«یا به عنوان یک قاتل پرچمدار میمیری یا به اندازه کافی زندگی میکنی تا به آن تبدیل شوی». این جملهای بود که دست به دست در بین اعضای انجمن ردیت میچرخید و میتوانیم بگوییم روی ما اثر گذاشته است است و مهمتر از همه با خصوصیات سری جدید گوشی وان پلاس 8 همخوانی دارد.
هر دو گوشی جدید این شرکت گرانقیمتترین محصول فعلی آن هستند و شک داریم پشتیبانی از شبکه 5G مقصر این قیمت بالا باشد، چون عوامل دیگری را نیز باید در نظر گرفت.
به عنوان مثال، گوشی وان پلاس 8 پرو سرانجام مجهز به قابلیتهایی مانند شارژ بیسیم سریع و گواهینامه IP68 برای مقاومت در برابر رطوبت و گرد و غبار شده است، بنابراین برند چینی به اندازه کافی مطمئن بوده است که روی گوشی خود قیمتی در حد قیمت گوشی گلکسی اس 20 پلاس بگذارد.
لینک های مفید:
بررسی کامل و تخصصی گوشی وان پلاس ۸ پرو (گوشی OnePlus 8 Pro): خط و نشان برای رقبا
دوئل گوشیهای هوشمند: تقابل دو گوشی ردمی نوت ۹ پرو شیائومی و ریلمی ۶
بهترین گوشی های ۲۰۲۰: با این ۱۲ هیولا آشنا شوید
اما مدل معمولی گوشی OnePlus 8 همچنان افرادی را هدف قرار داده است که به تجربه استفاده روان از رام OxygenOS نیاز دارند، بدون این که زیاد هزینه کنند. گرچه، منظور ما پایین بودن قیمت مدل استاندارد نیست.
قیمت گوشی وان پلاس 8 در مقایسه با نسل قبلی خود یعنی گوشی OnePlus 7T و حتی دو گوشی وان پلاس 7 و 7 پرو سال قبل بیشتر است. بنابراین چه حرفهایی برای گفتن و توجیح این قیمت بالا دارد؟
برای پاسخ به این سوال تا انتها همراه روکیدا باشید. (برای دیدن تصاویر در اندازه بزرگ روی آنها کلیک کنید.)
مشخصات گوشی وان پلاس 8:
- بدنه: 160.2 در 72.9 در 8 میلیمتر، 180 گرم وزن، شیشه خمیده سهبعدی گوریلا گلس در عقب و جلو، بدنه فلزی
- نمایشگر: پنل Fluid AMOLED، 6.55 اینچ، دقت 1080 در 2400 پیکسل، نسبت تصویر 20:9، تراکم پیکسلی 402 پیکسل در هر اینچ، نرخ تازهسازی تصویر 90 هرتز؛ پشتیبانی از استاندارد +HDR10
- چیپست: اسنپدراگون 865 کوآلکام (7 نانومتری پلاس): پردازنده هشت هستهای (1 هسته کریو 585 با سرعت کلاک 2.84 گیگاهرتز و 3 هسته کریو 585 با سرعت کلاک 2.42 گیگاهرتز و 4 هسته کریو 585 با سرعت کلاک 1.8 گیگاهرتز)؛ پردازنده گرافیکی آدرنو 650
- حافظه: 8 یا 12 گیگابایت رم، 128 یا 256 گیگابایت حافظه داخلی UFS 3.0
- سیستم عامل: اندروید 10، لانچر OxygenOS 10
- دوربین عقب: لنز اصلی: 48 مگاپیکسل، اندازه حسگر 1/2.0 اینچ، اندازه پیکسل 0.8 میکرومتر، طول کانونی معادل 25 میلیمتر، گشادگی دریچه دیافراگم f/1.8، فوکوس خودکار تشخیص فازی (PDAF)، لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS)؛ دوربین فوق عریض: 16 مگاپیکسل، گشادگی دریچه دیافراگم f/2.2، طول کانونی معادل 13 میلیمتر، فوکوس ثابث؛ دوربین ماکرو: 2 مگاپیکسل، لنز f/2.4
- دوربین جلو: 16 مگاپیکسل، گشادگی دریچه دیافراگم f/2.0، 26 میلیمتری (عریض)، اندازه حسگر 1/3.2 اینچ، اندازه پیکسل 1.0 میکرومتر، فوکوس خودکار تشخیص فازی پیکسل دوتایی
- دوربین فیلمبرداری: دوربین عقب: 4k با نرخ 30 و 60 فریم بر ثانیه، فول اچدی با نرخ 30، 60 و 240 فریم بر ثانیه، اچدی با نرخ 480 فریم بر ثانیه. دوربین جلو: فول اچدی با نرخ 30 فریم بر ثانیه
- باتری: 4300 میلیآمپر ساعت، پشتیبانی از فناوری شارژ سریع 30 وات Warp Charge 30T
- سایر مشخصات: ماژول NFC؛ حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر اپتیکال؛ پورت USB-C 3.1، بلندگوهای استریو؛ ضد آب و گرد و غبار فقط برای مدلهای عرضه شده توسط اپراتور ورایزن و T-Mobile
همانطور که اشاره کردیم جدا از پشتیبانی از شبکه 5G علت افزایش قیمت گوشی وان پلاس 8 باید موارد دیگر نیز باشد. اما کار ما در تشخیص این علت بسیار است؛ ظاهرا مجموعه دوربین در مقایسه با نسل قبل افت داشته است تا جای لنز تلهفوتو را دوربین 2 مگاپیکسل ماکرو بگیرد و سایر مشخصات نیز تقریبا فرقی نکردند
بدون شک گنجایش باتری ارتقاء یافته است، ولی واقعا این قضیه عامل افزایش 100 یورویی قیمت گوشی وان پلاس 8 است؟
شاید نگاه منتقدانه شدیدی داریم چون مدل 7T سال پیش برخلاف گوشی فعلی، در مقایسه با نسل قبل خود تغییرات زیادی کرده بود. مانند تمامی گوشیهای قبلی وان پلاس، وان پلاس 8 قصد ندارد کاربران فعلی OnePlus 7T را متقاعد به ارتقاء گوشی خود کند، بلکه کسانی را که گوشی قدیمیتر دارند را هدف گرفته است.
با این حال، باید چند ویژگی گوشی وان پلاس 8 را کاملا بررسی کنیم. واقعا میخواهیم ببینیم نمایشگر این گوشی از نسل قبل بهتر است، آیا افزایش گنجایش باتری به اندازه کافی برای جبران انرژی که مودم اسنپدراگون X55 مصرف میکند کافی است و مهمتر از همه آیا تصاویری که با برش تصاویر خروجی لنز 48 مگاپیکسل گرفته میشوند در مقایسه با تصاویر یک لنز تلهفوتو با زوم 2 برابر کیفیت بهتری دارند یا نه.
