بهترین سریال‌ها بر اساس داستان علمی-تخیلی مشهور (بخش ۲)

by عباس رهامی
داستان علمی-تخیلی

در پست قبل ۶ سریال را معرفی کردیم که همگی بر اساس بزرگ‌ترین و موفق‌ترین داستان‌های علمی تخیلی منتشر شده در جهان ساخته خواهند شد. ولی این فهرست به همین تعداد محدود نمی‌شود. داستان علمی-تخیلی همیشه طرفداران مخصوص خود را داشته و در سال‌های اخیر حتی تعداد طرفداران این حوزه بیشتر از پیش هم شده است. به همین دلیل می‌خواهیم تعدادی دیگر از سریال‌هایی که قرار است بر اساس کتاب‌های علمی – تخیلی موفق ساخته شوند را معرفی کنیم. با روکیدا همراه باشید

 

رینگ ورلد (Ringworld) – لری نیون

رینگ ورلد

رمان رینگ ورلد دهه ۱۹۷۰ میلادی توسط لری نیوِن (Larry Niven) نوشته شد که ماجرای آن در حوالی سال‌های ۲۸۵۰ پس از میلاد می‌گذرد. در این داستان علمی-تخیلی شخصیت اول داستان تصمیم می‌گیرد به مأموریتی برود که در آن قرار است یک کشتی حلقوی شکلی که خارج از حوزه فضایی شناخته شده بشر کشف شده، مورد بررسی و کاوش قرار بگیرد. رمان رینگ ورلد ۴ دنباله  و ۴ پیش در آمد (prequel) هم دارد که در آن‌ها شخصیت‌های مختلف در زمان‌ها و فضاهای متفاوت داستانی مشابه در مورد سازه غول آسا و حلقوی داستان‌هایی تعریف می‌کنند.

سریال رینگ ورلد در ابتدا قرار بود توسط Syfy  ساخته شود هر چند که بعدتر کار به آمازون استودیوز محول شد. این سریال یکی از چندین پروژه‌ای بود که آمازون برای پلتفرم استریمینگ ویدیواش در نظر گرفت. هر چند سال ۲۰۱۷ این شرکت اعلام کرد این سریال هیچ وقت ساخته نخواهد شد و البته هیچ وقت دلیل مشخصی هم برای این تغییر عقیده مشخص نشد.

 

سیرین های تایتان (The Sirens of Titan) – کرت وانه گت

سیرین های تایتان

سیرین های  تایتان دومین رمان علمی-تخیلی خلق شده توسط کرت وانه گت است. در این داستان علمی-تخیلی که در قرن ۲۲ می‌گذرد، جنگی بزرگ میان ساکنین زمین و مریخ روی داده است. در این میان یکی از ثروتمندترین مردان روی زمین مأموریتی بین سیاره‌ای داده شده که به یک خود شناسی عمیق تبدیل می‌شود. از طرف دیگر فردی به نام مالاچی کانستنت در داستان وجود دارد که سعی می‌کند ایده‌های فلسفی و ادراک خودش از جهان را گسترش داده و به آن واقعیت بخشد.

سریال اقتباسی سیرین های تایتان قرار است به دست یکی از خالقان سریال محبوب ریک اند مورتی (دن هارمون) و نویسنده سریال جرائم کوچک (اوان کارتز) سپرده شود. حضور این دو نفر در ساخت سریال سیرین های تایتان در سال ۲۰۱۷ اعلام شد ، هر چند که از آن زمان به بعد دیگر اطلاعات بیشتر در مورد پیشرفت این پروژه اعلام نشد.

 

اسنو کرش (Snow Crash) – نیل استفنسون

اسنو کرش کتاب علمی-تخیلی

شخصیت اصلی داستان – هیرو – در ظاهر یک پیک پیتزا است در حالی که در بخش دیگر زندگی‌اش، او به‌عنوان یک هکر تمام وقت کار می‌کند. قهرمان داستان پس از آشنایی با فرد دیگری به نام Y.T آن‌ها سرنوشتشان به نجات و تعیین مقصد نهایی تمام جهان گره می‌خورد. هیرو به اطلاعاتی دست پیدا می‌کند که بسیار حساس و خطرناک هستند. در ادامه مشخص می‌شود این داده‌ها مربوط به دنیایی به نام متاورس (Metaverse) هستند. دنیای اینترنت واقعیت مجازی که در آن کد نویسی قدرت حقیقی محسوب می‌شود.

کار ساخت این سریال را هم آمازون استودیوز به عهده گرفت. سال ۲۰۱۷ ساخت این سریال برای پخش در پلتفرم استریمنیگ ویدیویی‌اش اعلام شد. ابتدا قرار بود کارگردان Attack the Block ساخت این سریال را بر عهده بگیرد، هر چند که بعدتر تصمیم بر آن شد صرفاً تهیه کنندگی سریال به عهده او گذاشته شود. این پروژه هم مدتی است که مسکوت باقی مانده و مراحل پیشرفت آن به‌درستی مشخص نیست.

