بهترین روش پارتیشن بندی هارد درایو برای رسیدن به عملکرد بهینه چیست؟

توسط سمیرا گلکار
5 minutes read

هارد درایو کامپیوتر یکی از قطعات مهم آن است چون چه در حالت خاموش و چه روشن همه اطلاعات در آن ذخیره می‌شود. گرچه این قطعه بیشترین احتمال خرابی را دارد اما نسبت به هزینه‌ای که برای آن صرف می‌شود، کارهای زیادی انجام می‌دهد.

هارد درایوهای سنتی شامل چند صفحه (پلاتر) فلزی چرخان بودند. روی هر صفحه یک هد وجود دارد که به جلو و عقب حرکت می‌کند و از آهنربای نوک آن برای خواندن و نوشتن داده‌ها استفاده می‌شود. این صفحات داخل یک قاب مخصوص قرار گرفته اند که از آنها حفاظت می‌کند.

ظرفیت ذخیره اطلاعات هر پلاتر فلزی محدود است و شرکت‌ها برای افزایش آن از چندین پلاتر استفاده می‌کنند. بنابراین ظرفیت هارد ارتباط مستقیمی با تعداد پلاترهای آن دارد.

بعضی کاربران به درایوهای جدید یعنی درایو حالت جامد (SSD) هم هارد درایو می‌گویند اما این درایوها مکانیزم متفاوتی دارند که فاقد قطعات مکانیکی است.

آیا پارتیشن بندی هارد درایو بر عملکرد آن تأثیرگذار است؟

بهترین روش پارتیشن بندی هارد درایو برای رسیدن به عملکرد بهینه چیست؟ 1

پاسخ این سوال بستگی به شرایط و کاربرد موردنظر دارد. با پارتیشن بندی می‌توانید فضای هارد را تقسیم بندی کنید تا به صورت بهینه از آن استفاده کنید. این کار به حفاظت از حریم خصوصی و امنیت هم کمک می‌کند.

روش‌های پارتیشن بندی مختلفی وجود دارد اما DOS و Extended پرکاربردترین آنها هستند. روش DOS درایو شما را به دو قسمت تقسیم می‌کند یکی برای داده‌ها و یکی برای سیستم عامل. روش Extended یک بخش خاص را به چند بخش تقسیم می‌کند تا امکان ذخیره داده‌های بیشتر بر روی آن فراهم شود.

در حالت پیش فرض ویندوز فقط از 60 درصد ابتدایی هارد برای نصب نرم‌افزار جدید و ذخیره اطلاعات قبلی استفاده می‌کند. اما با پارتیشن بندی می‌توانید کاری کنید که بخش بیشتری از هارد به این کاربردها اختصاص پیدا کند بدون اینکه فضای سایر پارتیشن‌ها قربانی شود. با این روش می‌توانید پارتیشن را به صورت FAT32 فرمت کنید که سرعت آن نسبت به NTFS یا exFAT به خصوص روی سیستم‌های قدیمی تر بیشتر است.

چگونه هارد درایو را پارتیشن بندی کنیم تا به کارایی بهینه برسیم؟

بهترین روش پارتیشن بندی هارد درایو برای رسیدن به عملکرد بهینه چیست؟ 3

چندین روش برای استفاده بهینه از این قطعه مهم کامپیوتر وجود دارد. یک روش پارتیشن بندی است که فضای هارد را به بخش‌های مجزای مختلف تقسیم می‌کند. به این ترتیب می‌توانید فضای هارد را به بخش‌های مجزای مختلفی تقسیم کنید که شبیه به دیسک‌های مستقل عمل می‌کنند.

همچنین می‌توانید داده‌ها را بین پارتیشن‌های مختلف منتقل کنید بدون اینکه تأثیری بر داده‌ها یا عملکرد بخش‌های دیگر داشته باشد.

پشتیبان گیری از همه داده‌ها

بررسی کنید که درایو شما فضایی برای پارتیشن بندی داشته باشد. اگر این طور نیست پیش از ادامه کار باید مقداری فضای آزاد فراهم کنید. پس از آن از داده‌های هارد درایو پشتیبان گیری کنید تا اگر مشکلی در این فرایند ایجاد شد، یک نسخه از اطلاعاتتان داشته باشید.

