با روکیدا همراه باشید در بررسی تخصصی لکسوس Lexus NX200 2019 . خودروهای نیمه شاسی بلند کراس اور از سوی همه تولید کنندگان مطرح خودرو د حال معرفی و تولید هستند و این سبک از خودرو های پرمخاطب به گونه ای عجیب مورد استقبال قرار گرفته و مدل های خودروهای تولید شده در این سبک بسیار زیاد و متنوع شده اند . به گونه ای که شما تقریبا با هر بودجه ای از 90 میلیون به بالا می توانید یک کراس اور میان اندازه ساسی بلند شهری انتخاب نمایید . البته قبل از خرید احتمالا کلی سردرگم خواهید بود.
خودرو لکسوس Lexus NX200 ، هم به صورت یک نسخه سبک و کممصرف NX300h و هم بهصورت NX200t که اولین توربوشارژر لکسوس (لکسس) است، در دسترس قرار میگیرد. هدف از ساخت این خودرو ، رقابت مستقیم با نام های بزرگی هم چون بنز GLA، ب ام و X3 و رنج روور ایووک است.
کمپانی خودرو سازی لکسوس با مشاهده فروش بسیار موفقیت آمیز مدل محبوب سری RX تصمیم گرفت مدل جمع و جورتر ، شهری تر و دست یافتنی تری از برند لکسوس را در قالب سری NX تولید کند تا فروش محصولات خود را به طور چشمگیری ارتقا دهد و به نظر می رسد در این امر موفق بوده است .
خودرو لکسوس Lexus NX200 دارای طراحی خشن، جدی، با خطوط تیز و مدرن است.چراغ ها در لکسوس ان ایکس از نوع تیره رنگ هستند .آینه ها جدید با رنگ سیاه و همچنین داشتن رینگ های اپرت زیبا در سایز ۱۸ اینچ به این خودرو زیبایی داده است.در قسمت آینه های هم این خودرو از آینه های دارای گرمکن برقی از نوع الکتروکرومیک بهره می برد.و همچنین وجود نور پردازی در زیر دستگیره های درب خودرو در شب نمایی زیبا به این خودرو خواهد داد.این شرکت ادعا دارد که رنگ بکار برده بر این خودرو از نوع ضد خش است تا جایی که با کشیدن چیزی مثل چاقوی جیبی نمی تواند روی رنگ آن اثر بگذارد.
ابتدا بیاید مشخصات فنی خودرو را با هم بصورت کاملا مختصر مرور نماییم :
نوع خودرو: موتور جلو، دیفرانسیل تمامچرخ متحرک، ۵ سرنشین، ۴ در هاچبک.
قیمت مدل تست: ۴۴۳۷۵ دلار (قیمت مدل پایه: ۳۸۹۰۵ دلار).
نوع موتور: DOHC با ۱۶ سوپاپ، چهار سیلندر در یک ردیف با توربوشارژر و خنککننده داخلی، بدنه و رویه آلومینیومی، انژکتور سوخت مستقیم.
گنجایش: ۱۹۹۸ سیسی.
قدرت: ۲۳۵ اسب بخار در ۵۶۰۰ دور در دقیقه.
گشتاور: ۳۴۹/۸ نیوتنمتر در ۱۶۵۰ دور در دقیقه.
گیربکس: ۶ سرعته اتوماتیک با قابلیت شیفت دستی.
در این خودرو از دو انژکتور در هر سیلندر و از یک اگزوز چهار به دو ستفاده میکند که برای کاهش افت سرعت استفاده میشود و به انتقال خودکار نیرو توسط دنده شش سرعته جدید کمک میکند . تیپ F Sport سیستم فرمانی با عملکرد بالا را ارائه میدهد و تعلیق با تنظیم اسپورت باعث ارتقا کیفیت هندلینگ NX در سطح عملکرد رقبای لکسوس مثل Audi Q5 ، BMW X3 میشود .
