه به سمت چپ و راست که باعث جابهجایی بین حالات عکاسی موجود و به سمت بالا و پایین بین دوربین جلو و عقب میشود.
همچنین میتوانید این حالات را در بخش تظیمات حذف یا اضافه کنید.
تنظیمات HDR نه تنها در این منو قرار دارد، بلکه استفاده از آن کمی پیچیده است. این حالت یک تاگل روشن و خاموش برای خود دارد و زمانی که روشن است میتوانید انتخاب کنید خودکار فعال شود یا همیشه فعال باشد. ما آن را روی تنظیمات خودکار قرار دادیم.
در این بخش تنها یک دکمه جدید به چشم میخورد که نمایشگر کاور را کنترل میکند. زمانی که گوشی گلکسی زد فولد 2 باز شده یا در حالت Flex View است، فشار دادن این دکمه نمایشگر کاور را به یک نمایاب تبدیل میکند تا سوژههای عکاسی شما ظاهر خود را بتوانند ببینند و برای تصاویر ژست بگیرند.
زمانی که زد فولد در حالت بسته است، این دکمه به یک سوئیچ «سلفی» تبدیل میشود. زمانی که این سوئیچ را فشار میدهید از شما خواسته میشود گوشی را از حالت تا باز کنید و سپس تمام رابط کاربری دوربین به همراه کنترلها روی نمایشگر کاور قرار میگیرند تا بتوانید تصاویر سلفی را با دوربینهای اصلی بگیرید و در همین حین تنظیمات آنها را روی نمایشگر خارجی کنترل کنید.
کیفیت دوربین 12 مگاپیکسل اصلی در روز
اصلا جای تعجب ندارد که دوربین 12 مگاپیکسل اصلی زد فولد 2 عملکرد کاملا مشابهی با همین دوربین روی گلکسی اس 20 دارد. به عبارت دیگر شاهد پردازش درجه یک، بسیار قدرتمند و در حد یک پرچمدار تصاویر هستیم.
جزئیات نهایی دقیق هستند و پارازیت با مهارت مهار شده است. حالت Auto HDR به درستی وارد عمل میشود و به کیفیت بهتر مواردی مانند آسمان در تصاویر کمک میکند.
سایهها شاید میتوانستند کمی غلظت رنگ بیشتری داشته باشند.
با آن که یقینا مانند سنت همیشگی دوربینهای سامسونگ کیفیت «شارپتر» تصاویر را باید انتظار داشته باشیم، Z Fold 2 از نظر پردازش تصویر شدید عمل نمیکند.
ما اسم این نوع پردازش را پخته میگذاریم، به ویژه در صحنههایی که نور به اندازه کافی است و سوژهها به آسانی شناسایی میشوند، بنابراین قابلیت تشخیص چهره به کمک هوش مصنوعی بتواند جادوی خود را نشان دهد.
رنگها کمی «اشباعتر» هستند، ولی هرگز افراط نشده است. سامسونگ ظاهر تصاویر دوربینهای خود را براساس آن چه که مشتریانش دوست دارند، طی سالهای گذشته بهتر کرده است و تغییر قابل توجهی در آنها به وجود نمیآورد.
کیفیت دوربین فوق عریض 12 مگاپیکسل در روز
اگر به نظر سامسونگ حسگر فوق عریض S5K2LA ISOCELL با یک لنز F/2.2 برای تمام اعضای خانواده گلکسی اس 20 حتی مدل اولترا خوب است، با کمی اطمینان میتوانیم فرض کنیم که حسگر بسیار مشابه S5K3L6 باید روی گوشی گلکسی زد فولد 2 نیز به اندازه کافی خوب باشد.
«به اندازه کافی خوب» جمله واقعا مناسبی برای توصیف این دوربین است. این دوربین از بهترین فوق عریضها فاصله زیادی دارد و همچنان مبتلا به معایب و مشکلات کلی است که این دوربین همیشه از آنها رنج میبرند.
یعنی مواردی مانند سطح پایینتر جزئیات، ملایم بودن نسبی تصاویر و دامنه دینامیک نسبتا پایین.
گرچه، این شکایتها کلی هستند و نباید آن را فقط مختص به دوربین فوق عریض زد فولد 2 بدانیم. در حقیقت، این دوربین ویژگیهای دوستداشتنی به اندازه کافی زیاد دارد.
قابلیت تصحیح اعوجاج بشکهای عملکرد عالی به همراه الگوریتم سرکوبی پارازیت از خود نشان میدهند و هنر سامسونگ در بازتولید رنگ قابل تحسین است.
به ویژه سطح پیوستگی کیفیت بین سه ماژول متفاوت دوربین این گوشی را باید تحسین کنیم. حتی زمان عکاسی با دوربین فوق عریض این گوشی، همچنان اکثر نتیجه علم رنگ خاص سامسونگ نمایان است.
