هوش مصنوعی در عرض 1.2 ثانیه مکعب روبیک را حل می‎کند!

توسط محمد امین نعمتی
3 دقیقه

محققان دانشگاه کالیفرنیا یک سیستم هوش مصنوعی درست کردند که میتواند با تقریبا 20 حرکت به طور متوسط در عرض 1.2 ثانیه یک مکعب روبیک را حل کند. این موفقیت دو ثانیه زودتر از رکورد انسانی یعنی 3.47 ثانیه است، در حالی که افرادی که معمولا سریع می‎توانند این معما را حل کنند تقریبا به 50 ثانیه زمان نیاز دارند.

هوش مصنوعی در عرض 1.2 ثانیه مکعب روبیک را حل می‎کند

گرچه سیستم هوش مصنوعی این محققان به اسم DeepCubeA رکورد سریع‎تر حل خودکار این مکعب را در اختیار ندارد. سال گذشته، محققان موفق به ساخت رباتی شدند که در عرض 0.38 ثانیه آن را کامل می‎کند.

الگوریتم min2phase موسسه فناوری ماساچوست که یک سیستم هوش مصنوعی نیست، در مقایسه با DeepCubaA سه برابر سریع‎تر مکعب روبیک را حل می‎کند. در حالی که سایر روش‎ها به ویژه برای حل این مکعب طراحی شده بودند اما DeepCubeA باید به تنهایی نحوه حل آن را یاد گرفته است.

جالب است بدانید، این محققان دقیقا نمی‎دانند DeepCubeA چطور مطمئن شده است مکعب روبیک در هر طرف خود یک رنگ دارد. برای حل این مکعب میلیاردها ترکیب ممکن وجود دارد ولی تنها یک حالت کامل است.

با آن که دانشمندان دانشگاه کالیفرنیا به این هوش مصنوعی نتیجه نهایی را نشان دادند، ولی خود DeepCubeA متوجه شده است چطور مکعب را حل کند و آن‎ها اصلا درک نمی‎کنند این هوش مصنوعی چطور به استراتژی حل آن رسیده است.

این محققان با یک نسخه شبیه‎سازی شده از یک مکعب کامل روبیک شروع کردند و سپس آن را به هم ریختند. DeepCubeA در عرض دو روز به تنهایی یاد گرفت چطور مکعب را حل کند و هرچه ترکیب‎های به مراتب سخت‎تر را امتحان می‎کرد، مهارت آن در حل مکعب بهتر شد.

براساس مقاله‎ای که در مجله Nature چاپ شده است، این محققان 10 میلیارد ترکیب را در اختیار DeepCubeA قرار دادند و آن را وادار کردند در عرض 30 حرکت یا کمتر معما را حل کند.

سپس این هوش مصنوعی با هزار ترکیب محک زده شد و توانست هر مرتبه معما را حل کند و 60 درصد اوقات تعداد حرکات حداقل مقدار ممکن بود. این الگوریتم همچنین می‎تواند راه‎حل‎هایی برای سایر بازی‎ها از جمله Lights Out و Sokoban پیدا کند.

DeepCubeA از یک شبکه عصبی (که از نحوه پردازش اطلاعات توسط ذهن انسان تقلید می‎کند) به همراه تکنیک‎های یادگیری ماشینی استفاده می‎کند که در آن یک سیستم هوش مصنوعی با اطلاعات ورودی اندک انسان نحوه کشف الگورها و نظریه‎پردازی را یاد می‎گیرد.

این محققان در گذشته مقاله‎ای در مورد یک شیوه متفاوت برای حل این معما به اسم Approximate Policy Iteration (تکرار سیاست تخمینی) چاپ کرده بودند. با آن که در این روش هر مرتبه مکعب روبیک حل شد، ولی معمولا این کار با 30 حرکت و به متوسط در عرض 10 دقیقه انجام شده بود.

از آن جایی DeepCubeA مخصوص حل این مکعب پلاستیکی ماندگار دهه 70 ساخته نشده است، این الگوریتم می‎تواند کاربردهای وسیع‎تری داشته باشد.

پروفسور علوم کامپیوتر پیر بالدی (Pierre Baldi) در اظهارنظری گفت «چطور هوش مصنوعی پیشرفته‎ای درست کنیم که باهوش‎تر، توانمندتر و قدرتمندتر از استدلال، درک و برنامه‎ریزی است؟ DeepCubeA یک گام به جلو به سمت این هدف بزرگ است.»

منبع: engadget.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