گوشی گلکسی نوت 20 اولترا سامسونگ به همراه برادر کوچکترش همانطور که قبلا در اخبار روکیدا گفتیم، رسما معرفی شدند.
بنابراین، در این مطلب میخواهیم نگاهی اجمالی به مدل اولترا بیاندازیم و ببینیم چه تغییراتی داشته است.
مانند خانواده اس 20 که بهار معرفی شدند، مدل اولترا مجهز به سختافزاری است که روی مدل استاندارد دیده نمیشود.
متاسفانه این کمبودها شامل نمایشگر 120 هرتز با دقت +1440p میشود، به نحوی که نوت 20 تنها یک پنل نمایش ساده فول اچدی 60 هرتز دارد.
حتی مدل کوچکتر اس 20، نمایشگری با دقت و نرخ تازهسازی تصویر بالاتر داشت.
این ویژگیهای ممتاز اولترا به دوربینها نیز کشانده شده است. دوربین تلهفوتو پریسکوپ در نوت 20 دیده نمیشود، گرچه در مقایسه با دوربین اس 20 اولترا، یک ماژول متفاوت است.
نوت 20 مجهز به همان دوربین 64 مگاپیکسل بحثبرانگیزی است که در دو گوشی اس 20 و اس 20 پلاس دیده بودیم.
دوربین اصلی نوناسل 108 مگاپیکسل نیز منحصر به مدل اولترا است و ظاهرا از روی گوشی اس 20 اولترا برداشته شده است.
دوربین اصلی 12 مگاپیکسل مدل کوچکتر نوت بود در دو گوشی اس 20 و اس 20 پلاس نیز حضور داشت.
مشخصات گوشی گلکسی نوت 20 اولترا سامسونگ
- بدنه: 164.8 در 77.2 در 8.1 میلیمتر؛ شیشه جلو (گوریلا گلس ویکتوس)، شیشه عقب (گوریلا گلس ویکتوس)، فریم استیل ضدزنگ، ضدآب و گرد و غبار (تا حداکثر عمق 1.5 متر به مدت 30 دقیقه)؛ عرضه شده به رنگهای: برنزی، سفید و مشکی.
- نمایشگر: پنل نمایش داینامیک امولد 6.9 اینچ، دقت 1440 در 3088 پیکسل، نسبت تصویر 19.3:9، تراکم پیکسلی 496 پیکسل درهر اینچ، پشتیبانی از استاندارد +HDR10، قابلیت نمایشگر همیشه روشن، نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز با دقت فول اچدی، 60 هرتز با دقت QHD
- چیپست: اگزینوس 990 (7 نانومتری پلاس) برای مدل جهانی، اسنپدراگون 865 پلاس کوآلکام (7 نانومتری پلاس) برای بازار آمریکا: هشت هستهای (2 هسته Mongoose M5 با سرعت کلاک 2.73 گیگاهرتز + 2 هسته کورتکس A76 با سرعت کلاک 2.5 گیگاهرتز و 4 هسته کورتکس A55 با فرکانس 2.0 گیگاهرتز) برای مدل جهانی، هشت هستهای (1 هسته کریو 585 با سرعت 3.0 گیگاهرتز و 3 هسته کریو 585 با سرعت 2.42 گیگاهرتز و 4 هسته کریو 585 با فرکانس 1.8 گیگاهرتز برای مدل مخصوص بازار آمریکا، پردازنده گرافیکی Mali-G77 MP11 برای مدل جهانی و آدرنو 650 برای بازار آمریکا
- حافظه: 128، 256 یا 512 گیگابایت، رم 12 گیگابایت، حافظه UFS 3.1؛ درگاه کارت حافظه جانبی microSDXC (استفاده به جای سیم کارت دوم)
- سیستم عامل: اندروید 10، لانچر One UI 2.1