کیفیت دوربین 12 مگاپیکسل تلهفوتو در روز
دوربین تلهفوتو زد فولد 2 زوم اپتیکال و بومی 2 برابر دارد. این دوربین تصاویر عالی میگیرد. پارازیت خیلی کم و اکثرا فقط در نواحی بزرگتر با رنگهای یکنواخت تصاویر دیده میشود.
دامنه دینامیک خوب است و کیفیت رنگها با آن که عالی نیستند، ولی مجددا پیوستگی بین دوربینها جای تحسین دارد.
صادقانه نگاه کنیم، تصاویر این دوربین زمان عکاسی در شرایط نوری خوب کاملا در سطح تصاویر دوربین اصلی هستند.
زمان انتخاب دوربین تلهفوتو از تاگل «تک درخت» که حالت زوم 2 برابر را فعال میکند، میتوانید حالات زوم 4 و 10 برابر را نیز انتخاب کنید که ما تصاویری نیز در این سطوح زوم گرفتیم که آنها را میتوانید در زیر ببینید.
طبیعی است در پشت صحنه برای ثبت تصاویر 12 مگاپیکسل در سطوح زوم بالاتر کارهایی مانند، برش، درونیابی و افزایش مقیاس انجام شود.
زمان عکاسی در هر دو سطح 4 و 10 برابر واقعا از سطح جزئیات تصاویر و مقدار پارازیت اندک آنها جا خوردیم. البته تمام این تصاویر در شرایط نوری خوب گرفته شدند اما حتی با وجود این نکته، تصاویر برای استفاده کاملا عالی هستند.
با تمام دوربینها و در سطوح زوم 4 و 10 برابر از یک صحنه مشابه عکس گرفتیم تا بتوانید بهتر آنها را مقایسه کنید.
به طور کلی، گوشی گلکسی زد فولد 2 با مجموعه دوربین خود میتواند اکثر انواع تصاویر را بگیرد.
نبود حالت اختصاصی ماکرو قابل توجه است، ولی متاسفانه این گوشی دوربین ماکرو ندارد و دوربین فوق عریض آن قادر به فوکوس خودکار نیست.
گرچه، با دوربین اصلی میتوانید نسبتا به سوژهها برای عکاسی نزدیک شوید و قابلیت فوکوس خوکار آن فقط تا فاصله چند سانتیمتری کار میکند.
با این حال، زمان فوکوس حواستان کاملا باشد چون تنها قضاوت با نگاه به نمایاب کمی سخت است.
گوشی گلکسی Z Fold 2 مانند سنت همیشگی سامسونگ حالت فوکوس زنده (Live Focus) دارد که نام انتخابی سامسونگ برای حالت عکاسی پرتره است.
گرچه، انتخاب این نام جالبتر بیشتر مناسب است چون تصاویر ثابت با یک فرمت ویژه ذخیره میشوند که به کار اجازه میدهد در واقع فوکوس و افکتهای همراه را پس از عکاسی تغییر دهد.
چنین قابلیتی جدید نیست، ولی آنقدر جالب است که همیشه آن را مطرح کنیم.
چندین افکت برای انتخاب دارید، از جمله محوشدگی متفاوت پسزمینه، حالات رنگ و حتی یک «حالت استودیو».
زمان استفاده از آنها همگی یک اسلایدر برای تنظیم شدت افکت دارند.
اگر بخواهیم حرف دلمان را بزنیم، زیاد تحت تاثیر افکت محوشدگی پسزمینه قرار نگرفتیم. جداسازی سوژه از پسزمینه ظاهرا همیشه دقیق است تا نشان دهد زد فولد 2 اطلاعات عمق را دقیق میسنجد و از آن استفاده درست میکند.
گرچه، بعضی بخشها از الگوریتم تحلیل پسزمینه ظاهرا در صورت وجود اشکال و الگوهای مختلف اشتباه میکند که نتیجه آن اغلب نتایج متناقض است.
به سختی میتوان گفت مشکل خاصی است، ولی سامسونگ باید با انتشار یک بهروزرسانی به آن رسیدگی کند.
مهم است اشاره کنیم، سامسونگ مدتی است که برای تصاویر پرتره خود از دادههای دوربین اصلی و برای اطلاعات عمق از دوربین فوق عریض به جای هر روش دیگری استفاده میکند.
در این گوشی نیز چنین روندی دیده میشود، یعنی برای عکاسی پرتره محدود به انتخاب از بین دوربین اصلی یا زوم هستید.
یقینا، همچنین میتوانید برای عکاسی پرتره از یکی از دو دوربین سلفی 10 مگاپیکسل استفاده کنید.
چیزی که ممکن است واقعا جذاب به نظر برسد استفاده از دوربینهای اصلی برای عکاسی سلفی و نمایشگر کاور به عنوان یک پیش نمایش و کنترل دوربین است.
بدین طریق، از تمام مزایای سه دوربین قدرتمند این گوشی بهره خواهید برد.
مجددا به تصاویر پرتره برگردیم، همچنین میتوانید از دوربینهای اصلی و تلهفوتو برای عکاسی سلفی پرتره استفاده کنید.
