روکیداروکیداروکیدا
  • اخبار فناوری
  • آموزش
  • گجت‌ها
    • اخبار موبایل و گجت ها
    • گجت های پوشیدنی
    • نقد و بررسی تخصصی گجت ها
    • راهنمای خرید
  • فیلم و سریال
  • نرم افزار و اپلیکیشن
  • موفقیت و پیشرفت
  • خودرو
  • تبلیغات در روکیدا
  • تماس با ما
می‌خوانید: آیا فیس‌بوک سرانجام مسنجر خود را با رمزنگاری سرتاسری عرضه خواهد کرد؟
Notification بیشتر
تغییر اندازه فونتAa
تغییر اندازه فونتAa
روکیداروکیدا
  • اخبار فناوری
  • آموزش
  • گجت‌ها
  • فیلم و سریال
  • نرم افزار و اپلیکیشن
  • موفقیت و پیشرفت
  • خودرو
  • تبلیغات در روکیدا
  • تماس با ما
Search
  • اخبار فناوری
  • آموزش
  • گجت‌ها
    • اخبار موبایل و گجت ها
    • گجت های پوشیدنی
    • نقد و بررسی تخصصی گجت ها
    • راهنمای خرید
  • فیلم و سریال
  • نرم افزار و اپلیکیشن
  • موفقیت و پیشرفت
  • خودرو
  • تبلیغات در روکیدا
  • تماس با ما
© تمامی حقوق برای رسانه روکیدا محفوظ است.

روکیدا - نرم افزار و اپلیکیشن

نرم افزار و اپلیکیشن

آیا فیس‌بوک سرانجام مسنجر خود را با رمزنگاری سرتاسری عرضه خواهد کرد؟

محمد امین نعمتی
محمد امین نعمتی
توسطمحمد امین نعمتی
بین 30 و 40 سالگی زندگی می‌کنم. هیچ چیزی بیشتر از آگاهی از دانش بیشتر مخصوصا دنیای فناوری من رو به ذوق نمی‌آورد. علاقه زیادی به...
انتشار: شنبه , ۲۱ دی ۱۳۹۸ ساعت ۲۰:۴۰
10 دقیقه
آیا فیس‌بوک سرانجام مسنجر خود را با رمزنگاری سرتاسری عرضه خواهد کرد؟

ماه مارس سال گذشته، مارک زاکربرگ یک وعده قابل توجه داد: فیس‌بوک به صورت پیش‌فرض در تمامی پلت‌فرم‌هایش برای ارتباط‌های بین کاربران از رمزنگاری سرتاسری استفاده می‌‌کند. این اقدام باعث خواهد شد بیش از یک میلیارد کاربر ارتباط‌های امن و مطمئنی داشته باشند. گرچه باید بگوییم به زودی این اتفاق رخ نخواهد داد.

نکته‌ای که زاکربرگ در آن زمان به آن اشاره نکرد سختی انجام این تغییر بود و این سختی تنها از نظر کنار زدن موانع سیاسی اجرای قوانین بیزار از رمزنگاری یا تغییر در مدل کسب و کار فیس‌بوک نیست.

رمزنگاری مسنجر فیس‌بوک به تنهایی یک چالش فنی عظیم است. طبق گفته یکی از مهندسان فیس‌بوک که سرپرستی این پروژه را به عهده دارد، توسعه یک نسخه از این مسنجر که به صورت پیش‌فرض کاملا رمزنگاری سرتاسری داشته باشد سال‌ها طول می‌کشد.

جان میلیکان، مهندسی نرم‌افزاری حریم خصوصی اپلیکیشن مسنجر فیس‌بوک طی یک گفتگو در کنفرانس Real World Crypto در نیویورک گفت «من حالا با صداقت صحبت خواهم کرد و می‌گویم ما در جایگاهی قرار داریم که تعداد سوال‌هایمان از پاسخ‌ها بیشتر است. با آن که ما در برنامه‌ریزی پیشرفت‌هایی داشتیم، ولی مشخص شده است که اضافه کردن رمزنگاری سرتاسری به سیستم فعلی فوق‌العاده چالش‌برانگیز است و به طور کلی باید در مورد تمامی جوانب مجددا فکر کنیم.»

