رنک الکسا چیست و در مورد آن باید چه اطلاعاتی بدانید؟

by محمد امین نعمتی

داشتن یک رتبه بالا در نتایج جستجو گوگل شاخصی است که اکثر افراد موفقیت تلاش‌های بازاریابی خود در محیط آنلاین را با آن می‌سنجند ولی رنک الکسا نیز به همان مقدار مهم است.

برخی از متخصصان سئو بر این باور هستند که رنک الکسا برای وب‌سایت‌هایی که به دنبال جذب بازدیدکننده بیشتر و افزایش نرخ تبدیل بازدیدکننده به مشتری بالقوه هستند، اهمیتی در حد رنگ گوگل دارد.

آگاهی از رتبه الکسای سایتتان به شما می‌تواند در بهینه‌سازی سایتتان برای جذب ترافیک و سرنخ‌های فروش بیشتر کمک کند.

در این مقاله قصد داریم به تمامی مسائل مربوط به رنک الکسا اشاره کنیم.

رنک الکسا چیست؟

سیستم رتبه‌بندی الکسا از سوی سایت Alexa.com راه‌اندازی شده است که زیربخش سایت آمازون است. رنک الکسا یک سایت محبوبیت آن را در مقایسه با دیگر سایت‌ها نشان می‌دهد.

پلت‌فرم تحلیلی الکسا تعداد دفعات بازدیدها را در وب‌سایت‌ها بررسی می‌کند و نتایج را در اختیار عموم می‌گذارد. الکسا هنگام رتبه‌بندی ترافیک یک سایت از یک الگوریتم ساده استفاده می‌کند تا برای کسانی که نوار ابزار الکسا را نصب کردند تعداد بازدید کاربران را ثبت کند.

طبق اطلاعات الکسا، این سایت داده‌های مربوط به رفتار گردش در محیط آنلاین را برای بیش از ۳۰۰ میلیون صفحه ذخیره کرده است.

پارامترهایی مانند تعداد مشاهده‌ صفحات زمان محاسبه ترافیک مد نظر گرفته می‌شوند. شاخص دسترسی (Reach) به تعداد کاربرانی اشاره می‌کند که از یک وب‌سایت خاص در یک روز بازدید کردند.

تعداد مشاهده صفحات همانطور که نام آن نشان می‌دهد دفعاتی است که کاربران یک صفحه خاص را نگاه کردند. توجه کنید یک کاربر اگر در طول یک روز چندین مرتبه از یک سایت بازدید کند، تنها یک مرتبه آن شمارش خواهد شد.

نحوه عمل رنک الکسا چطور است؟

الکسا از داده‌های فراهم شده توسط کاربران نوار ابزار خود برای رتبه‌بندی سایت‌های آن‌ها در مقایسه با دیگر سایت‌ها استفاده می‌کند. به عنوان شروع، به سادگی باید تولبار الکسا را دانلود و نصب کنید. این تولبار سپس رنک الکسا سایت‌های بازدید شده را نشان می‌دهد.

علاوه بر این، نوار ابزار مذکور همچنین داده‌های مربوط به ترافیک سایت را به یک سرور مرکزی می‌فرستد. آدرس آی‌پی و لینکی که از آن بازدید می‌کنید ثبت می‌شوند.

طبیعتا یک منبع نمونه بزرگ‌تر اطلاعات دقیق‌تری ارائه می‌دهد. گرچه، این دقت اگر سایت شما جزو سایت‌های با رتبه پایین است ممکن است مشکوک باشد.

آن دسته از سایت‌هایی که جزو ۱۰۰ هزار سایت برتر در سیستم الکسا هستند می‌توانند مطمئن باشند که ترافیک خوبی جذب می‌کنند. وب‌سایت با یک رنک الکسا بالا بازدیدکننده بیشتر و تبدیل نرخ فروش بالاتر خواهند داشت.

چطور می‌توان رنک الکسا را دستکاری کرد؟

طبق گفته سایت Search Engine Journal امان دستکاری رنک الکسا سایتتان وجود دارد. به راحتی می‌توانید با درست کردن یک تابع جاوا اسکریپ یک سری از آدرس‌های صفحات سایت خود را داخل یک لوپ قرار دهید.