- دوربین عقب: حسگر اصلی عریض: 108 مگاپیکسل، ضریب اف f/1.8، 26 میلیمتری، اندازه حسگر 1/1.33 اینچ، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، فوکوس خودکار تشخیص فازی (PDAF)، فوکوس خودکار لیزری، لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS)؛ دوربین تلهفوتو: 12 مگاپیکسل، گشادگی دریچه دیافراگم f/3.0، پریسکوپ 120 میلیمتری، اندازه پیکسل 1.0 میکرومتر، PDAF، OIS، زوم اپتیکال 5 برابر، زوم هیبریدی 50 برابر؛ دوربین فوق عریض: 12 مگاپیکسل، ضریب اف f/2.2، 13 میلیمتری، اندازه حسگر 1/2.55 اینچ، اندازه پیکسل 1.4 میکرومتر، فلاش الایدی، auto HDR، حالت عکاسی سراسرنما
- دوربین جلو: 10 مگاپیکسل، لنز f/2.2، 26 میلیمتری (عریض)، اندازه حسگر 1/3.2 اینچ، اندازه پیکسل 1.22 میکرومتر، PDAF پیکسل دوتایی، قابلیت تماس تصویری دوتایی، Auto HDR
- دوربین فیلمبرداری: دوربین عقب: 8k با نرخ 24 فریم بر ثانیه، 4k با نرخ 30 و 60 فریم بر ثانیه، فول اچدی با حالات 30، 60 و 240 فریم بر ثانیه، اچدی با نرخ 960 فریم بر ثانیه، فیلمبرداری با استاندارد +HDR10، ضبط صدای استریو، لرزشگیر الکترونیک مبتنی بر ژیروسکوپ و لرزشگیر اپتیکال تصویر؛ دوربین جلو: 4K@30/60fps و 1080p@30fps
- باتری: 4500 میلیآمپر ساعت، شارژ سریع 25 وات، پشتیبانی از استاندارد USB Power Delivery 3.0، شارژ سریع بیسیم با پشتیبانی از استاندارد Fast Qi و PMA، شارژ بیسیم معکوس 9 وات
- سایر مشخصات: حسگر اثرانگشت (زیر نمایشگر و اولتراسونیک)، شتابسنج، ژیروسکوپ، حسگر مجاورتی، قطبنما، فشارسنج؛ NFC؛ رادیو افام (تنها مدل با چیپست اسنپدراگون)؛ پشتیبانی از قابلیت wireless Dex سامسونگ، +ANT، بیکسبی، سرویس سامسونگ پی؛ قلم اس پن، تاخیر 9 میلیثانیه (استفاده از بلوتوث، شتابسنج، ژیروسکوپ).
گوشی گلکسی نوت 20 اولترا سامسونگ در جلو و عقب تحت حفاظت شیشه محافظ جدید گوریلا گلس ویکتوس قرار دارد و هر دو گوشی نوت فریم استیل ضدزنگ دارند که برای اولین بار یک گوشی سامسونگ با چنین کیفیت ساختی به بازار میآید.
در کمال تعجب ما و بدون شک همه، پنل پشتی گوشی نوت 20 پلاستیکی است که آخرین مرتبهای که یک گوشی سامسونگ ردهبالا چنین کیفیت ساختی داشت را به یاد نمیآوریم.
هر دو گوشی نوت از قلم اس پن پشتیبانی میکنند، حداقل همچنان این قابلیت تضمینشده است. موقعیت آن به سمت چپ گوشی انتقال داده شده است که یک تغییر اساسی در مقایسه با نسلهای قبلی است.
علاوه بر این، کنترل گوشی به کمک آن و ژستهای حرکتی بهتر شده است و سامسونگ با کاهش تاخیر این قلم، کار با آن را شبیه به استفاده از قلم معمولی و کاغذ کرده است، گرچه این قلم یدر مدل نوت تاخیر بیشتری دارد.
