کاربرد هوش مصنوعی در موبایل چیست؟ چطور طراحی گوشیهای هوشمند تحت تاثیر این ترند فناوری قرار گرفتند؟ زمانی که در مورد فناوری مصرفکننده صحبت میکنیم، هوش مصنوعی ظاهرا در هر محصولی دیده میشود و رایجترین مکانی که آن را پیدا میکنید در گوشی هوشمندتان است.
در این مطلب همراه روکیدا باشیم تا به سوال هوش مصنوعی موبایل چیست شما و سایر بازدیدکنندگان سایت پاسخ دهیم و همچنین نگاهی به انواع کاربرد آن داشته باشیم.
تعریف هوش مصنوعی
AI مخفف کلمه Artificial Intelligence و به معنای هوش مصنوعی است، یعنی تحقیق و توسعه دستگاههای هوشمند و برنامههای کامپیوتری که بتوانند هوش انسان را شبیهسازی کنند.
امروزه هوش مصنوعی معمولا شامل ساخت دستگاهها و برنامههایی میشود که با هوشی شبیه به انسان توانایی انجام کارهایی که به آنها محول میشود را دارند.
با آن که وسوسهکننده است هوش مصنوعی در موبایل را یک نوآوری فناوری جدید دیگر بدانیم، ولی در واقع یک شکل از علوم کامپیوتری با پیشینهای بیشتر از حداقل 6 دهه است.
توسعه روزافزون هوش مصنوعی به ایجاد آسایش و بهبود بسیاری از قابلیتهایی کمک کرده که امروزه دنیای فناوری برایمان به ارمغان آورده است و از آنها لذت میبریم، از جمله نرمافزار شناسایی چهره و هوش مصنوعی در موتور جستجو به شکل جستجوی پیشبینانه. حتی موسیقیهایی که پلتفرم اسپاتیفای به کاربر خود پیشنهاد میدهد، شکلی از هوش مصنوعی هستند.
گرچه، باید اشاره کنیم بسیاری از نوآوریهایی که امروزه تکیه به استفاده از آنها داریم فقط به خاطر وجود هوش مصنوعی نیستند، بلکه ترجیحا دلیل حیات آنها شاخهای از هوش مصنوعی به اسم یادگیری ماشین (ML) است.
یادگیری ماشینی چیست؟
یادگیری ماشینی (ماشین لرنینگ) شکلی از هوش مصنوعی است که شامل برنامهریزی دستگاهها یا برنامهها برای انجام وظایف مختلف براساس دادهها و تصمیمگیری در مورد نحوه و زمان انجام این وظایف میشود.
به طور کلی، شما با یادگیری ماشین، تنها نحوه انجام یک وظیفه را به یک کامپیوتر یاد نمیدهید. بلکه، این فناوری شامل آموزش دستگاهها، معمولا کامپیوترها، برای نحوه فکر و عمل کردن (تا حدی) مستقل از استفاده از الگوریتمها است، بنابراین آنها بتوانند خودشان براساس تحلیل دادهها و با تصمیمگیری کارهای مختلف را انجام دهند، تا این که کاملا به دخالت انسانی نیاز داشته باشند.
استفاده ماشین لرنینگ از الگوریتمها بدون شک به هوش مصنوعی کمک کرده است در صف جلوی دنیای فناوری قرار گیرد، چون در حال حاضر در تعدادی از بزرگترین حوزههای فناوری مصرفکننده از جمله رسانه اجتماعی، خرید آنلاین و حتی گوشیهای هوشمند استفاده میشود.
کاربرد هوش مصنوعی در موبایل: چه چیزی یک گوشی هوشمند را اینقدر هوشمند میکند؟
ما راه درازی را از دوران گوشیهای با طراحی صدفی و کشویی که همه داشتند طی کردیم، ولی دقیقا چه چیزی یک گوشی هوشمند را اینقدر هوشمند میکند؟ همه چیز در رابطه با ویژگی است که گوشیهای قدیمی نداشتند.
گوشیهای هوشمند برخلاف اجداد خود قابلیتهای متعددی دارند که باعث فرق بین آنها و گوشیهای موبایل ساده میشود.
پیش از استفاده از هوش مصنوعی در موبایل، گوشیهای تلفن همراه تقریبا فقط دستگاههای برای برقراری تماس با قابلیت حمل بودند. درست است، تعدادی از آنها یکسری اپلیکیشن ساده داشتند که به کاربر اجازه انجام کارهایی مانند عکاسی با دقت پایین، فرستادن پیام، گوش دادن موزیک و غیره را میداد، ولی با این حال گوشیهای موبایل تا حد زیادی فقط به عنوان یک گوشی استفاده میشدند و کاربرد زیاد دیگری نداشتند.
اما گوشیهای هوشمند قابلیتهای محاسبهای به مراتب بیشتر از یک گوشی موبایل استاندارد دارند. در حقیقت، اغلب اوقات مالکیت یک گوشی هوشمند به معنای حضور یک کامپیوتر کوچک در جیب کاربر است.