نکته‌ای که باید رعایت کنید این است که هر آدرس در یک پنجره جداگانه باز شوند. سپس، آن تابع زمانی که به انتها برسد باید مجددا به اول برگردد. بدین طریق است که برخی از افراد بدون این که بازدیدکننده بیشتر داشته باشند رتبه الکسا سایت خود را دستکاری می‌کنند.

همچنین می‌توانید به کمک نرم‌افزارها رنک الکسا خود را بالا ببرید. نمونه‌هایی مانند rankboostup و UpMyRanksend ترافیک زیادی به وب سایت شما می‌آورند و بنابراین رنک آن را بالا می‌برند.

گرچه راه بهتر و بیشتر توصیه شده برای بهبود رنک الکسا تولید محتوای خوب به صورت منظم است. افزایش رنک الکسا به صورت مصنوعی در دراز مدت به نفع خودان نیست.

جذب ترافیک طبیعی و مرتبط برای سایت‌تان احتمال افزایش نرخ تبدیل بازدیدکننده به خریدار بالقوه را افزایش می‌دهد.

یک رنک خوب الکسا چه اهمیتی دارد؟

گوگل به راحتی به عنوان یک سیستم رتبه‌بندی تخصصی پذیرفته شده است. گرچه، نظر کارشناسان سئو در مورد اهمیت و مرتبط بودن رنک الکسا متناقض است. بنابراین اجازه دهید نگاهی دقیق‌تر به مزایا و معایب سیستم رتبه‌بندی الکسا بیاندازیم.

مزایا:

یک رتبه خوب الکسا به چندین طریق می‌تواند به کمک شما بیاید:

  • بلاگرها از رتبه‌های الکسا برای درآمدزایی از تبلیغات استفاده می‌کنند. هرچه رنک الکسا سایت شما بالاتر باشد، بیشتر می‌توانید بابت تبلیغاتی که روی سایت خود می‌گذارید پول بگیرید.
  • به سادگی می‌توانید به صورت تقریبی ترافیک سایت رقبای خود را تخمین بزنید. الکسا یک ابزار موثر است تا به شما در کسب اطلاعات رقابتی و سنجش عملکرد سایت‌تان در مقایسه با سایت رقبا کمک کند.
  • رنک بالاتر الکسا همچنین به شما کمک‌ می‌کند به واسطه پست‌های مهمانی که سایت‌های شناخته شده در سایت شما می‌گذارند، محتوای با کیفیت در سایتتان منتشر کنید. نویسندگان مهمان طبیعتا دوست دارند برای سایت‌هایی پست بنویسند که رنک خوبی در این سیستم دارند.
  • با کمک اطلاعاتی که الکسا فراهم می‌کند می‌توانید از عملکرد سایت خود مطلع شوید. به عبارت دیگر استفاده از آن برای کمک به تلاش‌های بازاریابی و سئو شما مفید خود بود.

معایب:

همچنین متوجه خواهید شد که رنک الکسا به چندین دلیل آن چنان مهم نیست.

  • الکسا تنها داده‌های دریافت شده از کاربران نوار ابزار خود را مد نظر قرار می‌دهد، بنابراین نتایج ممکن است کاملا نسبی باشند. همه این تولبار را نصب نمی‌کنند. میلیون‌ها وب‌سایت وجود دارد که با وجود تعداد بازدیدکننده بالا ممکن است هرگز رنک خوبی نداشته باشند.
  • همانطور که در بالا اشاره شد، رنک الکسا را می‌توان دستکاری کرد. داده‌های ترافیک در محیط آنلاین را می‌توان به مقدار زیادی تغییر داد. اگر بعضی از ناشران و وب‌مسترها تصمیم به دستکاری این ابزار بگیرند، نتایج آن ممکن است در حد مطلوب دقیق نباشند.
  • الکسا به صورت جداگانه زیردامین‌ها و زیر صفحات یک دامنه را رتبه‌بندی نمی‌کند. این سیستم تنها ترافیک دامنه سطح بالا را محاسبه می‌کند که ممکن است بی دقتی‌هایی را در پی داشته باشد.