پرزنتیشین میلیکان در این کنفرانس در حقیقت در مورد برنامه‌های فیس‌بوک برای تغییر در رمزنگاری پیش‌فرض مسنجر نبود، که در حال حاضر تنها از طریق حالت «گفتگوهای مخفی» این قابلیت را ارائه می‌دهد.

بلکه، ظاهرا هدف او توضیح موانع متعدد سر راه این تغییر بود و از جامعه رمزنگاری می‌خواست برای حل این مشکلات نظرات خود را مطرح کنند.

میلیکان به آسانی پذیرفت که وجود این موانع به این معنا است که کاربران فیس‌بوک نباید انتظار داشته باشند تا چندین سال اجرای رمزنگاری پیش‌فرض را ببینند. همچنین گفته‌های او احتمالا به این معنا است که برنامه‌های این شرکت برای ادغام سرویس‌های پیام‌رسانی واتس‌اپ، فیس‌بوک و اینستاگرام حداقل به همین مقدار طول می‌کشد، چون هر سه آن‌ها احتمالا به رمزنگاری سرتاسری نیاز خواهند داشت تا وضعیت حفاظت از حریم خصوصی کاربران در واتس‌اپ خدشه‌دار نشود.

با این حال، یکی از سخنگویان فیس‌بوک می‌گوید این شرکت انتظار دارد امسال پیشرفت‌هایی در این سیستم پیام‌رسانی قابل تعامل با یکدیگر (interoperable) انجام شود.

میلیکان در یک مصاحبه با سایت Wired پیش از کنفرانس مذکور در مورد اجرایی کردن سیستم رمزنگاری مسنجر گفت «ما به صورت عمومی سال‌ها پیش از این که واقعا موفق به انجام آن باشیم، برنامه خود را برای آن اعلام کردیم.» او در همین حین نگفت فیس‌بوک چه زمانی انتظار دارد اجرای این طرح کامل شود. «هیچ تغییر فوری در کار نخواهد بود. یک فرآیند طولانی خواهد بود. ما تصمیم گرفتیم کار را درست انجام دهیم تا این که به دنبال انجام سریع آن باشیم.»

مجموعه قابلیت‌های مسنجر فیس‌بوک یعنی تماس‌های ویدئویی، پیام‌دهی گروهی، گیف‌ها، استیکرها، پرداخت‌ها و موارد متعدد دیگر، تقریبا در حال حاضر همگی وابسته به سرورهای فیس‌بوک هستند تا به محتویات پیام‌ها دسترسی داشته باشند.

در یک سیستم رمزنگاری سرتاسری، تنها افرادی که در دو سوی گفتگو هستند کلیدهایی در دستگاه‌های خود برای رمزگشایی پیام‌ها دارند.

زمانی که پیام‌ها از سرورهای فیس‌بوک بدون توانایی خواندن آن‌ها عبور کنند، آن‌ها تنها نقش روترهای کور را دارند و پیام‌ها همچنین از دید سازمان‌های دولتی و سایر جاسوس‌ها در امان هستند.

میلیکان ادعا می‌کند رسیدن به این نقطه نیازمند بازسازی تمامی قابلیت‌های مسنجر فیس‌بوک از ابتدا خواهد بود. او می‌گوید «ما یک بازنگری full-stack و معماری مجدد کل محصول را در پیش رو داریم. ما فقط رمزنگاری سرتاسری را به یک محصول اضافه نمی‌کنیم بلکه یک محصول با رمزنگاری سرتاسری می‌سازیم.»

البته فیس‌بوک به نوعی روند پیام‌رسانی میلیاردها کاربر را با فعالسازی رمزنگاری به صورت پیش‌فرض تغییر داد ولی حالا می‌گوید این کار سخت است.

این شرکت در سال 2016، حالت رمزنگاری سرتاسری اپلیکیشن واتس‌اپ را برای میلیاردها کاربر آن فعال کرد. اما میلیکان اشاره می‌کند این تغییر نیز سال‌ها طول کشیده است، با وجود آن که واتس‌اپ سال 2016 به مراتب ساده‌تر از مسنجر فیس‌بوک سال 2020 است.