نگاه اجمالی به کیفیت و طراحی گوشی گلکسی نوت 20 اولترا
فریم این گوشی همانطور که اشاره کردیم برای اولین مرتبه در تاریخ گوشیهای سامسونگ، از استیل ضدزنگ است.
قبلا این گوشیها فریمهای آلومینیومی داشتند. اپل از آیفون ایکس از استیل استفاده کرده است و حالا سامسونگ در کنار آن قرار میگیرد.
تفاوت دو مدل اولترا و معمولی در عقب و جلو ادامه دارد. مدل اولترا از نسل جدید گوریلا گلس ویکتوس استفاده میکند که در مقایسه با گوریلا گلس 6 از نظر دوام در برابر سقوط گوشی و همچنین خراش بهتر شده است.
جلو و عقب گوشی را دو ورقه ویکتوس پوشاندهاند و لنزهای دوربین تحت حفاظت گوریلا گلس 5 قرار دارند.
روی نمایشگر نوت 20 را گوریلا گلس 5 پوشانده است، ولی انتخاب آن به اندازه کیفیت پنل پشتی تعجببرانگیز نیست، چون سامسونگ آن را از پلاستیک ساخته است.
به ادعای سامسونگ، این پلاستیک پلی کربنات تقویتشده است و بدون شک ما کینه خاصی از گوشیهای پلاستیکی نداریم، فقط این تصمیم برای یک گوشی هزار دلاری، کمی عجیب به نظر میرسد.
در هر صورت، هر دو گوشی یک ظاهر مات اطلسی دارند تا به راحتی لک نیافتند. دست سامسونگ درد نکند، چون عملا تمیز کردن گوشیهای گلکسی غیرممکن است.
خوشبختانه، این دو گوشی ضدآب و غبار هستند، چون پلاستیک نیز مانند شیشه میتواند از نفوذ آنها جلوگیری کند.
این سه گوشی هنگام ورود به بازار، هرکدام به سه رنگ متفاوت خواهند بود که بین آنها برنزی مشترک است.
نوت 20 به رنگهای خاکستری و سبز و اولترا سفید و سیاه به دست کاربران میرسند. حضور رنگهای مختلف این گوشیها بستگی به بازار هدف دارد.
مجموعه دوربین گوشی گلکسی نوت 20 اولترا سامسونگ واقعا بزرگ است، گرچه مانند آن را روی اس 20 اولترا نیز دیده بودیم و تعجب نکردیم.
به نظر ما برآمدگی آن بیشتر شده است که منطقی به نظر میرسد، چون نوت 20 اولترا در مقایسه با اس 20 اولترا 0.7 میلیمتر باریکتر (8.1 میلیمتر) است، تا مجموعه دوربین برآمدهتر باشد.
این قضیه در نوت 20 نیز آن چنان بهتر نیست، ولی بدون شک مقدار آن متفاوت است. هر دو گوشی روی سطح تخت، صاف قرار نمیگیرند و ضربه زدن به آنها باعث خواهد شد وول بخورند.
اگر به نمای جلوی نوت 20 اولترا نگاه کنیم، میبینیم جا پای گلکسی نوت 10 پلاس سال قبل گذاشته است یعنی یک ظاهر مستطیلی شکل با گوشههای تیز و یک ظاهر جدی و بسیار فنی.
در حقیقت، پهنای آن در حد نوت 10 پلاس است، گرچه چند میلیمتر طول بیشتری دارد. بخواهیم با اس 20 اولترا مقایسه کنیم، طول آن دو میلیمتر بیشتر، ولی یک میلیمتر باریکتر است تا نوت 20 اولترا بیشتر شبیه مستطیل باشد.
طرفین نمایشگر اولترا خمیده است، گرچه بسیار کم. تقریبا میتوانیم بگوییم اطراف نمایشگر اصلا حواشی نیست و حفره نمایشگر نیز تا جای ممکن کوچک شده است تا سامسونگ یک گام به «نمایشگر تمام صفحه» نزدیکتر شود.
