جملهی معروفی وجود دارد که میگوید:
“مهارتهای سخت و تخصصی، ممکن است شما را در مصاحبه کاری استخدام کند، اما فقدان مهارتهای اجتماعی و اخلاق حرفهای احتمالا شما را اخراج میکند.”
کارفرمایان چیزی بیش از یک کارمند با دانش کافی و تخصص، نیاز دارند. آنها همچنین به کارمندانی احتیاج دارند که بتوانند روی آن حساب کنند و واقعاً مایل به همکاری با آنها باشند.
به راحتی میتوانید رزومه خود را با مهارت کافی و مرتبط با شغل خود، پر کنید. اما برای داشتن طول عمر کافی در یک حرفه باید این ویژگیها را در محیط کار مد نظر داشته باشید. بیشتر اوقات، این مهارتها نه فقط در مورد شغلها، بلکه در روابط اجتماعی نیز کاربرد دارد. این که یک کارمند از نظر فنون تخصصی خوبی بهرهمند است، امری است ضروری. اما این که کارفرمایان از بین 10 نیروی متخصص، 2 نیرو گلچین میکنند، اشاره به دلایل و مهارتهای دیگری جز دانش کار دارد.
مهارتهایی که به کارفرمایان اجازه میدهد تا محیط روانی و جو همدلی بهتری در سیستم خود داشته باشد. در این مقاله به 25 کلید موفقیت شما خواهیم پرداخت. این عناوین که با توضیحات مختصری خدمت شما ارائه داده میشود، در وهله اول زندگی شما را تحت تاثیر قرار میدهد و سپس باعث رشد شما در زمینه شکوفایی کاری خواهد شد.
1_ ذهنیت باز:
دنیایی را تصور کنید که مردم به ایدههای جدید نیاز نداشته باشند. هیچ سخن و تفکر آزاد وجود نخواهد داشت. نوآوری و خلاقیت تقریباً جایی ندارد. دنیا به چه شکل در میآمد؟ آیا همین نقطه عطف، نمیتوانست آغاز راه تباهی بشر باشد؟ هیچ کس نمیگوید شما باید ایدههای مختلف داشته باشید، اما مردم میخواهند در کنار کسانی باشند که حداقل به یک دیدگاه دیگر یا روش جدید انجام کاری، گوش فرا دهند. از آنها یاد بگیرند و با ایدههای جدید آنها شگفت زده شوند.
2_ دادن و دریافت بازخورد:
برخی از مردم با ابراز نظر خود مشکلی ندارند اما انتقاد سازنده را به خوبی منتقل نمیکنند. برخی دیگر کاملاً برعکس هستند. این مهم است که یاد بگیرید چگونه میتوانید به بقیه و افرادی که با آنها کار میکنید، بازخورد دهید و یا بازخورد بگیرید. انتقاد درست و بدون نیت، یکی از فاکتورهای اساسی در پیشرفت شغلی و حتی زندگی میباشد.
از اینکه آیینه دیگران باشید دریغ نکنید اما همیشه در نظر داشته باشید که هدف اصلی از انتقاد، کمک به اصلاح و پیشرفت انتقاد شونده میباشد. انسانها همیشه در پی توجه هستند. شما با دادن بازخورد، به آنها یادآوری میکنید کارهایشان دیده میشود و مورد توجه قرار گرفتهاند. این حس خوب در انتقادهای با خلوص نیت بالا، بسیار بیشتر منتقل میشود. استفاده درست و پرورش مهارت، رمز زندگی موفق و آرامتری است.
3_ ادراک:
«درک» به معنای بینش است، و درک اجتماعی یعنی: توانایی درک آنچه شخص با زبان بدن، کلمات، عقل و احساسات خود حس میکند را، دارد. درک از عواملی است که برای موجود اجتماعی مانند انسان بسیار مهم به شمار میرود. درک انواع مختلفی مانند: درک از محیط، درک از اجتماع، درک همنوع و … دارد. همهی اینها برای سازگاری هرچه بهتر انسان با پدیدهها و طبیعت خود است. به دنبال درک همدلی، صمیمیت و همینطور اعتماد به وجود خواهد آمد. بریم سراغ بخش مهم ادراک. آمادهاید؟ ادراک درست به طرز شگفت انگیزی سختی و رنجهای اطراف را کاهش میدهد.