طبیعتا کیفیت تصاویر مشابه با زمان استفاده از این دوربینها در حالت طبیعی است.
کیفیت دو دوربین جلو 10 مگاپیکسل
از آن جایی که هنوز در حال و هوای سلفیها هستیم، باید اشاره کنیم گوشی گلکسی زد فولد 2، دو دوربین اختصاصی 10 مگاپیکسل سلفی دارد.
روی هر دو نمایشگر یک دوربین جلو دیده میشود. هر دو داخل بریدگیهای حفرهای شکل واقعا محدودی قرار گرفتند که در مقایسه با بریدگی بزرگ گلکسی فولد یک پیشرفت قابل توجه است که قسمتی از نمایشگر اصلی را هدر میداد.
به هر حال، هر دو دوربین مشابه هستند و اندازه پیکسل 1.22 میکرومتر و گشادگی دریچه دیافراگم F/2.2 دارند.
چنین ویژگیهای آن چنان عالی نیست و نبود قابلیت فوکوس خودکار بیشترین نکتهای است که به چشم میآید.
گرچه، این موضوع زیاد جای ناراحتی ندارد، چون گوشی گلکسی زد فولد 2 میتواند با هر سه دوربین اصلی قدرتمند پنل پشتی خود تصاویر سلفی بگیرد.
بنابراین، این دوربینهای جلو ممکن است اصلا زیاد استفاده نشوند. بلکه، وجود آنها برای تماسهای تصویری راحتتر است.
چنین تفکری واقعا جای ستایش دارد، چون سامسونگ به سادگی میتوانست تنها از یک دوربین استفاده کند تا کاربر به عنوان مثال ملزم به همیشه باز کردن گوشی برای استفاده از دوربین جلو باشد.
در حالت فعلی، حق انتخاب بیشتری به او داده شده است. به عنوان مثال میتوانید با تنها استفاده از یک دست با این گوشی یک سلفی بگیرید تا فرقی با گوشیهای دیگر نباشد. از این بهتر؟!
دوربینهای سلفی 10 مگاپیکسل تصاویر با جزئیات به اندازه کافی و ظاهر شارپ میگیرند. نبود قابلیت فوکوس خودکار همانطور که گفتیم آن چنان توی ذوق نمیزند و به طور کلی کیفیت تصاویر خوشایند بودند.
تمام سنتهایی که سامسونگ در دوربین گوشیهای خود استفاده میکند، عالی نیستند. قرار دادن دو گزینه «میدان دید» برای سلفیها یکی از مسائلی است که واقعا روی اعصاب میرود.
اکثرا چون اپلیکیشن دوربین به صورت پیشفرض روی حالت عجیب برش خورده قرار دارد که نتیجه آن ثبت تصاویر سلفی با دقت تقریبا 6.5 مگاپیکسل است.
واقعا مطمئن نیستیم چرا سامسونگ این رفتار و انتخاب را ادامه میدهد.
خوب است همین جا اشارهای نیز به حالت زیباتر کردن تصویر (Beauty) و فیلترها داشته باشیم. مجددا همه چیز سامسونگیوار است.
از جمله چند اسلایدر مجزا برای زیباتر کردن چهره، یک مجموعه فیلترهای از پیش تعریف شده و همچنین قابلیت عالی تحلیل خودکار یک تصویر و ایجاد یک فیلتر سفارشی رنگ از آن.
باید اشاره کنیم که دوربین سلفی به صورت پیشفرض کمی تصاویر را زیباتر میکند. گرچه همیشه میتوانید از بخش تنظیمات گزینه مربوط به این کار را کاملا غیرفعال کنید.
در تحسین حالت Beauty سامسونگ باید بگوییم در مقایسه با تمام راه حلهایی که تا حالا دیدیم، نتیجه طبیعیتر و کنترل شدهتری را نشان میدهد.
با وجود این اگر بخواهیم میتوانید شدت افکتها را بیشتر کنید، ولی به همین سادگی نیست.
کیفیت دوربین فیلمبرداری
گوشی گلکسی زد فولد 2 حداکثر فیلمهای 4K ضبط میکند. بنابراین، خبری از قابلیت جذاب فیلمبرداری 8K نیست، گرچه از نبود آن واقعا ناراحت نشدیم.
به نظر ما فیلمهای 4K همچنان به مراتب کاربردیترین دقت فیلمبرداری برای انتخاب است. زد فولد 2 با هر سه دوربین خود و حتی دوربینهای سلفی 10 مگاپیکسل میتواند ویدئوهای 4K بگیرد.
با دو دوربین اصلی و تلهفوتو میتوانید فیلمهای 4K با نرخ 60 فریم بر ثانیه بگیرید، در حالی که برای دوربین فوق عریض این دقت به حالت تنها 30fps محدود است.
البته این محدودیتی است که برای اکثر دوربینهای فوق عریض وجود دارد.