او به تفاوت‌های مهم این دو اپلیکیشن اشاره می‌کند؛ واتس‌اپ از چندین دستگاه پشتیبانی نمی‌کند، تنها یک برنامه کامپیوتری دارد که الزاما پیام‌ها را از طریق گوشی کاربر مسیردهی می‌کند و همچنین پیام‌ها را روی یک سرور نسخه پشتیبان نمی‌گیرد تا زمانی که اپلیکیشن را مجددا نصب کردید در دسترس باشند. مسنجر هر دو این کارها را انجام می‌دهد.

اپل ممکن است مدل دیگری از نحوه دستیابی به شبکه رمزنگاری سرتاسری انبوهی را نشان دهد که فیس‌بوک متعهد به ساخت آن شده است: این شرکت توانسته است به صورت پیش‌فرض در اپلیکیشن iMessage خود قابلیت‌های غنی و رمزنگاری سرتاسری را قرار دهد. ولی این اپلیکیشن اینترفیس وب مستقل به نوعی با تمام قابلیت‌هایی که مسنجر فیس‌بوک ارائه می‌دهد را ندارد که همین قضیه چالش‌های دیگری به وجود می‌آورد چون برای این طراحی شده است که به کاربران اجازه فرستادن پیام از هر دستگاهی را بدهد. (اینترفیس وب واتس‌اپ مانند اپلیکیشن دسکتاپ آن تنها زمانی کار می‌کند که با گوشی کاربر در ارتباط است.)

اما از نظر منتقدان علت پیشرفت آهسته این شرکت در این قضیه دلایل دیگری دارد. این شرکت بابت رمزنگاری نکردن ارتباط‌های کاربرانش تحت فشار قابل توجه دولت‌های جهانی قرار گرفته است و انجام این کار دسترسی مقامات و سازمان‌های اطلاعاتی به این پیام‌ها را می‌گیرد.

در ماه اکتبر، مقامات رسمی دولت‌های آمریکا، بریتانیا و استرالیا به صورت مشترک یک نامه سرگشاده به مارک زاکربرگ امضاء کردند و از او خواستند که فیس‌بوک به برنامه‌های خود برای توسعه عظیم رمزنگاری پیام‌های کاربرانش ادامه ندهد یا روشی را در نظر بگیرد تا مقامات دولتی به نوعی به محتویات پیام‌های رمزنگاری شده دسترسی داشته باشند و آن‌ها را رمزگشایی کنند. پاسخ زاکربرگ منفی بود.

از دست دادن قابلیت جمع‌آوری داده‌ها از پیام‌ها همچنین یک انگیزه بالقوه دیگر برای سرعت آهسته اجرایی کردن برنامه‌های رمزنگاری فیس‌بوک است. اما میلیکان اشاره می‌کند که فیس‌بوک از محتویات پیام‌ها برای تبلیغات هدفمند استفاده نمی‌کند.

او در مورد مخالفت سیاسی با رمزنگاری حرفی نزد و اعلام کرد تنها در جنبه فنی این ماجرا نقش دارد.

متیو گرین یک رمزنگار در شرکت جان هاپکینز که نقش یک مشاور پولی را در سال 2016 برای فیس‌بوک در مورد اجرایی کردن حالت گفتگوهای مخفی مسنجر داشته است می‌گوید اگر فیس‌بوک در حقیقت به علت وقفه‌های فنی اجرایی کردن این طرح را به تاخیر انداخته باشد، شاید به این دلیل است که این شرکت منابع قابل توجه توسعه و تحقیق خود را صرف رفع این مشکل نکرده است.

او می‌گوید «اگر این قضیه قرار است چندین سال طول بکشد، شاید آن‌ها نمی‌خواهند پول خود را برای رفع این مشکل خرج کنند.»

گرین ادعا می‌کند موانع رمزنگاری کامل مسنجر احتمالا بیشتر فنی هستند تا سیاسی. او ارزیابی میلیکان از وسعت ترسناک این مشکل را با توجه به تمامی قابلیت‌های مسنجر تایید کرد.

