نقد و بررسی تخصصی گوشی اکسپریا 5 سونی: Xperia 5 دوست‌داشتنی ولی غیرقابل پیشنهاد؟

توسط محمد امین نعمتی
5 دقیقه

فهرست عنوان‌ها

جدیدترین گوشی اندرویدی سونی یعنی اکسپریا 5 بیشتر از چیزی که می‌بینیم استحقاق دارد. این گوشی یک محصول توانمند و بسیار زیبا است که متاسفانه در بین گوشی‌هایی که شرکت‌های آن‌ها بودجه بیشتری برای بازاریابی دارند و اپراتورهای آمریکایی از آن‌ها پشتیبانی می‌کنند، گم شده است.

این قضایا باعث تاسف است چون با آن که اکسپریا 5 معایب خاص خود را دارد و یقینا پیشنهاد اول من به اکثر افراد نخواهد بود، ولی بدون شک محاسن آن در حدی است که توجه برخی از افراد را به خود جلب کند.

بررسی و نقد گوشی اکسپریا 5 سونی: دوست‌داشتنی ولی غیرقابل پیشنهاد

گوشی اکسپریا 5 تقریبا یک راه‌حل بی‌همتا برای مشکلی که برای خودمان به وجود آوردیم دارد. ما گوشی‌هایی با نمایشگرهای بزرگ می‌خواهیم، ولی این گوشی‌ها برای کار با یک دست بیش از حد بزرگ هستند.

راه‌حل سونی برای این مشکل ساخت یک گوشی با عرض کم و طول زیاد است.

از عبارت «تقریبا بی‌همتا» به این علت استفاده کردم که اکسپریا 5 نسل بعدی اندکی کوچک‌تر از گوشی اکسپریا 1 است. اکسپریا 1 محصولی است که در بخش‌هایی که سونی معمولا عملکرد بدی از خود به جا می‌گذارد یعنی نرم‌افزار و دوربین، بهتر از انتظار کاربر ظاهر می‌شود.

متاسفانه، گوشی اکسپریا 1 دقیقا طبق انتظار ما از سونی عمل کرد یعنی قیمت آن بیش از حد بالا است. خوشبختانه اکسپریا 5 قیمت زیاد بالایی ندارد.

گوشی اکسپریا 5 یک نمایشگر اولد 6.1 اینچ ولی با نسبت تصویر 21:9 دارد، بنابراین این نمایشگر برخلاف انتظاری که از ابعاد آن دارید به نوعی کوچک‌تر است.

به عبارت دیگر با یک گوشی با عرض کم و طول زیاد روبرو هستیم. یعنی نگه داشتن این گوشی در یک دست مراتب راحت‌تر است همچنین، حداقل در بعضی موارد، به راحتی می‌توانید با یک دست با این گوشی کار کنید، گرچه سونی شبیه به سامسونگ عمل نکرده است یعنی عناصر مهم رابط کاربری به بخش پایین صفحه و جایی که بتوانید با انگشت دست خود به آن‌ها دسترسی داشته باشید جابه‌جا نمی‌شوند.

بررسی و نقد گوشی اکسپریا 5 سونی: دوست‌داشتنی ولی غیرقابل پیشنهاد

ویژگی ممتاز این نمایشگر لذت از تماشای محتوای زیاد با اسکرول کم است. سونی ادعا می‌کند لذت تماشای فیلم با این گوشی متفاوت است ولی از نظر من چندان تفاوتی با سایر گوشی‌های رده‌بالا ندارد.

گرچه عرض این گوشی کم است ولی هیچ‌کس آن را با یک گوشی کوچک اشتباه نخواهد گرفت. این گوشی در جیب‌های کوچک بدون این که بیرون نزند جا نمی‌گیرد. در حقیقت آن قدر در مقایسه با اکسپریا 1 کوچک‌تر نیست و نمی‌توانید فکر نکنید چرا سونی زحمت ساخت دو گوشی با این قالب را به خود داده است.

با یک کیفیت ساخت خوب روبرو هستیم. از نظر طراحی نهایی با گوشی‌های سامسونگ یا آیفون اپل فرق دارد ولی به نظر من از این نظر در مقایسه با اکثر گوشی‌های وان‌پلاس بهتر است.

بررسی و نقد گوشی اکسپریا 5 سونی: دوست‌داشتنی ولی غیرقابل پیشنهاد بررسی و نقد گوشی اکسپریا 5 سونی: دوست‌داشتنی ولی غیرقابل پیشنهاد

غول ژاپنی در این گوشی تمامی دکمه‌ها را به سمت راست گوشی جابه‌جا کرده است که تصمیم عجیبی است چون تعداد آن‌ها بیشتر از حدی است که به آن عادت دارید.

