بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro

توسط محمد امین نعمتی
27 دقیقه

مقدمه

در نهایت نوبت نقد گوشی Honor V30 Pro رسید، احتمالا یکی از بهترین گوشی‌های هوشمندی که متاسفانه خیلی از افراد قادر به خرید آن نخواهند بود. تا زمانی که آمریکا تکلیف همکاری گوگل با شرکت آنر را مشخص نکند، تنها می‌توانید به تصاویر این گوشی در فروشگاه‌های آنلاین چین نگاه کنید.

امیدواریم خیلی زود مسائل سیاسی و جنگ تجاری بین آمریکا و چین فیصله پیدا کند قبل از این که گوشی Vera 30 Pro (V30 Pro) از ارزش افتاده باشد، چون این گوشی عالی است.

گوشی جدید آنر مانند نسل قبلی خود یعنی Honor View 20 قصد دارد تجربه کار با یک گوشی پرچم‌دار را برای کاربر خود فراهم کند بدون این که قیمت بسیار بالایی داشته باشد. این تازه یک روی ماجرا است.

V30 Pro یک سری قابلیت‌های بی همتا دارد که باعث متمایز بودنش می‌شود از جمله استفاده از لنز به اصطلاح Cine برای فیلمبرداری با نسبت 16:9 به همراه فوکوس در محیط تاریک، لرزشگیر تصویر و دقت رنگ.

ویژگی جالب دیگر این گوشی استفاده از دوربین اصلی 40 مگاپیکسل بوده که همان حسگر RYYB محسوب می‌شود که در گوشی‌های P30 Pro هوآوی و Mate 30 Pro استفاده شده بود، بنابراین باید انتظار کیفیت بالای دوربین در یک گوشی ارزان‌تر را داشته باشیم.

بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro

مشخصات گوشی V30 Pro آنر:

  • بدنه: پنل جلو و عقب شیشه‌ای، بدنه فلزی در کناره‌ها
  • نمایشگر: پنل نمایش ال‌سی‌دی 6.57 اینچ IPS، نسبت تصویر 20:9، دقت فول اچ‌دی پلاس (1080 در 2400 پیکسل)، تراکم پیکسلی 400 پیکسل در هر اینچ
  • دوربین عقب: لنز اصلی: 40 مگاپیکسل، اندازه حسگر 1.7/1 اینچ، گشادگی دریچه دیافراگم f/1.6، لرزشگیر اپتیکال تصویر (OIS)، فوکوس خودکار لیزری؛ دوربین فوق عریض: 12 مگاپیکسل، گشادگی دریچه دیافراگم f/2.2، پیکسل‌های 1.4 میکرومتر؛ لنز تله‌فوتو: 8 مگاپیکسل، گشادگی دریچه دیافراگم f/2.4، اندازه حسگر 4/1 اینج، OIS، زوم اپتیکال 3 برابر، فلاش ال‌ای‌دی، قابلیت فیلمبرداری با کیفیت 4K و نرخ 30 فریم بر ثانیه
  • دوربین جلو: اصلی: 32 مگاپیکسل، ضریب اف f/2.0؛ فوق عریض: 8 مگاپیکسل، ضریب اف f/2.2
  • چیپست: کرین 990 5G (7 نانومتری پلاس): پردازنده هشت هسته‌ای (2 هسته کورتکس A76 با سرعت کلاک 2.86 گیگاهرتز + 2 هسته کورتکس A76 با سرعت کلاک 2.36 گیگاهرتز و 4 هسته کورتکس A55 با سرعت کلاک 1.95 گیگاهرتز)، پردازنده گرافیکی Mali-G76 MP16
  • حافظه: 8 گیگابایت رم، 128 یا 256 گیگابایت حافظه داخلی، حافظه UFS 3.0
  • سیستم عامل: اندروید 10؛ لانچر Magic UI 3.0
  • باتری: 4100 میلی‌آمپر ساعت، شارژ سیمی 40 وات، شارژ بی‌سیم 27 وات
  • اتصالات: دو سیم کارت (5G)، بلوتوث 5.1، استاندارد a/b/g/n/ac وای‌فای، درگاه یواس‌بی تایپ C
  • سایر مشخصات: حسگر اثرانگشت در یک کنار گوشی، NFC، تابنده نور مادون قرمز، شارژ معکوس بی‌سیم

بدون شک قابلیت‌هایی مانند بی‌سیم، شارژ بی‌سیم و شارژ سیمی سریع در این فهرست قرار دارند و از طرفی با توجه به چیپست قدرتمند کرین 990 با پشتیبانی از 5G باید انتظار یک سطح عملکرد بالا را داشته باشیم.

همچنین از یک باتری عالی 4100 میلی‌آمپر ساعت استفاده شده است تا در تمام طول روز بدون نیاز به شارژ از گوشی خود استفاده کنید.

بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro

شاید تنها شکایت ما نمایشگر باشد. از قدیم، پرچم‌دارهای شرکت آنر همیشه از پنل‌های کمتر جذاب و ارزان‌تر ال‌سی‌دی IPS به جای پنل‌های بهتر اولد استفاده کردند. البته به جز سری Magic آنر.

نه تنها استفاده از یک پنل IPS وجهه خوبی به این گوشی در مقام یک پرچم‌دار نمی‌دهد، بلکه از نظر ما در سطح پنل‌های امولد نیستند.

اما نکته مهم سطح عملکرد این گوشی در دنیای واقعی است. یک محصول خوب باید بین تمامی مشخصات خود یک تعادل عالی به وجود آورد و در ادامه V30 Pro را برای همین علت به چالش می‌کشیم.

محتویات جعبه فروش

درون جعبه فروش این گوشی یک شارژ توانمند 40 وات، یک کابل یواس‌بی تایپ A به C برای انتقال فایل و شارژ و یک قاب محافظ سیلیکونی شفاف برای گوشی قرار گرفته است. دفترچه راهنماهای همیشگی نیز دیده می‌شوند.

بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro

طراحی و کیفیت ساخت

گوشی‌های پرچم‌دار آنر همیشه مشکل کیفیت ساخت نداشتند و V30 Pro نیز از این قانون مستثنی نیست. این گوشی در دست کاملا محکم حس می‌شود، البته نمی‌توانیم ضخامت 8.8 میلی‌متر و وزن 206 گرم آن را نیز فراموش کنیم. اما بدون شک برخی از افراد حس محکم بودن این دستگاه را تحسین خواهند کرد و وزن نیز به صورت یکنواخت پخش شده است.

بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro

این گوشی از طراحی ساندویچ شیشه‌ای استفاده می‌کند. پنل شیشه‌ای عقب بسته به رنگ گوشی مات یا براق است. رنگ آبی آن ظاهر شیشه یخ‌زده را دارد ولی فوق‌العاده لیز است.

ولی از طرفی باید بگوییم لک انگشت به سختی دیده می‌شود. جدا از آن، لبه‌های گرد به جا گرفتن کلی گوشی در دست کمک می‌کنند و تغییر استفاده از فلز به جای شیشه در طرفین قالب بی نقص انجام شده است.

بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro

برآمدگی ماژول دوربین همانطور که انتظار باید داشته باشید باعث می‌شود گوشی روی یک سطح تخت صاف قرار نگیرد. ما مطمئن نیستیم چرا آنر این نوع آرایش را انتخاب کرده است چون ماژول دوربین تنها 3 دوربین در خود جا دارد و دومین ستون با فلاش ال‌ای‌دی و عباراتی که حک شده‌اند زاید به نظر می‌رسند.

گرچه همین حرف‌ها را در مورد پنل شیشه‌ای جلو نمی‌توانیم بزنیم. پنل جلو انگاری به بالای بدنه چسبانده شده است و می‌توانید حس کنید لبه آن فقط اندکی برآمده است.

بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro

یک خمیدگی ظریف می‌توانست عالی باشد. از سوی دیگر، حواشی اطراف نمایشگر واقعا باریک هستند در حالی که چانه پایین کاملا در مقایسه با نسل قبلی کاهش یافته است. حاشیه بالایی بسیار کوچک است که فقط بلندگوی مکالماتی را در خود جا می‌دهد.

بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro

V30 Pro در پیروی از زبان طراحی مدل سال قبل، داخل بریدگی حفره‌ای نمایشگر خود به جای یک دوربین دو دوربین جلو را جا داده است. این بریدگی بخش قابل توجهی از فضای کل نمایشگر را به خود اختصاص داده است و استفاده از این نوع بریدگی بستگی به سلیقه دارد.

به نظر ما استفاده از گوشه بالا سمت چپ برای بریدگی حفره‌ای بهترین مکان است چون زمان بازی کردن یا تماشای فیلم مزاحم کاربر نیست.

بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro

علاوه بر این زمان بررسی این بخش در کنار میکروفون لغو نویز به سختی می‌توان تابنده نور مادون قرمز را ندید که این روزها کمتر در گوشی‌های هوشمند دیده می‌شود. بدون شک وجود آن می‌تواند مفید باشد. حاشیه پایینی گوشی درگاه 3.5 میلی‌متری هدفون را ندارد ولی جا برای شیار سیم کارت و درگاه یواس‌بی C باز شده است.

بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro

در سمت چپ چیزی را مشاهده نمی‌کنیم ولی در سمت راست دکمه تنظیم حجم صدا و دکمه پاور قرار دارند که نقش دیگر آن حسگر اثرانگشت است، طراحی که شبیه به آن را در گوشی Honor 20 Pro نیز دیده بودیم.

بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro

ارتفاع و تورفتگی مناسب این دکمه باعث می‌شود انگشت شما به سمت آن به خوبی هدایت شود. جدا از برآمدگی بزرگ غیرضروری دوربین و طبیعت لیز پنل شیشه‌ای یخ‌زده عقب، Honor V30 Pro یک گوشی با کیفیت ساخت خوب و کاستی‌های کم است.

بدون شک این دستگاه بزرگ و همچنین کاملا سنگین است ولی برخی از افراد دوست دارند یک گوشی محکم داشته باشند و حتی با آن که طراحی کلی این گوشی اصالت کمی در خود دارد ولی همین قضیه اشاره می‌کند با یک گوشی ساخت آنر روبرو هستیم و این نکته مهمی است.

بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro

متاسفانه برای برخی از افراد باید بگوییم آنر تصمیم گرفته است دو مدل پرو و غیر پرو V30 را به یک اندازه وارد بازار کند، بنابراین اگر دنبال یک گوشی جمع‌وجورتر هستید، باید به دنبال محصول دیگری بگردید.

کیفیت نمایشگر

برخلاف اکثر رقبا، حتی آن‌هایی که نسبتا قیمت کمتری دارند، Honor V30 Pro مانند نسل‌های قبلی خود از فناوری ال‌سی‌دی IPS استفاده می‌کند.

با آن که اکثر گوشی‌ها به استفاده از اولد رو آورده‌اند، Honor V30 Pro چنین تصمیمی را نگرفته است. البته ما نمی‌گوییم این پنل نمایش به ویژه بد است. گذشته نشان داده است آنر برای مدل‌های پرچم‌دار خود از ال‌سی‌دی‌های خوبی استفاده می‌کند و V30 Pro نیز مستثنی نیست.

بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro

این پنل 6.57 اینچ دقت 100 در 2400 پیکسل، نسبت تصویر 20:9 و تراکم پیکسلی 400 پیکسل در هر اینچ دارد. همچنین یک حفره بزرگ در گوشه بالا سمت چپ نمایشگر برای میزبانی از دو دوربین سلفی دیده می‌شود. هنوز بین علما بحث وجود دارد که آیا این راه‌حل از یک بریدگی استاندارد بهتر است یا نه، ولی در اکثر موارد باید کمتر مزاحم کاربر باشد.

