شرکت فولکس واگن (Volkswagen) اخیراً خودروی مفهومی برقی را معرفی کرده که Type20 نام دارد. شکل و شمایل خودروی برقی فولکس ما را به یاد محصولات سالهای دور این شرکت میاندازد. باوجود ظاهر قدیمی و نوستالژیک این خودرو، حجم زیادی از تکنولوژی و مهندسی نوین در آن استفاده شده است. همان چیزی که از یک خودروی مفهومی برقی امروزی انتظار میرود.
خودروی برقی Type 20
سالها بود که شرکت Zelectric در سن دیگو خودروها و اتوبوسهای قدیمی فولکس واگن را به خودروهای الکتریکی تبدیل میکرد. ولی خودروی الکتریکی فولکس Type 20 تفاوتهای اساسی دارد. باتری type 20 توانایی ذخیره 10k2h انرژی دارد که موتورهایی باقدرت 120 اسب بخار را به حرکت میاندازد و حدود 234 نیوتن متر گشتاور تولید میکند. اقدام جالبتر فولکس واگن قرار دادن دو عدد اسکیت برد برقی در آن است که توسط همین خودرو شارژ میشوند. خودروی نسخه اصلی میکروباس فولکس واگن در زمان 1967 تولید میشد که حالا با اضافه شدن انواع و اقسام فناوریهای روز به جدیدترین خودروی الکتریکی فولکس واگن تبدیل شده است.
در خودروی الکتریکی فولکس واگن چه فناوریهایی دیده میشود؟
شاید جالبترین ویژگی این خودروی الکتریکی در لحظات اول، صفحات نمایش هوشمند و لمسی باشد که روی داشبورد و پشت فرمان قرار دارد. این صفحه نمایش در خودروهای بهروز و الکتریکی امروزی رایج هستند ولی دیدن آن در یک خودروی قدیمی میتواند جالب باشد. این صفحه نمایش جایگزین صفحه کیلومتری است که قبلاً در آن جا کار گذاشته شده بود برای آنکه هم حس و حال الکتریکی و پیشرفته بودن در همه جا حفظ شود، وسط داشبورد یک هولوگرام از لوگوی شرکت فولکس واگن قرار داده شده است که انصافاً جذاب و جالب هم از کار در آمده. ولی به نظر نمیرسد کارایی خاصی به خودروی برقی فولکس اضافه کرده باشد!
یکی از فناوریهای نوین دیگر که در این خودروی قدیمی کار گذاشته شده، فناوری تشخیص چهره است. دوربینی که بر روی خودرو کار گذاشته شده میتواند چهره را تشخیص دهد و درها را باز کند. باوجود اینکه باز و بسته کردن درهای این خودروی الکتریکی در ظاهر شکلی پیچیده اتفاق میافتد، ولی از نظر مکانیکی ، از همان روشهای سابق و قدیمی استفاده میکند.
تغییرات ظاهری خودروی الکتریکی فولکس
خودروی الکتریکی فولکس یک تغییر مهم دارد که تأثیر زیادی در ظاهرش داشته است. طراحی جدید چرخها و فرمان، آینه بغل و پایههای صندلی عقب! این بخشها بهنوعی هنری و انتزاعی طراحی شدهاند و بافتی شبیه به موجودات زنده ترکیب شده با فناوریهای عصر جدید دارند. مثلاً مثل شبکه عصبی یا بافتهای جانوران! رنگ زرد و نارنجی آنها هم به خاصتر شدن آن کمک کرده. باوجود تارهای عنکبوت مانندی که بخشهای مختلف خودروی الکتریکی فولکس را احاطه کردهاند شما هم زمان احساس یک خودروی نوستالژیک، پیشرفته و بیولوژیکی آینده را خواهید داشت.
البته چنین طراحی پیچیدگیهای خاص خودش را داشت. عوامل تأثیر گذار و پارامترهای مختلف مثل وزن خودرو، جای مهرهها، اتصالات و جزئیات دیگر باید به یک هوش مصنوعی داده میشد تا امکان طراحی عجیب و کارآمد این بخشها ممکن شود.
تقریباً 200 طراحی برای چرخها ارائه شد که نهایتاً 2 طرح از میان آنها انتخاب شد. یکی طرح برای چرخهای عقب و دیگری برای چرخهای جلو. طراحی این چرخها با توجه به نوع فشار و تنشی که باید تحمل کنند متفاوت است.
احتمالاً کارهای انجام شده برای تبدیل یک خودروی قدیمی به یک خودروی برقی جدید باعث استقبال فوقالعاده از آن و بالا رفتن فروش خودروهای الکتریکی فولکس نشود. ولی میتوان گفت این شرکت کارش را برای طراحی یک خودروی مفهومی الکتریکی، بهخوبی انجام داده است.
منبع: engadget.com