زمانی که در مورد امنیت سایبری صحبت میکنیم کرونا ویروس یک مشکل جدی است. اسپمرهای ایمیل از کووید 19 استفاده کردند تا افراد متقاعد به دانلود پیوستهای مخرب ایمیل شوند. برخی دیگر از فریبکاران اینترنتی دهها هزار سایت با نام این بیماری درست کردند.
همچنین اپلیکیشنها و برنامههایی وجود دارند که به گوشیهای هوشمند و کامپیوترها حمله میکنند و نیازی نیست به پیامکهای فریبکارانه نیز اشاره کنیم.
گرچه، مایکروسافت تاکید میکند برخلاف آن چه به نظر میرسد کرونا ویروس به صورت گسترده توسط فریبکاران اینترنتی استفاده نمیشود. این شرکت طی یک بیانیه شفافانه گفته است:
«با آن که فیشینگ و سایر حملات با ایمیل واقعا دارد اتفاق میافتد، ولی حجم ایمیلهای مخرب که به کرونا ویروس اشاره کنند بسیار کم است.»
این قضیه ممکن است در ادامه این بیماری همهگیری ادامه پیدا کند، ولی حداقل فعلا خبری از حملات گسترده نیست.
مایکروسافت اشاره میکند 91 درصد حملات سایبری با ایمیل شروع میشود. بنابراین این شرکت تکیه به استفاده از یک سیستم دفاعی چند لایه دارد که از هوش مصنوعی و سایر روشهای مبارزه برای شناسایی سریع حملات و مسدودسازی منابع آنها استفاده میکند.
این سیستم پیامها، لینکها و پیوستها را بررسی میکند تا تهدیدی نداشته باشند. گرچه، اهالی ردموند اشاره میکنند که این سیستم خودکار همیشه نمیتواند جلوی هر حمله را بگیرد. به همین دلیل است که مایکروسافت فهرستی از علایم هشداردهنده منتشر کرده است که بخشی از یک کمپین فیشینگ هستند. باید به این مسائل دقت کنید:
- غلطهای نگارشی و املایی
- لینکهای مشکوک
- پیوستهای مشکوک در ایمیل
- تهدیدها
- حملات جعل (اسپوفینگ)
- آدرسهای تغییر کرده وب
- سلام در ایمیل به شخصی که اسم شما را ندارد.
- تطابق نداشتن موارد مختلف با حقایق
همچنین باید توجه کنیم این قوانین همچنین برای تهدیدهایی که به کرونا ویروس نیز مربوط نیستند صادق است.
همچنین باید بگوییم گزارشهایی شنیده میشود که دولت آمریکا در حال صحبت با فیسبوک، گوگل و سایر شرکتهای فناوری است تا از دادههای موقعیت گوشیهای هوشمند برای مبارزه با همهگیری کووید 19 کرونا ویروس استفاده کنند.
منبع: gizchina.com