بدون شک، اگر جزو افرادی باشید که برای قرار دادن انگشت خود نیاز به فضای بیشتری دارید یا از نمایشگرهای خمیده بیزار هستید، این طراحی کمی مدیریت گوشی در دست را سخت میکند.
زمان نقد کامل این گوشی، به این موضوع رسیدگی خواهیم کرد. تنها باید گفت نمایشگر نوت 20 اولترا از نظر شگفتی تنها در مقابل گوشیهای تاشو کم میآورد.
سمت دیگر ماجرا مدل غیر اولترا با یک ظاهر معمولیتر است. نمایشگر تخت است و به نوعی یک حاشیه ضخیمتر مشکی در اطراف نمایشگر دارد.
حفره نمایشگر نیز کمی بزرگتر است. یقینا ظاهر آن بد نیست، ولی جذابیت مدل اولترا را ندارد.
اگر نقد و بررسی دو گوشی گلکسی نوت 10 پلاس و نوت 10 ما را مطالعه کنید، بدون شک میفهمید چقدر از حضور دکمه پاور در سمت چپ شاکی بودیم.
موقعیت این دکمه همیشه در سمت راست بوده است و هیچ گوشی گلکسی دیگری چنین طراحی را هرگز نداشته است.
از زمان ورود مدلهای آخر 2019 و سپس 2020 به بازار، دکمه تنظیم حجم صدا به همراه پاور به سمت راست برگشتند، تصمیمی که حالا زندگی را مجددا ساده کرده است.
بدون شک تمام خشم پارسال ما واکنش احساسی بود و پس از مدتی کاربران به آن عادت میکردند، ولی به هرحال خوشحالیم امسال از این خبرا نیست.
اما جالب است، موقعیت اس پن در نسل نوت 20 به سمت چپ گوشی جابهجا شده است تا سامسونگ به هرحال زهر خودش را بریزد.
قلم S Pen همیشه سمت راست بوده است و کشیدن قلم از جای خود به بیرون با دست راست طبیعی است که اکثر افراد برای نوشتن و طراحی از آن استفاده میکنند.
ولی ظاهرا حالا افراد چپدست باید بیشتر خوشحال شوند.
گرچه، منصفانه نگاه کنیم استفاده از قلم اس پن و بیرون آوردن آن با هر کدام از دستها در نوت 20 اولترا سخت نبود.
این قلم عملا با سال قبل فرقی نکرده است. قسمت بالای آن را میتوان فشار داد، دکمهاش در سمت راست است و به دلیل وجود ژیروسکوپ، شتابسنج و خازن داخل آن میتوانید حرکات از راه دور را انجام دهید.
رنگ این قلم با رنگ گوشی یکسان است، گرچه واقعا از کنتراست رنگ آبی اس پن در مدل Auto Glow دو گوشی نوت 10 لذت برده بودیم.
مجددا به تفاوت بین دو نوت جدید بپردازیم. حافظه داخلی مدل اولترا با کارت حافظه جانبی قابل ارتقاء است، ولی کاربران نوت 20 چنین قابلیتی را ندارند.
هضم این تفاوت با توجه به این که نوت 10 پارسال هم مبتلا به آن بود، ساده است و به نوعی انتظارش را داشتیم.
سپس باید اشاره کرد مدل 5G نوت 20 فقط 128 گیگابایت حافظه داخلی دارد و میتوانید مدل 256 گیگابایت را نیز انتخاب کنید، در حالی که مدل 4G تنها 256 گیگابایت است.
با این حال، از سامسونگ میپرسیم چرا هر سه گوشی اس 20، از کارت حافظه جانبی پشتیبانی میکردند، ولی از این نظر بین این دو گوشی فرق است؟
یک تفاوت دیگر که در مدلهای سال قبل و همچنین اعضای خانواده اس 20 وجود داشت، پشتیبانی از شارژ سریع بود که خوشبختانه در نسل جدید نوت اینطور نیست.
