فهرست عنوانها
افزایش فروش آنلاین هدف اصلی بسیاری از مشاغل بزرگ و کوچک است. چه یک تجارت خرده فروشی را اداره می کنید و چه برای یک غول تجارت الکترونیکی مانند آمازون کار می کنید، افزایش فروش از طریق کانال های آنلاین کمی شبیه به بازی بولینگ است. همیشه کمی سخت تر از چیزی است که به نظر می رسد.
خوشبختانه روش های زیادی برای فروش آنلاین بیشتر وجود دارد. بسیاری از آنها را می توانید از همین الان شروع کنید. برخی از این نکات بر استراتژی های خاصی که می توانید اجرا کنید، تاکید دارند. در حالی که برخی دیگر عمومی تر هستند. در این مطلب، به 25 استراتژی کاربردی خواهیم پرداخت. بنابراین، چه کالای فیزیکی برای فروش دارید و یا شغلی مبتنی بر خدمات را اداره می کنید، با ما همراه باشید. در اینجا 25 تکنیک عملی را به شما معرفی می کنیم، که می توانید برای بهبود عملکرد فروش آنلاین استفاده کنید.
1- وعده ای ندهید که نتوانید به آن عمل کنید.
این یک موضوع دردآور است، اما همیشه بسیاری از سایت ها، محصولی را عرضه می کنند که کارایی تبلیغ شده را ندارند. صداقت داشتن در مورد محصولی که به فروش می رسانید برای شهرت کسب و کار شما الزامی است. این صداقت باعث افزایش اطمینان به برند شما می شود. هرگز ادعایی نکنید که از پس آن بر نیایید. هرگز اغراق نکنید، چرا که مشتریان امروزی از آن متنفرند. پس صادق و رو راست باشید و آن را در همه موارد رعایت کنید. از صفحه اصلی سایت گرفته تا ایمیل های تبلیغاتی.
این اصل بر جایگاه شما در تجارت هم تأثیر می گذارد. تا حالا شده به سایتی بر بخورید که توسط دو نفر اداره می شود، اما آگهی تبلیغاتی آن طوری وانمود می کند که انگار با یک شرکت بزرگ چند ملیتی طرف هستم؟ این کار نه تنها شما را احمق جلوه می دهد، بلکه اعتبار برند شما را زیر سوال خواهد برد. اگر یک شرکت کوچک دارید، به آن افتخار کنید و از آن بهره ببرید. بسیاری از مشتریان به دنبال فروشندگان کوچک تر هستند. چرا که آن مستقل تر هستند و خدمات شخصی بهتری را ارائه می دهند. پس سعی نکنید چیزی باشید که نیستید.
2- از افزونه های تبلیغاتی در موتور های جستجو استفاده کنید.
استفاده از افزونه های تبلیغاتی (Ad Extensions) برای کسب و کار آنلاین لازم است. این افزونه که در برخی موتور های جستجو وجود دارد، اجازه می دهد که تبلیغات خود را با جزئیات بیشتر نشان دهید. این کار هزینه اضافی هم روی دست شما نمی گذارد و تعداد کلیک بر روی تبلیغات شما را افزایش می دهد.
افزونه های گوگل ادز (Google Ads Extensions) ابزاری است که تبلیغات شما را با ارایه اطلاعات تکمیلی توسعه میدهد و مزیت و برتری شما را نسبت به رقیبان نشان می دهد. به مردم میگوید که چرا باید تجارت و یا خدمات شما را انتخاب کنند. همچنین کمک میکند تا میزان کلیک سایت شما در Google بیشتر شود. با استفاده از Extension مردم از اطلاعاتی مانند شماره تلفن، لینکهای سایت، اطلاعات تکمیلی، موقعیت و مکان کسب و کار شما آگاه خواهند شد. باید افزونه هایی را انتخاب کنید تا با آن بتوانید بهترین تبلیغ را در کسب و کار خود ارائه داده و به هدف خود برسید.
3- نظرات مثبت مشتریان را بیشتر جلوه دهید.
در دنیای رسانه های اجتماعی امروز، بازخورد مشتری، بیش از پیش اهمیت پیدا کرده است. خوشبختانه، این بدان معنی است که مشتریان راضی شما می توانند یکی از ارزشمندترین اسلحه ها را در اختیار شما قرار دهند. و آن چیزی نیست جز تأیید عملکرد خوب شما.
