سامسونگ ادعا می کند که قابلیت سنجش استرس در سری گلکسی واچ یکی از ویژگی های متمایز این ساعت ها است. اگر از کاربران این سری از ساعت ها باشید، حتما دیده اید که این قابلیت همراه با نمودارها و توصیه هایی به شما ارائه می شود. اما سوال اینجاست که این ویژگی چگونه کار می کند و آیا می توان به دقت آن اعتماد کرد؟
عملکرد سنجش استرس در گلکسی واچ
ساعت های هوشمند سامسونگ از فناوری برای سنجش استرس بهره می برند که در نگاه اول ممکن است پیچیده و غیرقابل باور به نظر برسد. اما استرس در بدن تاثیرات فیزیکی به همراه دارد که با استفاده از ضربان قلب قابل اندازه گیری است. گلکسی واچ با بررسی پارامترهایی همچون ضربان قلب و نوسان بین ضربان ها (HRV)، استرس شما را تخمین می زند. این روش شبیه به بررسی وضعیت سلامت توسط پرستاران از طریق ضربان قلب است.
دقت سنجش استرس توسط گلکسی واچ
اگرچه این تکنولوژی مدرن به شما گزارشی از سطح استرس ارائه می دهد، اما باید در نظر داشته باشید که این تنها یک تخمین است. حتی دقیق ترین ساعت های هوشمند نیز نمی توانند یک گزارش کاملا معتبر از استرس ارائه دهند. این دستگاه باید ابتدا داده های اولیه را جمع آوری کند تا یک مبنای سنجش برای تحلیل های بعدی داشته باشد. پس اگر تازه از گلکسی واچ استفاده می کنید، اولین گزارش استرس ممکن است دقیق نباشد و نیاز به گذشت زمان دارد تا دستگاه بتواند اطلاعات بیشتری از بدن شما جمع آوری کند.
همچنین برای دقت بیشتر، ممکن است نیاز باشد که برخی از داده ها را به صورت دستی وارد کنید یا ساعت خود را طوری تنظیم کنید که به طور خودکار سطح استرس شما را بررسی کند.
روش های سنجش استرس: دستی یا خودکار؟
برای سنجش استرس، می توانید از دو روش دستی یا خودکار استفاده کنید. در روش دستی، هر زمانی که بخواهید، می توانید از طریق برنامه Samsung Health این کار را انجام دهید. کافی است برنامه را باز کرده و در بخش Stress، گزینه Measure را انتخاب کنید. در این حالت، ساعت به طور موقتی استرس شما را اندازه گیری می کند.
اما اگر تمایل دارید که ساعت به طور مداوم سطح استرس شما را مانیتور کند، می توانید تنظیمات پیشرفته را فعال کنید. این کار باعث می شود که گلکسی واچ به طور پیوسته استرس شما را بررسی کند، هرچند این فرآیند ممکن است مصرف باتری ساعت را افزایش دهد.
عواملی که بر دقت سنجش استرس تاثیر می گذارند
سنجش استرس با گلکسی واچ، در حالت ایده آل زمانی دقیق تر است که به چند نکته توجه کنید:
- چسبیدن ساعت به مچ دست: برای عملکرد صحیح حسگر، ساعت باید کاملا به مچ شما بچسبد.
- فعالیت فیزیکی: ورزش یا فعالیت زیاد می تواند دقت سنجش استرس را کاهش دهد، زیرا ضربان قلب افزایش می یابد.
- دمای بدن و محیط: دمای بدن و محیط اطراف نیز می توانند گزارش های استرس را تحت تاثیر قرار دهند. بهتر است در شرایطی که دمای بدن و محیط طبیعی است، اقدام به سنجش کنید.
آیا سنجش استرس با گلکسی واچ قابل اعتماد است؟
در نهایت، باید بدانید که هیچ دستگاه هوشمندی نمی تواند جایگزین ارزیابی های پزشکی دقیق شود. سنجش استرس با گلکسی واچ یک تخمین است و در صورتی که احساس می کنید دچار استرس هستید اما ساعت به شما هشدار نمی دهد، بهتر است به پزشک مراجعه کنید.