محتویات جعبه فروش گوشی OnePlus 8
گوشی وان پلاس 8 در یک جعبه قرمزرنگ واقعا جذاب وارد بازار شده است که محتویات همیشگی را دارد: مانند دفترچه راهنمای کاربر، کابل USB-C به USB-A برای شارژ و انتقال فایل، شارژر 30 وات و یک قاب محافظ سیلیکونی شفاف که روی آن علامت تجاری وان پلاس حک شده است. از طرفی در کارخانه روی نمایشگر یک محافظ صفحه پلاستیکی نصب شده است.
گرچه جعبه فروش ما ویژه منتقدان موبایل بود و وان پلاس دو قاب محافظتی بیشتر داخل آن گذاشته بود. یکی از آنها قاب ضربهگیر Nylon Bumper است که ظاهرا مدل اصلاحشده قابل ضربهگیر قدیمی Sandstone Bumper ولی به رنگ جدید مطابق با رنگ سبز یخی گوشی وان پلاس 8 است. واقعا ظاهر زیبایی دارد.
طراحی گوشی وان پلاس 8
گوشیهای وان پلاس ممکن است در گذشته نقصهایی داشته باشند، ولی هرگز از نظر کیفیت ساخت کم و کاستی وجود نداشت و مجددا این قضیه مشخص است. گوشی OnePlus 8 یک دستگاه با کیفیت ساخت بینظیر است که در ساخت پنل پشتی و جلو آن از شیشه و برای اطراف بدنه آن از آلومینیوم استفاده شده است.
با این حال، مشخص نیست وان پلاس برای گوشی وان پلاس 8 از کدام نسل شیشههای محافظ گوریلا گلس استفاده کرده است.
یک تغییر مهم در سری جدید پرچمدارهای وان پلاس دریافت گواهینامه IP68 است که طرفداران این برند سالیان سال آن را درخواست میکنند.
گرچه باید بگوییم مدل استاندارد وان پلاس 8 تنها برای دستگاههایی که توسط دو اپراتور ورایزن و T-Mobile در آمریکا فروخته میشوند ضد آب و گرد و غبار است.
در مورد طراحی باید بگوییم تفاوت چندانی با ظاهر دو گوشی 7 پرو و 7T پرو دیده نمیشود، ولی یک اختلاف فاحش را در مقایسه با مدل معمولی 7T میبینیم. مجموعه دوربین عقب گوشی وان پلاس 8 دیگر داخل یک ماژول گرد قرار ندارد و جای آن را یک طراحی عمودی گرفته است، پنل جلو طراحی نمایشگر خمیده را دارد و به جای بریدگی نمایشگر از حفره نمایشگر برای میزبانی از دوربین سلفی استفاده شده است.
اگر تا حالا یک گوشی وان پلاس 7 پرو یا 7T Pro را در دست گرفته باشید، به سختی میتوانید بین آنها و مدل جدید اختلافی ببینید. گوشی وان پلاس 8 همان حس و حال را در خود دارد. حتی خمیدگی نمایشگر جلو ظاهر از نظر ظاهر مشابه با گوشی 7T Pro است. از نظر اندازه نمایشگر نیز تقریبا یکسان است یعنی 6.55 اینچ در این جا و 6.67 اینچ در مدل 7T Pro.
اما در کمال تعجب ما، گوشی وان پلاس 8 در مقایسه با نسل قبلی خود به شکل قابل توجهی کوچکتر به نظر میرسد. احتمالا نسبت تصویر باشد چون گوشی وان پلاس 8 کمی طویلتر و کاملا پهنتر است تا گوشی راحتتر، بهتر و محکمتر در دست جا گیرد.
گرچه دسترسی به بخش بالای نمایشگر گوشی وان پلاس 8 حالا سختتر است. در واقع، نسبت تصویر طویلتر 20:9 معایب خاص خود را دارد.
به دنبال استفاده از چنین نسبت تصویری، وان پلاس احساس کرده است موقعیت حسگر اثرانگشت را باید کمی بالاتر بیاورد. ما شکایتی در مورد راهحلهای قبلی نداشتیم، ولی موقعیت این یکی کمی راحتتر حس میشود یا حداقل با توجه به نسبت تصویر مناسبتر است. دلیل دیگر برای این که گوشی OnePlus 8 کوچکتر حس میشود ضخامت آن است.
حتی با آن که ضخامت آن در مقایسه با مدل سال پیش تنها 0.8 میلیمتر کمتر است، ولی تاثیر نهایی خود را روی ظاهر گوشی گذاشته است.
احتمالا ربطی به این قضیه ندارد، ولی دکمه پاور و اسلایدر نوتیفیکیشن کمی نیز به حاشیه بالایی نزدیکتر شدند که به نظر ما موقعیت ایدهآلی نیست. کار با یک گوشی طویل با دکمههایی که نزدیکتر به بخش بالایی هستند، ثابت شده است برای کاربران با دستان کوچکتر یک مشکل است.
تغییر بارز دیگر گوشی وان پلاس 8 تزئین روی پنل پشتی بود که در ابتدا ظاهر همان شیشه یخزده نرم ابریشمی است. واقعا لمس آن حس خوب و ممتازی در خود دارد ولی در دست گرفتن گوشی یک کابوس است.
گوشی وان پلاس 8 از این نظر تغییری نکرده است، در حالی که فقط کمی محکمتر در دست جا میگیرد. ظاهر پنل پشتی ما را به یاد سری پیکسل 4 میاندازد و باید بگوییم فوقالعاده لیز است.
حداقل مدل سبزآبی رنگ تحت بررسی ما در برابر جذب اثرانگشت و لک افتادن ایمن است.
در اطراف گوشی میتوانیم ببینیم ظاهر سطحی کنارهها نیز تغییر کرده است. حالا استفاده از ظاهر مات به محکتر جا گرفتن گوشی در دست نسبت به قبل بیشتر کمک کرده است و بیشتر مطابق با ظاهر شیشهای مات پنل پشتی است.
موقعیت نوارهای آنتن تغییر کرده است و توری اسپیکر در انتهای گوشی ظاهر متفاوت دارد، ولی جدا از آن همه چیز یکسان هستند.
حالا کمی نیز در مورد طراحی حفره نمایشگر صحبت کنیم. هنوز بین علما اختلاف وجود دارد حفره نمایشگر از بریدگی با ظاهر مینیمالیست مدل 7T یا یک ماژول دوربین سلفی پاپآپ بهتر است یا نه.
از دیدگاه ریاضی صحبت کنیم، طراحی حفرهای در مقایسه با بریدگی منطقیتر است، اما در حقیقت هر کدام از این راهحلها ویژگیهای بد و خوب خود را دارند.
به هرحال، اندازه این حفره واقعا کوچک و جزو کوچکترینها است، اما در دورترین نقطه لبه بالایی سمت چپ نمایشگر قرار گرفته است.
علت آن میتواند خمیدگی نمایشگر باشد، چون امکان قرار دادن دوربین روی خمیدگی وجود نداشته است و آن را برای جلوگیری از تحریف باید پشت یک نمایشگر با سطح تخت قرار داد. بدین طریق، طراحی حفرهای گوشی وان پلاس 8 کمی بیش از حد از مساحت نمایشگر را از بین میبرد.