گروهی از مشتریان راضی می تواند تأثیر به مراتب بیشتری از بهترین نوشته های تبلیغاتی داشته باشد. پس سعی کنید همیشه تعدادی از نظرات مثبت مشتریان را در بخشی از سایت جای دهید. می توانید این نظرات را در صفحه محصولات، صفحه قیمت یا حتی صفحه اصلی سایت قرار دهید.
به همین شکل، جلب حس اعتماد مشتریان می تواند یکی از بهترین راه ها برای افزایش فروش آنلاین باشد. با این کار، دیدگاه مثبتی نسبت به برند شما در ذهن مشتری نقش می بندد. این کار همچنین موجب از بین رفتن شک و تردید در آن ها می شود. سعی کنید از نماد اعتماد الکترونیکی کسب و کارهای اینترنتی استفاده کنید. این نماد را در سایت خود گم نکنید. آن را جایی قرار دهید که به آسانی دیده شود. همچنین، اگر لیستی از مشتریان راضی خود دارید، سعی کنید آن را برای مشتریان احتمالی خود به نمایش بگذارید.
4- یک نوع حس فوریت در مشتری ایجاد کنید.
بسیاری از مشتریان به محرک هایی که یک حس فوریت و ضروری بودن را القا می کنند، واکنش مثبت نشان می دهند. این حس فوریت می تواند با “پیشنهاد های ویژه” و “محصولاتی با نسخه محدود” ایجاد شود. گرچه روش انجام این کار بر اساس نوع محصول ممکن است متفاوت باشد، برخی روش ها بهتر از برخی دیگر جواب می دهد. مثلاً، اگر نمی توانید برای وسوسه کردن مشتری، محصولاتی با نسخه محدود ارائه کنید، می توانید پیشنهاد هایی ویژه برای کسانی که همین الان خرید می کنند در نظر بگیرید. این پیشنهاد ها ممکن است شامل ارسال رایگان و یا تخفیف های ویژه شود.
همچنین می توانید برای این پیشنهاد ها، شمارش معکوس در نظر بگیرید تا حس فوریت بیشتری در مشتری ایجاد کند. به هر روشی که این کار را انجام دهید، ایجاد حس فوریت، راهی موثر برای افزایش فروش آنلاین خواهد بود.
5- برای بازگشت پول مشتری، یک ضمانت تمام عیار ارائه دهید.
خیلی از وقت ها، مشتری از خرید کردن واهمه دارد. دلیلش این است که او نمی خواهد ریسک کند. او از این که محصول را خریداری کرده و متحمل ضرر شود، می ترسد. اکثر اوقات، این ترس ناشی از ضرر مالی است. از خود می پرسد: “چرا باید این محصول را بخرم؟ اگر درست کار نکرد چه؟ اگر از آن خوشم نیامد چه؟” به یاد داشته باشید که حتی کوچک ترین خرید ها هم این احساس “ترس از پشیمان شدن” را در مشتری ایجاد می کند. پس این حس را به کلی نابود کنید. به او اطمینان کامل دهید که در صورت رضایت نداشتن از محصول، می توانند آن را مرجوع کرده و پول خود را تمام و کمال پس بگیرد.
هرچه بیشتر احساس خطر را از مشتری دور کنید، احتمال خرید آن ها هم بالاتر خواهد رفت. پس هر چه را که موجب ایجاد حس شک و تردید در مشتری احتمالی خواهد شد را از میان بردارید.
6- انتخاب های کمتری ارائه دهید.
در بسیاری از کسب و کار ها، حتماً باید این موضوع در نظر گرفته شود. بله، درست است. ارائه محصولات بیشتر، به فروش بیشتر می انجامد. اما نه لزوماً. در واقع، در بسیاری از اوقات، وجود حق انتخاب های زیاد، ممکن است به سردرگمی مشتری بینجامد و او را از خرید منصرف کند.
اگر طیف گسترده ای از محصولات را در فروشگاه خود دارید، سعی کنید سایت خود را به گونه ای مرتب کنید که مشتری هزاران انتخاب روبروی خود نداشته باشد. با این کار، مشتری را از سردرگمی نجات می دهید. می توانید این کار را با ایجاد دسته بندی های کوچک تر انجام دهید. به این شکل، مشتری راحت تر می فهمد که به دنبال چه چیزی باید بگردد. یا این که می توانید تأکید بیشتری بر روی برخی از محصولات داشته باشید. در هر حالت، به یاد داشته باشید که ارائه حق انتخاب های زیاد، مشتری را از شما می راند.
