چرا پروژه رمز ارز لیبرا فیس‎بوک ممکن است هرگز عملی نشود؟

توسط محمد امین نعمتی
2 دقیقه

برخی از پشتیبانان اولیه مالی پروژه رمزارز لیبرا فیس‎بوک دارند از آن فاصله می‎گیرند.

طبق گزارش فایننشیال تایمز، حداقل سه تن از پشتیبانان مالی این پروژه نگران توجه مقامات آمریکا به این پروژه شده‎اند و قصد دارند پشتیبانی خود را ادامه ندهند چون نگران هستند درگیری آن‎ها باعث جلب توجه سازمان‎هایی وضع مقررات به کسب و کارهایشان خواهد شد.

فیس‎بوک در ماه ژوئن گزارشی منتشر کرد تا برنامه‎های خود برای لیبرا را توضیح دهد. این شرکت در آن از کریپتوکارنسی (رمز ارز) به عنوان راهی برای پردازش بی‎نقص پرداخت‎ها در بین 1.7 میلیارد نفر در دنیا یاد کرده و آن را یک نوع ارز جهانی معرفی کرد.

چرا پروژه رمز ارز لیبرا فیس‎بوک ممکن است هرگز عملی نشود؟

در حال حاضر انجمن لیبرا 28 عضو بنیان‎گذار دارد از جمله شرکت‎های ویزا، مسترکارت، اوبر و اسپاتیفای.

این ارز مورد بررسی دقیق سیاست‎مداران قرار گرفته است و مقامات رسمی سازمان آنتی تراست اتحادیه اروپا به صورت رسمی این پروژه را مورد بررسی قرار دادند. در اوایل ماه ژولای رئیس جمهور آمریکا دونالد ترامپ در توئیتر خود لیبرا را مورد حمله قرار داد.

ترامپ طی توئیتی نوشت «من طرفدار بیت‎کوین و سایر ارز رمزها که در واقع پول نیستند و ارزش آن‎ها بسیار فرار و براساس هوای رقیق است، نیستم. دارایی‎های رمزنگاری بدون نظارت قانون می‎توانند راه را برای رفتارهای غیرقانونی از جمله تجارت مواد مخدر و سایر فعالیت‎های غیرمجاز باز کنند.»

ترامپ نوشت «ارز مجازی لیبرا فیس‎بوک جایگاه متزلزل و اعتمادپذیری پایینی دارد. اگر فیس‎بوک و سایر شرکت‎ها بخواهند یک بانک شوند، آن‎ها باید به دنبال کسب مجوز بانکداری باشند و مانند سایر بانک‎ها چه ملی و بین‎المللی از تمامی قوانین بانکداری پیروی کنند.»

نمایندگان دموکرات مجلس آمریکا همچنین از فیس‎بوک خواسته‎اند برنامه‎های خود را برای وضع این ارز متوقف کند. مقامات حفاظت از داده‎ها در اتحادیه اروپا، بریتانیا، کانادا و استرالیا همچنین ماه قبل با انتشار نامه‎ای نگرانی‎های خود در مورد ارز رمز مطرح شده اعلام کردند.

دیوید مارکوس رئیس پروژه لیبرا فیس‎بوک در ماه ژولای با انتشار مطلبی اعلام کرد که لیبرا «متعهد به همکاری با مدیران قانون، بانک‎های مرکزی و قانون‎گذاران است تا این اطمینان به وجود آید که لیبرا به حل مشکلاتی کمک می‎کند که سیستم فعلی مالی با آن گریبانگیر است از جمله پولشویی، حمایت مالی تروریسم و موارد متعدد بیشتر.»

فیس‎بوک گفته است قصد دارد لیبرا را در سال 2020 راه‎اندازی کند. سخنگویان این شرکت هنوز در مورد احتمال تاخیر آن نظری ندادند.

منبع: digitaltrends.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