فقط کافی است به قابلیتهایی که یک گوشی هوشمند دارد و گوشیهای موبایل ندارند یا همراه با محدودیت دارند، نگاه کنید: سیستم عامل کامل مانند اندروید و iOS، یک کیبورد QWETRY، دسترسی بهتر به اینترنت، اپلیکیشنها و توانایی دسترسی و پشتیبانی از چندین حساب ایمیل.
گوشیهای هوشمند امروزی میتوانند قابلیتهای متعدد یک کامپیوتر شخصی استاندارد را در اختیار کاربر بگذارند و همچنان برای برقراری تماس با سایر افراد استفاده شوند.
اما این حقیقت که گوشیهای هوشمند عملا کامپیوترهای قابل حمل هستند، تنها دلیل هوشمندی آنها نیست. طی سالهای اخیر، استفاده از هوش مصنوعی در موبایل، هوش کلی گوشیهای هوشمند را افزایش داده است.
هوش مصنوعی در موبایل چطور گوشی شما را هوشمند کرده است؟
استفاده از هوش مصنوعی به معنای قابلیتهای مفید و جدیدی است که به گوشیهای هوشمند کمک کرده است به یکی از اساسیترین بخشهای فناوری مصرفکننده تبدیل شوند.
کافی است به چند کاربرد هوش مصنوعی در موبایل که بیشترین تاثیر را دارند نگاهی بیاندازیم؛ این سه ویژگی هوش مصنوعی در موبایل در بسیاری از گوشیهای هوشمند امروزی پیدا میشوند و جزو کاملی از یک سبک زندگی امروزی با استفاده از فناوری به شمار میروند.
دستیارهای صوتی
دستیارهای صوتی مانند بیکسبی سامسونگ، گوگل اسیستنت و الکسای آمازون همگی برای درک فرامین صوتی کاربر و انجام وظایف گوناگون از دادهها استفاده میکنند.
بارزترین قابلیت بیکسبی به عنوان یکی از دستاوردهای هوش مصنوعی در موبایل قابلیت Bixby Vision آن است که با شناسایی تصاویر به کاربر کمک میکند اطلاعات بیشتری در مورد اشیاء و محیطهای مشهور اطراف خود به دست آورد. چنین کاربردی را در اپلیکیشن گوگل لنز نیز دیده بودیم که قبلا مفصل در مورد آن صحبت کردیم.
کاربران در زمان استفاده از Bixby Vision به سادگی میتوانند گوشی خود را به سمت یک محصول یا مکان توریستی مشهور بگیرند تا اطلاعات بیشتر آن را روی گوشی خود دریافت کنند.
گوگل اسیستنت احتمالا دستیار صوتی است که بیشتر از سایرین از دادهها استفاده میکند، چون قادر به انجام مجموعهای از وظایف و ارائه پاسخهای شخصیشده براساس فرامین قبلی کاربر و سایر دادهها مانند جستجوهای قبلی در گوگل است.
دستیار صوتی الکسا یک دستیار صوتی کاملا موثر دیگر است که به کاربر میتواند اجازه دهد دستگاههای هوشمند خانگی خود را زمانی که در خانه نیست کنترل کند و با تعیین یکسری وظایف روزانه عملکرد دستگاههای هوشمند خانگی کاربر را خودکار کند.
اینترفیس اپلیکیشن الکسا حتی میتواند به دنبال استفاده منظم از آن، با صدا و لغات شما سازش پیدا کند.
کاربرد هوش مصنوعی در دوربین موبایل
هوش مصنوعی حتی به ما اجازه داده است با گوشیهای هوشمند خود تصاویر با کیفیتتری بگیریم. هوش مصنوعی در موبایل برای ثبت تصاویر بهتر در شب، سلفیهای بهتر و حتی اضافه کردن افکتهای ویژه هنرمندانه به تصاویر قبلی استفاده میشود.
یک مثال از کاربرد هوش مصنوعی در موبایل استفاده از آن در افزایش کیفیت تصاویر در گوشیهای پیکسل 3 گوگل با قابلیت Super Res Zoom است. این قابلیت به کاربر اجازه زوم بیشتر به صورت دیجیتالی را میدهد و در همین حین با استفاده از یک الگوریتم نه یک لنز، یک عکس میگیرد.
یک الگوریتم هوش مصنوعی برای کاربر تصاویر با جزئیات بیشتر ثبت میکند، بدون این که تصاویر بعدا برش بخورند.
شناسایی چهره
بهترین مثال برای استفاده از هوش مصنوعی در موبایل قابلیت شناسایی چهره است که به عنوان مثال در گوشی آیفون ایکس انجام میشود، یک قابلیت امنیتی که به کاربران اجازه میدهد با استفاده از چهره خود گوشیهایشان را از حالت قفل خارج کنند.
این کار به کمک حسگر فیس آیدی آیفون انجام میشود و امکان شناسایی صحیح چهره مالک آیفون یا فردی که میخواهد گوشی را باز کند، به دلیل استفاده از الگوریتمهای یادگیری ماشینی و هوش مصنوعی فراهم میشود.
منبع: lifewire.com