اینترنت ماهواره‌ای اسپیس ایکس با کمک 30 هزار استارلینک جدید

توسط عباس رهامی
2 دقیقه
استارلینک اینترنت ماهواره ای اسپیس ایکس

اسپیس ایکس از مدت‌ها پیش تصمیم داشت از فضا و به کمک ماهواره‌ها اینترنت را برای ساکنین زمین تأمین کند. پیاده سازی این طرح هنوز در دست است ولی حالا اینترنت ماهواره‌ای اسپیس ایکس 4 برابر گسترده‌تر از آن چه در ابتدا در موردش صحبت شده بود قرار است باشد.

اسپیس ایکس رسماً از اتحادیه بین‌المللی مخابرات درخواست کرده تا به آن اجازه دهند 30 هزار ماهواره استارلینک دیگر را به فضا پرتاب کند. این در حالی است که در ابتدا سقف آرزوهای اسپیس ایکس برای ایجاد یک شبکه اینترنت ماهواره‌ای فقط 12 هزار ماهواره بود.

اتحادیه بین‌المللی و همچنین کمیسیون فدرال مخابرات آمریکا طرح 12 هزارتایی اسپیس ایکس را تائید کرده بودند. این ماهواره‌ها قرار است در مدار پایینی زمین قرار بگیرند. این شرکت قصد دارد این ماهواره‌ها را در فاصله 328 کیلومتر تا 580 کیلومتر از سطح زمین قرار داده شوند. البته این طبق بررسی که موسسه فناوری ماساچوست (MIT’s Technology) انجام داده این فاصله مشکلاتی را ممکن است به وجود آورد. اگرچه این بخش از فضای کره زمین خلوت‌ترین بخش محسوب می‌شود ولی اینجا دقیقاً محلی است که فضاپیماهای سرنشین دار قرار است مثل ایستگاه فضایی بین‌المللی حرکت می‌کنند. به نظر آن‌ها شلوغ کردن این بخش با ماهواره‌ها حرکت منطقی و معقولی به نظر نمی‌رسد و ممکن است در آینده بر سفرهای فضایی بشری تأثیر منفی داشته باشد.

با  این اوصاف، اضافه کردن 30 هزار ماهواره دیگر به 12 هزار عدد قبلی که جمع آن را به 42 هزار استارلینک می‌رساند، چندان عملی به نظر نمی‌رسد. به هر حال پر کردن درخواست برای گرفتن مجوز چنین کاری، قدم اول برای انجام یک سری مراحل بسیار طولانی و پیچیده است. یعنی حتی اگر قرار باشد این طرح تائید شود، به هر حال زمان زیادی طول خواهد کشید.

تا اجرای پروژه اینترنت ماهواره‌ای اسپیس ایکس هنوز 7 سال باقی مانده است. پس از آن این ماهواره‌ها به مدت 90 روز فعالیت خواهند کرد و فرکانسی که مجوز آن را دریافت کرده‌اند ارسال می‌کنند. پس از آن استفاده از آن طیف امواج برای آن‌ها ممنوع خواهد بود.

اولین ماهواره‌های استارلینک اسپیس ایکس اوایل همین امسال در مدار قرار گرفتند. علاوه بر 60 ماهواره قبلی، قرار است به‌زودی 60 ماهواره دیگر نیز در مدار قرار گرفته شوند و این پروژه به همین ترتیب تا تکمیل شدن 12 هزار ماهواره ادامه پیدا کند.

منبع: engadget

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