7- تبلیغات در رسانه های اجتماعی را فراموش نکنید.
به دنبال مشتری های مشابه باشید. برخی رسانه های اجتماعی این قابلیت را دارند تا کاربران با علاقه های مشابه را شناسایی کنند. به این صورت شما می توانید با شناسایی مشتریان احتمالی و تبلیغ برای آن ها، فروش خود را افزایش دهید.
8- تعلل در فرآیند پرداخت را کاهش دهید.
بر اساس گزارش بیزینس اینسایدر، حدود چهار تریلیون دلار از خرید های آنلاین در سال گذشته نیمه کاره رها شدند. این یک آمار وحشتناک است که نشان می دهد فرآیند خرید یک کالا چقدر می تواند مهم باشد.
همانطور که در مورد تجربه کاربران گفتیم، در اینجا هم لازم است که آسایش مشتری را در طی مراحل خرید فراهم کنید. این کار می تواند بسیاری از خرید ها را به مرحله نهایی برساند. همانطور که باید استفاده از سایت و گشت و گذار در آن را برای کاربران آسان کنید، باید خرید محصولاتی که ارائه می دهید را نیز آسان کنید.
هر گونه مرحله اضافی و بی مورد را از فرآیند خرید خود حذف کنید. چرا که این ها می تواند مشتری احتمالی را از پرداخت نهایی منصرف کند. از جاهای خالی اضافی در فرم ها بپرهیزید. برای این فرآیند زمان تعیین نکنید. همچنین، نباید فرآیند پرداخت به گونه ای باشد که اگر مشکلی پیش آمد، کاربر مجبور شود همه مراحل را از ابتدا طی کند.
9- تا جایی که امکان دارد، گزینه های پرداخت مختلف ارائه دهید.
امروزه کاربران بیش از هر زمان دیگری، برای روش پرداخت خود حق انتخاب دارند. با ارائه روش های بیشتر، شما دریافت پول از مشتری را آسان تر می کنید. این روش ها ممکن است شامل پرداخت از طریق درگاه پرداخت اینترنتی، پرداخت در محل و یا روش های نوین پرداخت از طریق تلفن همراه شود. درست است که فراهم کردن روش های مختلف شما را به دردسر می اندازد، اما این کار یک روش عالی برای افزایش فروش آنلاین به شمار می رود.
10- استفاده از تصاویر جذاب برای محصول
تحقیقات ثابت کرده غذایی که در یک ظرف پر زرق و برق سرو می شود، خوشمزه تر از غذا در یک ظرف کهنه است. ظاهر همیشه برای درک ما از اشیاء (یا انسان های دیگر) موثر است. پس تمام تلاش خود را به کار برید تا بهترین عکس ها را برای محصولات خود انتخاب کنید. و بدین شکل، جذابیت سایت خود را بالا ببرید.
مهم نیست که چه محصولی ارائه می دهید. از عکس های با کیفیت استفاده کنید. نه عکس هایی با وضوح پایین و کوچک. همچنین، فراموش نکنید که عکس های مختلف با رنگ های مختلف محصول و همچنین از زوایای مختلف تهیه کنید. شاید تهیه کردن عکس از همه زوایا کمی سخت به نظر برسد، اما برای این کار تلاش کنید. مردم دوست دارند قبل از خرید، کالای مورد نظر خود را از جهت های مختلف بررسی کنند.
11- از شر صفحات فرود (Landing Page) خلاص شوید.
پیش از این هم در مورد این استراتژی صحبت کرده بودیم. این صفحات معمولاً چندان محبوب نیستند. البته ما نمی گوییم که بی دلیل همه این صفحات را حذف کنید. اما سعی کنید تبلیغات را با تعداد مشتریانی که از سایت بازدید می کنند و خرید انجام می دهند، هماهنگ کنید.
تبلیغاتی که دارای شماره تماس هستند، مثال مناسبی برای منطقی بودن حذف صفحات فرود سنتی به شمار می روند. مردم دیگر حوصله ندارند که چندین صفحه را روی گوشی خود بگردند. آن ها می خواهند در کمترین زمان ممکن با شما در تماس باشند.
با استفاده از تبلیغاتی که دارای شماره تماس هستند، شما می توانید به راحتی مشتری را به سمت خود بکشانید. با این کار، یک از مراحل زاید را حذف کرد اید. به این صورت، خیلی ها سعی می کنند که با شما تماس بگیرند. کسانی که با شما تماس می گیرند، معمولاً کسانی هستند که خرید خود را حتمی می کنند.