بدون شک، طراحی تمام صفحه گوشی وان پلاس 8 با دوربین پاپآپ بهترین راهحل در این زمینه است. گرچه، بدون عیب نیست. اجازه دهید رک بگوییم، هیچکس دوست ندارد در گوشی خود یک مکانیسم متحرک را داشته باشد چون دیر یا زود مستعد شکسته شدن است.
همچنین، امکان کاملا ضد آب کردن گوشی وجود ندارد و وزن آن را به شکل قابل توجهی زیاد میکند. فقط کافی است به اختلاف وزن دو گوشی وان پلاس 8 و 7T Pro دقت کنید، هر دو نمایشگر با اندازه مشابه دارند و باتری مدل اول بزرگتر بوده، ولی با این حال 26 گرم سبکتر است.
یقینا، در وضعیت فعلی دنیای فناوری راهحل 100 درصد صحیحی وجود ندارد، بنابراین همه چیز شدیدا به سلیقه شخصی بستگی دارد.
به طور کلی طراحی گوشی OnePlus 8 حس و حال خوبی در خود دارد. برآمدگی دوربین زیاد نیست، حفره نمایشگر مزاحمتی ایجاد نمیکند و وزن گوشی با وجود ابعاد بزرگ آن سنگین حس نمیشود.
به طور کلی، چیز زیادی برای شکایت جز طراحی نمایشگر خمیده نداریم. ما میدانیم برخی از کاربران ممکن است از وان پلاس به علت استفاده از این طراحی ناامید شده باشند، چون حداقل در سال قبل هر دو نسل گوشیهای این شرکت نمایشگرهای تخت داشتند.
نمایشگر گوشی OnePlus 8
نمایشگر گوشی وان پلاس 8 ممکن است بعضی از قابلیتهای مدل پرو را نداشته باشد، ولی این گفته چیزی از ارزشهای آن کم نمیکند. در حقیقت، با یکی از بهترین نمایشگرهای یک گوشی پرچمدار روبرو هستیم. دقت این نمایشگر 1080 در 2400 پیکسل با نسبت تصویر طویل 20:9 است.
وان پلاس اسم پنل نمایش اولد این گوشی را Fluid AMOLED گذاشته است چون در طرفین خمیدگی دارد و از نرخ تازهسازی تصویر 90 هرتز پشتیبانی میکند. امروزه نمایشگرهای 90 هرتز روی بورس هستند، اما پنل گوشی وان پلاس 8 در مقایسه با دو مدل 7 پرو و 7T Pro تفاوت چندانی ندارد.
خمیدگیها مشابه به نظر میرسند. بدون شک به استثنای حفره نمایشگر و دقت آن. اما تفاوت این نمایشگر با یکی روی مدل پرو چیست؟ برای شروع، در گوشی وان پلاس 8 به جای 120 هرتز، 90 هرتز است، قابلیت MEMC (تخمین حرکت، جبران حرکت) را ندارد، عمق رنگ 8 بیت به جای 10 بیت است و خبری از قابلیت سازشی نور صفحه با کمک یک حسگر RGB نیست. همچنین ظاهرا نمایشگر گوشی وان پلاس 8 پرو به مراتب روشنتر است.
گرچه صادق باشیم، نباید بابت نبود قابلیت MEMC در گوشی وان پلاس 8 شاکی باشید، چون یک حقه تبلیغاتی مشهور است که توسط شرکتهای ساخت تلویزیون استفاده میشود. همچنین زمان تماشای ویدئوهای با نرخ 30 فریم بر ثانیه روی نمایشگر 90 یا 120 هرتز تفاوت چندانی را تجربه نخواهید کرد. گرچه، سایر برتریهای نمایشگر وان پلاس 8 پرو کاملا وسوسهکننده و جذاب است.
به هرحال، تست ما برای این نمایشگر در حالت تنظیم دستی و خودکار نور صفحه نمایش حداکثر روشنایی 802 نیت و 496 را ثبت کرد. در مورد دقت رنگ باید بگوییم، منوی تنظیمات نمایشگر چندین حالت و پیشتنظیمات قابل سفارشی دارد.
در حالت پیشفرض Vivid، متوسط deltaE 3.6 با رنگهای جذاب سبز، زرد و قرمز و سفید را با ته مایه آبی رنگ مشاهده میکنیم. اما اگر دنبال دقت رنگ بالا هستید، میتوانید از حالت natural استفاده کنید که deltaE به عدد خیرهکننده 1.2 با حداکثر مقدار 1.8 میرسد.
عمر باتری گوشی وان پلاس 8
ماندگاری شارژ گوشی OnePlus 8 در کمال تعجب خوب است. ما از این نظر میگوییم در کمال تعجب چون حتی با وجود استفاده از مودم خارجی اسنپدراگون X55، این گوشی توانست یک امتیاز عالی را ثبت کند.
نتایج تستهای گوشی وان پلاس 8 در بخش on screen عالی هستند و نکته به مراتب بهتر عملا نبود تفاوت بین نتیجه تستهای باتری در دو حالت 60 و 90 هرتز و فقط در حد چند دقیقه بود.
سرعت شارژ گوشی وان پلاس 8 نیز به مراتب در مقایسه با نسلهای قبلی با وجود استفاده از همان شارژر 30 وات و یک باتری بزرگتر بهتر شده است.
شارژ باتری پس از گذشت 30 دقیقه به 69 درصد میرسد و 23 دقیقه دیگر برای شارژ کامل آن نیاز است. به نظر ما وان پلاس منحنی شارژ را کمی دست کاری کرده است. همچنین متوجه شدیم که گوشی اگر زیاد روی شارژ باشد کمی گرم میشود.
گرچه، این قضیه در اکثر موارد نباید مشکلی باشد، چون تفکر شارژ سریع، استفاده از شارژر به مدت 20 دقیقه یا کمی بیشتر برای شارژ قابل توجه باتری است.
تست بلندگو گوشی وان پلاس 8
گوشی وان پلاس 8 مجهز به بلندگوهای استریو است: یکی در انتها و دیگری که نقش بلندگوی مکالماتی را نیز دارد در یک حاشیه کوچک در قسمت بالای گوشی قرار گرفته است.
صدای این دو بلندگو واقعا میتواند بلند باشد، حتی کمتر بیشتر از گوشی وان پلاس 7 پرو، ولی مهمتر از همه گوشی OnePlus 8 در بخش کیفیت صدا نیز عملکرد بهتری داشت.
حروف با صدا خفه نیستند و کیفیت صدای بم برای بلندگوهایی به این اندازه واقعا چشمگیر است. کیفیت صدا به طور کلی بسیار دوستداشتنی است و مصوات بالا دقیق هستند. تعادل بین دو بلندگو نیز خوب است. به عنوان جمعبندی، عملکرد عالی بلندگوهای این گوشی را مشاهده کردیم.
