سرانجام گوگل دو پرچمدار جدید خود را معرفی کرد که ویژگی ممتاز آنها نمایشگرهای با نرخ تازهسازی تصویر 90 هرتز و دوربینهای دوگانه است. این دو گوشی در اواخر سال 2019 به بازار آمدند و دیدگاه فعلی گوگل از یک گوشی هوشمند اندرویدی کامل را نشان میدهند.
تقریبا تفاوت اصلی این دو گوشی اندازه نمایشگر است. Pixel 4 یک نمایشگر اولد 5.7 اینچ با دقت فول اچدی پلاس دارد. مدل XL از یک پنل نمایش بزرگتر و شارپتر 6.3 اینچ با دقت +QHD استفاده میکند.
هر دو گوشی نسبت تصویر 19:9 را دارند و در طراحی نمایشگر آنها بریدگی استفاده نشده است.
قابلیت جدید نمایشگرهای این دو گوشی Smooth Display نام دارد که نرخ تازهسازی تصویر 90 هرتز را فعال میکند. نمایشگر برای صرفهجویی در مصرف باتری زمانی که محتوای خاصی نشان داده نمیشود این نرخ را به 60 هرتز تغییر میدهد.
این پنل نمایش همچنین از استانندارد HDR پشتیبانی میکند و مانند گوشیهای قبلی گوگل ویژگی همیشه روشن بودن نمایشگر را دارد و از جمله قابلیتهای جدید دیگر آن Ambient EQ است که نور محیطی را دنبال میکند تا رنگهای روی نمایشگر براساس آن برای بهترین تجربه مشاهده بهینه شوند.
گوشی Pixel 4 XL از سختافزار دوربین مشابه با برادر کوچکتر خود استفاده میکند. دوربین اصلی یک حسگر اصلی 12 مگاپیکسل با فناوری فوکوس خودکار پیکسل دوتایی است. این دوربین فناوری لرزشگیر تصویر اپتیکال و الکترونیک دارد، اندازه پیکسلهای آن 1.4 میکرومتر است و از یک گشادگی دریچه دیافراگم روشن f/1.7 بهره میبرد.
گرچه الگوریتمهای اختصاصی گوگل و موتور جدید هسته عصبی پیکسل بزرگترین تاثیر را روی کیفیت تصاویر میگذارند نه خود حسگر، لنز یا سختافزار کمکی.
این موتور جدید امکان رندرسازی تصاویر +HDR را در زمان آنی فراهم میکند و به کاربر ظاهر عکس نهایی در نمایاب نشان داده میشود. این قابلیت به کاربر کمک میکند میزان نوردهی را به درستی تنظیم کند.
قابلیت Dual Exposure Controls به کاربر این توانایی را میدهد که به صورت دستی در تصویر نهایی روی رندرسازی نواحی روشن و تاریک کنترل داشته باشد. در شرایط فوقالعاده تاریک حالت بهینهتر شده Night Sight میتواند تا 15 مرتبه نوردهی 16 ثانیهای ثبت کند.
برای اولین در سری گوشیهای پیکسل از دوربین تلهفوتو استفاده شده است. این دوربین یک حسگر 16 مگاپیکسل (با اندازه پیکسل 1.0 میکرومتر) و مجهز به دو فناوری لرزشگیر اپتیکال و الکترونیکی تصویر است. طول کانونی کمتر از دو برابر دوربین معمولی است ولی بخش نرمافزاری به اسم Super Resolution Zoom به ثبت تصاویری بیشتر از زوم 2 برابر کمک خواهد کرد.
این دوربین دوم همچنین به ثبت تصاویر با افکت بوکه کمک میکند (مدلهای قبلی پیکسل برای این کار از فناوری Dual Pixel استفاده میکردند).
دوربین اصلی میتواند حداکثر فیلمهایی با دقت 4K و نرخ 30 فریم بر ثانیه و فیلمهای اسلوموشن با دقت فول اچدی و نرخ 120 فریم بر ثانیه بگیرد. در سابقه گوشیهای پیکسل هیچوقت ثبت باکیفیتترین فیلمها نبوده است.
یک ماژول سوم نیز در عقب دیده میشود که دوربین نیست بلکه یک حسگر طیفی و تابنده نور به شمار میرود. خبری از لنز فوق عریض نیست، با آن که دو گوشی Pixel 3 در پنل جلو مجهز به چنین دوربینی بودند.
در نمای جلو دو گوشی پیکسل 4 یک دوربین سلفی 8 مگاپیکسل دیده میشود. این دوربین بی همتا یک حسگر عمقسنج 3 بعدی است که برای شناسایی امن چهره (این گوشی حسگر اثرانگشت ندارد) و ثبت افکت بوکه در تصاویر سلفی استفاده میشود.
یک قابلیت سختافزاری قابل توجه دیگر رادار سالی است که در واقع یک سیستم اپتیکال به شمار میرود. از این سیستم برای پیگیری دقیق ژستهای حرکتی دست استفاده میشود ولی متاسفانه در بعضی از کشورها (به عنوان مثال ژاپن) غیر فعال است.
این سختافزار بی نظیر باعث سادهسازی تجربه کار با گوشی Pixel 4 بدون دست میشود، کاربر میتواند از آن برای بررسی نوتیفیکیشنها یا تغییر آهنگ استفاده کند و برای وظایف پیچیدهتر کافی است بگویید «Hey, Google» تا با دستیار بهروزرسانی شده و جدید گوگل صحبت کنید. قابلیت Active Edge همچنین مجددا برگشته است و با فشار دادن لبه گوشی میتوانید اعمال خاصی را فعال کنید.
با آن که اندازه نمایشگر تفاوت بارز بین مدل معمولی Pixel 4 و Pixel 4 XL است، ظرفیت باتری نیز فرق دارد. مدل کوچکتر یک باتری تنها 2800 میلیآمپر ساعت دارد که در مدل بزرگتر به 3700 میلیآمپر ساعت افزایش یافته است.
هر دو گوشی از فناوری شارژ سریع 18 وات USB Power Delivery استفاده میکنند. اگر مایل باشید حتی میتوانید از فناوری شارژ بیسیم با استاندارد Qi استفاده کنید که حالت Ambient Mode را فعال میکند که نتیجه آن تبدیل گوشی به یک نمایشگر هوشمند است.
این دو گوشی مجهز به چیپست اسنپدراگون 855 به همراه 6 گیگابایت رم هستند. حافظه داخلی متاسفانه 64 گیگابایت است و مدل دوم این گوشیها تنها 128 گیگابایت حافظه داخلی دارد.
خبری از درگاه میکرو اسدی یا شیار سیمکارت دوم نیست. بلکه میتوانید از سیم کارت با قطع نانو به همراه eSIM استفاده کنید.
دو گوشی جدید سری Pixel گوگل یک بدنه آلومینیومی با ظاهر مات دارند. شیشه عقب سه رنگ متفاوت مشکی، سفید و نارنجی را دارد. اما چون بدنه فلزی و مجموعه دوربین عقب همیشه مشکی هستند، دو مدل دیگر یک ظاهر دو رنگی دارند و مدل نارنجی رنگ در تعداد محدود عرضه میشود.
این دو گوشی با توجه به دریافت گواهینامه IP68 مقاوم به آب هستند و از اسپیکرهای استریو استفاده میکنند.
در پایان باید بگوییم قیمت مدل معمولی گوشیهای جدید گوگل از 800 دلار و مدل XL از 900 دلار شروع میشود.
منبع: gsmarena.com