12- از تبلیغات جیمیل استفاده کنید.
پس از این که سال ها این پروژه در فاز بتا به سر می برد، اکنون در اختیار عموم قرار گرفته است. این یک روش هیجان انگیز برای جذب مشتری و افزایش فروش آنلاین است.
شما از قبل در دسترس مشتریان بودید. چه در جستجوی های اینترنتی بر روی موتور های جستجو، چه در رسانه های اجتماعی. اما چرا در اینباکس جیمیل سری به آن ها نزنیم؟ یکی از راه های موثر برای استفاده از تبلیغات جیمیل، هدف قرار دادن کلمات کلیدی رقیب است. کسانی که مشتری رقیبان شما هستند، ایمیل هایی را با نام برند آن ها دریافت می کنند. شما می توانید با عبارات مشابه برای آن ها تبلیغات بفرستید و تلاش کنید که نظرشان را تغییر دهید.
13- سعی کنید تبلیغات شما با محصول ارائه شده مطابقت داشته باشد.
آیا تاکنون برای شما پیش آمده که یک تبلیغات نظر شما را به خود جلب کند، اما زمانی که روی آن کلیک می کنید شما را به یک صفحه فرود یا حتی بدتر، صفحه اصلی آن سایت می برد؟ آیا در چنین شرایطی، آن محصول را خریداری می کنید؟ احتمالاً خیر.
اگر محصولی را جایی تبلیغ کردید، زمانی که کاربر روی آن کلیک می کند باید به صفحه همان محصول برود. نه یک دسته بندی مشابه، نه یک پیشنهاد ویژه برای یک محصول دیگر. بلکه خود همان محصول. سعی کنید پیام شما با آنچه در تبلیغات خود می گویید مطابقت داشته باشد. فقط در این صورت است که کلیک بر روی این تبلیغات به خرید می انجامد.
14- در جمله های تبلیغاتی خود، به سوالات پاسخ دهید و به اعتراضات توجه داشته باشید.
یکی از چاله های خطرناکی که ممکن است در فروش آنلاین در آن گرفتار شوید، فرضیات شما درباره اطلاعات مشتریان در مورد محصولات، خدمات و بازار شماست. بسیاری از شرکت ها به اشتباه تصور می کنند، مشتریان حتی از خود فروشنده هم اطلاعات بیشتری در مورد محصول دارند. این باعث می شود که بسیاری از سوالات، بی پاسخ بماند و به بسیاری از اعتراضات توجهی نشود. این مسئله می تواند به فروش لطمه بزند.
در جملات تبلیغاتی هر محصول، سعی کنید به همه سوالاتی که احتمال می دهید در مورد محصول شما پرسیده شود، پاسخ دهید. به همین شکل، هر گونه اعتراضی که احتمال دارد از جانب مشتری بازگو شود، در نظر بگیرید. سعی کنید در جملات تبلیغاتی، این اعتراضات را رفع کنید. البته شاید کمی غیرعملی به نظر برسد. اما توجه داشته باشید که قرار نیست شما مخاطبین خود را با اطلاعات بی ربط بمباران کنید. شما فقط باید اطلاعاتی را در اختیار آن ها قرار دهید تا بتوانند با دید باز تصمیم گیری کنند. این رویکرد، می تواند یک تمرین باشد برای نوشتن جملات تبلیغاتی قوی، واضح و خلاصه. هر گاه احساس کردید این جملات خیلی طولانی و خسته کننده هستند، آن را خلاصه کنید. فقط بر مشتری تمرکز کنید و این که این کار چقدر می تواند برای او مفید باشد.
15- تا می توانید بذل و بخشش کنید.
مردم عاشق چیز های مجانی هستند. هر چه بیشتر چیز های مجانی ارائه دهید، مشتریان بیشتر شیفته برند شما می شوند. این می تواند به فروش بیشتر کمک کند.
نگاهی به محصولات بیندازید. آیا چیزی هست که بتوانید به رایگان بدهید؟ البته این به تجارت شما هم بستگی دارد. مثلاً اگر محصولات نرم افزاری ارائه می دهید، راحت تر می توانید خدمات رایگان به مشتری بدهید. در غیر این صورت، می توانید محصولاتی را به عنوان اشانتیون در نظر بگیرید. می توانید عضویت رایگان ارائه دهید. یا دریافت دو محصول با یک خرید. یا می توانید تشویق هایی را به عنوان جایزه خرید در نظر بگیرید. با ارائه محصولات رایگان، مردم دیدگاه مثبتی نسبت به شما و کسب و کارتان پیدا می کنند. با این کار، آن ها را با محصولات مهم خود آشنا کرده و به خرید بیشتر ترغیب می کنید.