 

نگهبانان (واچ من – Watchmen) – آلن مور، دیو گیبنز و جان هیگینز

واچمن

نگهبانان از جمله کتاب‌های مصور و رمان‌هایی است که به‌نوعی دنیای مدرن ابرقهرمان‌ها را پایه گذاری کرد. تحولی که داستان واچ من در داستان‌های ابرقهرمانی و حتی غیر ابرقهرمانی به وجود آورد، تا امروزه در سینما قابل مشاهده است. واچمن داستانی است در دنیای مشابه با خط داستانی متفاوت در دهه ۸۰ میلادی آمریکا که در بحبوحه جنگ سرد میان آن‌ها و شوروی اتفاق می‌افتد. نویسنده ما را بازندگی انسان‌های معمولی (و تنها یک شخصیت باقدرت های خدا گونه و فوق بشری) که نقش قهرمانان آن جامعه را دارند آشنا می‌کند.  انسان‌هایی که البته گذشته تیره و تاری دارند و به بازنشسته شده‌اند. هر چند که دوران بازنشستگی زمانی که یکی از آن‌ها به طرز مشکوکی به قتل می‌رسد پایان می‌یابد. لحظه‌ای که تمام ماجرا از آن آغاز می‌شود و ارتباط مبهمی با پیشروی غیرقابل اجتناب بشر به‌سوی یک جنگ اتمی تمام عیار دارد.

آلن مور در این داستان علمی-تخیلی رفتار انسان‌ها، سوابق، واکنش‌ها و تلاش بشر برای زندگی در شرایط بحرانی و اضطراب و تنش‌های دنیای مدرن به تصویر می‌کشد. کتاب مصور آلن مور که هیچ دنباله یا پیش درآمدی هم ندارد، به‌عنوان یکی از بهترین کتاب‌های مصور تمام ادوار شناخته می‌شود.

واچمن پیش از این یک بار جلوی دوربین رفته است. فیلم واچمن محصول ۲۰۰۹ که زک سیندر آن را کارگردانی کرد ولی نتوانست نظر منتقدین را به خود جلب کند، و البته فروش خوبی هم نداشت. با گذشته حدود ۱۰ سال از ساخت فیلم، حالا این کتاب علمی-تخیلی قرار است به‌عنوان یک سریال به تصویر کشیده شود. HBO این مأموریت را به عهده گرفته است. خط داستانی و فضای سریال HBO با آن چه در کتاب تصویر شده متفاوت است. سریال واچمن قرار است تا پایان همین امسال به روی آنتن رود. با توجه به تریلر  این سریال، به نظر می‌رسد داستان سریال چند دهه پس از داستان اصلی کتاب، رخ دهد.

 

وای: آخرین مرد (Y: The Last Man) – برایان واگان و پیا گورا

وای آخرین مرد کتاب علمی-تخیلی

شاید یکی از فانتزی مردها این باشد که دور و اطرافشان را جنس مخالف پر کند! خوب این دقیقاً ایده اصلی داستان علمی-تخیلی وای: آخرین مرد است. دنیایی که در آن تمام پستاندارهای مذکر جهان به‌طور ناگهانی می‌میرند. به این ترتیب تنها یک مرد بر روی زمین باقی می‌ماند. تنها یک مرد و یک میمون تنها پستاندارانی هستند که کروموزوم Y را با خود حمل می‌کنند.

این داستان علمی-تخیلی مصور که بسیار مورد توجه قرار گرفت در سال ۲۰۰۲ منتشر شد. در این رمان ماجرای یک تردست غیر حرفه‌ای و میمونش روایت می‌شود که کره زمین را برای پیدا کردن علت این واقعه و یافتن راهی برای نجات بشر در حال انقراض، در می‌نوردند.

این کتاب مصور بارها هدف اقتباس‌های سینمایی قرار گرفت که همگی در این کار شکست خوردند. ساخت سریال این کتاب اولین بار سال ۲۰۱۵  اعلام شد، ولی بارها برنامه ساخت این سریال تغییر کرد. نویسندگی این سریال را واگان بر عهده دارد. عوامل این سریال از جمله بازیگرها هم تا حدی مشخص شده‌اند ولی هم چنان تغییراتی در نام‌های مشاهده شده در این پروژه دیده می‌شود.

 

نظر شما چیست؟ به نظرم شما آیا هیچ کدام از این سریال‌ها پتانسیل آن را دارند که عنوان پر طرفدارترین و جذاب‌ترین سریال دهه آینده را به خود اختصاص دهند؟

منبع: digitaltrends

You may also like

Leave a Comment