آیا هوش مصنوعی به کمک مشکل آلودگی هوای زمین می‌آید؟

توسط محمد امین نعمتی
2 دقیقه

رویای دانشمندان ذخیره‌سازی انتشار دی‌اکسید کربن زیر زمین است ولی پیدا کردن مکان‌های ذخیره‌سازی این انتشارها می‌تواند سخت باشد چون ریز زمین لرزه‌ها شناسایی امواج با فرکانس پایینی که بهترین کمک برای برای تهیه نقشه از فضای زیر زمین هستند را دشوار می‌کنند.

در آینده هوش مصنوعی ممکن است به رفع این مشکل کمک کند. دانشمندان دانشگاه ام‌آی‌تی (MIT) یک سیستم یادگیری ماشینی طراحی کرده‌اند که از زلزله‌ها برای تخمین دقیق این امواج با فرکانس پایین استفاده خواهد کرد و نقشه ساختارهای زیر زمین را ترسیم می‌کند.

این تیم یک شبکه عصبی پیچشی را آموزش داده است تا «همبستگی پنهان) در داده‌های با فرکانس بالا را از زلزله‌های شبیه‌سازی شده را پیدا کند.

این هوش مصنوعی یاد گرفت چطور الگوهایی را پیدا کند که از آن‌ها می‌تواند برای پیدا کردن فرکانس‌های پایین گم شده استفاده کند. نتیجه یک سیستم الگوریتمی است که تحت شرایط مناسب می‌تواند فرکانس‌هایی پایین را تخمین بزند و ساختار زیر زمین را در مقایسه با گذشته با دقت بیشتری ترسیم کند.

گرچه این فناوری آماده استفاده نیست. این هوش مصنوعی در حال حاضر تنها در حالت آموزشی‌اش خوب است و اگر یک زلزله غیرطبیعی باشد موفق عمل نمی‌کند.

یک سیستم که در جهان واقعی قابل استفاده باشد باید عملا همه نوع زلزله و مواد زیر زمین را درک کند و گرچه این شبیه‌سازی خوب جواب داده است ولی این تیم هنوز باید هوش مصنوعی خود را فراتر از محیط آزمایشگاهی تست کند.

با این حال، این فناوری امیدبخش است و می‌تواند به محدودسازی تاثیر انسان روی سیاره زمین با شناسایی مکان‌های بیشتر برای ذخیره‌سازی دی‌اکسید کربن کمک کند. همچنین ممکن است به پیدا کردن پاکت‌های انرژی زمین گرمایی کمک کند و به کشورها اجازه دهد به طور کلی از تولید برق که باعث آزادسازی آلاینده‌ها می‌شود خودداری کنند.

برای رسیدن به این هدف باید به درک بیشتری از زمین برسیم. نقشه‌های با جزئیات بیشتر از زیر زمین اطلاعات دانشمندان را بیشتر خواهد کرد تا بتوانند پدیده‌هایی را توضیح دهند که در غیر این صورت مانند الان یک راز باقی می‌مانند.

منبع: engadget.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