  1. This PC را در کامپیوترتان پیدا کرده و روی آن راست کلیک کنید.بهترین روش پارتیشن بندی هارد درایو برای رسیدن به عملکرد بهینه چیست؟ 4
  2. گزینه Manage را از منوی باز شده انتخاب کنید.بهترین روش پارتیشن بندی هارد درایو برای رسیدن به عملکرد بهینه چیست؟ 5
  3. Disk Management را از پنل سمت چپ انتخاب کنید.بهترین روش پارتیشن بندی هارد درایو برای رسیدن به عملکرد بهینه چیست؟ 6
  4. Disk (C:) یا هر دیسکی که قصد ایجاد پارتیشن بر روی آن دارید را انتخاب کنید.بهترین روش پارتیشن بندی هارد درایو برای رسیدن به عملکرد بهینه چیست؟ 7
  5. برای کاهش حجم درایو C از پنل چپ بالا گزینه Action و بعد All Tasks را پیدا کنید. Shrink Volume را پیدا کرده و برای کوچک کردن حجم درایو C روی آن کلیک کنید.بهترین روش پارتیشن بندی هارد درایو برای رسیدن به عملکرد بهینه چیست؟ 8

حالا باید اندازه و میزان کوچک شدن درایو را انتخاب کنید که بر حسب مگابایت مشخص می‌شود. پس از این کار روی Shrink کلیک کنید.بهترین روش پارتیشن بندی هارد درایو برای رسیدن به عملکرد بهینه چیست؟ 9

6. پارتیشن را فرمت کنید. به این ترتیب یک بلاک فضای خالی جدید پس از درایو C ایجاد می‌شود. روی آن راست کلیک کرده و New Simple Volume را انتخاب کنید.بهترین روش پارتیشن بندی هارد درایو برای رسیدن به عملکرد بهینه چیست؟ 10

برای استفاده با ویندوز باید این پارتیشن را به صورت NFTS فرمت کنید و برای لینوکس و macOS به صورت exFAT.

بهترین روش پارتیشن بندی هارد درایو برای رسیدن به عملکرد بهینه چیست؟ 11

گرچه این درایوها مستقل از هم به نظر می‌رسند اما همگی روی یک هارد هستند و اگر هارد دچار مشکل فیزیکی شود همه پارتیشن‌ها به مشکل برخورد می‌کنند. به همین دلیل باید دائماً از اطلاعاتتان پشتیبان گیری کنید.

مزایای پارتیشن بندی هارد

مزیت اصلی پارتیشن بندی حفاظت از داده‌ها در برابر حذف اتفاقی یا مشکلات احتمالی هارد است. مزیت بعدی این است که گزینه‌های بیشتری برای کار با هارد در اختیار شما قرار می‌دهد. مثلاً اگر یکی از پارتیشن‌ها دچار مشکل شود می‌توانید بدون ایجاد تأثیر بر روی کل هارد، آن را فرمت مجدد کنید.

در نهایت می‌توانید پارتیشن‌ها را طوری تنظیم کنید که مثل درایوهای مستقل عمل کنند تا اجرای کارها یا پردازش‌ها با سرعت بیشتری انجام شود.

معایب پارتیشن بندی هارد

مهم ترین ایراد پارتیشن بندی این است که نسبت به حالت معمولی فضای کمتری در اختیار خواهید داشت. به این ترتیب ممکن است یکی از پارتیشن‌ها زود پر شده و بقیه خالی باشند.

موضوع دوم این است که ممکن است ساختن پارتیشن باعث ایجاد حس امنیت کاذب شود. گرچه ویندوز این پارتیشن‌ها را به صورت مجزا نشان می‌دهد اما باز هم درایو شما یکی است و اگر دچار مشکل شود، ممکن است سایر پارتیشن‌ها هم مشکل پیدا کنند.

علاوه بر این پیچیدگی نصب ویندوز و نرم‌افزارها روی سایر فضاهای پارتیشن شده ممکن است کار شما را سخت تر کند.

در نهایت، ممکن است این فرایند برای کاربران معمولی ضروری نباشد. گرچه انجام این کار راحت است اما ممکن است برای بعضی کاربران چالش‌های خاصی ایجاد کند.

آیا باید هارد درایو را پارتیشن بندی کنیم؟

اگر به دنبال راهی برای ارتقای سرعت کامپیوترتان هستید ممکن است پارتیشن بندی برای شما مناسب باشد. این روش با تفکیک سیستم عامل و نرم‌افزارها از سایر داده‌های روی هارددرایو، سرعت سیستم را افزایش می‌دهد.

معمولاً مزایای پارتیشن بندی را بلافاصله مشاهده می‌کنیم اما باز هم باید توجه داشته باشید که پارتیشن بندی بر عملکرد هارد درایو سیستم تأثیرگذار است و ممکن است در آینده نیاز به پارتیشن بندی مجدد پیدا کنید.

 

مطالب مرتبط

دیدگاه شما چیست؟