اختر شناسان برای اولین بار موفق به مشاهده هسته‌ یک سیاره گازی شدند

توسط Avatar photoمحمد حسین
1 دقیقه
هسته

سیارات گازی نیز مانند سیارات سنگی در مراکز خود دارای هسته هستند اما رصد کردن هسته‌ی آن‌ها کار دشواری است. به طور مثال در مورد دو غول گازی منظومه‌ی شمسی یعنی، مشتری و زحل، مشاهده هسته‌ی آن‌ها بسیار دشوار است مگر اینکه مادر طبیعت به منجمان کمک کند!

به تازگی منجمان دانشگاه Warwick موفق به رصد نخستین هسته‌ی یک سیاره‌ی غول پیکر گازی شده اند. این سیاره که TOI-849b نام دارد در فاصله حدود 730 سال نوری از زمین قرار گرفته و تقریبا به اندازه‌ی نپتون خودمان است (‌حدودا چهار برابر زمین). چگالی این سیاره تقریبا هم اندازه زمین است که در آغاز به نظر می‌رسید دارای لایه‌هایی از هیدروژن و هلیم در بالا‌ی سطح خود باشد اما اینطور نبود! نیرویی مانع از تشکیل شدن لایه‌‌های گاز در این سیاره می‌شود که هنوز دلایل موجود برای این پدیده در حد فرضیه هستند.

سیاره

این سیاره توسط داده‌های ماهواره‌ی Transiting Exoplanet Survey ناسا شناسایی شده و با سنجش توده‌ی کره و مطالعات طیف نوری سیاره توسط تلسکوپ‌های رصدخانه‌ی La Silla در شیلی رصد شده است.

اکتشافات ماهواره‌ی ناسا نشان می‌دهد که این سیاره تقریبا نزدیک به ستاره میزبان خود قرار گرفته و هر گردش آن به دور ستاره‌اش، ۱۸ ساعت زمان می‌برد. این نخستین بار است که ستاره شناسان یک هسته سالم متعلق به یک سیاره غول‌‌ پیکر گازی را در اطراف یک ستاره کشف کرده‌اند.

سیاره

مشاهدات بیشتری لازم است تا ستاره شناسان بتوانند مواد تشکیل دهنده‌ی هسته را شناسایی کنند. این کشف می‌تواند فرصت کمیابی در اختیار ستاره ‌شناسان قرار دهد تا به بررسی در اعماق سیارات بیگانه بپردازند و به اسراری که در وجود غول‌های گازی منظومه شمسی نهفته شده است، پی ببرند. مانند سایر یافته‌های اخیر این کشف نیز نشان می‌دهد که کیهان چقدر می‌تواند پیچیده باشد.

 

 

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