گوگل با استفاده از هوش مصنوعی احتمال ابتلا به سرطان ریه را پیش‎بینی کرد

توسط محمد امین نعمتی
1 دقیقه
گوگل با استفاده از هوش مصنوعی احتمال ابتلا به سرطان ریه را پیش‎بینی کرد

در بین تمامی سرطان‎ها، مرگبارترین آن‎ها سرطان ریه است. این بیماری سالیانه 1.7 میلیون نفر را از پا در می‎آورد که بیشتر از مجموع آمار سرطان سینه، پروستات و روده بزرگ است. دلیل آمار بالای مرگ و میرها این است که اکثر سرطان‎ها تا مراحل پیشرفته‎شان غیرقابل شناسایی هستند یعنی زمانی که امکان موفقیت مداخلات پزشکی کم می‎شود.

گوگل تصمیم گرفته است به جنگ سرطان برود و امیدوار است به کمک ابزار هوش مصنوعی خود پیش‎بینی سرطان ریه را دقیق‎تر و دسترس‎پذیرتر کند.

رادیولوژیست‎ها برای بررسی احتمال وجود سرطان ریه معمولا صدها تصویر از یک سی‎تی اسکن را نگاه می‎کنند.  گوگل با کمک این مدل جدید هوش مصنوعی می‎تواند یک پیش‎بینی کلی از سرطان ریه بدخیم انجام دهد و بافت ظریف بدخیم یا گره‎های ریوی را شناسایی کند که اغلب اوقات دیدن آن‎ها سخت است.

این هوش مصنوعی اسکن‎های قبلی را در نظر می‎گیرد که می‎تواند به شناسایی میزان سرعت رشد بافت مشکوک کمک کند.

گوگل برای تست این مدل از هوش مصنوعی خود خواست تا 45856 مورد سی‎تی اسکن سینه را بررسی کند. سپس نتایج به دست آمده با نظر 6 رادیولوژیست معتبر مقایسه شد.

در این مطالعات اولیه، هوش مصنوعی گوگل به نسبت رادیولوژیست‎ها توانست 5 درصد افراد بیشتری را مبتلا به سرطان ریه شناسایی کند. همچنین آزمایش‎های مثبت کاذب را بیشتر از 11 درصد کاهش داد.

این مدل قبل از به‎کارگیری گسترده باید مورد تحقیقات بالینی و آزمایش بیشتر قرار گیرد ولی گوگل می‎گوید که نتایج اولیه امیدبخش بوده‎اند. این شرکت همچنین اشاره می‎کند که تنها دو تا 4 درصد از بیماران واجد شرایط در ایالات متحده برای سرطان ریه مورد بررسی قرار می‎گیرند.

غول دنیای فناوری مانند سایر ابزار تشخیصی بیماری با استفاده از هوش مصنوعی خود امیدوار است ابزار جدید امکان شناسایی اولیه را دسترس‎پذیرتر کند.

منبع: engadget.com

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