زمانی که نتوانید نیازها، وضعیت و احساسات دیگران را به درستی ادراک کنید، دیگر از رفتار دیگران و مشکلات پیش آمده چه توقعی خواهید داشت؟ شرایط اطراف، شانس، اتفاقات، و حتی انسانهایی که با آنها سر و کار داریم بسیار مختلف و غیرقابل پیشبینی هستند اما چه چیز از نظر شما ثابت و قابل کنترل است؟
کمی فکر کنید. بله. تنها خودمان اخلاق و معیارهای ارزشی خود را میشناسیم و بر آنها میتوانیم تا حدودی تسلط پیدا کنیم. پس بیاید در اول راه با شما صادق باشم و بگویم که ادراک درست را از خودتان شروع کنید. خودتان را بیشتر بشناسید و رفتار و خواستههای درونتان را هم سو کنید.
4_ ارتباطات:
چه نوشتاری و چه کلامی، دانستن نحوه انتقال ایدههای خود در زندگی بسیار مهم است. اگر دیگران نتوانند نیازها و خواستههای شما را درک کنند، میتواند واقعا مشکل ساز شود. مانند خیلی چیزها، میتوانید یاد بگیرید که بهتر باشید و پیشرفت این مهارت اجتماعی باید در لیست کارهای همه باشد. بزارید با یک داستان برایتان اهمیت این موضوع را جا بیاندازم. سالانه تعداد زیادی از لاکپشتها برای عبور از جاده، جان خود را از دست میدهند.
به نظر شما چه نکتهایی باعث میشود تا این اتفاق هر سال برای آنها بیوفتد؟ شما هم متوجه نکتهایی که خواستم انتقال بدهم، شدید؟ اگر لاکپشتها میتوانستد به یک دیگر انتقال بدهند که این مسیر رفت و آمد خطرناک است، میتوانستد از این فاجعه جلوگیری کنند. ارتباط بین موجودات واقعا راه بقا و تکامل میباشد.
5_ شبکه سازی:
یکی از کلمات برجسته که در دنیای تجارت مهم است. اما واقعا اندازهای که مهم است، به آن پرداختهایم؟انسان موجودی اجتماعی است و شبکهسازی منجر به دوستی، ازدواج و مشاغل جدید میشود. قدرت و پتانسیل شبکهسازی باعث میشود اعتماد به نفس شما بالا برود و هیچ وقت احساس تنهایی و انزوا نخواهید کرد. از مزیتهای دیگر شبکهسازی، قرار گرفتن در دید و تحلیلهای دیگران است. و به این طریق شما میتوانید عملکرد کاری خود را چه از نظر حرفهای و چه از نظر اخلاقی ارزیابی کنید.
6_ اشتیاق:
اشتیاق، نیرو محرکه انگیزه و هدف میباشد. بدون اشتیاق تقریبا رسیدن به آرزو و برنامههای شخصی خود، سخت است. اشتیاق میتواند همان نیرویی باشد که ما را پس از هر بار شکست و زمین افتادن، بلند میکند. میتواند نیرویی باشد که فقدان استعداد را پر کند. یا حتی باعث جلوگیری از بیحوصلگی مداوم و افسردگی شود. نکتهای که باید به شما خوانندههای عزیز یادآوری کنم این است که از اشتیاق لحظهای دوری کنند.
اشتیاقهای لحظهای تصمیمات لحظهای را به وجود میآورد که جز تلف کردن زمان و انرژی شما هیچ فایده دیگر ندارد. اشتیاق باید مداوم با شما در مسیر رسیدن به ایدهالهای خود همراه باشد. و هرزگاهی که احساس جا زدن و خستگی میکنید، به شما جان تازه دهد.
7_ صبر:
حتی در دنیای پرسرعت 5G امروزه، صبر و حوصله یک مهارت اجتماعی کارآمد است. مردم با سرعتهای مختلف یاد میگیرند، تحلیل میکنند و حتی احساسات خود را با سرعتهای گوناگون بروز میدهند. مزیت دیگر صبر به جز در زندگی، دقت شما را در انجام کارهایتان افزایش میدهد و نتیجه کار با کیفیت، دقیقا همان چیزی میباشد که کارفرمایان دنبال آن هستند. صبر علاوه بر مزایای خود در محیط شغلی شما، باعث میشود تا فشار مشکلات بر شما کمتر شود.
