به کمک ریاضیات و کیریگامی می‌توانیم با یک تکه کاغذ هر چیزی بسازیم!

توسط عباس رهامی
2 minutes read
کیریگامی

ساختن یک موشک کاغذی یا کشتی کار ساده‌ای است. ولی چه کسی می‌توانست تصور کند این کاردستی ساده کاغذی بتواند الهام بخش یک بستر ریاضی شود؟ ریاضیاتی که به ما اجازه می‌دهد با برش زدن، یک صفحه را به هر شکلی که دلمان می‌خواهد در آوریم! این روش در واقع یک تکنیک قدیمی ژاپنی به نام کِریگامی (یا کیریگامی) است که با استفاده از برش اشکال مختلف هنری می‌توان ایجاد کرد. در عین سادگی، این هنر می‌تواند بسیار پیچیده باشد. در ساخت تمام اشیاء به این روش، باید تمام فرآیند ساخت به‌صورت معکوس در نظر گرفته شود تا با در هم رفتن بخش‌های مختلف نهایتاً محصولی که طراحی شده ظاهر شود.

این تکنیک از نظر ریاضی مسائل پیچیده‌ای در دل خود دارد. دانشمندان ریاضی دان مطالعه بر روی این تکنیک را با اندازه گیری اندازه و زوایای مورد نیاز برای برش و ایجاد یک الگو آغاز کردند. سپس با استفاده از روش بهینه سازی عددی سعی کردند الگوی کلی و قوانین حاکم بر ساخت اشیاء کاغذی را به دست آورند. سپس با تحلیل و آنالیز مکانیکی راهی برای ساخت شیء و البته ثبات و پایداری آن پیدا کردند. در نتیجه با پیدا کردن الگوی کلی و سپس اضافه کردن محدودیت‌های ساخت مکانیکی و ثبات آن، دانشمندان به راه حلی رسیدند که می‌توانند هر شیئی را با انجام برش در یک صفحه ایجاد کنند. تکنیک کیریگامی صرفاً تئوری نیست بلکه با انجام چندین مدل 2 بعدی و 3 بعدی کاملاً کاربردی و اثبات شده است.

این روش را می‌توان در تولید لباس، سطوح مختلف (مثلاً در یک ماشین) و یا هر جای دیگری که از یک صفحه یا پارچه استفاده می‌شود،  به کار گرفت. البته با توجه به اینکه این تکنیک به‌طور کلی بر اساس برش انجام می‌شود، در بسیاری از موارد هم محدودیت‌هایی دارد. مثلاً اگر قرار باشد لباس یا یک سطح نسبت به آب مقاوم باشد، قطعاً استفاده از کری گامی جواب حل معما نیست!

البته کیریگامی فعلاً در ابتدای مسیر است. اگر بتوان این تکنیک ژاپنی را با تکنیک دیگر یعنی اوریگامی (تکنیک تا کردن کاغذ)، در هم آمیخت، احتمالاً نتایج بسیار جالب و کاربردی‌تری حاصل شود.

منبع:

engadget

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