اکثر مردم اطلاعات زیادی در مورد فواید انواع دانه مغذی ندارند. دانه های زیادی وجود دارد که بسیار مغذی هستند و باید در برنامه رژیم غذایی روزانه شما قرار بگیرند. شما از این مطلب، که شامل 10 نوع دانه مغذی برای حفظ سلامتی می شود، شگفت زده خواهید شد.
1- دانه انگور
این دانه ها سرشار از آنتی اکسیدان هستند. آنها همچنین ضد حساسیت، ضد التهاب، ضد باکتری هستند و فواید بسیاری برای بدن دارند. بر اساس تحقیقات، آنها به بهبود انعطاف پذیری مفاصل، بافت های بدن و شریان ها کمک می کنند. آنها همچنین به بهبود دید در شب، سلامت استخوان ها، درمان پوسیدگی دندان و موارد دیگر کمک می کنند. خواص ضد التهابی دانه های انگور، از ورم پوست، زخم، آرتروز، احتباس مایعات و سایر مشکلات بدن جلوگیری می کند. می توانید به سادگی آن را به سالاد خود اضافه کنید یا آن را با نوشیدنی ها مخلوط کنید.
2- بذر کتان
بذر کتان به دلیل خاصیت محافظتی در سلامت فرد مانند کنترل قند خون، پیشگیری از سرطان و بهبود سطح کلسترول، بسیار محبوب است. این دانه منبع خوبی برای فیبر و اسیدهای چرب امگا 3 است. علاوه بر این، دانه کتان پر از مواد مغذی و ویتامین هایی است که به بهبود سلامت کلی شما کمک می کند. از آنجایی که این دانه ها فواید زیادی برای سلامتی دارند، باید در رژیم غذایی روزانه شما گنجانده شود و به صورت پودر، خرد نشده یا به صورت مکمل مصرف شود.
3- تخم چیا
این دانه در زمره سالم ترین دانه های روی زمین قرار دارد. هر 100 گرم بذر چیا، 485 کالری، 42 گرم کربوهیدرات و 31 گرم چربی دارد. علاوه بر این، اسیدهای چرب امگا 3 به وفور در دانه های چیا یافت می شوند و همچنین حاوی آنتی اکسیدانی به نام پلی فنول است. دانه های چیا از ابتلا به دیابت جلوگیری می کند و به تنظیم سطح قند خون، بهبود سلامت سیستم قلبی عروقی و تقویت سوخت و ساز و انرژی کمک می کند. دانه های چیا را می توان در رژیم روزانه به شکل پودر شده به کلوچه، سالاد یا دسر اضافه کرد یا آن را با شیر مخلوط کرد و یا آن را فقط با آب مصرف کرد.
4- دانه کنجد
این دانه مملو از مواد مغذی است که اضافه کردن آن در برنامه رژیم غذایی روزانه یک ضرورت است. این دانه حاوی آنتی اکسیدان هایی است که به محافظت در برابر آسیب کبد کمک می کند و منبع عالی مواد معدنی، به ویژه کلسیم است. این دانه ها به رشد مو کمک می کنند، هضم غذا را آسان می کنند، سلامت پوست را بهبود می بخشند، استخوان و دندان را قوی می کنند و بسیاری فواید دیگر دارند. دانه های کنجد را می توان به صورت روغن مصرف کرد و یا روی سالاد مورد علاقه خود ریخت.
5- تخم کدو
این دانه ها فواید فراوانی برای سلامتی ما دارند. از جمله کاهش وزن، کنترل دیابت، بهبود هضم غذا، پیشگیری از بی خوابی و مزایای دیگر. تخم کدو منبع مهمی از اسیدهای اشباع نشده و آنتی اکسیدان ها است که به تنظیم سطح کلسترول کمک می کند. آن را می توان در کنار سبزیجات یا سالاد مصرف کرد. یا اینکه آن را بو داده و به عنوان میان وعده میل کرد.
6- تخم آفتابگردان
دانه های آفتابگردان از نظر ارزش غذایی، در سطح بالایی قرار دارند و به عنوان میان وعده، از محبوبیت زیادی برخوردارند. دلیل این امر این است که دانه های آفتابگردان مزایای بسیار زیادی دارد. از جمله ایجاد پوست سالم، مبارزه با پوکی استخوان و سرطان و تثبیت قند خون. این دانه ها سرشار از فیبر، منیزیم، پروتئین، سلنیوم، مس و ویتامین های B1 و E هستند، که آن را به یک میان وعده سالم تبدیل کرده است. همچنین می توان آن را روی میوه ها یا سبزیجات پاشید.
7- تخم شنبلیله
تخم شنبلیله بخش مهمی از غذای مردم هند را تشکیل می دهد. این دانه ها علاوه بر اینکه غذای شما را خوش طعم می کنند، مزایای زیادی دارند که از جمله آنها می توان به پیشگیری از سرطان روده بزرگ، رشد مو، کنترل ریفلاکس معده و سایر موارد اشاره کرد. آنها از ریزش مو و همچنین نازک شدن زودرس مو جلوگیری می کنند. این دانه ها حاوی آنتی اکسیدان هایی هستند که با رادیکال های آزاد مبارزه می کنند. همچنین، باعث زیبایی پوست می شود. در مادران شیرده، این دانه ها میزان شیر را افزایش می دهند. این ماده را می توان به شکل چای یا در سالاد مصرف کرد یا به همراه آب مصرف کرد.
8- تخم خرفه
این دانه ها مقدار مناسبی از فیبر و مواد معدنی مانند روی، منیزیم، منگنز، کلسیم، مس، پتاسیم و آهن را در رژیم غذایی تأمین می کنند. تخم خرفه حاوی 4٪ فسفر، کلسیم و آهن است که توصیه می شود، هر روز مصرف شود. تخم خرفه معمولاً در تهیه شیرینی، نان و کلوچه استفاده می شود.
9- تخم رازیانه
تخم رازیانه به عنوان یک خوشبو کننده دهان بسیار محبوب است، زیرا باعث کاهش بوی بد دهان می شود. چندین سال است که از تخم رازیانه برای تهیه انواع غذاهای خوشمزه استفاده می شود. تخم رازیانه حاوی آنتی اکسیدان هایی مانند کوئرستین و کائففرول است که به محافظت از بدن در برابر بیماری های عصبی، پیری، سرطان و عفونت ها کمک می کند. این دانه ها مقدار زیادی مس، منیزیم، آهن، روی، کلسیم، سلنیوم، پتاسیم و منگنز را تأمین می کنند که همگی مواد معدنی ضروری هستند. می توانید آن را به عنوان میان وعده میل کرده یا در نوشیدنی خود مخلوط کرده یا در تهیه غذا مورد استفاده قرار دهید.
10- شاهدانه
این دانه ها به عنوان غذای اصلی گیاهخواران شناخته می شوند. آنها حاوی اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن و همچنین فیبرهای محلول و نامحلول در بدن هستند. یک کاسه شاهدانه حاوی حدود 30 گرم پروتئین است. این دانه ها را می توان به صورت روغن یا پودر مصرف کرد.
در صورتی که انواع دیگری از دانه ها را می شناسید که می توانند برای یک رژیم غذایی سالم، مناسب باشند، آن را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. یادتان باشد هرگز مقادیر زیادی از این دانه ها را مصرف نکنید، زیرا ممکن است باعث عوارض جانبی شود. اگر از هرگونه بیماری خاص رنج می برید، قبل از استفاده از این دانه ها در برنامه غذایی، ابتدا با پزشک خود مشورت کنید.