مهمتر از آن وقتی شما با خونسردی و با صبر به مسائل نگاه میکنید، استرس ناشی از وجود مشکل بسیار کم میشود. و همانطور میدانید استرس چقدر میتواند در دراز مدت بر روی روان و سلامت جسمی شما تحت تاثیر قرار میدهد.
8_ همدلی:
داشتن همدلی به این معنی است که میتوانید احساسات افراد دیگر را بشناسید و درک کنید. این توانایی است که خود را در کفش شخص دیگری قرار دهید و دیدگاه آنها را از دید خود ببینید. همدلی میتواند به خودی خود، در روابط شغلی و میان سازمانی، جو بسیار صمیمی و پر انرژی بسازد. اساسا انسان نیاز به شنیده شدن و همینطور در لحظات سخت نیاز به حمایت دارد. او این نیازها را از طریق همدلی ارضا میکند.
همدلی در محیطهای کاری، باعث میشود اول از هر فایده دیگر، خودتان حس خوب و راضی کننده داشته باشید که این یکی از بهترین حسهاست. زمانی که انسان میتواند با درک کردن، ابراز همدردی، و بخشیدن آرامش به دیکران همدلی کند، قبل از انعکاس هر انرژی مثبت، حس مفید بودن برای خودتان است.
9_ گوش دادن فعال:
اگر شما یک شنونده فعال خوب نباشید، همدلی مشکل خواهد بود. گوش دادن فعال یعنی: وقتی شخص دیگری صحبت میکند، بدون حواس پرتی، به او توجه میکند و سؤالات عمیقتری میپرسد تا دیدگاه وی را بهتر درک کند. این یک مهارت عالی برای همه عناصر زندگی، مفید است. از مصاحبه شغلی گرفته تا روابط اجتماعی. اما از نظر من مهمترین فایده گوش دادن، کسب تجربه و اطلاعات است. هرچی بیشتر شنونده باهوشتری باشید، درون پرتری خواهید داشت.
نکتهی بعدی که باید به آن اشاره کنم، فیلتر کردن محتویها برای گوش خود است. از شما خواهش میکنم تا برای گوش خود و محتویاتی که دریافت میکنید ارزش قائل شوید و به هر اطلاعاتی توجه نکنید. سعی کنید ذهنتان را با محتوی انتخابی و درست، پاک و تمیز نگه دارید. اینجوری میتوانید از این مهارت و نعمت خداوند، بهترین استفاده را در جهت تکامل خود کنید.
10_ روح همکاری:
بسیاری از مردم هم ترجیح میدهند کار انفرادی کنند و هیچ مشکلی در این مورد ندارد. اما دانستن چگونگی همکاری با دیگران برای حل مسئله یا تحقق یک هدف برای بسیاری از جنبههای مختلف زندگی، کار و جامعه مهم است. در واقع بدون داشتن ویژگیهایی برای روابط کاری، سخت بتوانید در محیط کاری دوام بیاورید. روح همکاری به معنی دانستن مرزهای اخلاقی و حرفهای در کنار همدلی و درک وضعیتهای مختلف شغلی میباشد. با داشتن مهارت ارتباط میان فردی در محیط کاری خود، در اصل اول به خود کمک میکنید و باعث میشوید محیط کاری شاداب و قابل اطمینان داشته باشید تا بتوانید در آرامش میان همکاران به کار خود بپردازید.
11_ حل اختلاف:
از لحظه ورود و شروع مدرسه، میفهمیم که همه نمیخواهند و اصلا منطقی هم نیست که با ما موافقت کنند. در نتیجه اختلافاتی بوجود میآید. یادگیری چگونگی مدیریت و یافتن راه حل برای درگیریهایی که خود و دیگران درگیر آن هستید، مهم است. همچنین برای ایجاد روابط و تیمهای محکم و همدل، ضروری.
اینکه اختلافی وجود نداشته باشد، ادعایی غیرممکن و غیرمنطقی میباشد. انسانها در تفکر و سلیقه متفاوت هستند پس با قاطعیت در حین کار و زندگی به اختلاف نظرهایی بر خواهند خورد. نکته اینجاست که این اختلافها بر روابط میان فردی ضربه نزد و همینطور استرس و اختلالی در روند زندگی شما به وجود نیاید. هرچه بیشتر بر روی تسلط خود در شرایط بحرانی کار کنید، به طبع تمرکز شما در حل مسئله بالا و استرس کاهش مییابد.