اگر بخواهیم در مورد رابط کاربری دوربین فیلمبرداری صحبت کنیم، مطلقا خبری از چیز خاصی نیست. سامسونگ مجددا حال و هوای محیط آن را آشنا نگه داشته است و هرگونه تغییرات خاص را به نحوی تغییر شکل داده است که به ویژه مناسب گوشی با این طراحی باشند.
گزینههای فیلمبرداری همچنین برای یک پرچمدار سامسونگ واقعا استاندارد هستند از جمله فیلمبرداری انتخابی +HDR10، میکروفون زوم به داخل و یک تاگل HEVC.
اگر گزینه آخر را در نظر نگیریم، گوشی گلکسی زد فولد تمام ویدئوها را با کدک h.264 و کدک صوتی استریو AAC میگیرد.
تمام چنین مشخصاتی کاملا طبیعی و مطابق با تنظیمات هر گوشی مدرن است. از یک دیدگاه کاملا فنی صحبت کنیم، عملکرد همه چیز طبق جمله معروف مهندسان «حرف ندارد» است.
ابتدا کیفیت فیلمها را دقت 4K و نرخ 30 فریم بر ثانیه شروع میکنیم که بهترین کیفیت ممکن را دارند. حرف زیادی برای گفتن نداریم.
ما انتظاری در سطح یک پرچمدار سامسونگ داشتیم و دقیقا همان را مشاهده کردیم، پس جای تعجب نیست.
جزئیات به اندازه کافی، یک دامنه دینامیک به اندازه معقول عریض، عملا بدون پارازیت یا مصنوعات دیگر ویژگیهای این فیلمها است.
رنگها مجددا ویژگی همیشه «تاثیرگذاری و غلظت» آشنای دوربینهای سامسونگ را دارند و بنابراین شاکی نیستیم.
دوربین تلهفوتو نیز در زوم 2 برابر و زمان فیلمبرداری با حداکثر دقت 4K و نرخ 30 فریم بر ثانیه تصاویری در سطح پرچمدار میگیرد.
یقینا، پارازیت کمی بیشتر بوده، ولی به خوبی مهار شده است. دوربین تلهفوتو بیشتر از آن چه که سلیقه ما باشد شکار فوکوس را انجام میدهد.
آن چنان مشکل حادی نیست، ولی زمانی که با یک دوربین پرچمدار سر و کار دارید، انتظاراتتان نیز بالا میرود.
یقینا، زمانی که به سطح زوم دیجیتال 4 و 10 برابر میرویم، این مشکلات طبیعتا بدتر میشوند. به طور کلی، باید بگوییم با وجود تحریف کیفیت به دنبال افزایش زوم، اگر نور محیط کافی باشد دوربین تلهفوتو گوشی گلکسی زد فولد 2 تصاویر کاملا قابل استفادهای میگیرد.
ویدئوهای دوربین فوق عریض نیز اصلا مایوسکننده نبودند. بدون شک مانند هر دوربین فوق عریض دیگری کیفیت فیلمها ملایمتر، با پارازیت بیشتر و یک دامنه دینامیک محدودتر است.
گرچه مشکل ملایم بودن تنها اطراف لبههای قاب تصویر دیده میشود و آنقدر بد نیست. در مورد جزئیات نهایی باید بگوییم هنوز جا برای پیشرفت به اندازه کافی وجود دارد و به ویژه باید عملکرد باثبات، موفق و ادامهدار سامسونگ را در حفظ تا جای ممکن ثبات پروفایل رنگ بین هر سه دوربین تحسین کنیم.
همانطور که اشاره کردیم، فیلمبرداری با سرعت 60fps و دقت کامل 4K تنها توسط دو دوربین اصلی و تلهفوتو امکانپذیر است. البته اگر به سرتان هوای فیلمبرداری با این حالت زد.
اگر دقت دوربین فیلمبرداری را به دقت فول اچدی کاهش دهیم، کیفیت ویدئوها کاملا استثنائی هستند. جدا از افت قابل انتظار جزئیات، کیفیت کلی ویدئو به شکل قابل توجهی تحریف نشده بود و این دقیقا همان چیزی است که دوست دارید ببینید.
همین حرف را میتوانیم در مورد دوربین تلهفوتو نیز بزنیم، گرچه زمانی که سطح زوم بالاتر میرود تحریف کیفیت ویدئوها نسبتا سریع شروع میشود و زوم به داخل دیگر معنای خود را ندارد.
در بالا نیز اشاره کنیم، دو دوربین سلفی مشابه روی گوشی گلکسی زد فولد 2 میتوانند فیلمهای 4K بگیرند.
گرچه این حقیقت که میتوانید با دوربینهای قدرتمندتر اصلی نیز ویدئوهای سلفی بگیرید، Z Fold 2 را به یک دستگاه قدرتمند vlogging تبدیل میکند.
حداقل روی کاغذ اینطور است، چون در عمل باید دستگاه را باز و دست خود را کشیده و باز نگه دارید که خیلی سریع خسته میشود یا این که باید یک موناپاد ویژه بخرید که زد فولد 2 را در حالت باز در خود جا دهد.