در هر صورت، نتایج تست‌های ما بسیار جالب است. حداکثر میزان روشنایی در حالت تنظیم نور صفحه به صورت خودکار 533 نیت است. گرچه زمانی که قابلیت Max Auto روشن می‌شود یک تغییر قابل توجه در کالیبراسیون نمایشگر دیده می‌شود تا اینطور فکر کنیم این قابلیت کنتراست نمایشگر را بهتر می‌کند تا محتویات نمایشگر در نور خورشید خواناتر باشند.

بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro

دقت رنگ با گزینه پیش‌فرض در منوی کالیبراسیون نمایشگر بهترین نبود. زمانی که حالت Vivid فعال می‌شود، میانگین DeltaE بسیار بالا و 6.7 بود و به طور کلی رنگ‌های اندکی بیش از حد اشباع یافته را مشاهده کردیم.

با تغییر دمای رنگ می‌توانید دقت رنگ‌های سفید را بهتر کنید و رنگ‌های جذاب‌تری را ببینید یا می‌توانید از حالت به اصطلاح Normal استفاده کنید که مقدار DeltaE را به عدد بسیار خوب 1.5 تغییر می‌دهد. گرچه باید بگوییم حداکثر میزان روشنایی نمایشگر به 494 نیت افت پیدا می‌کند.

جدا از آن باید در مورد هاله‌های اطراف حاشیه پایینی و حفره نمایشگر شکایت کنیم. Honor V30 مانند تمامی گوشی‌های با پنل ال‌سی‌دی با یک لبه باریک و بریدگی‌ها، از همان مشکل تابش نور رنج می‌برد که البته صادقانه بگوییم افراد کمی متوجه آن خواهند شد و تنها زمانی این مشکل دیده می‌شود که پس‌زمینه به عنوان مثال روشن و به رنگ خاکستری و سفید باشد.

عمر باتری

این گوشی از یک باتری قابل توجه 4100 میلی‌آمپر ساعت استفاده می‌کند که ظرفیت استاندارد پرچم‌دارهای امروزی است. آن را در کنار چیپست کارآمد از نظر مصرف انرژی کرین 990 که براساس گره 7 نانومتری پلاس ساخته شده است قرار دهید تا Honor V30 Pro به راحتی در تست‌های باتری مانند یک قهرمان عمل کند.

حداکثر میزان دوام باتری در حالت انتظار 107 ساعت است و نتایج تست‌ها در زمان کار با نمایشگر عالی بود. بدون شک استفاده از یک پنل اولد می‌توانست این نتایج را به مراتب بهتر کند.

بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro

علاوه بر عملکرد عالی در بخش باتری، این گوشی همچنین با استفاده از شارژر داخل جعبه سرعت شارژ بالایی دارد. خود شارژر 40 وات است و در عرض تنها 50 دقیقه گوشی را از 0 تا 100 شارژ می‌کند و 80 درصد آن در 30 دقیقه اول شارژ می‌شود.

کیفیت صدا

حالا به تست خروجی صدای Honor V30 Pro می‌رسیم و برای این منظور از رابط داخل جعبه فروش استفاده کردیم.

این گوشی زمان اتصال به یک آمپلی‌فایر فعال خارجی امتیازهای عالی در تمامی بخش‌ها به جز جداسازی استریو به جا گذاشت که ترجیحا ضعیف بود. اما نکته مثبت ماجرا حجم بالای عالی صدا بود.

بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro

استفاده از هدفون‌های سیمی نیز باعث ایجاد نویز القایی استریو بسیار زیادی نشد، بنابراین نتایج در بخش دوم پایین‌تر از سطح متوسط بود. نکته بد افت قابل توجه حجم صدا بود تا از این نظر بالاتر از رقبا دیگر قرار نگیرد.

سیستم عامل اندروید 10 و لانچر Magic UI 3.0

گوشی V30 آنر به عنوان محصولی که بدون پشتیبانی رسمی سرویس‌های گوگل وارد بازار شده است برای فرآیند نقد ما محدودیت‌هایی به وجود آورد تا باعث شود اپلیکیشن‌ها و فایل‌های مورد نیاز را به صورت غیررسمی بارگذاری جانبی کنیم. ما توانستیم پلی‌استور را نصب کنیم.

بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro

این فرآیند رسما مورد تایید شرکت آنر قرار نگرفته است و در آینده انتشار یک به‌روزرسانی از سوی گوگل یا خود آنر ممکن است جلوی آن را بگیرد.

جدا از آن، این گوشی واقعا اولین دستگاه آنر است که آن را با جدیدترین نسخه اندروید گوگل و لانچر این شرکت یعنی Magic UI 3.0 نقد می‌کنیم.

این نسخه از لانچر آنر در مقایسه با نسخه قبلی آن اکثرا تغییرات بصری داشته است. بدون شک تغییرات داخلی اندروید 10 نیز به چشم می‌خورد مانند مدیریت جدید مجوز مکان‌یابی.

کاربر حالا می‌تواند انتخاب کند هر اپلیکیشن چطور به موقعیت مکانی او دسترسی داشته باشد یعنی همیشه (از جمله زمانی که در پس‌زمینه است)، تنها زمانی که از اپلیکیشن استفاده می‌کنید یا هرگز. قابلیت بسیار مفیدی که در صرفه‌جویی از مصرف باتری کمک می‌کند.

از طرف دیگر، سیستم ناوبری جدید مبتنی بر ژست‌های حرکتی تقریبا در مقایسه با گذشته فرقی نکرده است و مشابه با سیستم پیشفرض در اندروید 10 است.