اعدادی که ما از طی ارزیابی به دست آوردیم دقیقا ما را تهییج نمیکند ، شتاب NX از صفر تا 100 کیلومتر در ساعت طی 6.9 ثانیه صورت میگیرد. 100 کیلومتر در ساعت در آخرین تست بیشتر از BMW X1 xDrive28i و از X3 با همان موتور هم عقب است . علیرغم سعی لکسوس برای کاهش این نقص ، اما همچنان پابرجاست .
نکته مثبت در دنده این ماشین این است که ، در دنده چهار خودرو کاملاً بی صداست ، حتی بیشتر از نوع هیبریدی که دو دسیبل در سرعت 110 کیلومتر در ساعت مصرف میکند . سیستم فعال کنترل صدا را در حالت اسپورت فعال کنید در این صورت داخل ماشین با صدای خوشآیند بلندی پر میشود.
در پیچ جاده NX200t دور مناسبی می گیرد ، چرخاندن چرخها و پایداری در سرعت بالا در نوع F Sport ـ تعلیق کنندههای خاص ـ هنگام رانندگی معمولی حس خوبی دارد . اما اگر کمی بیشتر گاز دهید به سمت نافرمانی میرود . وقتی که 59 درصد وزن یک کراس اور روی چرخهای جلو می نشیند ، توانایی های زیادی خواهد داشت . حتی در حالت AWD و لاستیک های تابستانی ، وزن متوسط جلوی ماشین با فشار با گرفتن ترمز سر میخورد .
هر چه می خواهید در رابطه با ظاهر لکسوس بگویید ولی قطعا به دلیل شجاعتش امتیاز میگیرد . نوع F Sport مشکی شیشه دودی شبکهای ، چراغ هایی با نور پراکنده ( همه LED ها ) ، سپر مشکی و چراغهای عقب ، آینههای مشکی و چرخ 18 اینچی موافقان و مخالفان بسیاری را کسب کرده است . نظرها بسیار متفاوت است اما بسیاری از ما موافقیم که بدنه بهتر شکل داده شده است و F Sport بهتر از NX200t استاندارد به نظر میآید. در واقع این از آن ماشینهایی است که بدنه ای عالی با قیافه ای خوب دارد .
در مورد مصرف سوخت ، آمارهای رسمی اینگونه هستند :
مصرف سوخت داخل شهر 11.2 لیتر در هر صد کیلومتر
مصرف سوخت خارج از شهر 8.4 لیتر در هر صد کیلومتر
مصرف سوخت ترکیبی 9.8 لیتر در هر صد کیلومتر
حجم باک 60 لیتر
استاندارد آلایندگی یورو 5
استاندارد امنیت 5 ستاره از NHTSA
میزان تولید CO2 – گرم در هر کیلومتر
همچنین تجهیزات و امکانات خودرو لکسوس Lexus NX200 2019 به این شرح است :
کیسه هوا: مجهز به 8 کسیه هوای ایمنی (جلو ، جانبی ، پرده ای محافظ سر)
ترمز و کنترل: سیستم ترمز ABS
سیستم کمکی ترمز EBD
سیستم کنترل سراشیبی HAC
سیستم پیش برخورد PCS
سیستم هوشمند Stop Smart Technology کاهش قدرت موتور به هنگام فشردن ترمز
سیستم توربوشارژ
دارای 3 حالت رانندگی (ECO , Normal , Sport)
سیستم امنیتی: قفل مرکزی با ریموت کنترل
سیستم ضد سرقت ایموبلایزر
قفل و باز کردن دربها و روشن شدن موتور بدون کلید Smart Access
سیستم Safety Connect برای تماس با اورژانس در هنگام تصادف
سیستم ایمنی پیش برخورد با ماشین و عابر پیاده
فرمان: فرمان هیدرولیکی با قابلیت تنظیم برقی
سیستم هوشمند کمکی الکترونیکی
کنترل سیستم صوتی بر روی فرمان
روکش چرمی
سیستم حساس به سرعت