16- شخصیت خریدار را بشناسید.
در تجارت، اصطلاحی وجود دارد به نام “شخصیت خریدار” یا buyer persona. شخصیت خریدار اطلاعاتی است از افرادی که دوست داریم مشتری ما باشند. این افراد مشتری ایدهآل ما هستند که در جستجوی آن هستیم. شخصیت خریدار به ما کمک میکند، مشتریانی که اکنون داریم یا افرادی که ممکن است در آینده یکی از مشتری های ما باشند را بهتر بشناسیم.
هر چقدر شخصیت خریدار را بهتر بشناسیم، در تولید محتوا موفقتر خواهیم بود. محصول بهتری تولید خواهیم کرد یا خدمات بهتری را ارائه خواهیم داد. شخصیت خریدار می تواند شامل هر اطلاعات ریز و درشتی باشد. برای شناخت مشتری هیچ محدودیتی وجود ندارد.
هر اطلاعاتی که فکر میکنید میتواند شما را در شناخت بهتر خریدار کمک کند شامل شخصیت خریدار میشود. اطلاعاتی مانند سن، جنیست، محل سکونت، علاقهمندی ها، تحصیلات، شغل، عادتها، مهارتها، رتبه شغلی، تاهل و غیره.
17- از قیمت گذاری حساب شده استفاده کنید.
زمانی که به یک رستوران می روید، احتمالش زیاد است که یکی از غذاها با قیمت متوسط را انتخاب کنید. این انتخاب به آن دلیل است که رستوران ها سعی می کنند با استفاده از روانشناسی، مردم را به خرید در این رنج قیمت ترغیب کنند. ما معمولاً از غذاهای خیلی گران و غذاهای خیلی ارزان اجتناب می کنیم. این باعث می شود که غذاهای با قیمت متوسط بیشترین طرفدار را داشته باشد. به این تکنیک، “قیمت گذاری فریبنده” می گوییم. می توان از همین تکنیک برای افزایش فروش آنلاین نیز استفاده کرد.
با اضافه کردن گزینه “فریبنده” ارزان قیمت در ساختار قیمت گذاری، شما می توانید مردم را به خرید محصولاتی با قیمت متوسط ترغیب کنید. این ها همان محصولاتی است که شما قصد فروش آن را دارید. البته بسیاری از مردم به سمت کالا های گران قیمت خواهند رفت (که از نظر سود دهی برای ما بهتر است). اما اکثر مردم ناخودآگاه از گزینه ارزان قیمت فرار می کنند و به سمت قیمت های متوسط می روند. دقیقاً همان چیزی که ما به دنبال آن هستیم. بسیاری از شرکت ها از این ترفند استفاده می کنند تا ما را به خرید محصول مورد نظرشان ترغیب کنند.
18- پیشنهاد های ویژه ای را برای تبلیغات پاپ آپ در نظر بگیرید.
اگر می خواهید فروش خود را در خرده فروشي افزایش دهید، از اهمیت پیشنهاد های ویژه در تبلیغات پاپ آپ غافل نشوید. مردم را مجاب کنید که در خبرنامه، ایمیل های روزانه یا برنامه های دیگر عضو شوند. ارائه این پیشنهادها نه تنها به طور قابل توجهی تعداد مخاطبین در دیتابیس شما را افزایش می دهد (که امروزه یک سرمایه مهم برای کسب و کار آنلاین به شمار می رود)، بلکه به افزایش فروش شما در زمانی کوتاه می انجامد.
مشتریان احتمالی که در آستانه خرید از شما قرار دارند، ممکن است با دیدن پیشنهاد ارسال رایگان یا 10 درصد تخفیف در خرید اول، به سرعت عضو خبرنامه یا برنامه دریافت ایمیل شوند تا بتوانند از این پیشنهاد ها استفاده کنند. البته شاید در آن لحظه خرید نکنند، ولی بدون شک عضو خواهند شد. به این صورت، آنها را عضو دیتابیس خود کرده اید و این به نفع شماست. ممکن است بعداً برای اتمام مراحل خرید بازگردند.