کشیدن دست روی صفحه از سمت پایین به بالا شما را به صفحه هوم هدایت می‌کند، اگر دستتان را بکشید و نگه دارید منوی آخرین اپلیکشن‌های استفاده شده باز می‌شود و کشیدن دست روی صفحه از سمت چپ و راست صفحه نقش دکمه برگشت به عقب را دارد.

هیچ راهی سریعا برای جابه‌جایی بین اپلیکیشن فعلی و آخرین اپلیکیشن استفاده شده وجود ندارد و سریع‌ترین راه برای انجام آن باز کردن منوی آخرین اپلیکیشن‌های باز شده و آهسته ضربه زدن روی اپلیکیشن قبلی است. به هیچ وجه در یک مرحله قادر به انجام این کار نیستید.

بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro 14بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro 19بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro 18بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro 17بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro 16بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro 15

بزرگ‌ترین تغییر بصری Magic UI 3.0 وجود گزینه‌ای برای فعال کردن حالت تیره تمام سیستمی است. گرچه باید گفت این قابلیت به صورت پیشفرض در اندروید 10 وجود دارد.

حالت تیره حالا می‌تواند تمامی اپلیکیشن‌هایی که سازگار با آن هستند و تمام منوهای سیستمی از جمله منوی کشویی را به رنگ تیره در آورد.

متاسفانه، فعال کردن حالت تیره از نظر مصرف باتری تاثیر قابل توجهی ندارد ولی یقینا در شب به کمک شما می‌آید چون تم تیره از شدت خستگی چشم‌ها کم می‎‌کند.

علاوه بر این، آیکون‌های منوی اصلی تنظیمات و تاگل‌های سریع در سایه‌بان نوتیفیکینش دایره‌ای هستند. این نوع طراحی از نظر زیبایی‌‌شناسی لانچر مجیک آنر را بیشتر به نسخه اندروید خام شبیه می‌کند.

نکته جالب دیگر آیکون‌های جدید بخش عمومی منوی تنظیمات است که جذابیت بالایی دارند و طراحی آن‌ها براساس یک منطق خاص است تا بتوانید به سادگی در یک نگاه منوی مورد نظر خود را پیدا کنید و وارد آن شوید.

بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro 10بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro 13بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro 12بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro 11

از جمله سایر تنظیمات ظاهری می‌توانیم به حالت ای‌بوک اشاره کنیم که تمام محیط نرم‌افزاری را به سیاه و سفید تبدیل می‌کند و همچنین Eye Comfort که دمای رنگ را بالا می‌برد تا انتشار رنگ آبی کاهش پیدا کند و خواب خوبی داشته باشید.

از طرفی اگر حفره نمایشگر مزاحمتان است می‌توانید آن را با یک نوار مشکی مخفی کنید. بدون شک، آیکون‌های نوار وضعیت باقی خواهند ماند ولی رابط کاربری با افت پیکسل روبرو خواهد شد.

بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro

حالا به قابلیت‌های بیومتریک این گوشی می‌رسیم که در مورد قابلیت باز کردن گوشی با اسکن چهره و عملکرد حسگر اثرانگشت هیچ شکایتی نداریم. هر دو آن‌ها به ویژه حسگر اثرانگشت سریع، دقیق و قابل اطمینان هستند.

به نظر ما این حسگر مانند حسگر گوشی Honor 20 Pro جزو سریع‌ترین‌ها در بازار است. مانند همیشه باید تذکر دهیم قابلیت باز کردن گوشی با اسکن چهره به دقت حسگر اثرانگشت نیست، چون تنها از دوربین معمولی استفاده می‌کند و خبری از یک نوع فناوری پیشرفته اسکن 3 بعدی نیست.

بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro

این گوشی مانند سایر محصولات آنر و هوآوی چندین تنظیمات بیشتر برای باتری دارد. سه حالت جداگانه به اسامی پرفورمنس، پاور سیوینگ و اولترا پاور سیوینگ دیده می‌شوند. این گزینه‌ها نیازی به توضیح ندارند، جز این که مورد آخر عملکرد گوشی را تا جایی محدود می‌کند که از آن تنها می‌توانید برای فرستادن پیامک، برقراری تماس، استفاده از یادآورها، ماشین حساب و تقویم استفاده کنید.

توصیه می‌کنیم استفاده از آن تنها در موارد حادی باشد که باید از باتری خالی گوشی خود چند ساعت بیشتر کار بکشید. متاسفانه، نسخه جدید لانچر مجیک به کاربر اجازه نمی‌دهد به صورت دستی یک فهرست سفید از اپلیکیشن‌هایی درست کند که دوست ندارید در پس زمینه بسته شوند.

لانچرهای Magic و EMUI آنر و هوآوی بابت رفتار سخت‌گیرانه فوق‌العاده زیاد برای مدیریت فعالیت بعضی از اپلیکیشن‌ها در پس‌زمینه مشهور هستند و کاربران نوتیفیکیشن بعضی از اپلیکیشن‌های خاص را تنها به این دلیل دریافت نمی‌کنند که آن‌ها محدود شده‌اند.

بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro 5بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro 6بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro 7

در همین بخش تنظیمات باتری می‌توانید قابلیت شارژ بی‌سیم معکوس را نیز فعال کنید. به کمک آن توسط گوشی Honor V30 Pro خود می‌توانید سایر دستگاه‌هایی را که از شارژ بی‌سیم پشتیبانی می‌کنند شارژ کنید.

این روش شارژ دستگاه‌ها عملا غیرموثر است چون با شارژ بی‌سیم انرژی زیادی هدر می‌رود ولی اگر گجت پوشیدنی شما شارژ پایین دارد می‌تواند سریعا به کمک شما بیاید.