به طور کلی، رتبه‌بندی الکسا مزایا و معایب خود را دارد، ولی با این حال به اندازه کافی در افراد انگیزه ایجاد می‌کند تا رنک الکسا سایت خود را پیگیری کنند و بهبود بخشند.

چطور رنک الکسا سایت خود را بهتر کنید

همانطور که به طور خلاصه به آن اشاره کردیم، به چندین روش بدون دستکاری رنک الکسا می‌توانید آن را بهتر کنید. در ادامه چندین توصیه مفید را برای این هدف آوردیم:

  • در ابزار الکسا متا تگ‌های سایت خود را اضافه کنید تا به عنوان یک حساب الکسا مورد تایید قرار گیرد.
  • ویجت الکسا را به سایت یا بلاگ خود اضافه کنید تا تعداد بازدیدکننده‌های منظم بیشتری داشته باشید و نتایج دقیق‌تر باشند.
  • به صورت منظم سایت خود را با محتوای اصیل و تازه که برای مخاطب هدفتان مفید باشند، به‌روزرسانی کنید. چه یک بلاگر یا یک توسعه‌دهنده وب هستید، همیشه مهم است با قرار دادن محتوایی که برای مخاطبتان مفید است سطح درگیری کاربر را بهبود بخشید.
  • سعی کنید تا بازدیدکننده‌ها و دوستانتان سایت شما را در الکسا نقد کنند. آن‌ها را تشویق کنید تا نظرات خوبی بفرستند تا کمی رتبه سایت شما بالاتر برود.
  • در شبکه‌های اجتماعی محبوبی که مخاطب هدفتان به دفعات در آن فعالیت می‌کنند مقالات خود را منتشر کنید.
  • اکثر بلاگرها نوار ابزار الکسا را نصب می‌کنند، بنابراین سعی کنید از حوزه تخصصی خود ترافیک بیشتری به دست آورید.
  • همچنین می‌توانید از تاکتیک تقسیم پست خود به شکل چند صفحه استفاده کنید، ترفندی که معمولا از سوی سایت‌های Forbes و Search Engine Journal برای افزایش تعداد مشاهدات صفحه‌ها استفاده می‌شود.
  • یک تاکتیک دیگر برای بهبود تعداد مشاهده صفحات جابه‌جایی هرگونه دکمه دانلود به صفحه بعدی است.

حداکثر استفاده از ترفندهای اشاره شده در بالا طبیعتا رنک الکسا سایت شما را بالا می‌برد و به محبوبیت آن می‌افزاید.

داده‌های الکسا چقدر قابل اعتماد هستند؟

با آن که رنک الکسا یک راه خوب برای مقایسه عملکرد یک سایت با سایرین است، داده‌های الکسا الزاما مطلقا دقیق نیستند.

چندین کارشناس سعی کرده‌اند در طول چندین سال داده‌های الکسا را با گوگل آنالیتیکس مقایسه کنند و متوجه شدند داده‌های الکسا اشتباه می‌توانند باشند. علت این است که گوگل پوشش وسیع‌تری نسبت به الکسا دارد، چون همه تولبار الکسا را نصب نمی‌کنند.

به علت پوشش نسبتا ضعیف وب‌سایت‌هایی که توسط الکسا رتبه‌بندی می‌شوند، بهتر است به داده‌های آن زیاد اعتماد نکنیم ولی از آن‌ها برای مقایسه استفاده کنیم.

جمع‌بندی

منصفانه است بگوییم رنک الکسا یک بخش مهم از ارزیابی عملکرد سئو یک وب‌سایت است. با این حال، از آن نباید به عنوان ابزار اصلی برای مانیتورینگ ترافیک سایت استفاده کرد چون نتایج می‌توانند نسبی بوده و دقیق نباشند.

به جای این که کلا سیستم رتبه‌بندی الکسا را نادیده بگیرید، پیشنهاد می‌کنیم از آن به عنوان یک ابزار مکمل برای تقویت استراتژی سئو خود استفاده کنید.

یک رتبه بالاتر الکسا می‌تواند به شما در بالا بردن محبوبیت سایتتان و درآمدزایی بیشتر کمک کند.

منبع: medium.com

You may also like

Leave a Comment