نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro

توسط محمد امین نعمتی
20 دقیقه

مقدمه

زیبا است، جذب‌کننده است، قدرتمند است و ارزان است؛ با گوشی Honor 9X Pro آشنا شوید. البته یک نکته نگران‌کننده دیده می‌شود یعنی نبود سرویس‌های موبایل گوگل. مشکلی که می‌توانید با آن زندگی کنید، ولی مهمترین سوال این است آیا گوش 9 ایکس پرو آنر ارزش این زحمت را دارد؟

بین مدل بین‌المللی این گوشی با Honor 9X که سرویس‌های موبایل گوگل را دارد تفاوتی دیده نمی‌شود ولی استفاده مدل پرو از چیپست قدرتمندتر کرین 810 وسوسه‌کننده است.

با یک گوشی واقعا جذاب با زیبایی شگفت‌‌انگیز، سخت‌افزار قدرتمند، یک دوربین توانمند و یک نمایشگر بدون بریدگی روبرو هستیم که فورا توجه را جلب می‌کند. این گوشی رم و حافظه داخلی زیاد نیز دارد و شارژ باتری باید به اندازه کافی طولانی باقی بماند.

نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro

در بخش نرم‌افزاری گوشی Honor 9X Pro از سیستم عامل اندروید 9 و لانچر EMUI 9.1 هوآوی استفاده می‌کند و همچنین سرویس‌های موبایل هوآوی که قصد دارد جای سرویس‌های گوگل را بگیرد. بدون شک اپ گالری نیز وجود دارد که یک اپ استور همچنان در حال رشد است. اگر نمی‌توانید اپلیکیشن‌های محبوب خود را آن جا پیدا کنید راهکارهایی وجود دارد و با این مقدمه و طبق قولی که قبلا داده بودیم تصمیم گرفتیم گوشی آنر 9 ایکس پرو را نقد کنیم. تا انتها همراه روکیدا باشید.

مشخصات کلیدی گوشی Honor 9X Pro:

  • بدنه: پنل پشتی و جلو شیشه‌ای، بدنه آلومینیومی، 206 گرم وزن
  • نمایشگر: 6.59 اینچ، ال‎سی‌دی LTPS IPS، دقت 1080 در 2340 پیکسل، نسبت تصویر 19.5:9، تراکم پیکسلی 391 پیکسل در هر اینچ
  • دوربین عقب: لنز اصلی: 48 مگاپیکسل، 27 میلی‌متری، دریچه دیافراگم f/1.8، فوکوس خودکار تشخیص فازی؛ دوربین فوق عریض: 8 مگاپیکسل، 13 میلی‌متری، دریچه دیافراگم f/2.4؛ حسگر عمق‌سنج: 2 مگاپیکسل. فیلمبرداری فول اچ‌دی با نرخ 30 فریم بر ثانیه.
  • دوربین جلو: دوربین 16 مگاپیکسل پاپ‌آپ، دریچه دیافراگم f/2.2، لنز فوکوس ثابت.
  • سیستم عامل: اندروید 9، لانچر EMUI 9.1
  • چیپست: کرین 810: پردازنده هشت هسته‌ای (2 هسته کورتکس A77 با سرعت کلاک 2.27 گیگاهرتز و 6 هسته کورتکس A55 با سرعت کلاک 1.88 گیگاهرتز)؛ پردازنده گرافیکی Mali-G52 MP6
  • حافظه: 8 گیگابایت رم؛ حافظه 128 یا 256 گیگابایت، درگاه میکرو اس‌دی (هیبریدی)
  • باتری: 4000 میلی‌آمپر ساعت، شارژ 5 ولت/ 2 آمپر
  • اتصالات: دو سیم کارت؛ استاندارد a/b/g/n/ac وای‌فای، بلوتوث 5.0، درگاه یواس‌بی تایپ C، درگاه هدفون 3.5 میلی‌متری.
  • سایر مشخصات: حسگر اثرانگشت در یک طرف گوشی

باید بگوییم نبود سرعت شارژ مناسب، مقاومت در برابر آب و یک سیستم عامل جدید اندروید حس می‌شود ولی با یک گوشی هوشمند 250 دلاری روبرو هستیم و باید نبود چنین چیزهایی را ببخشیم.

کیفیت ساخت و طراحی

بدون شک هر دو شرکت هوآوی و آنر طرفدار ساخت گوشی‌های با طراحی جلب‌کننده و جذاب هستند. پنل پشتی گوشی‌های آن‌ها جذاب است و فورا توجه جلب می‌کند. گوشی 9 ایکس پرو آنر نیز استثناء نیست و پنل پشتی آن زیبایی را داد می‌زند.

نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro

این یکی از گوشی‌هایی است که فورا آن را خواهید شناخت. یک نمایشگر بزرگ بدون بریدگی در جلو و یک پنل پشتی شیفته‌کننده با 4 سایه رنگ متفاوت که به شکل یک حرف ایکس در آمده‌اند.

حالا به جلوی گوشی می‌رسیم و نمایشگر را روشن می‌کنیم. نمایشگری با زیبایی تمام که هیچ بریدگی ندارد، حتی با آن که در جهانی زندگی می‌کنیم که گوشی‌های هوشمند با بریدگی روی آن سلطنت می‌کنند. پنل نمایش ال‌سی‌دی 6.59 اینچ IPS با دقت فول اچ‌دی پلاس که طبق ترند روز گوشه‌های گرد دارد و هیچ بخشی از آن برای بریدگی دوربین سلفی هدر نشده است.

نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro

دوربین 16 مگاپیکسل سلفی داخل یک ماژول پاپ‌آپ در بالای آنر 9 ایکس پرو قرار گرفته است، در حالی که بلندگوی مکالماتی در بین بدنه و پنل نمایش است.

دوربین پاپ‌آپ کاملا آهسته بالا و پایین می‌رود و امیدوار بودیم این قضیه در مقایسه با Honor 9X بهتر شده باشد. حداقل قابلیت شناسایی افتادن را دارد و اگر حس کند گوشی در حال افتادن است، دوربین فورا به داخل می‌رود (با این حال به آهستگی).

نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro

پنل جلو تحت حفاظت نوعی شیشه با دوام قرار دارد ولی آنر مانند هوآوی منشاء این شیشه را اخیرا اعلام نمی‌کند. در بالای آن یک محافظ نمایشگر بسیار نازک و ارزان است که در کارخانه نصب شده است ولی فوق‌العاده اثر انگشت را جذب می‌کند و پیشنهاد می‌کنیم یک محافظ با کیفیت بالا بخرید.

نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro

حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر یا مانند مدل معمولی Honor 9X پشت گوشی نیست. بلکه در مدل پرو این حسگر روی سطح دکمه پاور گوشی قرار گرفته است. موقعیت آن راحت است و با یک حسگر همیشه روشن، سریع و قابل اعتماد روبرو هستیم.

مدل تحت بررسی ما یک پنل پشتی خمیده جذاب دارد. 4 رنگ متفاوت در وسط با یکدیگر برخورد می‌کنند تا حاصل آن یک حرف ایکس خیره‌کننده با رنگ‌های حتی جذاب‌تر شکل گیرد. دوربین سه‌گانه پنل پشتی تنها چیزی است که توی ذوق می‌زند ولی با توجه به ترند اخیر استفاده از 4 یا 5 دوربین، مجموعه دوربین روی 9 ایکس پرو آنر واقعا ظاهر خوبی دارد.

نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro

یک بدنه آلومینیومی بین شیشه‌های جلو و عقب وجود دارند. در مدل بنفش ما رنگ آن بنفش شده است ولی می‌توانید مدل مشکی رنگ این گوشی را نیز تهیه کنید.

نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro

درگاه یواس‌بی تایپ C، جک صوتی و بلندگو در انتهای گوشی هستند، درگاه سیم کارت در بالا و دکمه‌های پاور و تنظیم حجم صدا در سمت راست خودنمایی می‌کنند.

نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro

از نظر ابعاد مدل پرو و معمولی این دو گوشی یکسان هستند ولی مدل پرو با 206 گرم وزن 10 گرم سنگین‌تر است.

نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro

نگاه به Honor 9X Pro لذت خاصی دارد ولی همچنین در دست گرفتن آن تجربه خوبی است. این گوشی فورا در دست مانند یک پرچم‌دار حس می‌شود و همان کیفیت مواد خام ممتاز و اشکال را دارد. از طرفی مانند یک گوشی شیشه‌ای لیز است که نمی‌توانیم از این حقیقت فرار کنیم.

نمایشگر

گوشی 9X Pro آنر یک نمایشگر ال‌سی‌دی بزرگ 6.59 اینچ از نوع LTPS IPS با گوشه‌های گرد و بدون هیچگونه بریدگی دارد. با توجه به استفاده از دوربین سلفی پاپ‌آپ با لذت تماشای محتوا روی این نمایشگر گیراتر است.

نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro

دقت این نمایشگر 2340 در 1080 با نسبت تصویر 19.5:9 و تراکم پیکسلی 391 پیکسل در هر اینچ است. همانطور که اشاره کردیم جنس شیشه محافظ نمایشگر مشخص نیست.