در پایان باید به چند قابلیت جالب اشاره کنیم که به دردتان ممکن است بخورد. به عنوان مثال دوبار ضربه روی نمایشگر آن را از حالت قفل خارج می‌کند، اگر گوشی را بلند کنید صفحه آن روشن می‌شود و همچنین قابلیتی وجود دارد که زمان نزدیک کردن گوشی به گوشتان بدون لمس صفحه (به ویژه زمان کثیف بودن دستانتان مفید است) خودکار به تماس‌ها پاسخ می‌دهید و همچنین برعکس کردن گوشی زنگ آن را سایلنت می‌کند.

بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro

از نظر عملکرد بخش نرم‌افزاری باید بگوییم این گوشی برای خود هیولایی است. تمامی اپلیکیشن‌ها به ویژه در مقایسه با نسخه قبلی لانچر مجیک در Honor 20 Pro بسیار سریع و واکنش‌گرا باز شدند. علت آن می‌تواند حضور چیپست قدرتمندتر باشد ولی نسبت به آن شک داریم چون اختلاق سطح عملکرد کرین 990 به کرین 980 آن قدر زیاد نیست.

بدون شک بهینه‌سازی بخش نرم‌افزاری علت اصلی این ماجرا است.

سطح عملکرد و نتیجه بنچمارک‌ها

کرین 990 چیپست جدیدی برای ما نیست چون تجربه تست آن را در گوشی میت 30 پرو داشتیم که از قضا مانند Honor V30 سرویس‌های گوگل پلی را ندارد.

به عبارت دیگر ما می‌دانیم از نظر سطح عملکرد خام چه انتظاری باید داشته باشیم ولی بدون شک مقداری اختلاف وجود دارد، چون چیپست این گوشی از نوع 5G بوده در حالی که چیپست میت 30 پرو تنها از نوع 4G است. بخواهیم مقایسه کنیم سرعت کلاک هسته‌های بزرگ‌تر و همچنین تمامی هسته‌های کوچک‌تر مدل 5G بالاتر است.

بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro

چیپست کرین 990 (5G) با استفاده از فرآیند EUV و براساس گره تولید 7 نانومتر پلاس ساخته شده است. این چیپست یک پردازنده هشت هسته‌ای دارد که تشکیل شده است از 2 هسته کورتکس A76 با سرعت کلاک 2.86 گیگاهرتز، 2 هسته کورتکس A76 با سرعت کلاک 2.36 گیگاهرتز و 4 هسته کارآمد از نظر مصرف انرژی کورتکس A55 با سرعت کلاک 1.95 گیگاهرتز.

مدیریت وظایف گرافیکی این گوشی بر عهده پردازنده گرافیکی Mali-G76 MP16 است. مدل 4G کرین 990 در مقایسه دو هسته کورتکس A76 با سرعت کلاک پایین‌تر 2.09 گیگاهرتز و 4 هسته کورتکس A55 با سرعت کلاک 1.86 گیگاهرتز دارد. دو هسته اصلی کورتکس A76 بدون توجه به نوع چیپست سرعت کلاک 2.86 گیگاهرتز دارند.

گوشی تحت بررسی ما 8 گیگابایت رم، 256 گیگابایت حافظه داخلی بدون پشتیبانی از درگاه میکرو اس‌دی دارد.

ویژگی جالب این چیپست وجود مودم داخلی 5G در مقایسه با رقبا است که از یک مودم 5G جداگانه استفاده می‌کنند. این نوع طراحی برای صرفه‌جویی در مصرف انرژی مفید است.

تصاویر زیر عملکرد این چیپست را در مقایسه با نسل قبلی و رقبایش نشان می‌دهد.

بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro 21بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro 29بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro 28بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro 27بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro 26بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro 25بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro 24بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro 23بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro 22

همانطور که انتظار داشتیم، تراشه کرین 990 5G در تمامی تست‎‌های تک هسته، چند هسته و ترکیبی در مقایسه با اکثر چیپست‌های سال 2019 برتر بود. همچنین در تست‌های خالص گرافیکی، این چیپست پشت سر رقبا قرار می‌گیرد که البته همیشه همینطور بوده است.

گرچه بابت اختلاف عملکرد بین این تراشه و کرین 980 و همچنین مدل 4G کرین 990 داخل میت 30 پرو کمی شگفت‌زده شدیم. گوشی Honor V30 Pro در در تمامی تست‌های ترکیبی و چند رشته ظاهرا از میت 30 پرو بهتر است و در بعضی موارد این اختلاف قابل توجه است که علت آن به سرعت کلاک بالاتر هسته‌های متوسط و کوچک بر می‌گردد.

دوربین

گوشی V30 Pro آنر مجهز به سه دوربین با میدان دیدهای استاندارد است. گرچه، دو عدد از این دوربین‌ها معمولی نیستند. دوربین اصلی همان لنزی است که در گوشی‌های P30 Pro هوآوی و میت 30 پرو دیده بودیم یعنی یک حسگر 40 مگاپیکسل (1.7/1 اینچ) با فناوری Quad Bayer (ترکیب 4 پیکسل مجاور برای تولید یک پیکسل) تا یک تصویر نهایی 10 مگاپیکسل شکل گیرد.

این حسگر گشادگی دریچه دیافراگم f/1.6 و لرزشگیر اپتیکال تصویر دارد و این حسگر خاص به جای استفاده از ماتریکس استاندارد RGB از آرایش RYYB استفاده می‌کند که طبق ادعای هوآوی و آنر حساسیت به نور و کیفیت عکاسی در شب را بیشتر می‌کند.

بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro

سپس به دوربین فوق عریض می‌رسیم که از یک حسگر استاندارد 12 مگاپیکسل با ضریب اف f/2.2 و پیکسل‌های 1.4 میکرومتر استفاده می‌کند ولی نکته قابل توجه این دوربین استفاده از نسبت تصویر 16:9 است. آنر این دوربین را به اسم لنز Cine بازاریابی می‌کند چون قادر به ضبط فیلم با نسبت تصویر بومی 16:9 است و همانطور که حدس می‌زنید نسبت تصاویر ثابت نیز همین است. خود این لنز فوق عریض است ولی به عریضی سایر دوربین‌های فوق عریض موجود در بازار نیست.