زمانی که چنین پیشنهاد هایی را ارائه می دهید، سعی کنید همه جوانب را در نظر بگیرید. به نحوه نگارش تبلیغات توجه کنید. این که آن را در کدام قسمت از سایت قرار دهید. مراحل انجام کار را هم مورد بررسی قرار دهید. انواع پیشنهاد ها را امتحان کنید تا ببینید کدامیک عضو بیشتری جذب می کند. سعی کنید این پاپ آپ زمانی نمایش داده شود که فرد در حال ترک یک سایت است. هرچه افراد بیشتری در خبرنامه عضو شوند، پتانسیل فروش شما در آینده بالاتر خواهد رفت.
19- سایت خود را برای گوشی های موبایل بهینه کنید.
تعداد زیادی از سایت های کسب و کار آنلاین برای گوشی بهینه نشده اند. این واقعاً تاسف آور است.
این روزها، اکثر مردم به جای جستجو بر روی کامپیوتر شخصی، از گوشی موبایل برای این کار استفاده می کنند. اگر دوست ندارید از قافله عقب بمانید، بهتر است از حالا به فکر بهینه سازی سایت خود برای موبایل باشید. البته، نه فقط از جنبه فنی!
سعی کنید خرید هر محصولی در سایت شما برای کاربران گوشی موبایل به آسان ترین شکل ممکن انجام شود. این مستلزم بازبینی دقیق فرآیند پرداخت (به نکته 18 رجوع شود) می شود. یا این که یک سایت یا اپلیکیشن کاملاً جداگانه برای گوشی موبایل طراحی کنید. سایت موبایل آمازون یک نمونه بسیار عالی است که نشان می دهد یک تجارت الکترونیکی بر روی گوشی موبایل به چه شکل باید باشد. البته نباید تصور کنید برای ایجاد یک تجربه روان و گیرا بر روی گوشی موبایل، به منابع و ثروتی همانند سایت آمازون نیاز دارید.
گشت و گذار در سایت و تجربه کاربری از مهم ترین عوامل مهم برای ایجاد یک تجربه روان و بهینه بر روی گوشی موبایل هستند. هر چه یافتن محصول مورد نظر برای کاربر سخت تر باشد، احتمال رها کردن سایت شما و رفتن به سراغ سایت های دیگر بیشتر است. صفحات باید در کمترین زمان ممکن باز شود و گشتن در سایت باید به روان ترین شکل ممکن انجام شود. اطلاعات زیادی را از مشتری نخواهید و به حداقل اطلاعات بسنده کنید. اجازه دهید بعداً به سایت شما سر بزنند (حتی بر روی دستگاه های دیگر) و اطلاعات خود را کامل کنند.
انتظار نداشته باشید که بازدید کنندگان موبایل همان دفعه اول خرید خود را کامل کنند. چون در اکثر مواقع این کار را انجام نمی دهند. اما اگر امکانات مناسب را برای آن ها فراهم کنید، احتمالاً در آینده این کار را انجام خواهند داد. به فکر کاربران موبایل باشید. تا جایی که می توانید، خرید بر روی گوشی موبایل را برای آن ها بی دردسر کنید.
20- مشتریان جدید را با پشتیبانی از طریق ایمیل تحت تأثیر قرار دهید.
متاسفانه، بسیاری از شرکت ها زمانی که دستشان به پول مشتری رسید، دیگر کاری با وی ندارند. این بزرگترین اشتباه در زمینه حفظ مشتری است. برای افزایش حجم فروش آنلاین، لازم است که از یک روند پیگیری مدبرانه، با ملاحظه و سودند برای مشتریان جدید، کمک بگیرید.
به عنوان فردی که عاشق کامپیوتر هستم، همیشه قطعات مورد نظرم برای ارتقای سیستم را از سایت Newegg.com خریداری می کنم. این که در طی این همه سال یکی از مشتریان وفادار آن ها بودم، فقط به دلیل قیمت قطعات نیست (البته قیمت های بسیار مناسبی را ارائه می دهند). اما بیش از هر چیز، خدمات پس از فروش و پیگیری های دقیق آن ها بوده که مرا مجذوب خود کرده.