پس بدون شک هیچکدام از این راه حلها جالب نیستند. باید توجه کنید کیفیت ویدئوهای دوربینهای سلفی کاملا نامناسب نیستند.
در مورد این ویدئوها نیز شکایت زیادی نداریم. جزئیات به اندازه کافی است و رنگها عالی به نظر میرسند. تنها مشکل واقعی که با منابع نوری پویا مشاهده کردیم این بود که دوربین 10 مگاپیکسل گاهی محدوده دینامیک محدود خود را نشان میدهد.
گرچه، چنین جملهای تنها دقت بالا را نشان میدهد تا این که واقعا یک شکایت باشد.
گوشی گلکسی Z Fold 2 از نظر سیستم لرزشگیر ویدئو کاملا قدرتمند است. در کنار سیستم لرزشگیر اپتیکال تصویر برای دوربین اصلی، هر کدام از دوربینها از لرزشگیر الکترونیک تصویر (EIS) نیز استفاده میکنند.
EIS به صورت پیشفرض فعال است و آن را توسط یک تاگل از بخش تنظیمات دوربین میتوانید غیرفعال کنید.
استفاده از این قابلیت به خوبی لرزشهای کوچک و تکانها را از فیلم حذف میکند و برای استفادههای رایج بیشتر از حد لازم مفید است.
در نتیجه آن بخشی از قاب تصویر برش میخورد، ولی جدا از آن میتوانید با دقت کامل با هر کدام از دوربینهای زد فولد با روشن بودن EIS فیلم بگیرید.
دو دوربین جلو نیز شامل آنها میشوند و فیلمهای نهایی جای تحسین دارند و کامل هستند. زد فولد 2 جدا از این حالت فیلمبرداری مشهور Super Steady سامسونگ را نیز دارد.
بهتر است از آن زمان فیلمبرداری از مسائلی مانند مسابقات ورزشی استفاده کنید. گرچه، استفاده از این حالت محدود به دوربینهای اصلی و فوق عریض در گوشی گلکسی زد فولد 2 است.
قبل از جمعبندی بخش دوربین باید از حالت فیلمبرداری پرو (Pro Video Mode) سامسونگ نیز یاد کنیم. این حالت کاملا جامع است و قابلیتهایی مانند حالات فوکوس متفاوت و همچنین فوکوس دستی به همراه focus peaking به همراه یک هیستوگرام مفید و شاخصهای سنجش سطح صدا دارد.
گزینه آخر به ویژه مفید است، چون یک گزینه ورودی صدا وجود دارد که میتواند کیفیت صدای میکروفونها را برای ضبط صدا از جلو، عقب یا چند جهتی تنظیم کنید یا صدا کاملا از یک دستگاه پخش بلوتوثی یا متصل به پورت یواسبی ضبط شود.
به عبارت دیگر همه چیز به بهترین شکل ممکن کامل است. یقینا زمان فیلمبرداری در این حالت روی تنظیماتی مانند تعادل سفید، ایزو و گشادگی دریچه دیافراگم کنترل دارید.
در پایان این بخش بهتر است بگوییم زمان فیلمبرداری زوم در محیط تاریک، گوشی گلکسی زد فولد 2 خودکار فیلمها را با برش از خروجی دوربین اصلی میگیرد.
چنین رفتاری کاملا استاندارد و طبیعی و معمولا به نفع کاربر است.
کیفیت دوربین در شب
عملکرد دوربینهای سامسونگ زمان عکاسی در شب یکی از بهترینها است. درست مانند سایر علوم دوربین این شرکت، صفت «پخته» بهترین انتخاب برای توصیف آن است، به ویژه زمان استفاده از یک سختافزار بسیار قدرتمند.
زمانی که با دوربین اصلی و در حالت تمام خودکار (حالت هوش مصنوعی و HDR روی گزینه خودکار قرار دارند) عکس میگیرید، با توجه به شرایط (تاریکی هوا) جزئیات به اندازه کافی است.
شارپی تصویر خوب است و نشانههای آشکاری از شارپ کردن بیش از حد توسط بخش نرمافزاری دیده نمیشود. پارازیت نیز به خوبی مهار شده است.
به طور کلی، گوشی گلکسی زد فولد 2 مجددا یک عملکرد استثنائی در حد یک پرچمدار از خود نشان میدهد. البته، چیزی جز این باعث تعجب میشد، چون قبلا عملکرد عالی این دوربین را روی گوشی گلکسی اس 20 دیده بودیم.
سپس با دوربین تلهفوتو و زوم اپتیکال 2 برابر آن عکس میگیریم که این مرتبه پارازیت اطراف قابل تصویر کمی بیشتر است.
همچنین، گاهی مشکل شکار فوکوس که با این دوربین در روز تجربه کرده بودیم، به دنبال تاریکتر شدن هوا بدتر نیز خواهد شد.