سیستم گرمکن فرمان
سیستم قدرت فرمان الکترونیکی EPS
فرمان اسپرت
تهویه مطبوع: سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دوگانه
صوتی و تصویری: سیستم صوتی حرفه ای
با قابلیت پخش CD , MP3 , DVD
دارای پورت های USB , AUX
به همراه 10 بلندگو
بلوتوث
سیستم GPS به همراه سیستم تشخیص صدای راننده
دارای نمایشگر 7 اینچی چند منظوره
سیستم ناوبری
سیستم فرمان صوتی قادر به برقراری تماسهای تلفنی
سیستم Siri Eyes Free دسترسی به ایمیل و ارسال پیام های متنی آیفون
سیستم Sirius XM رادیو ماهواره ای
سیستم HD Radio با اشتراک رایگان ترافیک و نظارت بر آب و هوا
سیستم Remote Touchpad کنترل صفحه نمایش
نمایشگر چند رسانه ای در صفحه کیلومتر
سیستم شارژر وایرلس
امکانات صندلی جلو: سیستم پشت سری های هوشمند و فعال برای جلوگیری از صدمات تصادف
تنظیم برقی صندلی راننده در 10 حالت مختلف
دارای سیستم حافظه صندلی
تنظیم گودی کمر
روکش چرمی
سیستم گرمکن و سردکن صندلی
صندلی های اسپرت
امکانات صندلی عقب: سیستم پشت سری های هوشمند و فعال برای جلوگیری از صدمات تصادف
روکش چرمی
سیستم تاشوندگی صندلی های ردیف دوم
آینه ها: آینه الکتروکرومیک برای سهولت دید راننده در شب
تنظیم برقی آینه های جانبی
راهنمای LED آینه های جانبی
شیشه ها: شیشه بالابر های برقی
گرمکن شیشه عقب
شیشه های سولار
سقف: سانروف با قابلیت تنظیم
روشنایی جلو: چراغهای زنون به همراه مه شکن
سیستم روشن و خاموش شدن خودکار براساس نور محیط
روشنایی عقب: چراغهای LED به همراه مه شکن
کمک رانندگی: سنسور دنده عقب
سیستم مدیریت پیمایش
سیستم کروز کنترل
سیستم هشدار نقاط کور
سیستم هشدار خروج از خط
سیستم هشدار ترافیک RCTA
سیستم Head Up Display نشان دادن اطلاعات خودرو بر روی شیشه جلو
سنسور باران برای عملکرد اتوماتیک برف پاکن ها
سیستم حرکت با توجه به شیب جاده
دوربین دید عقب و جلو
سیستم پیشرفته Enform با کنترل بر روی سیستم های :
ایمنی , اتصال به اورژانس Safety Conncet
کنترل وضعیت و تعمیر خودرو از راه دور Service Connect
نرم افزار تلفن همراه اندروید و iOS برای باز و بسته کردن درب و روشن کردن موتور Remote
سیستم ناوبری به همراه مرکز پاسخگویی Destinations
سیستم Enform App Suite که اجازه می دهد از طریق صفحه نویگیشن به بعضی سایت های معروف متصل شوید (رزرو رستوران، خرید بلیط سینما)
سیستم باز و بسته شدن درب گاراژ Home Link
سایر امکانات: دستگیره های درب با روشنایی LED
همانند قسمت خارجی ماشین ، قسمت داخلی آن کمی شلوغ ، تاثیر گذار و در عین حال جمع و جور است . لکسوس را در نوع F Sport با صندلیهای جلو عالی ، پدالهای آلومینیومی و فرمانی با قابلیت تنظیم بالا و قطر کم که احساسی فوق العاده به راننده میدهد ، می توان یافت . دیگر عناصر موجود در F Sport شامل قیافه عقربه ها ، صفحه ضد خراش و ترکیب زیبای در و داشبورد است .
