هیوندای سوناتا بنزینی که چندی پیش معرفی شد، یکی خودروی تمام عیار است. از طراحی خارجی به شدت جذاب گرفته تا طراحی داخلی بسیار راحت به اضافه امکانات مدرن، هر کسی را شیفته این سدان خواهد کرد. همه این نکات خوب در مورد مدل هیبرید هم صدق می کند. با مصرف 5 لیتر در هر 100 کیلومتر چطورید؟
مصرف سوخت بسیار پایین، جدید ترین دستاورد هیوندای به شمار می رود. این خودرو با این مصرف سوخت، یک سر و گردن از مدل های هیبرید هوندا آکورد و تویوتا کمری بالاتر است. زمانی که با این خودرو در اتوبان خلوت (به لطف ویروس کرونا) با سرعت 120 کیلومتر حرکت می کردیم، مصرف سوخت در حدود 4/2 لیتر بود. زمانی که به خیابان ها آمدیم و با سرعت 40 کیلومتر در شهر رانندگی کردیم، مصرف سوخت به 4/7 لیتر رسید. این یک دستاورد شگفت انگیز است.
البته مصرف سوخت، به نوع رانندگی شما هم بستگی دارد. اما برای رانندگی من، این خودرو نشان داد که حسابی می توان در مصرف سوخت صرفه جویی کرد. این خودرو دوست دارد که شما به نرمی با او برخورد کنید. زمانی که می خواهید با سرعت خیلی بالا و هیجانی رانندگی کنید، هیوندای سوناتا به طور اتوماتیک از نیروی برق استفاده می کند. این یک خودروی هیبرید پلاگین نیست. پس این امکان وجود ندارد که فقط روی حالت برقی رانندگی کنید. اما زمانی که فشار بیشتری به خودرو وارد می شود، خودرو به حالت برقی سوئیچ می کند.
هیوندای سوناتا هیبرید از یک موتور 2 لیتری بهره می برد که می تواند 150 اسب بخار قدرت و گشتاوری معادل 188 نیوتون متر تولید کند. همچنین یک موتور برقی با باتری 56 کیلو واتی در این خودرو وجود دارد که به اندازه 50 اسب بخار قدرت اضافه می کند. به گفته هیوندا، این خودرو در مجموع 192 اسب بخار قدرت تولید می کند.
سوناتا در برابر سوناتا. در جاده، مدل هیبرید همانند مدل بنزینی، قدرتمند عمل می کند. البته نمی توان لقب سریع ترین خودرو را به آن داد. در مقام مقایسه، هوندا آکورد هیبرید (208 اسب بخار) و تویوتا کمری هیبرید (212 اسب بخار) عملکرد بهتری دارند. با این وجود، چه در شهر و چه در اتوبان، این خودرو هرگز حس کند بودن را به شما القا نمی کند.
در هنگام ویراژ دادن و گردش به طرفین هم این خودرو شما را ناامید نخواهد کرد. شاسی این خودرو بسیار محکم است و از تکان های بیش از حد جلوگیری می کند. فرمان خودرو نیز بسیار قابل اطمینان است و فیدبک خوبی به راننده می دهد. هندلینگ این خودرو نسبت به هوندا آکورد هیبرید مطمئن تر و روان تر بود.
حالت رانندگی اسپرت هم در این خودرو وجود دارد که باعث می شود، گیربکس 6 دنده اتومات این خودرو، با قدرت بیشتری خودرو را به جلو براند. البته استفاده از این حلت چندان توصیه نمی شود. این موجب فشار مضاعف بر دریچه گاز می شود که می تواند عملکرد موتور را ضعیف کند. بهتر است برای رانندگی، از حالت پیش فرض یا اکو استفاده کنید تا خودرو در بهترین حالت کار کند.
هیوندای سوناتا 2020 از فناوری جدید این شرکت برای تعویض دنده استفاده می کند که “تعویض دنده فعال” نام دارد. به گفته کمپانی سازنده، این سیستم باعث می شود دنده ها 30 درصد سریع تر و نرم تر عوض شود. اما طبق چیزی که در دنیای واقعی تجربه کردیم، تفاوت فاحشی را حس نکردیم. تعویض بین دنده یک و دو، حتی در سرعت بسیار پایین هم به راحتی حس می شد. البته به نظر می رسد این فناوری بیشتر برای بزرگراه و در سرعت های بالاتر موثر باشد.