این مشکل به معنای گاهی فوکوس نکردن و سپس چند ثانیه طول کشیدن برای فوکوس مجدد است. اگر به اندازه کافی صبور باشید، تقریبا همیشه فوکوس به درستی انجام میشود.
بنابراین مشکل خاصی نیست.
مصنوعات شارپ کردن تصویر، مانند تاکید بیش از حد روی خطوط مستقیم زمان عکاسی با این دوربین در مقایسه با دوربین اصلی کمی بیشتر دیده میشود.
گرچه مجددا، تمام این جملات تنها دقت بیش از حد ما را نشان میدهد. کیفیت کلی که دوربین تلهفوتو با زوم در شب میگیرد عالی هستند.
جزئیات به اندازه کافی است، نوردهی متعادل و مدیریت منابع نوری در کمال تعجب بسیار خوب است. تنها دوربین از بین 3 دوربین عقب که در سطح یک پرچمدار واقعی عمل نمیکند، دوربین فوق عریض است.
این دوربین معمولا تصاویر بسیار تاریک و ملایمی میگیرد. گرچه، به مراتب با بدترین تصاویری که با یک دوربین فوق عریض گرفتیم فاصله دارند.
اکثر تصاویر قابل استفاده هستند، در حالی تعداد زیادی از گوشیها تحت همین شرایط نوری تصاویری میگیرند که باید بندازید سطل آشغال!
حالا به حالت Night Mode رسیدیم. نه تنها این حالت روی گوشی گلکسی زد فولد 2 وجود دارد، بلکه دست کاربر در استفاده از آن با هر کدام از دوربینها باز است.
کیفیت عکاسی در شب با این حالت مانند استانداردهای سامسونگ است و مجددا جمله ما انتقادی نیست. بلکه برعکس، سامسونگ یکی از بهترین و روانترین Night mode را در دنیای عکاسی با موبایل دارد.
الگوریتم دوربین عملکرد عالی در تنظیم خودکار زمان نوردهی و تصمیم به کاهش یا افزایش آن دارد.
مقدار نوردهی بستگی به نور محیطی و همچنین دوربین انتخابی کاربر دارد، به نحوی که کمترین مقادیر معمولا برای قدرتمندترین دوربین اصلی و بیشترین آن برای سایر دوربینها است.
تایمر به ندرت بالاتر از 5 ثانیه میرود که یک مقدار معقول برای ثابت نگه داشتن دست است، حتی اگر گوشی گکسی Z Fold 2 را کاملا برای عکاسی سلفی با دوربینهای اصلی آن باز نگه دارید.
علاوه بر این، خود الگوریتم انباشت تصویر در مورد لرزشها و تکانهای ناگهانی اندک زمان عکاسی مهربانانه عمل میکند.
نتیجه استفاده از Night Mode برای افزایش کیفیت تصاویر در شب تقریبا تضمینشده است. حتی اگر تصادفا آن را در حالی که نور محیط به اندازه کافی هنوز پایین نیست روشن نگه دارید، بخش نرمافزاری سامسونگ به اندازه کافی هوشمند است تا قابلیت اضافه انباشت تصویر را انجام ندهد و بنابراین کیفیت تصویر از بین نرود.
بدون شک، هرچه عملکرد یک دوربین در حالت معمولی زمان عکاسی در شب بدتر باشد، زمان استفاده از Night Mode بیشتر نتیجه میگیرد.
گواه این ادعا را زمان استفاده از Night Mode برای دوربین فوق عریض میتوانید ببینید.
تفاوت بین تصاویر واقعا قابل توجه است. شارپی تصویر به مراتب بهتر شده است و نواحی تاریک و کمتر نوردهی شده معمولا روشنتر شدند.
استفاده از Night Mode روی کیفیت دوربین تلهفوتو نیز اثرات قابل توجهی دارد. اگر مجددا به مشکل کوچکی که با الگوریتم شارپ کردن تصویر زمان عکاسی با دوربین تلهفوتو داشتیم برگردیم یعنی گاهی تاکید بیش از حد روی خطوط صاف خاص و جزئیات، خواهیم دید که زمان روشن بودن Night Mode شدت آن به مراتب بیشتر میشود.
اگر زیاد دقت نکنید، خیلی ظاهر تصاویر بد به نظر نمیرسد، حتی با آن که قسمتی از جزئیات ریزتر را به جای این که دوربین ثبت کرده باشد، الگوریتم بخش نرمافزاری از خود ساخته است.
سپس به استفاده از این حالت با دوربین اصلی میرسیم. از بین هر سه دوربین، این دوربین کمترین نیاز را به Night Mode دارد.
خوشبختانه، الگوریتم سامسونگ نیز از این حقیقت آگاه است و اغلب زمان انباشت تصویر را در این حالت کم میکند یا اصلا از Night Mode استفاده نمیکند.