12_ دوستی:
شاید کسی نباشد که ادعا کرده باشد، میتواند تنها زندگی خود را سپری کند. دوستی مزیتهای بیشماری دارد. شما همیشه گوشی برای شنیدن غمهاتون دارید. در کنار مشورت و ایدههایی که از دوستتان دریافت میکنید، آنها همیشه به صورت پنهان در حال افزایش عزت و اعتماد به نفس شما هستند. انسانها ذاتا نیاز به تایید و دیده شدن دارند، از همین رو قسمت اعظم این نیاز شما، توسط دوستانتان تامین میشود.
نکته قابل توجه این است که شما به مرور زمان گرایش به سلیقهها، نظرات و تمایلات دوستانتان پیدا خواهید کرد. پس در انتخاب دوست خود بسیار دقت کنید تا تاثیر سازننده یک دوست خوب را مشاهده کنید. دوستیابی صحیح، مهارت مهمی است که فرزندان بایذ به خوبی آن را فرا گیرند.
13_ اعتماد به نفس:
کارفرمایان یک کارمند میخواهند که به خود و کارشان اطمینان داشته باشد و مایل است در مواقع ضروری، او بر روی اوضاع کنترل نسبی داشته باشد. داشتن شک و تردید در بعضی مواقع کاملاً طبیعی است، اما داشتن اعتماد به نفس سالم در روابط اجتماعی و تجاری بسیار باعث حس رضایت از خود میشود. اعتماد به نفس با میزان تواناییها باید تناسب داشته باشد. زیرا اعتماد به نفس کاذب و وهمی، انسان را از اهداف خود دور میکند و حتی ممکن است مشکلات جدیتر به وجود آید.
منظورم از مشکلات جدیتر چه هستند؟ زمانی را تصور کنید که شما بیدار میشود و میبینید هیچکدام از تصویرهایی که از خود داشتهاید، درست نیستند. انگار آدمی که دلتان میخواست باشید را بروز دادید و خود واقعی شما پنهان شده است.
14_ ادبیات گفتاری:
ادبیات گفتاری در روابط میان فردی درون سازمان بسیار مهم میباشد. ادبیات علاوه بر تطابق با اخلاق حرفهای، باید کاملا انعطافپذیر و انتقاد پذیر نیز باشد. انسانها با ادبیات صحیح به راحتی میتوانند از سوءبرداشت و قضاوتهای نادرست، جلوگیری کنند. نیازهای پایه بشر، اکثرا یک نوع میباشد. و نحوه بیان کردن آنها بسیار حائز اهمیت است. حتی شما با استفاده از ادبیات درستتری در مواقع لزوم، میتوانید به نتایج مطلوب خود برسید. بارها شده است میدانستید که با درخواست شما مخالفت میشود اما با عوض کردن طرز بیان آن، توانستید موفق شوید. اساسا زبان و ادبیات از مهمترین عوامل ارتباط با هم نوع به حساب میآید.
15_ خودآگاهی:
جدا از مزایای آن در موفقیت شغلی، دستیابی به همچین مهارتی، زندگی شخصی شما را به طور شگفتانگیزی تغییر خواهد داد. شاید دیگر بعد از آن کمتر عصبانی شوید و مسائل کمتر برایتان به بن بست خواهد رسید. خودآگاهی یعنی شناخت نسبتا کامل از تمام ابعاد اخلاقی، تفکری و اعتقاداتی خود.
در کنار این که بتوانید رفتار و نیازهای خود را در راستای این ابعاد قرار دهید. به قول معروف ظاهر و باطن یکی باشد. آمار حاکی از آن است: تقریبا 15 درصد از مردم به خودآگاهی اهمیت، و در پی دستیابی به آن هستند که نگران کننده است. واقعا چگونه میتوان به شناخت کامل دسترسی پیدا کرد و مسلط بر اوضاع بود وقتی حتی نمیداند هدف و خواسته خودش چیست؟
قبل از سعی در شناخت و قضاوت دیگران، برای خودتان وقت بگذارید. خودشناسی با چند شب و چند کتاب به دست نمیآِید. سادهترین تمرینات خودشناسی از کنترل خود در اوج عصبانی گرفته تا اصلاح کامل نفس آدمی بر اساس گذشته و تجربیات کسب کرده. خودآگاهی مسئله سادهای نیست که بتوان از آن به راحتی رد شد. تفکر به خود و قضاوتهای صحیح رفتارهای خودمان میتواند شروع خوبی برای خودآگاهی باشد.