با این ابعاد کم ، هیچ چیزی از دسترس راننده خارج نیست . صندوق مرکزی به سمت سرنشینان است و قفسهای درست کرده که شبیه به صفحه نمایشی ایستاده واقع در BMW است و کنترل HVAC در دسترس قرار داده شده است . کنترل اطلاعات در ارزیابی یادآور خوبی از کنترل کننده لمسی از راه دور لکسوس بود (شامل بسته هدایت گر 2140 دلاری ) ، که با پد لمسی هپتیک و استراحت دست ارگونامیک در کنسول تکمیل شده است . جهت خواباندن صندلی ، برگردان به صورتی است که هیچ جای اضافی باقی نمی ماند به ویژه برای سرنشینان جلو و به این صورت به نظر میآید که همه چیز در اطرافشان فشرده است . راننده ای با هیکل متوسط در اتاق این خودرو راحت است ، اگرچه سقفش کوتاه و بدنه آن نیز برای افرادی با جثه درشت بیش از حد نقلی است .
تفاوت مدل F اسپرت
مدل F اسپرت و پلاتینوم در دکوراتیو کابین نیز تفاوت هایی با یک دیگر دارند که البته این تفاوت ها به پای تفاوت کابین مدل F اسپرت و معمولی سدان IS نمی رسد. مدل F اسپرت با مواردی نظیر دوخت قرمز روی داشبورد، صندلی ها و فرمان، نشان F اسپرت روی فرمان، تریم داخلی نقره ای رنگ با طرح فیبرکربن و پدال های آلومینیومی سوراخ دار، از نمونه پلاتینوم متمایز می شود.
البته در مدل اسپرت آپشنی نظیر تنظیم برقی صندلی های عقب به چشم نمی خورد. رنگ بندی پوشش کابین این 2 مدل نیز با یک دیگر متفاوت است و در مجموع با مواردی نظیر استفاده از تریم چوبی براق و پوشش تیره تر صندلی ها، سعی شده تا کابین مدل پلاتینوم شکیل تر از کابین مدل اسپرت F باشد.
وقت آن رسیده تا پشت فرمان NX قرار بگیریم. پیش از هرچیز به این نکته توجه کنید که مدل F اسپرت و پلاتینوم از نظر قوای محرکه هیچ تفاوتی با یکدیگر ندارند. پیشرانه توسط دکمه استارت در سمت راست فرمان روشن می شود. به لطف عایق بندی بی نقص کابین، با بسته شدن درها سکوت کامل بر کابین حکم فرما می شود. تسلط به خودرو در پشت فرمان کاملا مناسب است و در قسمت جلو نقطه کوری به چشم نمی خورد.
سیستم تعلیق مدل F اسپورت لکسوس Lexus NX200 2017 نرم تر و دلنشین تر است و همچنین پایداری بیشتری را در سرعت عای بالاتر فراهم می کند .
ارتفاع کوتاه شیشه عقب باعث شده تا دید این قسمت با مشکل مواجه شود. اما وجود دوربین دید عقب با لنز واید و تغییر فرم آینه های جانبی هنگام قرار گرفتن دنده در حالت R، به خوبی این مشکل را بر طرف می کنند. هم چنین دوربین 360 درجه جلو هنگام ورود به تقاطع ها به کمک راننده آمده و نقاط کور را در صفحه نمایش نشان می دهد. از نقش سامانه BSA (کنترل نقاط کور) نیز در هدایت NX نمی توان گذشت. این سامانه نقاط کور اطراف را با آلارمی روی آینه های جانبی به راننده هشدار می دهد.
ترمز دستی NX به صورت برقی عمل می کند. با قرار گرفتن دنده در حالت P، ترمز فعال می شود و با قرار گرفتن در حالت D، ترمز خودبه خود آزاد می شود. البته عملکرد ترمزدستی الکترونیک در نمونه مورد بررسی با کمی سروصدا نیز همراه بود.
سامانه هدآپ در عمق شیشه جلو، المان هایی نظیر میزان سرعت و وضعیت دنده را نمایش می دهد. پیش از این در پیست اتومبیلرانی، قابلیت های فنی NX را مورد بررسی قرار داده بودیم.