این گوشی در تست‌های ما به حداکثر میزان روشنایی 517 نیت و کنتراست 1319:1 رسید که هر دو نتایج خوبی هستند. حداقل میزان روشنایی عدد عالی 2 نیت است.

نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro

حالا به دقت رنگ می‌رسیم. 9X Pro می‌تواند در پشتیبانی از فضای رنگ sRGB بسیار دقیق باشد. در حالت تنظیمات نمایشگر یعنی Normal + Default به عدد خیره‌کننده متوسط DeltaE برابر با 1.6 و حداکثر انحراف 3.1 رسیدیم. اگر بخواهید حتی می‌توانید با تنظیمات دستی آن را بهتر کنید.

ولی چون افراد رنگ‌های جذاب‌ و زنده‌تر را ترجیح می‌دهند این حالت پیشفرض نیست. تنظیمات پیشفرض Vivid + Default چنین کیفیت رنگی دارد ولی نتیجه آن افزایش ته مایه رنگ آبی است. دقت فضای رنگ SRGB بسیار پایین می‌آید و متوسط DeltaE برابر با 7.1 و حداکثر انحراف 11.8 است.

اما حالا به خبرهای بد رسیدیم. با وجود نمایشگر عالی که این گوشی دارد ولی از آن نمی‌توانیم برای استریم استفاده کنید. گوشی فاقد پشتیبانی از Widevine CDM است یعنی اپلیکشن‌هایی مانند نت‌‌فلیکس اصلا اجرا نخواهند شد.

عمر باتری

گوشی 9 ایکس پرو آنر یک باتری بزرگ 4000 میلی‌آمپر ساعت با پشتیبانی از سرعت شارژ 10 وات دارد تا در عرض نیم ساعت شارژ آن از 0 به 30 درصد برسد.

در تست ماندگاری شارژ باتری این گوشی عدد عالی 104 را به دست آورد. نتایج تست باتری را در سه بخش مکالمه صوتی، تماشای فیلم یا گردش در وب می‌توانید در تصویر زیر ببینید.

نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro

بلندگو

تک بلندگوی این گوشی در انتهای آن قرار گرفته است و در تست ما امتیاز زیر حد متوسط را به دست آورد. مشخص است فرکانس‌های بالا و پایین قابل توجهی ندارد ولی وکال را به خوبی مدیریت می‌کند.

لانچر EMUI 9.1 به همراه اندروید 9 پای

مدیریت بخش نرم‌افزاری این گوشی بر عهده اندروید 10 و لانچر EMUI 9.1 آنر است و سرویس‌های گوگل و بنابراین دسترسی به پلی‌استور را ندارد. به جای آن باید از اپ گالری هوآوی و سرویس‌های موبایل جدید اختصاصی هوآوی استفاده کنید.

نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro

حسگر اثرانگشت همانطور که در بالا اشاره کردیم از نظر سرعت و دقت جزو بهترین‌ها است ولی در کمال تعجب خبری از قابلیت باز کردن گوشی با اسکن چهره نیست.

مانند تمامی دستگاه‌های با لانچر EMUI می‌توانید صفحه قفل نمایش را به شکل مجله در آورید که هر زمان نمایشگر را روشن می‌کنید تصویر را عوض می‌کند. کشیدن دست از پایین روی صفحه میانبرهای سریع را برای اپلیکیشن‌هایی که بیشتر استفاده شده‌اند ظاهر می‌کند.

مانند همیشه از نظر ما این قابلیت مفید و در آن واحد کمی آزاردهنده است چون گاهی اوقات فقط می‌خواستیم گوشی را از قفل خارج کنیم ولی به جای آن این منو را باز کردیم.

روی صفحه هوم تمامی اپلیکیشن‌های نصب شده و سیستمی را می‌بینید ولی یک تاگل در منو تنظیمات وجود دارد که می‌توانید از بین لایه‌بندی استانارد یا یک صفحه هوم با یک کشوی اپلیکیشنی انتخاب کنید.

نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 23نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 27نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 26نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 25نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 24

در این نسخه از EMUI جایگزینی برای گوگل فید وجود ندارد. صفحات هوم را می‌توانید با اپلیکیشن‌ها، پوشه‌ها و ویجت‌های دلخواه پر کنید.

سایه‌بان نوتیفیکیشن معمولی است. می‌تواند سه ردیف با 5 آیکون باز کردن سریع در هر ردیف داشته باشد و درست زیر آیکون‌ها اسلایدر تنظیم نور صفحه قرار گرفته است.

نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 22نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 21نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 20

قابلیت مولتی تسکینگ مثل همیشه است و استفاده از task switcher اجازه به فعالسازی حالت تقسیم صفحه می‌دهد. حتی می‌توانید یک ویدئو در حال پخش را در بالای دو پنجره داشته باشید.

نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 17نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 19نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 18

همانطور که روی سایر گوشی‌های آنر و هوآوی دیدیم در 9X Pro می‌توانید به جای نوار مسیریابی کلاسیک از سیستم مسیریابی با ژست‌های حرکتی استفاده کنید. به عبارت دیگر کشیدن دست روی صفحه به سمت بالا صفحه هوم را باز می‌کند، کشیدن به بالا و نگه داشتن در وسط صفحه Task Switcher را باز می‌‌کند و به سمت چپ و راست روی صفحه نقش دکمه برگشت به عقب را دارد.

از اپلیکیشن مدیر گوشی که حالا Optimiser نام دارد می‌توانید به میانبرهایی برای آزادسازی حافظه داخلی، تنظیمات باتری، شماره‌های مسدود شده، قابلیت اسکن ویروس به کمک شرکت آواست و میزان مصرف اینترنت خط گوشی دسترسی داشته باشید.

به کمک اپلیکیشن موزیک هوآوی می‌توانید به فایل‌های موزیک خود گوش کنید و اپلیکیشن Health هوآوی قابلیت گام‌شمار دارد. اپلیکیشن گالری نیز کاملا تغییر کرده است ولی نمایش تصاویر به صورت آلبوم و زمان عکاسی به همراه قابلیت گلچین تصاویر به کمک هوش مصنوعی را دارد.

یک اپلیکیشن مدیر فایل و یادداشت‌برداری نیز وجود دارد. یک اپلیکیشن رادیو اف‌ام نیز از قبل نصب شده است.

نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 16نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 15نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 14نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 13نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 12

با وجود نبود سرویس‌های گوگل می‌توانید اپلیکیشن‌هایی مانند گوگل مپس، Gboard و کروم را به صورت جانبی نصب کنید ولی این امکان برای پلی‌استور و جیمیل وجود ندارد.

مجموعه اپلیکیشن‌های داخل اپ گالری یعنی جایگزین هوآوی برای پلی‌استور اندک است و سخت می‌توانید یک اپ محبوب را پیدا کنید. بدون شک بعضی از پلت‌فرم‌ها مانند فیس‌بوک امکان دانلود مستقیم فایل APK اپلیکیشن موبایل خود را فراهم کردند ولی چنین مواردی استثناء است.

نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 11نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 10نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 9

می‌توانید از پلیکیشن Phone Clone استفاده کنید که تمام محتویات گوشی قبلی‌تان از جمله اپلیکیشن‌های نصب شده را کپی خواهد کرد ولی امکان آن برای اپلیکیشن‌های گوگل وجود ندارد. بدون شک این راهکار خوبی است ولی به‌روزرسانی‌های آینده این اپلیکیشن‌ها را خودکار دریافت نمی‌کنید.

بنابراین سریع‌ترین چاره استفاده از اپ‌استورهای شخص ثالث است. اپ استور آمازون می‌تواند مفید باشد چون به اندازه کافی اپلکیشن محبوب رایگان و همچنین پولی دارد.

از طرفی اگر به اپلیکیشن‌های پولی نیاز ندارید APKPure یک اپ استور دیگر و گزینه بسیار خوب برای اپلیکیشن‌ها و بازی‌های رایگان است. این گالری یک صفحه Store با اپلیکیشن‌های پولی نیز دارد ولی فقط لینک به پلی‌استور هستند و بدون شک روی Honor 9X Pro کار نخواهد کرد.

یک اپ استور دیگر که می‌توانید استفاده کنید F-Droid است. این اپ استور برای اپلیکیشن‌های متن باز اندروید است و بنابراین مجموعه محدودی دارد. ما آن جا یک جایگزین خوب برای یوتیوب به اسم NewPipe پیدا کردیم.

نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 8نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 7نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 6نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 5نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 4نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 3

یک راه‌حل جایگزین دیگر وجود دارد ولی زمان‌بر است یعنی پروژه microG که فریم‌ورک متن باز مورد تایید XDA است تا به کمک آن اپلیکیشن‌های طراحی شده برای سرویس‌های گوگل پلی را روی گوشی‌های بدون سرویس‌های واقعی گوگل پلی نصب کنید. ولی بحث آن فراتر از موضوع این نقد است.