بخش نرمافزاری: لانچر خوب و قدیمی OxygenOS با تعدادی قابلیت جدید
در نسخه جدید لانچر OxygenOS تغییرات قابل توجهی انجام نشده است، به جز چند ویژگی جدید که به همراه سری جدید گوشی وان پلاس 8 اضافه شدند و بعضی از آنها ممکن است در اختیار مدلهای قدیمیتر نیز قرار گیرند.
جدا از آن، مجددا با تجربه کلی کار با یک رام اندروید خام با یکسری قابلیت جدید روبرو هستیم.
با تغییرات جدید شروع میکنیم. ابتدا و مهمتر از هر چیزی، حالت Dark Mode 2.0 جدید در اپلیکیشنهای شخص ثالث که از تم تیره پشتیبانی میکنند ادغام شده است. برای فعال کردن آن باید به منو Customization بروید. در این منو گزینه جدیدی وجود ندارد و همچنان میتوانید رنگها را سفارشی کنید، شکل تاگلهای سریع را در سایهبان نوتیفیکیشن به همراه نوع فونت و ظاهر آیکونها تغییر دهید.
تنها ویژگی جدیدی که میبینیم پک آیکون HydrogenOS یعنی نسخه چینی این رام است.
همچنان خبری از قابلیت نمایشگر همیشه روشن نیست، ولی وان پلاس قول داده است آن را در آینده با یک بهروزرسانی به گوشی وان پلاس 8 اضافه کند. احتمالا مدلهای قبلی این شرکت نیز آن را دریافت کنند.
در حال حاضر گزینه Ambient Display وجود دارد و در واقع بهترین گزینه دوم است. براساس آن چه خودتان تعیین میکنید با یک یا دو مرتبه روی صفحه نمایش میتوانید ساعت، نوتیفیکیشنها و بعضی اطلاعات مانند قرار ملاقاتها، اطلاعات هواشناسی و غیره را ببینید. ناحیه قرارگیری حسگر اثرانگشت نیز روشن میشود.
در مورد این حسگر باید بگوییم همچنان یکی از بهترین نمونههای موجود است. در مورد موقعیت جدید آن صحبت کردیم. وان پلاس حرف خاصی در مورد این حسگر نگفته تا فرض کنیم همان حسگر قبلی است. گرچه به نظر ما ناحیهای که روی نمایشگر برای نشان دادن موقعیت آن روشن میشود، حالا بزرگتر است.
در مورد سرعت، دقت و عملکرد این حسگر هیچ نکته بدی را ندیدیم و فوقالعاده سریع و دقیق است. اگر خورشید مستقیما روی نمایشگر نور خود را بتابد، حسگر اثرانگشت در شناسایی انگشت شما و مبارزه با نور خورشید به تقلا میافتد.
راهحل دوم میتواند استفاده از قابلیت شناسایی چهره باشد که به دلیل نبود دوربین پاپآپ نسل قبل، حالا سرعت شناسایی چهره بالاتری دارد.
تغییر ظریف دیگری که در گوشی وان پلاس 8 مشاهده کردیم موتور لرزشی این گوشی است. به هر دلیلی دقیقتر و قدرتمندتر حس میشود. واقعا تاثیر آن روی تجربه روان باز کردن گوشی از حالت قفل، انجام یک ژست حرکتی، تایپ با کیبورد یا حتی عکاسی حس میشود.
به دنبال استفاده از طراحی نمایشگر حفرهای، یک قابلیت جدید در منو تنظیمات Display وجود دارد. کاربر میتواند از بین گزینه پیشفرض نشان دادن تمامی محتویات اطراف خود دوربین یا مخفی کردن آن با یک نوار مشکی انتخاب کند.
از آن جایی این پنل نمایش گوشی وان پلاس 8 اولد است، واقعا به سختی میتوانید تشخیص دهید در آن جا دوربینی وجود دارد یا نه. نکته جالب این جا است که برخلاف سایر راهحلهایی که دیده بودیم، پس از فعال کردن نوار مشکی آیکونها، نوار وضعیت و همه چیز به زیر دوربین انتقال داده میشود.
به عبارت دیگر، با ایجاد یک لایه ضخیم پیشانی مانند بخش زیادی از نمایشگر گوشی وان پلاس 8 را غیرفعال میکنید. زمانی که کمی فکر میکنید، به نوعی راهحل خوبی است چون واقعا طراحی حفره نمایشگر را مخفی میکند و اگر برایتان نسبت تصویر 20:9 کمی بیش از حد است، به آن نیز کمک میکند. تفاوت را در دو تصویر زیر ببینید.
اگر دقیقتر منو ژستهای حرکتی و دکمهها را بررسی کنید، تنظیمات همیشگی برای اسلایدر هشدار، گزینههای مربوط به مسیریابی با ژستهای حرکتی و گزینهای به اصلاح به اسم ژستهای حرکتی سریع را میبینید.
گزینه آخر همان قابلیت مشهور لانچر OxygenOS است، یعنی میتوانید روی قفل صفحه نمایش حروف مختلف را بکشید تا فورا یک اپلیکیشن باز شود.
همچنین میتوانید با کشیدن دست روی صفحه با سه انگشت یک عکس از صفحه بگیرید. قابلیت برداشتن گوشی و جواب دادن به زنگ تماس نیز واقعا خوب است، به ویژه اگر دوست دارید بدون لمس صفحه به تلفن پاسخ دهید، به عنوان مثال زمانی که دستانتان کثیف است.
قابلیت دو مرتبه ضربه زدن روی صفحه نمایش برای روشن کردن آن نیز به همراه تعدادی ژست حرکتی برای کنترل بازپخش موزیک به چشم میخورد.
منو ژستهای حرکتی و نوار مسیریابی دو گزینه در اختیار کاربر میگذارند: دکمههای نرمافزاری دوستداشتنی قدیمی و مسیریابی به کمک ژستهای حرکتی اندروید 10.
در حالت دوم میتوانید نوار کوچک مسیریابی را حذف کنید، در حالی که دکمههای نرمافزاری از گزینههای متعددی پشتیبانی میکنند. میتوانید با دو مرتبه ضربه زدن روی هر دکمه یا نگه داشتن آن اپلیکیشنهای خاصی را باز کنید یا وظایف مشخصی انجام دهید.
منو باتری تقریبا فرقی ندارد و فقط اضافه شدن قابلیتی به اسم شارژ بهینهشده را میبینیم. عملکرد آن حفظ باتری در دراز مدت با یادگیری عادات شارژ کاربر است. به عنوان مثال، اگر گوشی وان پلاس 8 خود را در شب شارژ کنید، گوشی نزدیک به 90 درصد شارژ خواهد شد و سپس عملیات شارژش تا چند دقیقه پیش از این که گوشی را مجددا برندارید متوقف میشود.
بدین طریق، باتری کل شب روی 100 درصد نمیماند.