دو گوشی نوت 10 پلاس و گلکسی اس 20 اولترا هردو با شارژرهای 45 وات سریعتر شارژ میشدند، در حالی که مدلهای استاندارد حداکثر سرعت شارژ 25 وات را داشتند.
حالا، سرعت شارژ دو نوت جدید حداکثر 25 وات است. نسبت به این تغییر حسی نداریم، چون ابتدا کاربران مجبور به خرید جداگانه شارژر 45 وات بودند و ثانیا اختلاف سرعت شارژ چندان زیاد نبود.
شاید از شباهت سرعت شارژ بین این دو گوشی خوشحال شوید، ولی اجازه دهید به دوربین برسیم که اختلافها همچنان زیاد میشود.
دوربین گوشی گلکسی نوت 20 اولترا
در نگاه اول، دوربین این گوشی با مدل اس 20 اولترا فرق ندارد، یعنی دوربین اصلی 108 مگاپیکسل، دوربین فوق عریض فوکوس ثابت با پیکسلهای بزرگ و لنز تلهفوتو پریسکوپ.
برآمدگی دوربین همچنان بزرگ است، ولی تفاوتهایی نیز وجود دارد.
در حقیقت، بارزترین آنها مربوط به دوربین تلهفوتو پریسکوپ است. سریعا یادآوری کنیم اس 20 اولترا یک حسگر تتراسل 48 مگاپیکسل در کنار لنز با زوم اپتیکال 4 برابر داشت.
گرچه زمانی که دکمه تک درخت در نمایاب را فشار میدادید، تصاویر با زوم 5 برابر به صورت پیشفرض ثبت میشدند که احتمالا دلیل آن بیشتر از هر چیزی مسائل بازاریابی است.
این حسگر 1/2.0 اینچ برای یک دوربین تلهفوتو بسیار بزرگ است، لنز با دریچه دیافراگم f/3.5 نیز شگفتانگیز نیست، ولی در عمل مشکلی به وجود نمیآورد.
حالا، دوربین تلهفوتو مدل نوت 20 اولترا تفاوتهایی دارد. جای حسگر تتراسل را حسگر همیشگی 12 مگاپیکسل گرفته است، ولی مقدار زوم واقعی اپتیکال به 5 برابر افزایش یافته و دریچه دیافراگم لنز حالا روشنتر و f/3.0 است که از قضا مشخصاتی شبیه به لنز پریسکوپ گوشی Find X2 Pro اوپو دارد!
ما واقعا نمیدانیم چه نتیجهگیری کنیم، چون اعداد و ارقام الزاما به معنای عملکرد بهتر نیست. بدون شک دوربین تلهفوتو نوت 20 اولترا را با اس 20 اولترا مقایسه خواهیم کرد.
دوربین اصلی گوشی گلکسی نوت 20 اولترا سامسونگ نیز شبیه به اس 20 اولترا است.
این دوربین از حسگر 108 مگاپیکسل نوناسل استفاده میکند، یک حسگر بزرگ 1/3.3 اینچ است که به کمک فناوری ترکیب پیکسل 9 پیکسل مجاور به اندازه 0.8 میکرومتر را با یکدیگر ترکیب میکند تا یک تصویر 12 مگاپیکسل شکل گیرد.
به همراه آن از یک لنز بدون لرزش با طول کانونی معادل 26 میلیمتر با گشادگی دریچه دیافراگم f/1.8 استفاده شده است.
سپس به دوربین سوم و فوق عریض میرسیم که با دوربین مشابه در خانواده اس 20 فرقی ندارد. این دوربین یک حسگر 12 مگاپیکسل با اندازه پیکسل بزرگ 1.4 میکرومتر و لنز f/2.2 و میدان دید 120 درجه است، البته قبل از این که تصحیح اعوجاج نرمافزاری وارد عمل شود.
متاسفانه، این ماژول توانایی فوکوس خودکار را ندارد.