عملکرد و نتایج بنچمارک‌ها

گوشی 9 ایکس پرو آنر اولین گوشی هوشمندی است که می‌بینیم از جدیدترین چیپ میان‌رده هوآوی یعنی کرین 810 استفاده می‌کند.

چیپست کرین 810 جدید براساس فرآیند 7 نانومتری شرکت TSMC ساخته شده است و یک ارتقاء قابل توجه در مقایسه با کرین 710 است. یک پردازنده هشت هسته‌ای متفاوت با هسته‌های جدیدتر دارد.

پردازنده گرافیکی احتمالا جذاب‌ترین بخش ماجرا است که مدل شش هسته‌ای Mali-G52 در مقایسه با پردازنده گرافیکی داخل کرین 710 دو هسته بیشتر دارد.

نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro

این گوشی بدون توجه به انتخاب مدل با 128 یا 256 گیگابایت حافظه داخلی تنها با 8 گیگابایت رم عرضه شده است. نتایج بنچمارک‌ها برای گوشی در این بخش از بازار بدون شک عالی بود. پردازنده جدید به راحتی تمامی رقبا را شکست داد و دائما در صدر بنچمارک‌ها قرار گرفت.

نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 1نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 55نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 54نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 53

پردازنده گرافیکی شش هسته‌ای Mali-G52 قدرت بالایی دارد و تنها پردازنده گرافیکی است که یک GPU پرچم‌دار را مانند مدل دوازده هسته‌ای Mali-G72 داخل چیپست رده‌بالا و حالا قدیمی‌تر کرین 970 گوشی آنر پلی شکست می‌دهد.

نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 52نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 51نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 50

در نهایت به بنچمارک ترکیبی انتوتو 8 می‌رسیم که گوشی Honor 9X Pro به راحتی در صدر گرفت و با یک اختلاف قابل توجه امتیاز عالی به دست آورد.

نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro

در پایان باید بگوییم کرین 810 قدرتمندترین چیپست میان‌رده‌ای است که تا حالا دیدیم و عملکرد آن در بحث مدیریت دما بسیار خوب است و باید آن را بابت عملکرد قدرتمند و باثباتش تحسین کنیم.

دوربین سه‌گانه

گوشی Honor 9X Pro سه دوربین مشابه گوشی P30 Lite و Honor 9X را در پنل پشتی دارد.

نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro

دوربین اصلی حسگر 48 مگاپیکسل IMX582 سونی با یک آرایه Quad Bayer برای ترکیب پیکسل بوده و تصویر نهایی 12 مگاپیکسل است. گرچه می‌توانید با دقت کامل 48 مگاپیکسل نیز عکس بگیرید و تحت شرایط نوری خوب تصویر 48 مگاپیکسل ثبت خواهد شد، ولی توسط فرآیند موزاییک‌زدایی ثبت شده است تا اطلاعات رنگ را نداشته باشد.

ولی موزاییک‌زدایی کاری است که گوشی‌های زیادی می‌توانند انجام دهند و احتمالا به همین دلیل است که آنر سعی دارد یکی از آن‌ها با توجه به استفاده از قابلیت 48MP AI Ultra Clarity باشد که از طریق افزایش نمونه‌گیری کیفیت تصویر را بهتر می‌کند.

ثبت تصویر در این حالت 6 ثانیه طول می‌کشد و باید گوشی را کاملا بی حرکت نگه دارید ولی ارزشش را دارد. نمونه تصاویری که در این حالت می‌گیرید 48 مگاپیکسل هستند و جزئیات بیشتری دارند. همچنین اگر به 12 مگاپیکسل کاهش مقیاس دهید، در مقایسه با تصویر 12 مگاپیکسل عادی به مراتب بهتر هستند به ویژه در نواحی با پیچیدگی بالا مانند پوشش‌های گیاهی.

حالت عکاسی هوش مصنوعی (AI mode) آنر نیز به چشم می‌خورد و می‌توان آن را از طریق تاگل روی نمایاب خاموش یا روشن کرد. در این حالت دوربین به کمک هوش مصنوعی صحنه‌های گوناگونی را شناسایی کرده و براساس آن پارامترهای عکاسی را تنظیم خواهد کرد، تاثیر آن ولی در واقع افزایش کنتراست و رنگ‌های اشباع‌تر است.

از طرف حالت اختصاصی عکاسی در (Night Mode) آنر دیده می‌شود که تصاویر بسیار خوبی در شب می‌گیرد (با کمی محدودیت). در این حالت نوردهی مصنوعی طولانی با انباشت چندین قاب که در طول این مدت نور را جمع‌آوری می‌کنند، انجام می‌شود. در این حالت باید 4 ثانیه دوربین را بی حرکت نگه دارید وگرنه تصاویر نهایی محو خواهند بود.