گرین می‌گوید «مهندسی واقعا سخت است.» گرین در مورد فشار سیاسی اشاره می‌کند فیس‌بوک در حال حاضر زمانی که اولین مرتبه خبر این تغییر را اعلام کرد با اثرات سیاسی آن مقابله کرد.

او می‌پرسد «اگر قرار نیست از مزیت اجرای رمزنگاری برخوردار شوید، چرا باید همه را از دست خودتان عصبانی کنید؟»

اما میلیکان می‌گوید فیس‌بوک عجله نخواهد کرد، نه تنها با متخصصان رمزنگاری در کنفرانس‌هایی مانند Real World Crypto مشورت خواهد کرد بلکه همچنین با اعضای «جامعه مدنی» مانند روزنامه‌نگاران و فعالان صحبت خواهد کرد تا ببیند بهترین راه برای ساخت یک مسنجر رمزنگاری شده برای نیازهای خاص آن‌ها چطور است.

او صحبت‌های خود در این کنفرانس را با یک وعده اطمینان‌بخش تمام کرد که با وجود راه طولانی که فیس‌بوک در پیش دارد ولی توسعه مسنجر این شرکت با حفظ کامل جنبه‌های امنیتی و حفظ حریم خصوصی یک وعده توخالی نیست و تحقق خواهد بخشید.

میلیکان گفت «ما این اپلیکیشن را عرضه می‌کنیم. ساخت صحیح آن زمان می‌برد ولی با این حال، این اتفاق خواهد افتاد.»

منیع: wired.com

برچسب‌ها:شبکه های اجتماعی
توسطمحمد امین نعمتی
بین 30 و 40 سالگی زندگی می‌کنم. هیچ چیزی بیشتر از آگاهی از دانش بیشتر مخصوصا دنیای فناوری من رو به ذوق نمی‌آورد. علاقه زیادی به نوشتن دارم و در کنار آن موزیک خوب، کتاب خوب، فیلم خوب و همنشین خوب لازمه زندگی است.
مطلب قبلی DSC01658 با لپ‌تاپ گیمینگ GS66 آشنا شوید
مطلب بعدی ap resize چرا باید فورا مرورگر فایرفاکس خود را به‌روزرسانی کنید؟
بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید لغو پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین مطالب

گلکسی زد فلیپ 7 با چیپست 3 نانومتری جدید سامسونگ عرضه می شود
گلکسی زد فلیپ 7 با چیپست 3 نانومتری جدید سامسونگ عرضه می شود
4 دقیقه
عینک هوشمند اپل احتمالا تا پایان سال 2026 معرفی می شود
عینک هوشمند اپل احتمالا تا پایان سال 2026 معرفی می شود
3 دقیقه
ابزار جدید گوگل برای شناسایی محتوای تولید شده با هوش مصنوعی
ابزار جدید گوگل برای شناسایی محتوای تولید شده با هوش مصنوعی
3 دقیقه
ربات های اپل از طریق ویدیوهای اول شخص آموزش می بینند
ربات های اپل از طریق ویدیوهای اول شخص آموزش می بینند
4 دقیقه
سیستم مورد نیاز بازی MindsEye برای رایانه اعلام شد
سیستم مورد نیاز بازی MindsEye برای رایانه اعلام شد
4 دقیقه
گلکسی واچ 8 کلاسیک با الهام از مدل اولترا در راه است scaled
گلکسی واچ 8 کلاسیک با الهام از مدل اولترا در راه است
5 دقیقه
دوربین گلکسی S26 با تغییر غیرمنتظره همراه خواهد بود
دوربین گلکسی S26 با تغییر غیرمنتظره همراه خواهد بود
2 دقیقه
مقایسه کامل جمینی 2.5 فلش با چت جی پی تی 4o
مقایسه کامل جمینی 2.5 فلش با چت جی پی تی 4o
4 دقیقه
همه چیز درباره آپدیت اندروید 16
همه چیز درباره آپدیت اندروید 16
5 دقیقه
نیسان میکرا 2026 با چهره ای جدید برگشت
نیسان میکرا 2026 با چهره ای جدید برگشت
5 دقیقه