دوربین زمان پرواز سهبعدی گوشی گلکسی اس 20 اولترا، در نوت 20 اولترا وجود ندارد. سامسونگ به جای آن از سیستم فوکوس خودکار لیزری استفاده کرده است.
اس 20 اولترا مشکل فوکوس در محدوده نزدیک داشت، بنابراین از این تغییر استقبال میکنیم و طبق تجربه ما، اوضاع به مراتب بهتر شده است.
این جزئیات دوربین گوشی اولترا بود، در حالی که دوربینهای مدل معمولی متفاوت است. توضیح این دوربینها سادهتر است: شبیه به دوربینهای اس 20 و اس 20 پلاس بدون ماژول زمان پرواز سهبعدی.
معنای این حرف استفاده از یک دوربین اصلی 12 مگاپیکسل با یک حسگر بزرگ 1/1.76 اینچ و پیکسلهای فردی بزرگ 1.8 میکرومتر است.
این دوربین برخلاف دوربین 108 مگاپیکسل مدل اولترا، قابلیت فوکوس خودکار پیکسل دوتایی دارد. طول کانونی معادل 26 میلیمتر و لنز f/1.8 آن مشابه با دوربین اصلی مدل اولترا است و از قابلیت لرزشگیر اپتیکال تصویر نیز استفاده میکند.
در نوت 20 مانند اس 20 و اس 20 پلاس خبری از یک ماژول واقعی تلهفوتو نیست. به جای آن از یک ماژول 64 مگاپیکسل 29 میلیمتری برای زوم و دستیابی به هدف سامسونگ یعنی زوم هیبرید 3 برابر استفاده شده است.
این دوربین ظاهرا قادر به زوم اپتیکال است، ولی یک لنز تلهفوتو محسوب نمیشود.
دوربین فوق عریض بین تمام اعضای اس 20 و همچنین نوت 20 امسال مشترک است. همین صحبت را میتوانیم در مورد دوربین 10 مگاپیکسل جلو با قابلیت فوکوس خودکار پیکسل دوتایی و لنز با دریچه دیافراگم f/2.2 بگوییم.
طول کانونی معادل 26 میلیمتر است، ولی مانند سنت چند سال اخیر سامسونگ، تصاویر در یک نمای 32 میلیمتر و دقت 6.5 مگاپیکسل برش میخورند.
شرکت کرهای روی قابلیت فیلمبرداری 8K گوشیهای اس 20 زیاد تبلیغ کرد و این قابلیت به اعضای نوت 20 نیز انتقال داده شده، گرچه همچنان محدود به نرخ 24 فریم بر ثانیه است.
دوربین حالابا این نرخ فریم با دقت 4K و فول اچدی نیز میتواند فیلم بگیرد و حالت 120fps با دقت فول اچدی نیز وجود دارد.
یک قابلیت جدید که به دوربین فیلمبرداری جلو اضافه شده است حالت Pro Video برای استفاده از کنترلهای پیشرفتهتر است.
در بین آنها گزینه کنترل سرعت زوم دیده میشود که به کاربر اجازه میدهد سریع یا آهسته زوم کند تا یک افکت سینمایی یا تاثیرگذار شکل گیرد.
یک قابلیت دیگر، امکان ضبط صدای هدایتی است که از سه میکروفون موجود استفاده میکند و به کاربر اجازه میدهد تصمیم بگیرد روی منبع صدا فوکوس کند یعنی صدای جلوی دوربین یا صدای خودتان که در حال فیلمبرداری هستید یا استفاده از ضبط صدای همهجهته.
یک اسلایدر کنترل صدا و همچنین مقیاس لحظهای سطح صدا نیز در اختیارتان قرار دارد. حتی میتوانید با اتصال یک میکروفون بلوتوثی به گوشی مانند گلکسی بادز صدا را به صورت بیسیم ضبط کنید.