هر بار که از آن ها محصولی را خریداری کردم، جزئیات مربوط به خریدم را برای من ارسال کردند (شامل اطلاعات رهگیری مرسوله، تا بفهمم سفارش من الان کجاست). موارد دیگری که ارائه دادند عبارت بود از اطلاعات خدمات مشتری، لینک به محصولات مشابه که ممکن است به آن ها علاقه مند باشم و بسیاری از منابع دیگر. آن ها من را تشویق کردند که برای محصول یک نقد و بررسی بنویسم و بازخورد خود را ارائه دهم. حتی می توانستم اگر سوالی در مورد محصول دارم با آن ها تماس بگیرم و تلفنی به من مشاوره بدهند. می توانستم با کاربران دیگر در مورد این محصول صحبت کنم و تجربیات خودم را در اختیار آن ها قرار دهم. در مجموع، این یک تجربه خرید جذاب برای من است. به همین دلیل است که سال ها مشتری آن ها بوده ام.
نباید به محض دریافت اطلاعات کارت اعتباری مشتری، او را فراموش کنید. هر چه پس از فروش کالا، بیشتر به مشتری خود توجه کنید، از او یک مشتری وفادارتر ساخته اید. او دوباره به سراغ شما خواهد آمد و همیشه راضی خواهد بود. از آن بهتر، به دوستان خود هم می گوید که شما درجه یک هستید! زمانی که مشتری محصولی را خریداری می کند، سعی کنید چیزی را به رایگان به وی پیشنهاد دهید (به نکته شماره 11 رجوع شود). در رسانه های اجتماعی در این مورد تبلیغ کنید. پس از خرید، یک ایمیل برای آن ها بفرستید و آن ها را ترغیب کنید که دفعات بعد هم از شما خرید کنند. هر کاری که می کنید، به مشتری خود این حس را القا کنید که به برقراری ارتباط با آن ها اهمیت می دهید، نه به تراکنش ها.
21- بر مفهوم ارزش پیشنهادی یا Value Proposition در سایت خود تأکید داشته باشید.
بسیاری از شرکت ها فروش خود را از دست می دهند و وقت خود را با تمرکز بر روی خودشان تلف می کنند. قبلاً هم گفتیم که مردم نمی خواهند چیزی بخرند، بلکه می خواهند مشکلات خود را حل کنند. خوب، حقیقت دردناک دیگر این است که مشتریان هیچ اهمیتی به شما و شرکت شما نمی دهند. مگر آن ها که طرفدار پروپاقرص برند شما باشند. آن ها فقط به این فکر می کنند که چطور محصولات شما، زندگی آن ها را بهتر می کند. به همین خاطر است که باید “ارزش پیشنهادی” را سرلوحه همه فعالیت های بازاریابی و همچنین محتوای سایت خود قرار دهید.
در واقع، ارزش پیشنهادی باعث می شود که مشتریان از شما خرید کنند؛ نه از رقیبان شما. ارزش های پیشنهادی را می تواند به سه دسته تقسیم کرد:
مرتبط بودن: چطور محصول شما مشکلات مشتریان را حل می کند
مقدار معین: مزایای خدمات و محصولات شما چیست
متمایز کننده: چرا مشتریان باید از شما خرید کنند، نه از شرکت رقیب
زمانی که ارزش پیشنهادی را به این سه دسته تقسیم می کنید، به راحتی می توان فهمید که چرا این عوامل، همه اطلاعات لازم در مورد تبلیغات و محتوای سایت شما را به مشتری انتقال می دهد. چرا نباید به این جنبه از محصولات خود توجه کنید؟ به جملات تبلیغاتی در صفحه فرود و قسمت های دیگر توجه کنید. آیا ارزش پیشنهادی کاملاً در آن واضح است؟ اگر نیست، باید تغییراتی در آن ایجاد کنید. هر چیزی که مشتری می بینید باید به نحوی، ارزش پیشنهادی را به مشتری انتقال دهد. هر چه ارزش پیشنهادی را در مورد محصولات و خدمات خود بهبود ببخشید، فروش بیشتری نیز خواهید داشت.
22- به صدای مشتری گوش دهید.
صدای مشتری اصطلاحی است که در تجارت و فناوری اطلاعات برای توصیف فرایند ثبت انتظارات، ترجیحات و انتقادات مشتری به کار می رود. به طور خاص، صدای مشتری یک تکنیک تحقیق در بازار است که مجموعه ای دقیق از خواسته ها و نیازهای مشتری را معین می کند. سپس، بر اساس اهمیت و رضایت از محصولات موجود، اولویت بندی می کند. مطالعات مربوط به صدای مشتری، بر روی انتظارات و بازخورد های مشتریان از کالای فعلی تمرکز کرده و تلاش می کند محصولات جدید را با این انتظارات تطابق دهد. باید سعی کنید در تبلیغات مربوط به محصولات خود، این مسئله را در نظر بگیرید.