وان پلاس مانند همیشه با بستن اپلیکیشنهایی که در پس زمینه خیلی وقت است استفاده نشدند، شرایط بهینهسازی بیشتر باتری را فراهم میکند. همچنین میتوانید یک فهرست سفید از اپلیکیشنهایی داشته باشید که همیشه باید در پسزمینه فعال باشند.
در منو Utilities، یک سری قابلیت جدید و قدیمی دیده میشود. حالت به اصطلاح جیبی (Pocket Mode) پس از غیبت در گوشیهای سال قبل وان پلاس، مجددا برگشته است، احتمالا چون دو گوشی وان پلاس 7 پرو و 7T Pro با ترکیب چندین حسگر از جمله حسگر مجاورتی زیر نمایشگر، شیوه متفاوتی را استفاده میکنند.
در گوشی وان پلاس 8 و 8 پرو، این شرکت مجددا به استفاده از حسگر مجاورتی مادون قرمز برگشته است تا حالت جیبی تا جای ممکن کاربردی باشد. اگر حسگر مجاورتی پوشانده شود، صفحه نمایش قفل خواهد شد.
قابلیت کاملا جدیدی تحت عبارت «Enable dark tone in more apps» در زیر منویی به اسم آزمایشگاه وان پلاس قرار گرفته است. الزما با فعال کردن آن حالت تیره برای اپلیکیشنهای شخص ثالث که آن را پشتیبانی نمیکنند فعال خواهد شد. این قابلیت همچنان در حالت آزمایشی قرار دارد، بنابراین تعدادی از اپلیکیشنها ممکن است به درستی طبق آن کار نکنند. همیشه میتوانید آنها را از فهرست خارج کنید.
لازم دانستیم در مورد لانچر OxugenOS و تجربه کار با آن به نکتهای اشاره کنیم. این رام برخلاف سایر رامهای سفارشی قابلیتهای فراوانی ندارد و با آن که در طول چند سال گذشته مجموعه قابلیتها به مراتب بیشتر شده است، ولی همچنان یکی از سریعترین و روانترین رابطهای کاربری است.
OxygenOS قدرتمندرین سلاح وان پلاس است که هر سال در اختیار کاربران خود قرار میدهد. بدون شک، در گوشی وان پلاس 8 با یکی از سریعترین و اصلاح شدهترین تجربههای کاربر با اندروید روبرو هستیم، ولی ممکن است مطابق میل همگان نباشد، به ویژه کاربرانی که دنبال سطح بالایی از سفارشیسازی هستند یا دوست دارند از حس و حال کار با نسخه خام اندروید دور شوند.
عملکرد بخش سختافزاری و نتیجه بنچمارکها
نیازی به گفتن نیست ما زمان استفاده از این گوشی هیچگونه هنگ کردن یا افت سرعتی را تجربه نکردیم. سیستم عامل روان و بدون مشکل اجرا شد که با حضور چیپست اسنپدراگون 865 قابل انتظار است.
این چیپست براساس فرآیند 7 نانومتری پلاس EUV ساخته شده است تا در مقایسه با نسل قبل خود صرفهجویی در توان مصرف بهتر با سطح عملکرد بیشتر داشته باشد. مشخصات کامل چیپست را در ابتدای مقاله توضیح دادیم. در مدل تحت بررسی ما به همراه آن 12 گیگابایت رم LPDDR4X و حافظه داخلی 256 گیگابایت استفاده شده است.
متاسفانه، گوشی وان پلاس 8 برخلاف مدل پرو از رم LPDDR5 استفاده نمیکند. مدل پایهگوشی وان پلاس 8، 8 گیگابایت و 128 گیگابایت حافظه داخلی دارد.
علاوه بر این، در کنار چیپست مورد نظر از مودم خارجی اسنپدراگون X55 با پشتیبانی از شبکه 5G استفاده شده است. همانطور که میدانید این راهحل در مقایسه با یک مودم ادغامی انرژی بیشتری مصرفکند. چیپست کرین 990 گوشی P40 Pro هوآوی از این نظر به مراتب بهتر است.
بنچمارکهای زیر عملکرد گوشی وان پلاس 8 را در مقایسه با نسلهای قبلی خود و رقبا نشان میدهد.
دوربین گوشی OnePlus 8
اختلاف دوربین بین دو گوشی وان پلاس 7T و 7T Pro چندان زیاد نبود و اگر فقط انتخاب را براساس دوربینها میگذاشتیم، مدل 7T با توجه به قیمت پایینتر خرید منطقیتری بود. متاسفانه دیگر اینطور نیست. در گوشی وان پلاس 7، جای لنز تلهفوتو را یک دوربین اختصاصی ماکرو گرفته است.
بنابراین، تصاویر زوم شده تنها یک برش 2 برابر از خروجی دوربین اصلی 48 مگاپیکسل هستند. دوربین اصلی در مقایسه با مدل 7T گشادگی دریچه دیافراگم محدودتر دارد یعنی f/1.8 به جای f/1.6. حداقل قابلیت لرزشگیر اپتیکال تصویر دست نخورده است.
دوربین فوق عریض افزایش دقت داشته است تا به 16 مگاپیکسل برسد، ولی مهمتر از هر چیزی قابلیت فوکوس خودکار خود را از دست داده است. نتیجه استفاده از یک دوربین اختصاصی ماکرو 2 مگاپیکسل برای ثبت تصاویر از نمای فوقالعاده نزدیک است.
دوربین جلو همان حسگر 16 مگاپیکسل قبلی به همراه یک لنز با گشادگی دریچه دیافراگم f/2.0 است.
منوهای دوربین گوشی وان پلاس 8
در منو دوربین تغییراتی انجام شده است ولی اکثرا بصری هستند. البته، منوی تنظیمات دیگر زمانی که روی صفحه دست خود را به سمت بالا (یا بسته به نحوه گرفتن گوشی به سمت طرفین) میکشید در کشوی حالات عکاسی دیده نمیشود.
با یک ضربه آهسته در گوشه بالا سمت چپ نمایاب میتوانید سریعتر وارد منوی تنظیمات شوید.
همچنین، اگر به هر دلیلی بخواهید با دقت کامل 48 مگاپیکسل عکس بگیرید، در حالت پیشفرض یعنی فوتو یک تاگل وجود دارد و نیازی به ورود به حالت عکاسی حرفهای (پرو) نیست.
در حالت پرو، روی پارامترهای دوربین مانند فوکوس دستی، تعادل سفید، ایزو، نوردهی و سرعت شاتر کنترل دارید. همچنین میتوانید تصمیم به عکاسی با دقت 12 مگاپیکسل، 48 مگاپیکسل یا فرمت RAW بگیرید.
کیفیت تصاویر در روز
ابتدا، چون دوربین اصلی و فوق عریض گوشی وان پلاس 8 با دو گوشی وان پلاس 7 پرو و 7T Pro مشترک است، هر سه دوربین تصاویر مشابهی میگیرند. بنابراین طبق انتظار، الگوریتم پردازش تصویر گوشی OnePlus 8 آشنا است.
