5 نکته برای کسانی که برای اولین بار، دورکاری را تجربه می کنند

توسط Avatar photoماهان سرمد
4 دقیقه

اگر ساعت های زیادی را در طی روز در پشت میز خود یا در یک اتاقک در دفتر کار می گذرانید، کار کردن در منزل بسیار جذاب خواهد بود. خودتان برنامه کاری خود را تنظیم می کنید. هر جا که خواستید کار می کنید. مهم تر از همه، دیگر لازم نیست تمام روز، از شنیدن غرغرهای رئیس محترم لذت ببرید.

هیچ شکی در این نیست که دورکاری، مزایای بسیار زیادی دارد. برای من به شخصه، کار کردن در خانه به این معناست که می توانم خیلی از کارها را انجام دهم که در دفتر کار، امکان پذیر نبود. من می توانم شاهد این باشم که فرزندانم هر صبح به مدرسه می روند و عصر به خانه باز می گردند. با این همه، اگر سال های زیادی را در دفتر کار مشغول بوده اید، عادت کردن به شرایط جدید، کمی دشوار خواهد بود.

این روزها، شرکت های زیادی به کارمندان خود اجازه دورکاری می دهند. ممکن است شما هم از خود بپرسید، آیا دورکاری به نفع من و تیم من است؟ علاوه بر این، با افزایش نگرانی ها نسبت به جهان گير شدن ویروس کرونا، فرصت خوبی است که برای چند هفته (یا خدای ناکرده چندین ماه)، دورکاری را تمرین کنیم.

حال که شرایط این چنین است، موارد زیر می تواند به شما کمک کند تا بهره وری خود را افزایش دهید.

1- فضای مناسب برای خود ایجاد کنید.

اگر به تازگی می خواهید دورکاری را شروع کنید، به خصوص برای یک مدت طولانی، اولین کاری که باید انجام دهید، این است که یک محل ثابت برای خود درست کنید. البته نه به این معنی که همیشه در این مکان ثابت کار کنید، اما بهتر است جای ثابتی داشته باشید تا برای تمرکز کردن به آنجا مراجعه کنید. جایی را انتخاب کنید که بتوانید حواس خود را متمرکز کنید. همه ابزار لازم را در این مکان قرار دهید.

راستی، یادتان باشد هر جایی را انتخاب می کنید، فقط میز آشپزخانه نباشد. البته این بدان معنی نیست که آنجا نمی توانید به خوبی کار کنید. شما باید حداقل یک نقطه از خانه را داشته باشید، که تنها به کار شما اختصاص یابد، نه هیچ کار دیگری. حتی اگر دوست داشته باشید که در جمع خانواده کارهای خود را انجام دهید، گاهی اوقات پیش می آید که وقت زیادی برای اتمام کار ندارید، یا اینکه لازم دارید کمی فکر کنید.

2- در را ببندید.

صحبت از فضای کار شد. سعی کنید فضای کار شما، در داشته باشد تا در مواقع ضروری، بتوانید آن را ببندید. همانند کار کردن در دفتر، کار کردن در خانه هم با مواردی همراه است که در کار شما وقفه ایجاد می کند. اغلب از جانب اعضای خانواده. گاهی بد نیست که با اعضای خانواده در ارتباط باشید. اما گاهی لازم است به آنها بفهمانید، وقتی در بسته است یعنی زمان کار. یعنی مزاحمت و سر و صدا در این زمان ممنوع. این موضوع برای کارهایی که به تماس تلفنی و تماس تصویری زیادی نیاز دارد، اهمیت بیشتری دارد.

3- در دسترس باشید.

زمانی که به طور فیزیکی در کنار تیم خود حضور ندارید، باید تمام تلاش و خلاقیت خود را به کار بگیرید تا اتصال با همکاران را حفظ کنید. نرم افزار هایی مانند Zoom، Slack و Basecamp می تواند کارها را ساده تر کند. مهم ترین مسئله این است که برنامه و ابزار لازم را در اختیار داشته باشید. یه این شکل، هر یک از اعضای تیم می داند، دیگران چه کار می کنند و چقدر پیشرفت کرده اند.

4- روز خود را سازماندهی کنید.

یکی از مهمترین چالش های کار در منزل این است که شما مسئولیت بیشتری برای مدیریت بار کاری خود دارید. این یعنی، هر روز باید برنامه ریزی کنید. در واقع، بهتر است از شب قبل، برنامه روز بعد را تنظیم کنید. با این کار، صبح که از خواب بیدار شدید، می دانید که باید چه کار کنید.

بهتر است وظایف را به چند بخش کوچک تر تقسیم کنید. این کمک می کند تا کارهای خود را بهتر مدیریت کنید و مواردی که باعث حواس پرتی می شود به حداقل برسانید. به ویژه برای کسانی که قرار نیست مطابق با ساعات اداری کار کنند، می تواند مفید باشد.

5- صداهای مزاحم را قطع کنید.

نهایتاً، زمانی که باید کاری را به سرعت به پایان برسانید، موارد مزاحم مانند اعلان های تلفن همراه خود را خاموش کنید. حالت “لطفاً مزاحم نشوید” را در تلفن همراه خود فعال کنید. در طول روز، زمان مشخصی را به چک کردن ایمیل و پاسخ دادن به پیام های مهم اختصاص دهید. این به شما کمک می کند تا تمرکز خود را حفظ کنید و با موضوعات کم اهمیت، وقت خود را تلف نکنید.

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