علاوه بر دکمه پاور و تنظیم حجم صدا، یک حسگر اثرانگشت مجزا در سمت راست و یک دکمه اختصاصی دوربین برای باز کردن دوربین و گرفتن عکس به چشم می‌خورد.

اکثر این دکمه‌ها دقیقا کاری که می‌خواهید را انجام می‌دهند و به ویژه از نظر من دکمه دوربین عالی است و یک فشار دو مرحله‌ای قابلیت فوکوس خودکار را در اختیار شما می‌گذارد.

متاسفانه به نسبت اکسپریا 1، حسگر اثرانگشت کوچک این گوشی کمتر قابل اطمینان است و بخواهیم مقایسه کنیم در مقایسه با اکثر سیستم‌های باز کردن گوشی از حالت قفل دیگر اعتمادپذیری کمتری دارد. همچنین عجیب است که این حسگر در خود دکمه پاور ادغام نشده است.

سونی در پنل پشتی گوشی Xperia 5 از سه لنز دوربین استفاده کرده است: معمولی، عریض و تله‌فوتو با زوم دو برابر. کیفیت تصویر متوسط است. من همچنان تصاویر دوربین گوشی‌های پیکسل گوگل، آیفون 11 یا سامسونگ را ترجیح می‌دهم، ولی دوربین اکسپریا 5 در برابر رقیب اصلی خود یعنی وان‌پلاس 7T می‌تواند به خوبی ایستادگی کند.

بررسی و نقد گوشی اکسپریا 5 سونی: دوست‌داشتنی ولی غیرقابل پیشنهاد

گرچه باید بگویم بخش نرم‌افزاری دوربین دوست‌داشتنی نیست و جابه‌جایی بین دوربین‌ها سخت است.

از نظر کیفیت دوربین این گوشی شباهت زیادی با اکسپریا 1 دارد که می‌توانید در این لینک نقد آن را بخوانید.

سونی در گوشی خود از یک قابلیت سفارشی دیگر استفاده کرده است که توسط آن می‌توانید با آهسته ضربه زدن به حاشیه تصویر به قابلیت‌های سفارشی‌شده دسترسی داشته باشید. تقریبا غیرممکن است زمانی که می‌خواهید این بخش را فعال کنید و همیشه زمانی که نیاز ندارید ظاهر می‌شود. اما باید بگوییم اگر دوست دارید می‌توانید این قابلیت را غیرفعال کنید.

اما جنبه مثبت بخش نرم‌افزاری این است که سونی توانسته است در یک بازه زمانی نسبتا دقیق گوشی خود را مجهز به اندروید 10 کند. این گوشی به خوبی از عهده پردازش اندروید بر می‌آید و هیچ افت سرعتی را هنگام کار با رابط کاربری تجربه نکردم.

عمر باتری همچنین به اندازه‌ای است که حداقل یک روز دوام آورد و گاهی اوقات اگر رعایت کنید شارژ آن تا دو روز نیز جواب خواهد داد. ولی ای کاش فناوری شارژ بی‌سیم نیز به این گوشی اضافه شده بود.

بررسی و نقد گوشی اکسپریا 5 سونی

در پایان باید بگویم من گوشی اکسپریا 5 را دوست داشتم، استفاده از آن لذت‌بخش بود، به طور کلی به این دلیل که در مقایسه با سایر گوشی‌های بزرگ به مراتب ارگونومیک‌تر حس می‌شود.

گرچه این گوشی مشکلات حادی ندارد ولی همچنین به جز طول بیشتر در هیچ بخش دیگری واقعا نسبت به سایر گوشی‌ها بهتر عمل نمی‌کند.

آیا ابعاد این گوشی به اندازه کافی خوب است که به جای خرج 750 دلار و خرید بسیاری از گوشی‌های عالی دیگر، آن را انتخاب کنید؟

به نظر ما اگر یک گوشی اندرویدی کوچک می‌خواهید، گوشی Galaxy S10E انتخاب خوبی است و کم یا بیش قیمت یکسانی دارد. سپس به گوشی 599 دلاری وان‌پلاس 7T می‌رسیم. آیفون 11 یک دوربین و عمر باتری به مراتب بهتر دارد و قیمت آن از 50 دلار کمتر شروع می‌شود.

در اتمام نقد گوشی اکسپریا 5 باید بگویم با هیچ دلیلی روبرو نشدم که واقعا این گوشی را دوست نداشته باشم. ولی دلایل قطعی نیز ندارم بخواهم آن را به کسی پیشنهاد کنم.

مزایا:

  • دوربین توانمند
  • عمر باتری خوب
  • نمایشگر بزرگ در بدنه‌ای که به راحتی در دست جا می‌گیرد.

معایب:

  • بخش نرم‌افزاری سونی همچنان به پیشرفت نیاز دارد.
  • نبود فناوری شارژ بی‌سیم.
  • عملکرد حسگر اثرانگشت بگیر نگیر دارد.

منبع: theverge.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