دوربین گوشی وان پلاس 8 در طول روز جزئیات بسیار خوب میگیرد، ولی تصاویر از نظر شارپ بودن میتوانستند بهتر باشند. رنگها واقعا تاثیرگذار و روشن هستند، گرچه میتوان گفت کمی بیش از حد اشباع شدند.
دامنه دینامیک قابل توجه بود و تعادل سفید ظاهرا دقیق است. گرچه، در کمال شگفتی ما، در آسمان مقداری پارازیت دیده شد و بعضی از تصاویر ظاهر کرکی مانند داشتند.
در تصاویری که در محیط بسته میگیرید حتی اگر نورپردازی خوب باشد افت شارپ بودن تصویر و پارازیت کمی بیشتر را تجربه میکنید.
دوربین گوشی وان پلاس 8 در مقایسه با وان پلاس 7 پرو تصاویری با تعادل سفید دقیقتر میگیرد، چون تعادل سفید در مدل 7 پرو کمی به سمت دمای رنگ گرم متمایل است. پرچمدار جدید وان پلاس همچنین در روز پارازیت را بهتر مدیریت میکند و رنگها واقعیتر هستند. در بعضی از موارد نادر، دوربین 7 پرو تصاویری با جزئیات بیشتر و کمی شارپتر میگیرد.
همانطور که انتظار داشتیم تصاویر برش خورده زوم به خوبی زمان استفاده از یک لنز تلهفوتو واقعی نیستند. تصاویر جزئیات زیادی ندارند، ملایم، کرکی مانند و با پارازیت هستند.
شاید فکر کنید سامسونگ در گوشی گلکسی اس 20 خود چطور چنین تصاویری میگیرد. باید بگوییم در پرچمدار سامسونگ ترکیب پیکسل انجام نمیشود و تصویر نهایی برش خالص یک حسگر 64 مگاپیکسل و با دقت بالا است.
در حالی که گوشی وان پلاس 8 یک تصویر 12 مگاپیکسل را که توسط ترکیب پیکسل ثبت شده است برش میزند و سپس به 12 مگاپیکسل افزایش مقیاس میدهد.
عملکرد دوربین فوق عریض نیز طبق انتظار است. این دوربین در مقایسه با دوربین اصلی تصاویر ملایمتر میگیرد و پارازیت بالاتر است، ولی دامنه دینامیک عالی را حفظ میکند.
شارپ بودن تصویر کمی بیش از حد بوده ولی افراط نشده است تا تصاویر به طور کلی ظاهر بهتری داشته باشند. ما حتی میتوانیم بگوییم تصاویر از نظر شارپ بودن در سطح تصاویر دوربین اصلی هستند.
تصاویر زیر، دوربین فوق عریض گوشی وان پلاس 8 را با گوشی وان پلاس 7 پرو مقایسه میکنند.
کیفیت تصاویر در شب دوربین گوشی وان پلاس 8
تصاویری که در شب با گوشی وان پلاس 8 میگیرید چنگی به دل نمیزنند و در مقایسه با نسلهای قبلی گوشیهای وان پلاس بهبود قابل توجه کیفیت را نمیبینیم. اگر به اندازه کافی از نزدیک بررسی کنید، پارازیت به اندازه کافی دیده میشود، خبری از جزئیات نیست و شارپ بودن تصاویر میتوانست بهتر باشد. اما در مقابل، کنتراست، دامنه دینامیک و رنگها واقعا خوب هستند.
از طرفی با آن که ما اغلب اوقات استفاده از Night Mode را پیشنهاد نمیکنیم، در این جا واقعا عملکرد خوبی دارد. نتیجه استفاده از آن سرکوبی پارازیت، اضافه کردن جزئیات بیشتر به نواحی سایهدار و بسیار روشن، شارپ کردن کافی تصاویر و انباشت واقعا سریع تصاویر است.
سرعت ثبت تصاویر در این حالت یکی از سریعترینها است و تقریبا انگاری در حالت معمولی فوتو عکس میگیرید.
اگر بخواهیم تصاویر دوربین گوشی وان پلاس 8 را در شب با نسل قبلی مقایسه کنیم، باید بگوییم در حالت پیشفرض فوتو، هر دو گوشی تقریبا عملکرد مشابهی دارند به جز تعادل سفید.
این مرتبه گوشی 7 پرو در بعضی از صحنهها با آن که منبع واقعی نور، نور با دمای رنگ گرم ساطع میکند، تمایل به ثبت تصاویر با دمای رنگ خنکتر دارد.
سایر تفاوتها که تمامی آنها را به سختی میتوانید متوجه شوید شامل تصاویر روشنتر با کمی جزئیات بیشتر گوشی 7 پرو، کنتراست بیشتر در تصاویر گوشی وان پلاس 8 و الگوریتم کاهش پارازیت شدیدتر در مدل 7 پرو است.
به استثنای نحوه پردازش تصویر آسمان که گوشی OnePlus 8 آن را شفافتر ثبت میکند. زمان عکاسی با Night Mode عملا تفاوتی دیده نمیشود و 7 پرو تصاویری گرمتر و به طور کلی روشنتر میگیرد.
دوربین فوق عریض گوشی وان پلاس 8، مانند تمام برادران خود در گوشیهای دیگر زمان عکاسی در شب چنگی به دل نمیزند و نتیجه استفاده از آن تصاویر ترجیحا ملایم، با پارازیت و با ظاهر خارج از فوکوس است. کنتراست، دامنه دینامیک و رنگها در حد خروجی دوربین اصلی هستند.
نکته مثبت ماجرا امکان استفاده از Night Mode برای نجات تقریبا تمام تصاویری است که در شب میگیرید. تصاویری که در این حالت میگیرید بیشتر شارپ هستند، پارازیت کمتری دارند و جزئیات نواحی بسیار روشن و سایهها بیشتر میشود.
تصاویر دوربین فوق عریض گوشی وان پلاس 8 در مقایسه با دوربین 7 پرو مجددا جدا از دمای رنگ تفاوتی ندارند. مدل پرو از این نظر کمی دقیقتر عمل میکند.
دوربین ماکرو
به دلیل طبیعت فوکوس ثابت بودن دوربین اختصاصی ماکرو گوشی وان پلاس 8، اغلب اوقات در فوکوس قرار دادن اشیاء ریز به ویژه اگر جریان باد باشد، سخت است. جزئیات نیز چنگی به دل نمیزند، به هرحال با یک دوربین 2 مگاپیکسل روبرو هستیم و برای این که یک عکس ماکرو خوب بگیرید به نور زیاد نیاز دارید.
رک بگوییم، این حسگر بی ارزش واقعا در حد قابلیتهای عالی عکاسی ماکرو دوربین فوق عریض مدل سال قبل نیست.
عکاسی پرتره
دوربین اصلی در حالت پرتره ظاهرا زمان تغییر شرایط نوردهی و پسزمینهها عملکرد باثباتی دارد. سطح جزئیات به اندازه کافی خوب است، تصاویر به طور کلی ظاهر شارپی دارند، رنگها برجسته هستند و رنگ پوست طبیعی و دقیق میافتد.