اگر یک نکته منفی در مورد این خودرو وجود داشته باشد، ترمز آن است. در سرعت بالا به خصوص در سرپایینی، ترمز کمی با مکث عمل می کند، که البته نکته خوبی به شمار می رود. مشکل اصلی در ترافیک شهر است. در سرعت پایین، باید خیلی به پدال فشار بیاورید تا ترمز بگیرد.
هیوندای سوناتا جدید به تمام فناوری های روز دنیا برای کمک به راننده مجهز شده است. هشدار برخورد از جلو، کمک به نقطه کور، کمک در مورد ترافیک عقب و کروز کنترل سریع برای سوناتا هیبرید تعبیه شده است. همه این فناوری ها به بهترین شکل کار می کنند.
به طور طبیعی، فن آوری های بسیار بیشتری در هیوندای سوناتا هیبرید وجود دارد. از جمله صندوق عقب جادار، شارژ بی سیم و کلید دیجیتال، که از فناوری ارتباطات میدانی استفاده می کند، تا بتوانید بدون در دست داشتن کلید، خودرو را قفل کنید و رانندگی را شروع کنید. فقط کافی است که گوشی اندرویدی خود را به همراه داشته باشید. البته این خودرو مانند خودروهای تسلا، به سیستم پارک هوشمند مجهز نیست. سخنگوی این شرکت می گوید: دلیلش این است که ماژول های کنترل هیبرید با ماشین بنزینی متفاوت هستند.
یک صفحه نمایش 10 اینچی مجهز به اندروید در این خودرو تعبیه شده است. ناوبری فوق پیشرفته و سیستم صوتی فراگیر در این خودرو وجود دارد. شکل منوها هم بسیار ساده و کاربردی است. قسمت داخلی خودرو از نظر زیبایی فوق العاده است. به هر چیز که دست می زنید، حس خیلی خوبی را به شما القا می کند. از چرم فرمان گرفته تا صندلی، همه چیز در نرم ترین و با کیفیت ترین حالت قرار دارد. به طور کلی، با یک کابین بزرگ و جادار طرف هستیم که به راحتی چهار بزرگسال را در خود جای می دهد. هیوندا محل باتری را نسبت به مدل 2019 عوض کرده و این باعث شده که فضای بیشتری در اختیار سرنشینان باشد.
در مجموع، قسمت داخلی فرق چندانی با مدل های قبلی ندارد. اما وقتی به طراحی بیرونی خودرو نگاه می کنیم، تغییرات عمده ای را نسبت به مدل های قدیمی تر توجه ما را به خود جلب می کند. قسمت جلوی کاپوت کمی کوچکتر شده است. چراغ های ال ای دی جدید در زیر نوار زیبای کرومی محو می شود. البته چراغ های ال ای دی پشت خودرو، چندان تغییری نکرده و به همان زیبایی مدل های قدیمی است.
سقف خورشیدی، تغییر دیگری است که در این خودرو مشاهده می شود. این پنل خورشیدی، مستقیماً باتری را شارژ می کند. به گفته این شرکت، با 6 ساعت پارک کردن این خودرو در آفتاب، شما می توانید تا 3 کیلومتر با آن رانندگی کنید. این پنل باعث شده که این خودرو، 45 کیلوگرم از مدل بنزینی سنگین تر باشد. این خودرو همچنین به چرخ های آلومینیومی 17 اینچی مجهز است، که خیلی هم زیبا نیستند.
قیمت این خودرو هنوز مشخص نشده. اما با توجه به این که مدل 2019، حدود 28 هزار دلار قیمت داشت، نباید تفاوت چندانی با آن داشته باشد. اگر هم روزی این خودرو وارد ایران شود، باید قیمتی معادل یک میلیارد تومان را برای آن در نظر گرفت. به نظر می رسد با توجه به سوخت کم، فناوری نوین و زیبایی، این خودرو ارزش خرید بیشتری نسبت به تویوتا کمری هیبرید و هوندا آکورد هیبرید داشته باشد.