زمانی که از Night Mode استفاده میشود، تصاویر معمولا کمی بیش از حد شارپ میافتند. الگوریتم در این جا نسبت به زمان عکاسی با دوربین تلهفوتو کمتر با شدت عمل میکند و بنابراین جای شکایت زیاد نداریم.
تصاویر سلفی که با دوربینهای 10 مگاپیکسل در شب میگیرید، زمان استفاده از Night Mode به مراتب بهتر میشوند.
این دو دوربین در حالت معمولی نیز عملکرد خوبی از خود به جا میگذارند.
یقینا، اگر دوست دارید بهترین تصاویر سلفی ممکن را با گوشی گلکسی زد فولد 2 بگیرید، راه درست آن استفاده از دوربینهای اصلی است تا بتوانید از قدرت حسگرهای بزرگتر و لنزهای روشنتر بهره ببرید.
از طرفی به ویژه برای ثبت تصاویر در شرایط بسیار تاریک و سخت میتوانید حتما Night Mode را به همراه عکاسی با دوربینهای اصلی فعال کنید. تصاویر زیر با هر سه دوربین اصلی گرفته شدند.
زمانی که Night Mode را زمانی که نور محیط کم است روشن نگه میدارید، تقریبا همیشه باعث افزایش کیفیت دوربینهای گوشی زد فولد 2 خواهد شد و حتی خاموش بودن آن کیفیت تصاویر را بد نمیکند.
رقبا
پیدا کردن یک رقیب درست و حسابی برای گوشی گلکسی زد فولد 2 کار کاملا سختی است. در حقیقت، با توجه به موفقیت که سامسونگ در زمینه فناوری نمایشگرهای تاشو و به ویژه دستگاههایی با این طراحی و اندازه دست پیدا کرده است، انجام این کار را تقریبا غیرممکن میکند.
شاید بتوان ادعا کرد گوشی گلکسی Z Fold 2 به راحتی پختهترین گوشی تاشویی است که در بین چنین دستگاههای خلاقانه دیده میشود.
اگر بخواهیم چند دستگاه جایگزین نام ببریم، عملا میتوان گلکسی فولد قدیمیتر را در نظر گرفت. البته با خرید آن نمایشگر بزرگ کاور را از دست خواهید داد که روی استفاده از گوشی با یک دست تاثیر بسزایی میگذارد.
در کنار آن باید یک مکانیسم حفاظتی از لولای ابتداییتر را قرار دهید تا راحت از تصمیم این گوشی به جای زد فولد 2 منصرف شوید.
گوشی تاشوی بزرگ دیگری که در بازار حضور دارد گوشی میت ایکس اس هوآوی است که به هیچوجه انتخاب بهتری به شمار نمیرود.
قیمت این گوشی در حد قیمت گوشی گلکسی زد فولد 2 هنگام عرضه است، بنابراین همچنان عروس سامسونگ را پیشنهاد میکنیم.
اگر دوست دارید یک گوشی هوشمند با نمایشگری بخرید که در حالت باز آن را به یک تبلت تبدیل میکند، گوشی گلکسی زد فولد 2 نه تنها از نظر فناوری در مقایسه با گزینههای محدود دیگر بازار بهتر است.
بلکه همچنین، به یک شکل عجیب و غریب از نظر قیمتی نیز بهترین گزینه به نظر میرسد. نوع سختافزار این گوشی و همچنین طراحی ممتاز و بیش از حد وسواسانه مهندسان سامسونگ باعث میشود این گوشی در یک سطح متفاوتی قرار بگیرد.
اما آیا قیمت 2000 یورویی این گوشی هنگام عرضه آن به بازار به اندازه کافی است تا بهترین گوشی هوشمند متفاوت موجود در بازار را بخرید؟
آیا دوست دارید بهترین گوشی فعلی سامسونگ را تهیه کنید؟ چرا واقعا گوشی گلکسی نوت 20 اولترا را انتخاب نمیکنید؟
با کمی گردش در بازار و صرف وقت و تصمیم به خرید دستگاهی با حافظه داخلی کمتر، شاید حتی بتوانید تبلت پرچمدار سامسونگ یعنی تبلت گلکسی تب اس 7 پلاس را تهیه کنید و همچنان بودجه خود را در حال معقولی نزدیک به 2 هزار یورو نگه دارید.
گزینه دیگر خرید گوشی آیفون 11 پرو مکس و شاید آیپد پرو 12.9 اینچی 2020 اپل است. گرچه مدل پایه این تبلت منظورمان است، چون به هرحال با یکی از محصولات اپل روبرو هستیم.
یک انتخاب جالب دیگر به ویژه برای گیمرها گوشی راگ فون 3 ایسوس و سپس لوازم جانبی عالی آن است تا بودجه دو هزار یورویی خود را به بهترین شکل خرج کنید.
ما شخصا در بین لوازم جانبی TwinView Dock 3 را انتخاب میکنیم تا بعد ببینیم چقدر دیگر برایمان پول مانده است.