بدون شک زمان بررسی گوشی گلکسی نوت 20 اولترا سامسونگ، این قابلیتهای جدید را محک خواهیم زد. همچنین دوربین پریسکوپ جدید را شاخ به شاخ با دوربین اس 20 اولترا و شاید Find X2 Pro قرار میدهیم که به نظر ما شبیه به یکدیگر هستند.
نمایشگر و قلم اس پن
ویژگی ممتاز گوشیهای سامسونگ همیشه نمایشگرهای آنها بوده است، به هرحال این شرکت برترین تولیدکننده نمایشگرهای اولد در این اندازهها است.
دو گوشی گلکسی نوت 20 نیز مجددا این ویژگی را به رخ سایرین میکشند. حداکثر میزان روشنایی هر دو پنل نمایش به عدد خیرهکننده 1500 نیت میرسد که در مقایسه با اس 20 که 6 ماه قبل به بازار آمد، 25 درصد بیشتر است.
این مقدار برای پخش محتوای با استاندارد +HDR10 کافی است، ولی همچنین خوانایی محتوای روی نمایشگر در محیط بسیار روشن به مراتب از گوشیهای قبلی سامسونگ بهتر و عالی است.
البته، نباید انتظار داشته باشید تمام صفحه با رنگ خالص سفید برای رسیدن به این مقدار روشنایی، روشن شود چون مقیاس روشنایی پنلهای اولد بستگی به تعداد پیکسلهای روشنشده دارد.
حتما این قضیه را مفصل بررسی خواهیم کرد. شباهت نمایشگر این دو گوشی به همین جا تمام میشود.
فقط مدل اولترا از نرخ تازهسازی 120 هرتز پشتیبانی میکند و دقت QHD دارد، چون روی برگه مشخصات مدل معمولی دقت فول اچدی و 60 هرتز نوشته شده است که واقعا متاسفیم.
نمایشگر 6.9 اینچ گوشی گلکسی نوت 20 اولترا سامسونگ یک دقت 1440 در 3088 پیکسل با تراکم پیکسلی 496 پیکسل در اینچ و نسبت تصویر به نوعی عجیب 19.3:9 دارد.
پنل نمایش از نوع داینامیک امولد 2 ایکس است و سامسونگ روی نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز آن در تکمیل با نرخ نمونهگیری لمسی 240 هرتز زیاد مانور داده است.
تنظیم نرخ تازهسازی تصویر متفاوت با خانواده اس 20 است. در آن گوشیها باید بین دو حالت 60 و 120 هرتز یکی را انتخاب میکردید و نمایشگر بدون توجه به محتویات روی صفحه نمایش، روی این حالات قفل میکرد.
اما در نوت 20 اولترا دو گزینه دارید: استاندارد (60 هرتز) و Adaptive که حالت دوم ما را به سر ذوق میآورد.
Note 20 Ultra میتواند به صورت پویا نرخ تازهسازی تصویر را براساس محتوای روی صفحه تنظیم کند تا یک نوع تعادل بهینه از نظر مصرف باتری و روانی محتوا شکل گیرد. این قضیه را نیز دقیقتر بررسی خواهیم کرد.
گرچه، هنوز نمیدانیم چرا نمیتوانیم از این گوشی با دقت کامل و حداکثر نرخ تازهسازی تصویر استفاده کنیم. حالت Adaptive فقط در حالت فول اچدی و 1440p تنها در حالت 60 هرتز کار میکنند.
استفاده از یک پنل نمایش 120 هرتز به معنای بهبود تجربه کار با قلم S Pen است. ساسونگ میگوید تاخیر تشخیص ورود قلم توسط گوشی و نمایشگر را از 42 میلیثانیه نوت قبلی به 9 میلیثانیه کاهش داده است تا فکر کنید در حال استفاده از کاغذ و قلم معمولی هستید.