محیط اپلیکیشن دوربین برای کاربرانی که اخیرا یک گوشی هوآوی را دست گرفته‌اند آشنا است، یعنی گزینه‌ها کمی پراکنده هستند.

نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 43نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 47نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 46نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 45نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro 44

از طریق گزینه انتخاب‌کننده حالت عکاسی می‌تواند به حالت پرو دسترسی داشت و در آن جا می‌توانید پارامترهای دوربین را خودتان تنظیم کنید یعنی ایزو (50 تا 102400)، سرعت شاتر (1/4000 ثانیه تا 30 ثانیه)، جبران نوردهی (-4 تا +4EV در گام‌های 1/3) و تعادل سفید (دمای رنگ و پیش تنظیمات).

از زمانی که ثبت تصاویر با پس زمینه فوکوس‌زدایی شده به صورت مصنوعی به یک ترند تبدیل شده است، گوشی‌های هوآوی حالت عکاسی پرتره و Aperture mode دارند. در حالت دوم می‌توانید گشادگی دریچه دیافراگم شبیه‌سازی شده را از محدوده f/0.95 تا f/16 انتخاب کنید. پس از عکاسی، می‌توانید این مقدار را به همراه نقطه فوکوس در اپلیکیشن گالری تغییر دهید.

در حالت پرتره می‌توانید محو شدن پس‌زمینه را فعال یا غیرفعال کنید، می‌توانید نوردهی شبیه‌سازی شده را تغییر دهید و همچنین می‌توانید از یک مقیاس 0 تا 10 از افکت‌های زیبایی‌سازی تصویر استفاده کنید.

کیفیت تصاویر

تصاویر 12 مگاپیکسل پیشفرض که با دوربین اصلی می‌گیرید شارپ و با جزئیات هستند. رنگ‌ها دقیق و دامنه دینامیک همیشه خوب بود و هرگز از حالت HDR استفاده نکردیم. نواحی با پیچیدگی بالا مانند پوشش‌های گیاهی یقینا به خوبی نشان داده نمی‌شود و ظاهرا تحت رفتار شدید الگوریتم سرکوبی پارازیت بودند تا مقداری از جزئیات ریز از بین برود.

دوربین زمان عکاسی با 48MP AI Ultra Clarity تصاویر 20 مگابایتی می‌گیرد که همانطور که اشاره کردیم کیفیت به مراتب بالاتری دارند. 48MP AI mode تنها زمانی که نور زیاد باشد کار می‌کند و باید از بخش تنظیمات دستی آن را فعال کنید. تصاویر نهایی کیفیت استثنائی و جزئیات عالی دارند.

روی نمایاب یک گزینه بزرگنمایی برای زوم 2 برابر است. گوشی Honor 9X Pro لنز تله‌فوتو ندارد و بنابراین برای ثبت این تصاویر از زوم دیجیتال استفاده می‌کند. حدودا یک ثانیه ذخیره‌سازی یک تصویر زوم شده (با دقت 12 مگاپیکسل) طول می‌کشد و در کمال تعجب کیفیت عالی دارد. ظاهرا در پس زمینه چندین انباشت یا debayering رخ می‌دهد.

تصاویر دوربین 8 مگاپیکسل فوق عریض قابل قبول بوده ولی خاص نیستند. جزئیات نهایی در بهترین حالت متوسط است، گوشه‌ها کاملا به دلیل اصلاح خودکار لنز ملایم هستند و دامنه دینامیک ترجیحا پایین است. با این حال، برای استفاده در رسانه‌های اجتماعی به اندازه کافی خوب هستند.

دوربین سوم این گوشی به کمک سنجش عمق هنگام عکاسی پرتره می‌آید. تصاویر پرتره چشمگیر نیستند ولی جداسازی سوژه از پس‌زمینه اکثرا خوب بوده و محوشدگی تصویر قانع‌کننده است. اگر دوست دارید می‌توانید از بین افکت‌های متفاوت پس‌زمینه انتخاب کنید.

تصاویری که در شب می‌گیرید از نظر اشباع‌سازی رنگ خوب هستند، نوردهی متعادل دارند و کاهش پارازیت ملایم است. جزئیات کافی است، گرچه عملکرد بهتری از هوآوی و آنر در این بخش دیدیم.

حالت Night Mode نیز وجود دارد و چند ثانیه ثبت تصاویر طول می‌کشد و باید دست بی‌حرکت باشد. نتیجه این کار نوردهی بهتر و افزایش جزئیات در پس‌زمینه و آسمان است. ولی تصاویر به اندازه کافی ملایم هستند و اکثر آن‌ها ظاهر شبیه به نقاشی رنگ روغن را دارند.