23- نرخ تبدیل یا Conversion Rate را افزایش دهید.
منظور از نرخ تبدیل این است که وقتی فردی از سایت شما بازدید میکند، همان کاری را انجام دهد که شما از او میخواهید. این هدف میتواند برای هر سایت متفاوت باشد. مثلاً در یک سایت، شما از بازدیدکنندگان میخواهید در خبرنامه ایمیلی عضو شوند، یا در وبسایت شما اکانت بسازند. شاید این اقدام در سایتی دیگر به منزله خرید، دانلود برنامه یا کاری کاملاً متفاوت باشد. مهم این است که برای هر صفحه از سایت خود، هدفی را تعیین کنید و از کاربران بخواهید بسته به آن هدف، کار خاصی را انجام دهند.
نرخ تبدیل، نسبت تعداد تبدیلها به تعداد کل بازدیدکنندگان سایت است. به عنوان مثال، اگر یک سایت فروشگاهی در ماه 100 بازدید داشته باشد و از آن تعداد 25 نفر اقدام به خرید از سایت کنند، نرخ تبدیل آن 25/100 (یعنی 25 درصد) خواهد بود. کاری که شما از بازدیدکنندگان میخواهید انجام دهند، همان معیاری است که باید اندازهگیری کنید و بهبود ببخشید. در واقع، نرخ تبدیل روشی برای بررسی رفتار بازدیدکنندگان، در جهت بهبود عملکرد سایت است.
24- با مشتریان خود در رسانه های اجتماعی در ارتباط باشید.
ارتباط فعال با مشتریان در رسانه های اجتماعی به عنوان یک ابزار موثر برای فروش در بسیاری از کسب و کار ها نادیده گرفته می شود. آن ها تصور می کنند که این کار تأثیری بر روی فروش نخواهد گذاشت. اما باید گفت که شما با این کار آگاهی نسبت به برند خود را بالا می برید. رضایت مشتری را افزایش می دهید. و در نهایت، فروش خود را بیشتر می کنید.
به زمانی فکر کنید که به یک شرکت پیام داده اید و آن ها شخصاً به سوال شما پاسخ داده اند. چه حسی در مورد این برند به شما دست داد؟ مطمئناً به جز احساس خوشنودی و رضایت نبوده است. ارائه جواب سریع و صادقانه به مشتری احتمالی یک روش عالی برای فروش است. هرچه توجه بیشتری به مشتری احتمالی خود داشته باشید، احتمال خرید آن ها هم بیشتر می شود. این باعث افزایش بازخوردها در میان کاربران می شود. این بهترین تبلیغات است که به هیچ روش دیگری نمی توان به دست آورد.
25- بازاریابی مجدد انجام دهید تا فروش بیشتری داشته باشید.
بازاریابی مجدد (که به آن ریمارکتینگ هم گفته می شود) تبلیغاتی است که مستقیماً افرادی را که قبلا از سایت شما حداقل یک بار بازدید کرده اند، هدف قرار می دهد. وقتی این بازدید کننده ها، سایت را ترک می کنند حتی اگر محصولی هم از شما نخریده باشند، تبلیغات شما را در سایت های مرتبط در اینترنت می بینند و دقیقاً این تبلیغات نقطه شروع ماجراست. این تبلیغات می تواند تبلیغات PPC (تبلیغات کلیکی) باشد یا ممکن است تبلیغات با بنر در سایت های دیگر باشد.
اگر از بازاریابی مجدد استفاده نکنید، یعنی بنا را بر این گذاشته اید که مشتری با همین بازدید اول، خرید خود را حتمی می کند. اما این اتفاق هرگز رخ نخواهد داد. زمانی که برای محتوای خود یا یک پیشنهاد ویژه، بازاریابی مجدد انجام می دهید، یکی از موثرترین روش ها برای افزایش فروش را به کار برده اید. نه تنها این کار باعث می شود که نام برند شما در ذهن مشتری احتمالی نقش ببندد، بلکه فرصت های زیادی را برای خرید مشتریان احتمالی فراهم می آورد. از آن جا که امروزه مشتریان عادت دارند گشت و گذار خود در یک سایت را نیمه کاره رها کرده و بعداً با دستگاهی دیگر به آن مراجعه می کنند، بازاریابی مجدد می تواند با تمایل آن ها برای خرید در هر زمان یا مکان که دوست داشتند، هماهنگ باشد.