افکت بوکه نیز به خوبی افتاده است. بدون شک، اگر با دقت نگاه کنید جداسازی سوژه از پسزمینه کمی عیب دارد، ولی با این حال بخش نرمافزاری عملکرد خوبی زمان وجود پسزمینههای پیچیدهتر از خود نشان میدهد.
امکان عکاسی پرتره در زوم 2 برابر نیز وجود دارد، ولی اصلا پیشنهاد نمیکنیم چون سطح جزئیات و شارپ بودن تصاویر کاملا افت میکند و تصاویر پرتره کمی بیش از حد اشباع هستند.
دوربین سلفی گوشی وان پلاس 8
دوربین سلفی قادر به ثبت تصاویر شارپ، رنگارنگ و غنی از جزئیات است. دامنه دینامیک نیز بدون توجه به استفاده یا عدم استفاده از حالت پرتره کاملا چشمگیر است. تصاویر پرتره سلفی در حد تصاویری هستند که با دوربین اصلی میگیرید. شناسایی لبه در کمال تعجب دقیق انجام میشود.
دوربین فیلمبرداری گوشی وان پلاس 8
گوشی OnePlus 8 مانند اکثر بهترین گوشی های 2020 قادر به فیلمبرداری با دقت 8K نیست و صادق باشیم، واقعا حداقل در حال حاضر به آن نیاز نداریم و ویدئوهای با کیفیت فول اچدی و 4K را ترجیح میدهیم.
امکان فیلمبرداری در هر دو دقت با نرخ 30 و 60 فریم بر ثانیه وجود دارد و حتی میتوانید ویدئوهای اسلوموشن فول اچدی 240fps یا اچدی 480fps بگیرید.
همچنین حالت فیلمبرداری Super Stable Video وجود دارد که محدود به دقت فول اچدی است و نتیجه آن برش شدید اطراف لبهها برای ثبت ویدئوهای بدون لرزش مانند زمان استفاده از گیمبال است.
یک حالت جدید به اسم سینمایی نیز امکان فیلمبرداری با نسبت تصویر 21:9 را فراهم میکند. ویدئوهای 4K ظاهر خوب، رنگهای جذاب، دامنه دینامیک وسیع و کنتراست خوب دارند و فاقد پارازیت هستند. گرچه به عنوان یک ویدئو 4K به اندازه کافی شارپ نیستند.
ویدئوهای فول اچدی از نظر پردازش مشابه هستند ولی طبیعتا از نظر شارپ بودن در سطح پایینتری قرار میگیرند.
امکان فیلمبرداری در زوم 2 برابر وجود داشت که فیلمهایی با برش از خروجی حسگر اصلی است، ولی طبق انتظار کیفیت جالبی ندارند.
دوربین فوق عریض واقعا فیلمهای فول اچدی و 4K خوبی میتواند بگیرید. از نظر کیفیت به نظر ما مشابه با دوربین اصلی بوده، گرچه کمی ملایمتر هستند. اما این قضیه جای تعجب ندارد.
با هر دوربین اصلی و فوق عریض گوشی وان پلاس 8 میتوانید از حالت فیلمبرداری سینمایی استفاده کنید. پیشنهاد ما دوربین اول است و تنها منفعت استفاده از این حالت میدان دید عریضتر و اگر برایتان جالب است نسبت تصویر سینمایی است.
ما همچنین ویدئوهای 4K که در حالت معمولی و Super Steady گرفته میشوند را مقایسه کردیم. در حالت دوم از دوربین فوق عریض استفاده میشود چون فضای بیشتر برای برش اطراف مرکز تصویر را دارد و همچنین دقت آن بیشتر شده است.
نسل قدیمیتر گوشیهای وان پلاس که از این قابلیت پشتیبانی میکردند محدود به فیلمبرداری با دقت فول اچدی بودند.
جمعبندی بخش دوربین
کیفیت دوربین گوشی وان پلاس 8 مقایسه با مدل OnePlus 7T سال قبل فرق زیادی نکرده است. وان پلاس به نظر ما بهتر بود به بالا بردن کیفیت دوربین پرچمدار خود ادامه میداد.
بنابراین، ما نمیتوانیم احساس نکنیم دوربین گوشی وان پلاس 8 در مقایسه افت کیفیت نداشته است. تغییر لنز تلهفوتو به یک دوربین ماکرو نیز کمال تاسف را دارد، چون 7T در هر دو زمینه بهتر عمل میکرد.
زوم آن دوربین اپتیکال بود و دوربین فوق عریض با توجه به قابلیت فوکوس خودکار خود تصاویر ماکرو واقعا خوبی را ثبت میکرد. تصاویر زوم نیز واقعا خوب بودند.
حالا تمام این مسائل را در کنار قیمت گوشی وان پلاس 8 قرار دهید که در مقایسه با 7 پرو و 7T Pro بالاتر است!
سخنان نهایی
در مورد گوشی وان پلاس 8 میتوانیم بگوییم به نوعی یک زمین بی مالک است. با آن که مدل پرو از نظر قیمت و مشخصات با تمام بزرگان صنعت گوشیهای هوشمند رقابت میکند. اما، مدل استاندارد که قیمت به مراتب کمتر دارد همچنان در حال رقابت با قاتلان پرچمدار است.
قیمت گوشی OnePlus 8 ظاهرا بزرگترین نقطه عیب آن به ویژه در مقایسه با دو گوشی 7 پرو و 7T Pro است، بدون این که در اکثر بخشها بهتر ظاهر شود.
در حقیقت، اگر در منطقهای زندگی میکنید که اینترنت 5G ندارد، خرید دو گوشی وان پلاس 7T و مدل پرو آن منطقیتر است. از طرفی همیشه میتوانید نیم نگاهی نیز به رقبا داشته باشید.
در همین رابطه، اولین گوشی که به ذهن ما میآید و جدیدا عرضه شده گوشی گلکسی اس 20 پلاس سامسونگ است. قبول داریم، گوشی وان پلاس 8 در حدود 40 تا 50 یورو کمتر است. ولی با خرید پرچمدار سامسونگ یک گوشی با نمایشگر بهتر 120 هرتز، دوربین بهتر و همچنین عملکرد کمی بهتر نصیبتان میشود.
از طرفی قابلیتهای زوم به مراتب بهتر دارد. همچنین، لانچر جدید One UI سامسونگ در مقایسه با گذشته بیشتر اصلاح شده است و قابلیتهای فراوانی دارد.
در مقایسه، گوشی وان پلاس ماندگاری شارژ باتری بیشتر، اندکی سرعت شارژ بالاتر، بلندگوهای استریو بهتر، به مراتب حسگر بهتر اثرانگشت زیر نمایشگر و چیپست اسنپدراگون 865 بهتر در مقایسه با اگزینوس 990 دارد و بخش نرمافزاری اندروید خام آن طرفداران را خوشحال میکند.