امکان عکاسی با دوربین فوق عریض در شب وجود دارد ولی بهتر است از آن دوری کنید. تصاویر فاقد جزئیات زیاد، پر از پارازیت و لک هستند.

دوربین سلفی

گوشی 9 ایکس پرو آنر یک دوربین 16 مگاپیکسل پاپ‌آپ با دریچه دیافراگم f/2.2 و طبق معمول فوکوس ثابت دارد.

اگر بتوانید از فاصله مناسب عکس بگیرید و نور به اندازه کافی باشد تصاویر خوبی می‌گیرید، حتی اگر جزئیات زیادی نداشته باشند. رنگ‌ها بسیار دقیق هستند و کنتراست خوب است.

امکان گرفتن سلفی پرتره نیز وجود دارد. می‌توانید محوشدگی تصویر را خاموش یا روشن کنید و همچنین قابلیت زیبایی‌سازی تصویر از مقیاس 0 تا 10 وجود دارد. جداسازی پس زمینه اکثر اوقات بگیر نگیر دارد و استفاده از این حالت را نمی‌توانیم پیشنهاد کنیم.

دوربین فیلمبرداری

Honor 9X Pro می‌تواند با دوربین اصلی و فوق عریض خود فیلم‌های فول اچ‌دی بگیرد گرچه حالت 60fps فقط در اختیار دوربین اصلی قرار دارد. قابلیت لرزشگیر الکترونیک نیز وجود دارد و همیشه فعال است.

هر دو دوربین اصلی و فوق عریض فیلم‌هایی با دامنه دینامیک خوب، کنتراست قابل قبول، بدون پارازیت مشخص و رنگ‌های زنده می‌گیرند. تصویر گرچه کاملا ملایم است و جزئیات نهایی در بهترین حالت متوسط هستند.

ویدئوهای با زوم 2 برابر کیفیت ملایم دارند ولی آن قدر بد نیستند. ویدئوهایی که با نرخ 60 فریم بر ثانیه با دوربین اصلی می‌گیرید سطح جزئیات بیشتری دارند و احتمالا دلیل آن نبود قابلیت لرزشگیر الکترونیک برخلاف ویدئوهای با نرخ 30 فریم بر ثانیه است.

جمع‌بندی

مهم نیست چقدر 9X Pro زیبا و قدرتمند باشد، تجربه کاربری شدیدا تحت تاثیر مجموعه اپلیکیشن محدود قابل استفاده روی این گوشی قرار می‌گیرد و کاربران بین‌المللی چنین چیزی را به سادگی قبول نخواهند کرد. زمانی که پلی‌استور و قابلیت‌های استریم را از این گوشی می‌گیرید سریعا یک کالای غیرقابل استفاده می‌شود.

نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro

با این حال قیمت 250 دلار این گوشی بسیار وسوسه کننده است و کمی این قضیه را تسکین می‌دهد. چیپست کرین 810 یکی از بهترین‌ها در این بخش از بازار است، نمایشگر کاملا عاری از هرگونه بریدگی یا حفره است و دوربین کیفیت کلی بسیار خوبی دارد. از طرفی باید از ماندگاری شارژ بالای باتری خبر دهیم.

رقبا

همانطور که باید حدس زده باشید گوشی ردمی K30 یک رقیب قدرتمند است. این گوشی نیز تقریبا 250 یورو قیمت دارد و از مشخصات دیگر آن می‌توانیم به نمایشگر بزرگ با نرخ تازه‌سازی تصویر 120 هرتز اشاره کنیم ولی متاسفانه حفره قرصی شکل نمایشگر توی ذوق می‌زند. اما از طرفی چیپست اسنپ‌دراگون 730G سریع‎‌ترین چیپست میان‌رده کوآلکام است و مجموعه دوربین چهارگانه این گوشی از نظر کیفیت و تنوع بهتر است.

از طرفی لانچر MIUI با جادوی اندروید 10 شگفت‌انگیز است.

ردمی نوت 8 پرو گوشی با قیمت تقریبا نزدیک به Honor 9X Pro است و با آن که قدرتی در آن سطح ندارد ولی در سایر بخش‌ها عالی ظاهر می‌شود. از طرفی تمامی سرویس‌های گوگل و جدیدترین لانچر MIUI 11 را دارد.

گوشی جدیدا معرفی شده ریلمی 6 پرو تا الان جز با نقد مثبت روبرو نشده است. این گوشی یک نمایشگر ال‌سی‌دی 6.6 اینچ IPS با نرخ تازه‌سازی تصویر 90 هرتز، گرچه با بریدگی قرصی شکل دارد.