تعیین وضعیت رانندگی :
اما فضای خالی پارکینگ نیز محل بدی برای آزمایش برخی از قابلیت های فنی NX نبود. اهرم دوار انتخاب وضعیت رانندگی را فشار داده تا روی حالت نرمال قرار گیرد. اگر اهرم را به سمت چپ بچرخانیم نیز حالت اقتصادی فعال می شود. در حالت نرمال همه چیز در حد تعادل قرار دارد. هم چون حالت اقتصادی دنده ها در دورهای پایین تعویض نمی شوند و سیستم تعلیق نیز عملکرد نسبتا نرمی دارد. با چرخاندن اهرم به سمت راست، وضعیت رانندگی روی حالت اسپرت و یک پله بعد از آن، روی حالت اسپرت پلاس قرار می گیرد.
درحالت اسپرت پلاس واکنش پدال گاز دقیق تر شده و فرمان نیز کمی سفت تر می شود. عملکرد سیستم تعلیق تفاوت چندانی با حالت نرمال ندارد اما باید کمی خشک تر از حالت های دیگر باشد.
با فشردن دکمه اتو هولد، با برداشتن پا از روی پدال ترمز در شیب ها، از حرکت روبه جلو خودرو و دور گرفتن اش جلوگیری می شود. سیستم تعلیق NX در جلو از نوع مک فرسون و در عقب از نوع طبق دوبل مجهز به کمک فنر است. عملکرد مجموعه فنربندی و تعلیق در کل دلچسب است.
به طور مثال بارها روی رمپ های شیاردار و پله ای شکل طبقات پارکینگ با سرعت زیاد حرکت کردم، اما اثری از تکان ها اضافی در کابین و رها شدن کنترل فرمان از دستم نبود. سیستم تعلیق تطبیق پذیر AVS نیز در راحتی سواری NX بی تاثیر نیست. سامانه کنترل پایداری و ترکشن کنترل را خاموش کرده و خودرو را در حالت اسپرت پلاس قرار می دهیم.
در این حالت با وجود خاموش بودن ESP باز هم نمی توان قسمت عقب را از مدار خارج کرد. با فشار آوردن به NX در پیچ های پارکینگ و عبور از رمپ ها، حتی در این حالت نیز لغزشی در محور عقب وجود ندارد. حتی با وجود تقسیم وزن 59 درصد روی محور جلو، کمتر دچار بیش فرمانی در پیچ های تیز می شود و عملکرد فرمان اش قابل ستایش است.
علی رغم کراس اوور بودن و ارتفاع زیاد از سطح زمین، دینامیک حرکتی NX واقعا دلچسب و حرکت اش در پیچ ها با خودروهای سواری قابل مقایسه است. در بهترین حالت نیروی چسبندگی به 0.72G می رسد که باز هم رقیب اش ب ام و X3 در مقابل آن از نظر چسبندگی وضعیت بهتری دارد.
لکسوس، NX را 2 مدل NX200t و NX300h عرضه می کند. نمونه های عرضه شده در ایران اغلب از نوع NX200t مجهز به پیشرانه 4 سیلندر 2 لیتری بنزینی هستند که برای نخستین بار در تاریخ فعالیت لکسوس، پیشرانه این مدل به توربوشارژر مجهز شده. البته تعداد محدودی مدل NX300h نیز به کشور وارد شده است. این مدل از یک پیشرانه 2.5 لیتری اتمسفریک به همراه یک موتور برقی بهره می برد و از کراس اوورهای هیبریدی بازار است.
هم چنین لکسوس برای NX ،2 نوع وضعیت انتقال قدرت 2 و تک دیفرانسیل را در نظر گرفته است. که نمونه های وارد شده به کشور، همگی از نوع دودیفرانسیل هستند. در حالت عادی اما نیرو به چرخ های جلو منتقل می شود و با فشردن دکمه ای، وضعیت دودیفرانسیل فعال می شود. در این حالت تعادل خودرو خصوصا در پیچ ها بهتر می شود. توربوشارژر پیشرانه NX با توجه به اندازه نسبتا کوچک خود، لگ کمی دارد و لکسوس سعی کرده تا تاخیر توربو را به حداقل برساند.