بخش نرمافزاری مانند همیشه بزرگترین امتیاز گوشی OnePlus 8 است. اس 20 پلاس در بازار خارج از آمریکا نیز ضد آب عرضه شده است و قابلیت شارژ بیسیم نیز دارد.
به طور کلی، زمانی که قیمت را در نظر بگیریم موقعیت گوشی وان پلاس 8 پرو در مقایسه با گوشیهای اس 20 امسال بهتر است، ولی قیمت مدل استاندارد کمی کاربر را دودل میکند.
اما در کمال تعجب گوشی پرچمدار دیگری که امسال افزایش قیمت داشته است گوشی Mi 10 Pro 5G شیائومی و مدل استاندارد آن است. قیمت مدل پرو در حد وان پلاس 8 است.
قیمت آنها در اروپا تقریبا یکسان و 700 یورو است، سختافزار تقریبا مشابهی دارند، یعنی نمایشگرهای بزرگ و روشن 90 هرتز، دوربینهای اصلی، فوق عریض و ماکرو، چیپست اسنپدراگون 865 و سرعت شارژ سریع 30 وات.
اگر تصاویری که هنگام نقد گوشی Mi 10 Pro شیائومی را منتشر کردیم ببینید، میتوانیم بگوییم عملکرد دوربین هر دو گوشی اکثرا در یک سطح است. گرچه گوشی شیائومی قابلیت شارژ بیسیم و باتری بزرگتر دارد که الزاما به معنای ماندگاری شارژ باتری بیشتر نیست، چون عوامل دیگری مانند بهینهسازی نرمافزاری و سختافزاری دخیل است. با این حال میتوانیم بگوییم عمر باتری عالی است.
بنابراین همه چیز به سلیقه شخصی بین انتخاب لانچر MIUI شیائومی و تقریبا خام OxygenOS وان پلاس ختم میشود.
اگر تا این جا همراه ما بودید، شاید از خودتان بپرسید پرداخت 200 یورو بیشتر برای خرید 8 پرو ارزش دارد یا نه. بدون شک، شدیدا همه چیز وابسته به جیب شما است، ولی در اکثر موارد باید بگوییم بله.
به هر دلیلی، وان پلاس امسال تصمیم گرفته است بین مدل پرو و استاندارد گوشی پرچمدار خود تفاوتهای قابل توجهی بگذارد، برخلاف دو مدل سال قبل که عملا اختلاف چندانی نداشتند.
خرید وان پلاس 8 پرو یک گوشی با دوربین تلهفوتو درست حسابی، دوربینهای اصلی و فوق عریض به مراتب بهتر، نمایشگر بزرگتر با نرخ تازهسازی تصویر 120 هرتز، تنظیمات واقعی رنگ و عمق رنگ 10 بیت با استفاده از حسگر RGB، سرعت شارژ بیسیم بالا، گواهینامه IP68 و یک باتری بزرگتر نصیبتان خواهد کرد.
با توجه به تمامی این صحبتها، اگر دنبال تجربه یک پرچمدار واقعی هستید، گوشی وان پلاس 8 کمی بیش از حد کم و کاستی دارد و اجازه دهید با این واقعیت روبرو شویم، اگر دنبال گوشیهایی با این محدوده قیمت هستید، امسال میتوانید با پرداخت آن پرچمدارهای خوبی بخرید.
در پایان، اجازه دهید به یکی از اعضای سری P40 هوآوی نیز نگاهی داشته باشیم که امسال ظاهرا یک رقیب ارزشمند است ولی مجددا سرویسهای گوگل را ندارد.
گوشی P40 هوآوی از نظر عملکرد دوربین عالی است، ابعاد جمعوجور و ماندگاری شارژ باتری قابل اعتماد با سرعت شارژ بالا دارد. گرچه قیمت بالا و نبود سرویسهای گوگل آن را از فهرست پیشنهاد ما خارج میکند.
رای نهایی
اگر بخواهیم بدون توجه به سایر گوشیها نگاه کنیم، گوشی وان پلاس 8 یک گوشی عالی با یک دوربین اصلی خوب، ماندگاری عالی شارژ باتری، سرعت شارژ بالا، نمایشگر روشن و روان 90 هرتز، بهترین بلندگوهای استریو، حسگر اثرانگشت بدون رقیب و لانچر بهینهشده و سریع OxygenOS است.
گرچه، قیمت این گوشی کار آن را با وجود رقبایی مانند گوشی گلکسی اس 20 پلاس سامسونگ سخت خواهد کرد. همچنین در مقایسه با نسل قبلی خود یعنی گوشی OnePlus 7T تفاوت ارزش زیادی ندارد که مجهز به یک دوربین تلهفوتو واقعی با قدرت عکاسی ماکرو بهتر است.
بنابراین این مرتبه برخلاف گذشته، به سختی میتوانیم بگوییم گوشی OnePlus 8 واقعا ارزش خرید دارد. همانطور که میتوانید ببینید، همه چیز بستگی به بازار و گوشی دارد که به دنبال آن میگردید.
اما اگر بخش نرمافزاری را کنار بگذاریم، خارج از بازار کشورهای چین و هند که قیمت این گوشی در مقایسه با اروپا تقریبا 200 یورو کمتر است، گزینههای منطقیتری وجود دارند.
همچنین اگر پشتیبانی از 5G در بالای فهرست اولویتهای شما نیست، خرید دو گوشی 7T و 7T Pro به مراتب گزینه بهتری است و اگر دوست دارید بیشتر هزینه کنید، در دراز مدت خرید 8 پرو و هر گونه پرچمدار دیگری با قیمت مشابه بیشتر به نفع شما است.
نکات مثبت:
- کیفیت ساخت عالی و طراحی ارگونومیک، گوشی از آن چه واقعا است کوچکتر حس میشود.
- نمایشگر اولد 90 هرتز فوقالعاده روشن، با دقت رنگ بالا و روان
- مجهز به یکی از بهترین بلندگوهای استریو
- ماندگاری عالی شارژ باتری حتی در حالت 90 هرتز نمایشگر
- سرعت شارژ بالا و رقبایت
- لانچر OxygenOS در مقایسه با گذشته قابلیتهای بیشتری دارد.
- عملکرد رضایتبخش دوربین اصلی با یک حالت night mode عالی
نکات منفی:
- قیمت کمی بالا در بازار خارج از چین و هند، قیمت بیشتر از وان پلاس 7T پرو زمان درنظر گرفتن حافظه داخلی
- کیفیت دوربین در مقایسه با دو گوشی نسل قبل افت داشته است، استفاده از دوربین بدون کاربرد ماکرو به جای تلهفوتو
- دوربین فوق عریض قابلیت فوکوس خودکار ندارد و تصاویر زوم 2 برابر در حد زمان استفاده از یک دوربین تلهفوتو نیستند.
- ویدئوهای 4k به اندازه کافی شارپ نیستند.
منبع: gsmarena.com