محصول ریلمی از چیپست جدید اسنپ‌دراگون 720G استفاده می‌کند و با اضافه کردن یک دوربین زوم و ماکرو قدرت عکاسی بهتر دارد و همچنین یک دوربین فوق عریض و یک باتری بزرگ‌تر نیز به چشم می‌خورد و البته لانچر Realme UI با خون گوگل در رگ‌های آن. همچنین قیمت پایین‌ آن باعث می‌شود یک رقیب جدی برای محصول آنر باشد.

در نهایت به مدل استاندارد گوشی 9 ایکس آنر می‌رسیم که با مدل پرو در دو بخش متفاوت است: استفاده از چیپست قدیمی‌تر کرین 710 و تمامی سرویس‌های گوگل که بخشی از لانچر EMUI 9.1 آن است. طبیعتا قیمت این گوشی پایین‌تر است، بنابراین اگر بودن گوگل و آنر در کنار یکدیگر مهم است باید خرید آن را در نظر بگیرید.

رای نهایی

اپ گالری هوآوی بدون شک در حال توسعه است ولی ضرباهنگ آن سرعت ندارد و طول خواهد کشید تا یک اپ استور شایسته حس شود. اما اگر با بارگذاری جانبی اپلیکیشن‌ها و استورها مشکل ندارید، Honor 9X Pro باید به خوبی جوابگوی نیازهایتان باشد.

ما مانند گوشی Honor 9X Pro زمانی که خودمان را از ذهنیت «این جهان گوگل است» رها کردیم، کارهای زیادی انجام دادیم. فراتر از گوگل زندگی وجود دارد حتی با آن که هوآوی هنوز باید آن را واقعا ثابت کند و وجود آمازون و سایرین به این قضیه کمک خواهند کرد.

فقط امیدواریم مشکل استریم ویدئو حل شود تا این گوشی واقعا مفید باشد.

نقد و بررسی گوشی Honor 9X Pro

اما مجددا باید بگوییم اگر اپلیکیشن‌های گوگل و پلی‌استور برایتان از نان شب واجب‌تر هستند، گوشی 9 ایکس پرو آنر برخلاف هرچه ما و آنر بخواهیم بگوییم مناسب شما نیست.

نکات مثبت:

  • بدنه شیشه‌ای زیبا
  • نمایشگر جذاب ال‌سی‌دی بدون بریدگی با کنتراست عالی
  • عمر باتری عالی
  • عملکرد در بالاترین سطح
  • کیفیت دوربین بسیار خوب

نکات منفی:

  • سرعت شارژ آهسته
  • نسخه قدیمی‌تر اندروید بدون سرویس‌های گوگل
  • عدم امکان استفاده از نت‌فلیکس و سایر پلت‌فرم‌های استریم مشابه
  • نبود قابلیت فیلمبرداری با دقت 4K، کیفیت متوسط ویدئوهای فول اچ‌دی
  • بلندی صدای متوسط بلندگوها

منبع: gsmarena.com

مطالب مرتبط

1 comment

Honor پنجشنبه , ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ ساعت ۱۹:۵۷ - ۱۹:۵۷

سلام خواهشا درمورد دانلود اپ و بازی برای این گوشی بگید چون apkpure به درستی کار نمیکنه سرعت دانلود حتی با داده سیم بسته کاهش پیدا میکنه درحالی که وقتی از جای دیگه یا آپ گالری میزنیم سرعت بالاست
و اینکه درمورد تغییر ریجن خود گوشی و تغییر ریجن هواوی آیدی و آپ گالری بدین چون هنگام تغییر ریجن هواوی آیدی یا همون آپ گالری کلا برنامه ها هم تغییر میکنن حالا کدوم ریجن برای آپ گالری بهتره؟ مثلا از معروفا خود چین یا هنگ کنگ چین(این دو جدا از هم هستن تو انتخاب ریجن) ژاپن UK و یا canada
و اینکه ریجن خود گوشی رو بهتره رو چی بزاریم تو تنظیمات چون مثلا ریجن ایران تو خود تنظیمات برنامه Themes کار نمیکنه ینی مثلا ریجن خود گوشیم وقتی بزاریم چین تمز کار میکنه ولی مثلا ریجن ایران تو تنظیمات واسه خود گوشی هست اما تو هواوی آیدی و آپ گالری نیست تحریمه اما به راحتی میشه عوض کرد در کل کدوم ریجن بزاریم و از اپ گالری استفاده کنیم؟!

Reply

دیدگاه شما چیست؟