دوربین سوم پنل پشتی یک حسگر 8 مگاپیکسل به همراه لنز f/2.4  با قابلیت زوم اپتیکال 3 برابر است. دوربین تله‌فوتو همچنین به صورت اپتیکال رفع لرزش می‌شود و هر سه حسگر از فوکوس خودکار لیزری استفاده می‌کنند.

در بریدگی حفره‌ای شکل گوشی دو دوربین سلفی قرار گرفته است. نقش یکی از آن‌ها که حسگر 32 مگاپیکسل با لنز f/2.0 است برای عکاسی سلفی معمولی است و دوربین دوم یک حسگر 8 مگاپیکسل برای تصاویر فوق عریض است. این حسگر گشادگی دریچه دیافراگم f/2.2 دارد.

منوهای دوربین

اپلیکیشن دوربین در مقایسه با نسخه قبلی لانچر مجیک اصلا تغییری نکرده است و از زبان طراحی همیشگی سایر گوشی‌های آنر استفاده می‌کند.

کشیدن دست روی صفحه به سمت چپ و راست باعث جابه‌جایی بین حالات مختلف دوربین می‌شود و چون تعداد آن‌ها زیاد است، اکثر آن‌ها زیر گزینه «More» قرار دارند. محل تنظیمات کلی دوربین در گوشه بالا سمت راست نمایاب است.

بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro 3بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro 1بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro 4بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro 2

همچنین حالت عکاسی حرفه‌ای وجود دارد که به شما اجازه می‌دهد روی تمام تنظیمات دوربین کنترل داشته باشید.

کیفیت تصاویر در روز

زمان استفاده از دوربین اصلی برای عکاسی در روز باید انتظار تصاویر با کیفیت عالی را داشته باشید. رنگ‌ها واقعی به نظر می‌رسند، کنتراست خوب است، دامنه دینامیک عالی بوده و صحنه‌هایی که به خوبی روشن شده‌اند شارپ و با جزئیات کافی به نظر می‌رسند. تصاویری که در روز گرفته می‌شوند به معنای واقعی خروجی دوربین یک پرچم‌دار هستند.

اما برای دوربین تله‌فوتو نمی‌توانیم چنین ادعایی داشته باشیم. کیفیت تصاویر اصلا بد نیست ولی به هیچ وجه در حد کیفیت دوربین اصلی قرار نمی‌گیرد و دامنه دینامیک اندکی محدودتر دارند. جدا از آن همان بازتولید رنگ (همچنان دقیق) و به اندازه کافی جزئیات را مشاهده می‌کنید.

سپس به کیفیت دوربین فوق عریض می‌رسیم که چنگی به دل نمی‌زند و تصاویر ملایم‌تر هستند و دامنه دینامیک اندکی بدتر شده است. گرچه رنگ‌ها همچنان قابل قیاس با رنگ تصاویر دوربین اصلی هستند.

باید توجه کنید دوربین فوق عریض خاص این گوشی معایبی دارد. ابتدا و مهم‌تر از همه، همانطور که اشاره کنیم این لنز 16 میلی‌متری به عریضی سایر دوربین‌های موجود در بازار نیست و ترکیب لنز 16 میلی‌متری با حسگر 16:9 به معنای میدان دید افقی مشابه با سایر لنزهای عریض‎‌تر است.

اما میدان دید عمودی همچنان کمتر است. نکته دیگری که متوجه شدیم اصلاح لنز عالی است ولی تنها زمانی که نتیجه‌بخش است. ما متوجه شدیم الگوریتم اصلاح لنز در حدود نیمی از اوقات فعال شد. گاهی اوقات ظاهر تصویر خوب است و سایر اوقات اعوجاج بشکه‌ای دارد که زمان عکاسی با یک لنز فوق عریض باید به آن عادت کنید.

کیفیت تصاویر در شب

مجددا، دوربین 40 مگاپیکسل اصلی در شب مانند روز قدرت خود را نشان داد. رنگ‌ها خوب بوده، تصویر شارپ است، جزئیات کافی و پارازیت حداقل دارد، رنگ‌ها جذاب و دامنه دینامیک فوق‌العاده چشم‌گیر است، بدون این که حتی از حالت عکاسی در شب استفاده شود. از طرفی الگوریتم HDR واقعا قدرتمند است.

حالت استاندارد عکاسی Photo منابع نور را به خوبی مدیریت می‌کند. برای این که واقعا هر گونه مشکلی را ببینید باید روی تصاویر خیلی زوم کنید.

فعال کردن حالت عکاسی در شب (Night Mode) اشیاء را در تصویر نمایان‌تر می‌کند چون باعث روشن کردن سایه‌‌ها می‌شود و سطح شارپ بودن تصویر را کمی بالا می‌برد.

به نظر ما تحت هر شرایطی در شب این حالت را فعال کنید چون ظاهر تصویر روی نمایشگر گوشی هوشمند بهتر به نظر می‌رسد. ویژگی قابل توجه این حالت در مقایسه با نمونه مشابه در گوشی‌های رقیب کیفیت طبیعی تصاویر نهایی است تا این که صحنه فقط ظاهر یک تصویر رندر شده سه بعدی را داشته باشد.

گرچه باید بگوییم زمان عکاسی در شب و وجود لامپ‌های نئونی یا چراغ‌های خیابانی بهتر است این حالت خاموش باشد.

کیفیت دوربین تله‌فوتو در شب ترکیبی از خوب و بد است. نمی‌توانید بدون Night Mode روی آن حساب کنید چون تصاویر با پارازیت، ملایم، سطح نوردهی پایین و تلاش برای فوکوس خودکار ثبت می‌شوند.