گرچه این تاخیر برای نوت 20 بیشتر و 26 میلیثانیه است. این عدد با آن که نسبت به نوت 10 به مراتب بهتر شده است، ولی بدون شک در حد آمار اولترا نیست.
سامسونگ همچنین در مورد «پیشبینی دقیق با هوش مصنوعی» صحبت کرده است که هدف آن پیشبینی مسیری است که قلم اس پن را در آن حرکت خواهید داد.
هر دو گوشی از قابلیت اعمال هوایی پشتیبانی میکنند، قابلیتی که در نوت 9 با آنها آشنا شدیم. در نسل جدید اسم آنها اعمال Anywhere (هرجا) است.
برای نسل نوت امسال، 5 عمل جدید معرفی شده است و میتوانید با دوتا از آنها قابلیتهای Smart Select و Screen Write را فعال کنید و سه تا باقیمانده برای مسیریابی یعنی برگشت به عقب، رفتن به صفحه هوم و اپلیکیشنهای اخیر هستند.
ما کاملا مطمئن نیستیم کسی از این قابلیتها واقعا استفاده خواهد کرد یا نه و در زمان محدودی که با این گوشیها داشتیم، نتوانستیم به موقع آنها را تست کنیم.
قول میدهیم بعدا مفصل بررسی شوند.
همچنین باید اشاره کنیم اپلیکیشن Samsung Notes به مراتب بهتر شده است و طراحی و تغییرات زیادی دارد.
قابلیت تشخیص دستخط و مرتب کردن متن نوشتهشده بهتر شده است و موارد دیگری مانند رنگهای جدید برای پس زمینه و تمپلیتها، وارد کردن پیدیاف، ادغام با اپلیکیشن پاورپوینت و همگام شدن بین دستگاهها و پلتفرمهای مختلف به آن اضافه شدند.
اگر از گوشی خود برای ذخیره یادداشتهای دستنویس استفاده میکنید، این اپلیکیشن بهرهوری شما را کاملا افزایش میدهد.
سرانجام به بخش نرمافزاری میرسیم که تحت کنترل اندروید 10 و لانچر One UI 2.5 قرار دارد. این رابط کاربری، نسخه جدیدتر لانچر اندروید است که در گوشیهای قبلی گلکسی دیده بودیم و با آن که در نگاه اول به سختی جدید به نظر میرسد، ولی شک نداریم زمان بررسی عمیقتر متوجه تغییرات ظریفی خواهیم شد.
از همه مهمتر سامسونگ وعده داده است این گوشیها را تا سه نسل بعدی اندروید بهروزرسانی خواهد کرد تا در سال 2020 نیز اندروید 13 را دریافت کنند.
جمعبندی
دو گوشی گلکسی نوت 20 و نوت 20 اولترا پس از ماهها فرضیه و درز اخبار به بیرون معرفی شدند.
پرچمدارهای جدید سامسونگ آنقدر نتوانستند طرفداران این شرکت را شگفتزده کنند. همچنین نباید از اختلاف قابل توجه بین مشخصات دو مدل معمولی و اولترا غافل شویم.
این تفاوت بین دو گوشی نوت 10 و نوت 10 پلاس سال قبل این قدر زیاد نبود و حتی سری اس 20 شباهتهای زیادی با یکدیگر داشتند.
آیا سامسونگ قصد دارد کاربران را متقاعد به خرید مدل گرانقیمتتر اولترا کند یا میخواهد با عرضه دو محصول که فراتر از اندازه نمایشگر نیز تفاوتهایی دارند، کاربران بیشتری را به دست آورد؟
ما زمان بررسی و نقد کامل این دو گوشی به این سوال و پرسشهای متعدد دیگر پاسخ خواهیم داد. در روزهای آینده به ما سر بزنید.
مطلب بررسی کامل و تخصصی گوشی گلکسی نوت 20 اولترا سامسونگ آماده شد و حتما آن را مطالعه کنید که به مراتب کاملتر است.
منبع: gsmarena.com