اروپاییها سالهاست محو و مسحور تجهیزات برقی شدهاند. دوست دارند همه چیز برقی باشد. دوچرخه، خودرو، اسکوتر… فرقی ندارد. وسایل نقلیهای که آرام و بیسر و صدا و بدون آلودگی شما را همه جا میبرند. از طرف دیگر در سالهای اخیر اسکوتر سواری طرفداران زیادی پیدا کرده است. حالا آلمان اسکوتر سواری با اسکوتر برقی را در خیابانهایش آزاد کرده تا این کشور فعلاً به سرزمین عاشقان اسکوتر تبدیل شود. اسکوتر سواران حالا میتوانند آزادانه به هر جایی که میخواهند بروند.
سیاست جدید آلمان در مورد اسکوتر برقی
پارلمان آلمان بهتازگی طرح استفاده از اسکوترهای برقی در جادهها و در مسیرهای دوچرخه سواری را تصویب کرده است. مهمترین نتیجه این طرح این خواهد بود که شرکتهای آلمانی و غیر آلمانی از این پس برای ساخت اسکوترهای برقی رقابت خواهند کرد. از جمله این شرکتها برد رایدز (Bird Rides)، لایم (Lime) و البته غول خودروسازی یعنی فولکس واگن (Volkswagen) است.
طبق قانون جدید آلمان، اسکوترهای برقی با حداکثر سرعت 20 کیلومتر در ساعت برای تمام افراد بالای 14 سال قابل استفاده است. این قوانین از ماه آینده اعمال خواهند شد ولی از همین حالا تغییرات، یا بهتر بگوییم جنگ بر سر اسکوترهای برقی آغاز شده است!
جنگ شرکتها برای اسکوتر برقی
شرکتهای مختلف در زمینه اسکوتر برقی فعال هستند از جمله استارتاپ برد و لایم که پایگاه اصلی آنها در آمریکاست. این شرکتها توانستهاند صدها میلیون دلار جذب سرمایه کنند تا بتوانند بازار را در دست بگیرند. البته این فرصت نصیب تمام شرکتهای اروپایی شده است. حتی شرکت سوئدی وُیی تکنولوژی (Voi technology) هم تصمیم گرفته در آلمان فعالت کند. این شرکت قصد دارد کارش را با کرایه دادن اسکوتر برقی در شهر هرنه در شمال ایالت نوردراین-وستفالن آلمان آغاز کند.
مدیر عامل شرکت وُیی گفته که آنها بر روی بازار آلمان تمرکز کردهاند. آلمان یکی از سخت و دشوارترین بازارهای دنیا را از نظر استانداردها و الزامات دارد. در نتیجه شرکت ویی مجبور است کاملاً آلمانی رفتار کند و به تمام جزئیات، حتی زاویه بین چراغ عقب با زمین، هم توجه ویژه داشته باشد.
شرکتهای خودروسازی
در کنار شرکتهای خارجی مثل برد و لایم که قصد دارند اسکوترهای برقیشان را به آلمان ببرند، شرکتهای خودرو سازی هم تمایلاتی نه چندان خفیف (!) برای وارد شدن به این عرصه نشان دادهاند. مثلاً شرکت فولکس واگن پیش از این سیتی اسکیتر (Cityskater) که نام اسکوتر برقی این شرکت است را به نمایش گذاشته و مدتی پیش هم از استریت میت (Streetmate) که طرح مفهومی اسکوتر است را رونمایی کرده است. سیتی اسکیتر قرار است تا آخر امسال به صورت تجاری وارد بازار شود. این اسکوتر برقی برد مسافت 15 کیلومتر دارد.
یکی دیگر برندهای خودرو که نامش در این میان دیده میشود، شرکت سیات (Seat) است. سیات یک شرکت اسپانیایی خودرو سازی بود که در گروه آئودی عضویت داشت و در حال حاضر بهطور کامل تحت مالکیت فولکس واگن است. شرکت سیات اسکوتر برقی eXS KickScooter را با استفاده از فناوری خودروهای برقی که در اسکوتر برقی مدل Segway ES2 به کار رفته بود را معرفی کرده است.
فورد، شرکت مشهور خودروسازی آمریکا مدتی پیش مالکیت اپلیکیشن Spin را در اختیار گرفت. این اپلیکیشن برای کرایه اسکوترهای الکتریکی طراحی شده است.
شرکتهای دوچرخه سواری
با تصویب قانون جدید شرکتهای دوچرخه سواری آلمانی احساس خطر کردهاند. شرکتهای مختلف توانستهاند محدودیت سرعت برای اسکوترهای الکتریکی بگذارند و همین طور استفاده از اسکوتر در پیاده روها را هم ممنوع کنند. اقداماتی که به نظر نمیرسد بتواند برای جلوگیری از همه گیر شدن اسکوترهای برقی در آلمان چندان مؤثر باشند.
به نظر شما آیا استفاده همگانی از اسکوترها برای رفت و آمد در مسیرهای کوتاه واقعاً عملی است؟
منبع: carscoops.com