16_ حل مسئله:
قدرت حل مسئله، تلفیقی از چند مهارت میباشد: پذیرش، خلاقیت، صبر و انگیزه. به کارگیری این مهارتها در کنار هم میتواند به انسان قبل از رویارویی با مشکلات، اطمینان خاطر بدهد. و این یعنی شما 50 درصد راه را رفتید. آرامش قبل و حین وقوع مشکل، یعنی تسلط شما بر خودتان و اوضاع. و چی از این بهتر تا در کنار تمرکز، مسائل را یکی پس از دیگری، حل کنید.
این را بدانید قرار نیست در نگاه اول تمام مشکلات شما حل شود و این که مشکلات سخت و پیچیده باشند، طبیعی است اما مشکلات برای حل شدن هستند. به مهارت خود شک نکنید و تلاش خود را قطع نکنید. چرا که ممکن بود در یک قدمی موفقیت باشید. شما از لحظه رسیدن پایان مشکل خود خبر ندارید پس هر زمان فک کنید یک دقیقه بعد، شما از مشکل بیرون خواهید آمد.
17_ تفکر خلاق:
خلاقیت کشف کردنی است. بزارید برایتان یک تعریف ساده و روان از خلاقیت ارائه بدهم: خلاقیت یعنی برسی و مشاهده پدیدهها، متفاوت از دیگران و آنچه برداشت میکنند. خلاقیت زادهی صبر و تمرکز و پشتکار است. به راحتی متوجه میشوید هر مهارت تلفیقی از چند ویژگی انسان است که باید در پی شکوفایی آن باشد. تفکر خلاق زیباست.
زیبایی آن از یک جهت که شما پدیدهها را متفاوت از بقیه میبینید. تکرار و روزمرگی در تفکرات افراد جایی ندارد. و از جهت دیگر اعتماد به نفس و مهمتر از آن عزت نفس افراد خلاق، آسیبناپذیر اند. تفکر خلاق توقف ندارد. تفکر خلاق شک میکند و برای جست و جو جواب خود، به کشف و تفکر میپردازد. و این همان راه درستی است که بشر باید به آن قدم بزارد.
18_ پشتکار:
تقریبا تنها آیتم و ویژگی که میتواند فقدان استعداد و شانس را پر کند، تلاش و پشتکار میباشد. به جرعت میتوان ادعا کرد پشتکار، درصد اعظمی از راه رسیدن به موفقیت را شامل میشود. قطعا استعداد راه را برای خلاقیت باز میکند اما هیچ هدفی نیست که بدون اصرار و پشتکار بدست بیاید. صبر یعنی آزمایشات، خطا و آزمون و دقت بالاتر. سختی شکستها و ناکامیهای شما در زندگیتان، با پشتکار قابل تحمل میشود.
پشتکار سلاحی است که به سمت هر هدفی با آن شلیک کنید، قطعا شکار میشود. مزیت پنهان پشتکار که خیلیها از آن غافل هستند، کسب تجربه است. تجربه و آزمون و خطا به حل مسائل و همینطور کشف ایدههای جدید کمک میکند. اگر چاشنی تمرکز هم قاطی آن کنید که حرفی برای گفتن نیست.
19_ مدیریت استرس:
استرس بخشی از زندگی اجتنابناپذیر ما همیشه بوده است. البته تکنولوژِی در این زمینه به ما خدماتی میدهد. اکنون ما برای کمک به کاهش استرس در تلفنهای خود برنامه داریم. ورزش، مدیتیشن و یا موسیقی آرام و…
استرس به میزان قابل توجهی تمرکز شما را به هم میریزد. اینکه مقدار کمی از استرس باید وجود داشته باشد، بدیعی است. اما مقدار بالا آن نه تنها به شما کمک نمیکند بلکه باعث کاهش توانایی ذهنی شما در بیرون کشیدن خود از وضعیت بحرانی میشود. علاوه بر این، علم پزشکی سالها است که از تاثیرات منفی استرس بر روی فیزیولوژی بدن انسان هشدار میدهد.