اگر دلتان نیز برای محصولات هوآوی میتپد، چرا گوشی P40 پرو پلاس را به همراه یک میت پد پرو نمیخرید تا کارتان راحتتر راه بیافتد؟
رای نهایی
گوشی گلکسی زد فولد 2 باعث میشود پس از مدتها بخواهیم یکی از سختترین رایهای نهایی را صادر کنیم.
Z Fold 2 یک دستگاه شگفتانگیز است، جواهر مهندسی مدرن، جذاب و دستگاهی آیندهنگر از چندین نظر و تجربه کار با آن در یک کلام عالی بوده است.
ما نسبتا مطمئن هستیم که اکثر کاربران اگر فرصت امتحان این گوشی را برای مدتی داشته باشید، با ما موافقت میکنید.
حتی با آن که این گوشی ذاتا و ناچارا گرانقیمت است و خرید آن برای اکثر کاربران امکانپذیر نیست، ولی همچنان بر این باور خود اعتقاد داریم که زد فولد 2 ارزش خرید بالایی دارد.
قبول، حرفمان را عوض میکنیم: بیشتر یک ارزش متفاوت و بیهمتا دارد تا یک پیشنهاد خرید واقعا خوب به نظر برسد.
با وجود این که حرفمان ممکن است تکراری باشد، ولی زد فولد 2 اگر بودجه آن را داشته باشید «عالیترین گوشی» است که میتوانید بخرید.
ولی از آن جایی که خواننده این نقد هستید، حدس میزنیم بودجه همیشه قسمتی از معادله خرید بوده است و خواهد بود.
کاربر به دلیل خاص یا بیهمتا بودن یک محصول آن را نمیخرد. آن محصول باید ارزش مناسبی را با توجه به قیمتی که دوست دارید هزینه کنید برای شخص شما به همراه آورد و تا جای ممکن کمبودهای کمتری داشته باشد.
حالا جواب به سوال آیا گوشی گلکسی زد فولد 2 را بخریم یا نه، بهتر میتوانیم بررسی کنیم.
آیا Z Fold 2 کاربردی و مفید است؟ شک نکنید بله! به نظر ما مهندسان سامسونگ فهرستی از تمام شکایات منتقدان دنیای فناوری را نوشتند و یکی یکی به آنها رسیدگی کردند.
این گوشی تاشو از هر نظر قابل درک چه مکانیکی، ظاهری و عملکردی به مراتب بهتر از نسل قبلی خود شده است.
با خرید این گوشی باید چه معایبی را در نظر بگیریم؟ دوام همچنان موضوع مهمی است که باید نگران آن بود.
یکی از مسائلی که باید خود کاربر بررسی کند. گرچه اگر بخواهیم به حقایق استناد کنیم، سامسونگ دوام فناوری تاشو خود را در زد فلیپ و حالا زد فولد 2 بهتر کرده است.
روی نمایشگر یک محافظ نصب شده است که گرچه مستعد به خراش است، ولی حتی امکان تعویض آن وجود دارد. البته اگر علما روی این موضوع به توافق برسند.
زد فولد 2 از نظر دوام نه تنها از نسل قبلی خود بهتر است، بلکه شاید در این صنعت در رتبه اول قرار گیرد.
در نهایت باید اشاره کنیم، در حال حاضر هیچ کاری در مورد قیمت چنین دستگاههایی نمیتوان انجام داد.
امیدواریم به مرور زمان موانع نهایی که سر راه پذیرش نمایشگرهای تاشو وجود دارد برداشته شوند. گرچه، اگر قیمت واقعا تنها نکته منفی باشد که کنار بگذاریم، گوشی گلکسی زد فولد 2 هیچ نقصی ندارد که آن را نتوانیم پیشنهاد نکنیم.
نکات مثبت:
- دوام، کیفیت ساخت، کاربردپذیری و طراحی بهتر. حالت Flex احتمالهای گوناگونی را برای استفاده از این گوشی فراهم میکند.
- دو نمایشگر بزرگتر، روشنتر و با دقت رنگ بیشتر هستند. نمایشگر بزرگتر کاور بیشترین تفاوت را به وجود میآورد.
- عمر باتری در کمال تجب عالی به ویژه زمان استفاده ترکیبی از نمایشگر اصلی و خارجی
- اسپیکرهای استریو عالی
- رابط کاربری آشنا و سرشار از امکانات One UI 2.5، تغییر در آن برای استفاده راحت از دستگاهی با این طراحی و اندازه با قابلیتهای مولتی تسکینگ فراوان
- مجموعه دوربین متنوع با کیفیت در حد پرچمدارها به همراه قابلیتهای بیهمتای عکاسی سلفی از طریق نمایشگر کاور
نکات منفی:
- این گوشی ضدآب یا گرد و غبار نیست.
- نبود درگاه میکرو اسدی
- سطح عملکرد چیپست اسنپدراگون 865 پلاس کمی کاهش داده شده است.
- سرعت شارژ در حد 25 وات به نظر نمیرسد.
منبع: gsmarena.com