بیل گیتس بنیان گذار مایکروسافت و میلیاردر ، ۱۰۰ میلیون دلار برای تحقیق درباره ی جنون و بیماری آلزایمر سرمایه گذاری میکند. با افرادی که بیشتر از همیشه زندگی میکنند، یافتن راههایی برای پیشگیری یا درمان این بیماریها ضروری است.
در ایلات متحده یکی از هر 9 نفر بالای ۶۵ سال به آلزایمر مبتلا است، بیماری مغزی که به آرامی حافظه و عملکرد ذهنی را نابود میکند. در میان ده دلیل اصلی مرگ ، این تنها بیماری است که هیچ درمان پزشکی مشخصی ندارد. حالا ، موسس مایکروسافت، بیل گیتس در تحقیقات آلزایمر به امید تغییر این واقعیت سرمایهگذاری میکند.
این میلیاردر ۵۰ میلیون دلار از ثروت شخصی خود را به صندوق کشف و درمان آلزایمر اختصاص داده است، یک صندوق سرمایه گذاری برای تلاش های صنعت و دولتی برای تحقیق درباره زوال عقل، و همچنین ۵۰ میلیون دلار اضافی برای شروع فعالیت های نامعلوم که به طور خاص در مورد بیماری آلزایمر تحقیق می کنند.
او در مصاحبه ای با رویترز گفت: این یک مشکل بزرگ و در حال گسترش است. این مقیاس تراژدی حتی برای افرادی که زنده میمانند بسیار بالا است.
طبق وبلاگ شخصی او، گیتس در تحقیقات آلزایمر سرمایه گذاری میکند در حالی که امیدوار است محققان بتوانند به هر یک از پنج هدفی دست یابند که او معتقد است بزرگترین تفاوت را ایجاد خواهد کرد:
درک بهتر از زیستشناسی چگونگی ظهور آلزایمر در مغز
روشهای اولیه تشخیص بیماری
داروهایی که روند بیماری را کند یا حتی از ابتلا جلوگیری می کنند.
روش های سریع و ساده تر ثبت نام بیماران در آزمایشات بالینی
روشهای بهتر جمعآوری دادهها در مورد افراد آسیبدیده و عوامل ریسک
او نوشت: به نظر من با بهبود در هر یک از این زمینهها، می توانیم مداخلهای را ایجاد کنیم که به طور چشمگیری تاثیرات آلزایمر را کاهش میدهد.
جمعیت سالمند ، خطرات بیشتر
همانطور که پیشرفتهای پزشکی امکان زندگی طولانیتر از قبل را فراهم میکنند، تعداد افرادی که مسنتر از ۶۵ سال هستند -زمانی که عوامل خطر آلزایمر بالاترین میزان را دارند- در حال افزایش است.
با اولین موج نسل بیبی بومرها که در حال حاضر سن ۶۵ سال دارند ، انجمن آلزایمر تخمین میزند که تعداد آمریکاییهای مسن با آلزایمر تا سال ۲۰۲۵ به ۷.۱ میلیون نفر میرسد که ۴۰ درصد افزایش از سال ۲۰۱۶ است.
اگر تا سال ۲۰۵۰ هیچ درمان قابل توجهی پیدا نشود، این تعداد می تواند به ۱۳.۸ میلیون نفر برسد.
با توجه به پست وبلاگ گیتس، او به دلیل هزینههای بالای این بیماری در تحقیقات آن سرمایهگذاری میکند.
برخلاف بسیاری از بیماریهای مزمن، مبتلایان به آلزایمر میتوانند طی دههها زندگی کنند. در نتیجه بیماران آلزایمری ۴ برابر بیشتر از افراد سالمند مبتلا به بیماریهای نوروژنتیک، صرف هزینههای مراقبت بهداشتی میکنند. علاوه بر این پرداخت قسط بیمهی بهداشت برای بیماران آلزایمری تقریبا سه برابر بیشتر از افرادی است که مبتلا به آلزایمر نیستند.
گیتس نوشت: با عدم پیشرفت، هزینههای مراقبتهای بهداشتی در سالها و دهههای آینده به هزینههای خود ادامه میدهد. این چیزی است که دولتها در سراسر جهان باید در مورد آن فکر کنند، از جمله در کشورهای با درآمد کم و متوسط که انتظارات از زندگی در حال نزدیک شدن به میانگین جهانی و تعداد افراد مبتلا به زوال عقل در حال افزایش است.
هزینههای مالی سادهتر است، اما گیتس دلایل شخصی برای سرمایهگذاری خود دارد. او اعضای خانوادهی خود را در مبارزه با آلزایمر دیده و عواقب عاطفی قابل توجهی را که بیمار می گیرد، ذکر می کند.
حالا با پیوستن بیل گیتس به همه ی کسانی که در حال حاضر علیه آلزایمر متحد شده اند، امید تازهای برای پیشرفت و درمان وجود دارد.