همچنین اپلیکیشن دوربین گاهی اوقات به جای استفاده از لنز تله‌فوتو تصویر دوربین اصلی را برش می‌زند ولی اگر شانس بیاورید، خود دوربین تله‌فوتو به کمک حالت عکاسی در شب یک تصویر قابل استفاده را تولید می‌کند.

ظاهر این تصویر خوب بوده ولی ثبت یک تصویر مناسب یک چالش است. باید 5 ثانیه یا بیشتر کاملا بی حرکت بایستید تا بخش نرم‌افزاری به اندازه کافی تصویر بگیرد و انباشت آن‌ها را انجام دهد. استفاده این دوربین از OIS در این جا به کمک آن می‌آید.

عکاسی با دوربین فوق عریض در شب اصلا توصیه نمی‌شود. تصاویر پر از پارازیت بوده و ملایم و بدون جزئیات زیاد هستند. حداقل رنگ‌ها و دامنه دینامیک خوب به نظر می‌رسند. متاسفانه، Night mode این جا کمک زیادی نمی‌کند و مهم‌تر از آن، این دوربین تصویر نهایی را به یک تصویر استاندارد با نسبت تصویر 4:3 با یک میدان دید قابل مقایسه با میدان دید دوربین اصلی برش می‌زند.

عملا اصلا منطقی نیست از دوربین فوق عریض به همراه حالت عکاسی در شب استفاده کنید چون با دوربین اصلی به مراتب تصاویر بهتری خواهید گرفت.

دوربین سلفی

تصاویر سلفی که با دوربین اصلی 32 مگاپیکسل جلو می‌گیرید به ویژه شارپ نیستند ولی از کیفیت کلی آن راضی هستیم چون دامنه دینامیک عالی است، رنگ‌ها طبیعی به نظر می‌رسند و نوردهی به خوبی متعادل است.

زمانی که سطح نور کم می‌شود، کیفیت نیز افت پیدا می‌کند و تصاویر ملایم‌تر می‌شوند. همچنین یک حالت Night Mode اختصاصی برای دوربین جلو وجود دارد که در محیط‌های واقعا تاریک کار می‌کند ولی باید انتظار داشته باشید تنها صورتتان دیده شود چون تصاویر واقعا ظاهر ملایمی دارند. به نظر ما حالت عکاسی در شب دوربین جلو گوشی Realme X2 Pro به مراتب بهتر است.

تصاویر سلفی که با دوربین فوق عریض جلو می‌گیرد کیفیت مشابهی دارند ولی سطح جزئیات کمتر بوده و اندکی ملایم هستند.

دوربین فیلمبرداری

قدرت فیلمبرداری این گوشی در سطح تمامی پرچم‌دارهای دیگر است. این گوشی حداکثر فیلم‌های 4K با نرخ 30 فریم بر ثانیه می‌گیرد و گوشی‌های کمی قادر به ضبط چنین فیلم‌هایی با دوربین فوق عریض خود هستند. شرکت آنر در مورد لنز Cine این گوشی خیلی تبلیغ کرده است چون به نظر ما کیفیت فیلم‌های دوربین اصلی به طور کلی بهتر است.

فیلم‌های 4K این گوشی ظاهر شارپ دارند، خبری از پارازیت نبوده و دامنه دینامیک خوب است. رنگ‌ها کاملا دقیق هستند ولی ما زمان فیلمبرداری از اشیاء متحرک به عنوان مثال ماشین‌ها متوجه نکته بسیار عجیبی شدیم.

زمان فیلمبرداری متوجه خواهید شد ماشین‌هایی که از فاصله دور دارند می‌آیند بی رنگ هستند و ظاهرا داخل یک فیلم سیاه و سفید قرار دارند. ولی هر چه نزدیک‌تر می‌شوند رنگ‌ها نیز شروع به شکل‌گیری می‌کنند.

ما هیچ دلیلی برای توضیح آن نداریم ولی شاید نوعی الگوریتم هوشمند سرکوب پارازیت جزئیات کوچک‌تر را اشباع‌زدایی می‌کند تا پارازیت را بتواند بپوشاند.

ویدئوهای فول اچ‌دی کیفیت مشابه دارند، البته جزئیات آن‌ها کمتر است ولی آن‌ها نیز در مورد اشیاء در حال حرکت از مشکل رنگ رنج می‌برند.

دوربین فوق عریض قادر به فیلمبرداری با کیفیت 4K است. فیلم‌های نهایی از نظر رنگ و دامنه دینامیک خوب هستند و هیچ پارازیت آشکاری دیده نمی‌شود. مشکل رنگ اشیاء متحرک دوربین اصلی این جا دیده نشد. گرچه فیلم‌ها ملایم بودند و گاهی اوقات فوکوس خودکار کار نمی‌کرد.

ویدئوهای با زوم 3 برابر فقط یک برش از دوربین اصلی هستند و با یک کیفیت واقعی 4K فاصله زیادی دارند. ولی در هر صورت دوربین زوم 8 مگاپیکسل قادر به ضبط چنین فیلم‌هایی نیست.

رقبا

کار این جا سخت می‌شود. V30 Pro سرویس‌های گوگل را ندارد بنابراین تنها در بازار چین دیده می‌شود. بدون شک، اگر این دستگاه تاییدیه گوگل را به دست آورد این قضیه در آینده تغییر خواهد کرد و فرض می‌کنیم این گوشی سرویس‌های گوگل را دارد.

همچنین قیمت V30 Pro در چین تقریبا 500 یورو است و اگر این گوشی وارد اروپا و سایر نقاط دنیا شود، این قیمت بالاتر خواهد رفت. حالا فکر کنیم فهمیدید چرا کار سخت شد.

بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro

به عنوان اولین رقیب با یکی از قاتلان پرچم‌داران سال قبل یعنی Realme X2 Pro شروع می‌کنیم. قیمت این گوشی خیلی پایین است و حتی زمانی که مدل با 128 گیگابایت حافظه داخلی آن را با مدل 128 گیگابایت V30 Pro در یک سطح مقایسه می‌کنید، محصول ریلمی 50 یورویی کمتر است.

بدون شک، هر دو آن‌ها مشخصاتی مانند بهترین چیپست، عمر طولانی عالی و سرعت شارژ فوق‌العاده بالا دارند ولی واقعا نمی‌توانیم نمایشگر اولد با نرخ تازه‌سازی تصویر 90 هرتز گوشی ریلمی را نادیده بگیریم. گرچه از نظر کیفیت در مقایسه با محصول آنر در رتبه پایین‌تر است و این دیگر بستگی به خود شما دارد کیفیت نمایشگر را بپسندید یا کیفیت دوربین.

اگر به دنبال یک گوشی با دوربین عالی می‌گردید بدون شک باید به گوشی Mi 10 Note شیائومی برخورد کنید که همین اخیرا معرفی شده است. قیمت این گوشی شیائومی بالا است و با آن که از یک چیپست میان‌رده استفاده می‌کند ولی یک نمایشگر خمیده اولد، عمر باتری طولانی و دوربین توانمند دارد.

در حقیقت، Mi Note 10 یک دوربین با زوم اپتیکال 5 برابر دارد تا از این نظر تمامی رقبا را در این محدوده قیمتی شکست دهد. دوربین فوق عریض آن نیز در مقایسه با دوربین گوشی آنر عریض‌تر است و از طرفی دقت و سرعت حسگر اثرانگشت زیر نمایشگر آن فقط دهان شما را باز نگه می‌دارد.

به عنوان یکی دیگر از رقبای اصلی باید همچنین به گوشی وان‌پلاس 7T اشاره کنیم. این دستگاه در مقایسه با V30 Pro کمی قیمت بیشتری دارد ولی از یک نمایشگر اولد با نرخ تازه‌سازی تصویر 90 هرتز بهره می‌برد (گرچه باید بگوییم کیفیت دوربین بدتر است). همچنین تجربه کار با بخش نرم‌افزاری آن به نسخه خام اندروید نزدیک‌تر است. از طرفی با آن که پرچم‌دار وان‌پلاس سرعت شارژ بالا و عمر باتری طولانی دارد ولی در سطح گوشی V30 Pro نیستند.

بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro

با توجه به این که به تاریخ رونمایی از گوشی P40 Pro هوآوی نزدیک می‌شویم پیشنهاد گوشی P30 Pro کمی با تردید همراه است ولی از نظر قیمت این گوشی و V30 Pro تقریبا در یک سطح هستند.

بدون شک قیمت P30 Pro کمی بیشتر و 570 یورو است ولی در عوض یک نمایشگر خمیده اولد، کیفیت دوربین بهتر و البته یک چیپست قدیمی‌تر یعنی کرین 990 را دارد. گرچه این قضیه اگر در کشوری زندگی می‌کنید که هنوز خبری از اینترنت 5G نیست نباید مشکل خاصی باشد. به هرحال یکی مشخصات اصلی V30 Pro آنر استفاده از مودم داخلی 5G است.

رای نهایی

مجددا باید بگوییم اگر خارج از چین زندگی می‌کنید باید گوشی Honor V30 Pro را فراموش کنید. ولی این گوشی حتی اگر سرویس‌های گوگل را داشت از ترندهای اخیر دنیای گوشی‌های هوشمند دور بود. به جای استفاده از یک پنل رقابتی اولد حتی اگر 90 هرتز نباشد، دوربین 16:9 Cine Lens چیزی نیست که کاربران خواسته باشند.

حتی اگر نخواهیم این حقیقت را در نظر بگیریم که دوربین اصلی در مقایسه با این دوربین فوق عریض مخصوص فیلمبرداری، فیلم‌های بهتری می‌گیرد.

پرچم‌دارهای قبلی آنر جایگزین‌های وسوسه‌کننده‌ای برای گوشی‌های رده بالا و گران‌قیمت برندهای معروف با همان کیفیت دوربین و عملکرد در یک محصول به مراتب ارزان‌تر بودند.

بررسی و نقد گوشی Honor V30 Pro

ولی با توجه به ظهور ناگهانی گوشی‌های «قاتل پرچم‌دار» و کاملا ممتاز در سال 2019، V30 Pro باید با رقبای جدی مانند Mi 9T Pro شیائومی، Realme X2 Pro و OnePlus 7T رقابت کند که از قضا همه سرویس‌های گوگل را دارند.

با این حال، Honor V30 Pro در چندین بخش مانند عکاسی (به طور کلی به لطف دوربین اصلی 40 مگاپیکسل)، عمر باتری طولانی، سرعت شارژ بالا (سیمی و بی‌سیم)، عملکرد خام عالی و بخش نرم‌افزاری سرشار از قابلیت‌های مختلف به بهترین شکل ظاهر می‎شود.

مزایا:

  • عملکرد بسیار قدرتمند در یک گوشی ارزان
  • عمر باتری عالی
  • راه‌حل‌های متنوع شارژ – سیمی سریع (40 وات) و بی‌سیم (27 وات)، شارژ بی‌سیم معکوس
  • عملکرد کلی دوربین با مشکلات اندک
  • بخش نرم‌افزار بهتر شده، سریع و روان

معایب:

  • استفاده از پنل ال‌سی‌دی IPS در حالی که رقبا از نمایشگرهای اولد با نرخ تازه‌سازی بالا استفاده می‌کنند.
  • دوربین Cine Lens به ویژه در زمینه عکاسی و فیلمبرداری کیفیت چشمگیری ندارد.
  • در حال حاضر خبری از سرویس‌های گوگل نیست.

منبع: gsmarena.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