اما باز هم کمی تاخیر در عملکرد توربو احساس می شود. پیشرانه NX200t توانایی تولید 235 اسب بخار را دارد. توربوها در دورهای پایین عمل می کنند و از این جهت بیشینه گشتاور در دورهای 1650 تا 4000 در دسترس قرارمی گیرد. شتاب اولیه NX با توجه به وزن 1.8 تنی اش مناسب است و کمی کندتر از رقبای آلمانی از زمین کنده می شود. اما در دنده های بالاتر کشش پیشرانه کمی افت می کند و NX از آن تک وتای اولیه می افتد.
گیرباکس 6 سرعته اتوماتیک NX عملکرد دقیقی دارد و می توان دنده ها را توسط پدال شیفترهای پشت فرمان نیز تعویض کرد. هماهنگی گیرباکس با پیشرانه قابل تحسین است، اما کیفیت پایین سوخت موجود در کشور موجب پایین آمدن راندمان پیشرانه می شود.
یکی از مهم ترین نقاط قوت NX، ترمزهای قدرتمند با سیستم ترمز کمکی BA است که در طول بررسی ما با وجودن فشردن پی درپی ترمز و داغ شدن مجموعه ترمز، هیچ گونه افتی در عملکردش مشاهده نشد.
11 عدد ایربگ ایمنی سرنشینان NX را تامین می کنند. هم چنین این خودرو توانسته از تست های تصادف سربلند بیرون آید و 5 ستاره ایمنی موسسه EURONCAP را به خود اختصاص دهد. مصرف سوخت آن هم با توجه به استفاده از توربوشارژر و حجم 2 لیتری پیشرانه مناسب است و در حالت ترکیبی، رقمی کمتر از 10 لیتر در 100 کیلومتر را نشان می دهد.
علی رغم مدت کمی که از حضور NX در بازار جهانی می گذرد، این شاسی بلند کامپکت توانسته طرفداران زیادی پیدا کند. در ایران نیز با آغاز پیش فروش NX توسط ایرتویا، تعداد زیاد متقاضیان برای خرید این محصول جدید لکسوس، مسئولان فروش شرکت را شگفت زده کرد! البته NX هنوز موفق به اخذ پلاک ملی نشده و در حال طی پروسه های رایج است. اما در صورت پلاک شدن، روی مدل F اسپرت به عنوان گران ترین نمونه، برچسب قیمتی حدود 380 میلیون تومان خواهد خورد.
NX با ظاهر جذاب و اسپرت اش، بیشتر نظر جوانان را به خود جلب می کند و احتمالا اگر سنی کمتر از 40 سال داشته باشید، سراغ این خودرو می روید. طراحی بسیار جذاب و مدرن بدنه، به همراه کابین با کیفیت و خوش ساخت و برخورداری از جدیدترین آپشن ها و سامانه های ایمنی و رفاهی، از NX یک شاسی بلند دوست داشتنی ساخته است.
اما اگر به بحث فنی اهمیت ویژه ای می دهید و به دنبال هیجان بیشتر در رانندگی هستید، شاید ب ام و X3 یاX4 با پیشرانه پرقدرت تر، تاخیر کمتر توربوها و گیربکس دقیق تر انتخاب مناسب تری برایتان باشد. اما باید به برچسب قیمتی NX و هزینه های نگهداری و سرویس آن نیز توجه کنید. که به مراتب از رقبای آلمانی کمتر است.
با قیمت پایه 38.905 دلار برای حالت رانندگی با خودرو AWD و قیمت 44.375 دلار ( شامل بسته پریمیوم ، راهنمای پارک کردن ، سانروف و مانیتورهای نقاط کور و علاوه بر موارد ذکر شده سیستم ناوبری ) ، مطمئن نیستیم که AWD NX200t F Sport را به جای BMW X3 با قیمت 41.450 دلار یا Audi Q5 39.825 دلار پیشنهاد کنیم ، چه برسد به X1 و Q3 ارزانتر که به عنوان رقیبان مستقیم هستند . ما به هر حال F Sport را نسبت به نسخه استاندارد توصیه میکنیم که لکسوس Lexus NX200 2019 را به یک مدل اسپورت دوست داشتنی با قیمت مناسب تبدیل میکند .
این مطلب خیلی عالی بود