ابزار جدیدی که توسط محققان موسسه علوم اطلاعات USC ساخته شده است، میتواند در جنگ کنونی مقابل دیپ فیک (deepfake)ها، کمک بسیار بزرگی باشد. براساس مقالهای که توسط بنیاد World Vision منتشر شدهاست، این ابزار بر روی حرکات ریز سر و صورت، و همچنین آثار موجود در فایلها تمرکز میکند تا مشخص شود که آیا یک ویدیو ساختگی است یا خیر.
مدلهای تشخیص دیپ فیک استاندارد، برای تشخیص هر نشانهای از دستکاری، ویدیوها را فریم به فریم آنالیز میکنند. روش جدید ایجاد شده توسط محققان USC، زمان و توان محاسباتی کمتری نیاز دارد. این تکنیک کل ویدیو را یکبار مرور میکند، که به آن اجازه میدهد تا اطلاعات را بسیار سریعتر پردازش کند. این ابزار، فریم ویدیو را بر روی هم دیگر انباشته میکند و به دنبال هر گونه ناهماهنگی بالقوه در نحوه حرکت سوژه است. این حرکت میتواند یک تیک کوچک در نحوه حرکت پلک آن فرد یا یک حرکت عجیب در طول ژست باشد. چیزهایی که محققان به آن اشاره میکنند “امضاهای سافت بیومتریک” هستند؛ چون اغلب الگوریتم های دیپ فیک حرکات فرد را به این شکل، به طور کامل مدل نمیکنند، ممکن است راه هایی منسوخ شده باشند.
محققان از یک مجموعه داده در حدود 1000 ویدیو دستکاری شده برای آموزش ابزار خود استفاده کردند و در شناسایی دیپ فیک چهرههای برجسته سیاسی و افراد مشهور کاملاً ماهر شد. این امر میتواند در رهبری انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ کاملا ارزشمند باشد. حتی ویرایشهای ساده ویدیویی مانند ویدیویی که به نظر میرسد نشان دهنده این است که نانسی پلوسی (از اعضای حزب دمکرات آمریکا)، سخنرانی خود را با عجله انجام میدهد، در رسانههای اجتماعی منشتر شددهاست. توقف انتشار این ویدیوها قبل از این که ذهن ما پر از اطلاعات نادرست شود، بسیار مهم است.
منبع: www.engadget.com