20_ ملاحظه:
ملاحظه در واقع نوعی تحمل است برای جلوگیری از بدتر شدن وضعیت. ملاحظه در نگاه اول سخت به نظر میآید. اما با دستیابی به خودآگاهی، شما به احساسات، قضاوتها و محوریت رفتاری خود تسلط دارید و ملاحظه برای دیگران بسیار راحتتر میشود. به زبان ساده برایتان توضیح بدهم، ملاحظه نتیجه صبر و خودآگاهی و درک درست است. پس برای داشتن این مهارت، شما نیاز به مقدماتی دارید. مقدماتی که در صورت وقت گذاشتن و البته خواستن، به راحتی زندگی شخصی و کاری شما را تغییر خواهد داد.
21_ هوش هیجانی:
تعریف هوش هیجانی در علم روانشناسی یعنی: مقدار تسلط شما بر روی کنترل و بروز صحیح احساسات. اساسا هوش هیجانی در خانمها به طور کل قویتر از آقایان است. همینطور بروز احساسات در خانمها پر رنگتر است.
در مورد کار، کارفرمایان ممکن است از هرکدام از مهارتهای اجتماعی به طور جداگانه سؤال نکنند اما دور از امکان نیست تا تصمیم بگیرند که به سادگی بگویند برای کارمندانی که “هوش هیجانی بالایی” دارند، ارزش قائل هستند. این بازه، از همدلی و خودآگاهی گرفته تا آگاهی اجتماعی و حل تعارض در مصاحبه و انتخاب نهایی بین گزینهها مهم است.
22_ شایستگی:
اولین مزایای شایستگی، حس رضایت شخصی و احساس مفید بودن است که برای شما به ارمغان میآورد. تجربه این حس در زندگی بسیار خوشایند است. از من به شما نصیحت که همیشه به دنبال شایستگی و افزایش آن در زندگی کاری خود باشید تا جست و جو برای ارتباط و لابیگری. هرچند بتوانید با ارتباط و نفوذ خود، جایگاهی برایتان دست و پا شود اما این سوال در سرتاسر زندگیتان شما را رها نخواهد کرد. از خودتان چه برای گفتن دارید؟
23_ صداقت:
معلم مدرسه و والدین شما ممکن است با تأکید بر اهمیت صداقت، در مورد این مهارت تأثیر داشته باشد. صداقت با تمام سختیهای آن در عملی کردن این مهارت پسندیده، باعث جذب انسانها میشود. چرا که انسانهای صادق، شفاف هستند و مواردی برای تظاهر و پنهان کردن ندارند. از این رو صداقت، اعتماد را به وجود میآورد. اعتماد و علاقه حاصل شده از صداقت، بسیار محکم و ارزشمند است. طبیعتا هر کارفرمایی کارمند صادق و شفاف را ترجییح میدهد و همین قاعده در زندگی انسانها برای انتخاب دوستان خود وجود دارد.
24_ ادب:
به نظر میرسد مؤدب بودن در روزگار امروزه، یکی از آن مهارتهای اجتماعی است که متاسفانه در بسیاری از رسانههای اجتماعی کاملاً جای خالی آن حس میشود. گفتار و رفتار مودبانه جزء معیارهای حرفهای کار حساب میشود. ادب نشانگر شکلگیری شخصیت و محیط تربیت آن در دوران کودکی میباشد. با داشتن ادب قبل از احترام به بقیه، برای خودتان ارزش قائل شدید. زیرا با نشان دادن این رفتار، بقیه را مجبور خواهید کرد که با شما نیز همین رفتار را انجام دهند.
25_ خودکنترلی:
مورد آخر در این لیست مهارت، کنترل خود است. این یک فرصت خوب است تا از انسانهایی که کنترلی بر روی احساسات و تفکرات خود ندارند، دوری کنیم و شبیه آنها نباشیم. زیرا که زندگی اینگونه با حسرتهای زیادی همراه است. وقتی شما روی بروز احساسات و نتیجه تصمیمات آنی خود کنترلی ندارید، ممکن است هر لحظه از رفتار دقیقه پیش خود پشیمان شوید.
داشتن توانایی مدیریت احساسات و رفتارهای شخصی در همه زمینههای زندگی حائز اهمیت است. از نگه داشتن شغل تا حفظ ازدواج و حتی راه یافتن به زندان! مطمئنا روشهایی برای بهبود کنترل خود وجود دارد، و این یک مهارت اجتماعی است که برای موفقیت ضروری است.
ممکن است شما از اینکه چگونه به سرعت نتایج مثبت در زندگی می بینید تعجب کنید.
منبع مقاله: lifehack