آیا جیب خانواده‌ها برای آموزش مجازی با بازار تبلت و گوشی همراه همخوانی دارد؟

by افشین معتمدزاده
آیا جیب خانواده‌ها برای آموزش مجازی با بازار تبلت و گوشی همراه همخوانی دارد؟

بالا رفتن قیمت موبایل همزمان با نزدیک شدن به شروع سال تحصیلی جدید، یک دردسر جدی برای والدین درست کرده است.

شیوع ویروس کرونا نحوه آموزش در سال تحصیلی ۹۹ را تغییر داده است و به منظور حفظ سلامتی دانش‌آموزان و معلمین، آموزش مجازی در دستور کار قرار گرفته است.

همانطور که قبلا گفتیم توسعه زیرساخت‌ها، اتصال تمامی مدارس به شبکه ملی اطلاعات، به روز شدن و افزایش قابلیت‌های اپلیکیشن شاد و رایگان شدن اینترنت مصرفی این شبکه از جمله اقدامات دولت برای هموار کردن راه آموزش مجازی طی روزهای اخیر بود.

استفاده از تمام این خدمات زمانی میسر است که والدین توانایی خرید گوشی هوشمند برای فرزندان خود را داشته باشند، در صورتی که با افزایش ۱۵ درصدی قیمت موبایل در روزهای اخیر چنین امری به سختی امکان‌پذیر است.

افزایش قیمت موبایل در بازار ابتدا با گوشی‌های آیفون شروع شد و پس از آن سایر برندها روند صعودی قیمت را در پیش گرفتند. به گونه‌ای که اکنون یک گوشی هوشمند یا تبلت با قابلیت‌های ساده زیر دو میلیون تومان پیدا نمی‌شود.

سوءاستفاده گوشی‌فروشان از این شرایط تنها محدود به افزایش قیمت نیست و با ترفندهایی اقدام به فروش نمونه‌های بی کیفیت کپی شده از روی محصول اصلی می‌کنند که افراد عادی قادر به تشخیص کپی یا اصل بودن آن نیستند.

افزایش قیمت گوشی در بازار توجیه اقتصادی ندارد و تنها دلیل آن سوءاستفاده فروشندگان از شرایط موجود است که با مواردی چون بالا رفتن قیمت دلار یا گران خریدن از واردکننده، گرانفروشی خود را توجیه می‌کنند. البته واردکنندگان گوشی نیز سکوت نکرده‌اند و برای رفع اتهام از خود، شروع گرانفروشی را بر گردن کسبه قدیمی بازار موبایل می‌اندازند.

گران شدن گوشی و تبلت بلای جدید جان والدین است و برای تحقق هدف آموزش مجازی، اقدامات دولت نباید در حد ایجاد زیرساخت‌ها یا رایگان کردن اینترنت شبکه شاد باشد. لازم است در راستای رسیدن به هدف عدالت آموزشی اقدامات جدیدتری از سوی دولت انجام گیرد.

You may also like

Leave a Comment