پربازدید‌ترین‌ها

تغییرات جدید کنترل سنتر آیفون در ios19 2
تغییرات جدید کنترل سنتر آیفون در ios19
3 دقیقه
مایکروسافت ادعا می کند لپ تاپ های جدیدش از مک بوک ایر سریع تر هستند
مایکروسافت ادعا می کند لپ تاپ های جدیدش از مک بوک ایر سریع تر هستند
4 دقیقه
نازکی آیفون 17 ایر در این تصویر به طور کامل قابل مشاهده هست e1747641077130
نازکی آیفون 17 ایر در این تصویر به طور کامل قابل مشاهده هست
3 دقیقه
دوربین گلکسی S25 FE احتمالا همان مدل قبلی باقی می ماند
دوربین گلکسی S25 FE احتمالا همان مدل قبلی باقی می ماند
3 دقیقه
بررسی کامل تویوتا RAV4 GR Sport مدل 2026
بررسی کامل تویوتا RAV4 GR Sport مدل 2026
5 دقیقه
جزئیات جدید از نمونه اولیه گوشی تاشو اپل
جزئیات جدید از نمونه اولیه گوشی تاشو اپل
4 دقیقه
بررسی شارژدهی گلکسی S25 Edge بدترین چیزی که انتظارش را داشتیم
بررسی شارژدهی گلکسی S25 Edge بدترین چیزی که انتظارش را داشتیم
4 دقیقه
همه چیز در مورد سامسونگ گلکسی S25 Edge
همه چیز در مورد سامسونگ گلکسی S25 Edge
5 دقیقه
ظرفیت باتری آیفون 17 Air فاش شد scaled
ظرفیت باتری آیفون 17 Air فاش شد
3 دقیقه
چرا حلقه های هوشمند رقیب جدی ساعت های هوشمند شده اند؟
چرا حلقه های هوشمند رقیب جدی ساعت های هوشمند شده اند؟
6 دقیقه
نسخه جدید ایرپاد با دوربین مادون قرمز سال آینده معرفی می شود
نسخه جدید ایرپاد با دوربین مادون قرمز سال آینده معرفی می شود
4 دقیقه
برنامه جدید اپل برای عرضه آیفون 18 چیست
برنامه جدید اپل برای عرضه آیفون 18 چیست؟
5 دقیقه
اپل می خواهد سیری را به رقیب جدی چت جی پی تی تبدیل کند
اپل می خواهد سیری را به رقیب جدی چت جی پی تی تبدیل کند
5 دقیقه
سامسونگ در حال آماده سازی قابلیت جدید هوش مصنوعی برای گالری گوشی های گلکسی است
سامسونگ در حال آماده سازی قابلیت جدید هوش مصنوعی برای گالری گوشی های گلکسی است
3 دقیقه

جالب از سراسر وب

محافظ برق

برقکار شبانه روزی

دوربین آنالوگ هایک ویژن

بیمه موبایل معلم

سرور مجازی ایران

خرید فالوور

خرید جم فری فایر

داکر

هاست ووکامرس ارزان

تعمیر تلویزیون هیمالیا

طراحی ربات تلگرام

خرید رمان انگلیسی زبان اصلی

مرتبط با همین مطلب

دسترسی جمینی به جیمیل و داکس فعال شد
نرم افزار و اپلیکیشن

دسترسی جمینی به جیمیل و داکس فعال شد

5 دقیقه
معرفی پلن AI Ultra گوگل و قابلیت های جدید Gemini
اخبار فناوری

معرفی پلن AI Ultra گوگل و قابلیت های جدید Gemini

3 دقیقه
آی پی ایران چیست و چه کاربرد هایی دارد؟
نرم افزار و اپلیکیشن

آی پی ایران چیست و چه کاربرد هایی دارد؟

9 دقیقه
مقایسه تصویرسازهای هوش مصنوعی چت جی پی تی و Gemini
نرم افزار و اپلیکیشن

مقایسه تصویرسازهای هوش مصنوعی چت جی پی تی و Gemini

6 دقیقه
روکیداروکیدا
© تمامی حقوق برای رسانه روکیدا محفوظ است.
Welcome Back!

Sign in to your account

Username or Email Address
Password

رمز عبور را فراموش کرده اید؟