برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال باید از یک اکسچنج استفاده کنید. بعضی از این اکسچنجها بزرگتر و شناخته شده تر هستند و بهتر است قبل از انتخاب کاملاً با آنها آشنایی داشته باشید.
با ما همراه باشید تا با بهترین و محبوب ترین اکسچنجهای حال حاضر آشنا شوید.
1. Coinbase
Coinbase یک اکسچنج آمریکایی است که در سال 2012 تأسیس شد. این اکسچنج که با یک سرمایه 150 هزار دلاری شروع به کار کرد، در حال حاضر حدود 86 میلیارد دلار ارزش دارد. بعلاوه سهام این اکسچنج در نزدک ثبت شده، یک والت مخصوص و یک سیستم دبیت کارت هم دارد.
امروزه کوین بیس از ارزهای دیجیتال مختلف مثل بیتکوین، لایت کوین، اتریوم، استلار و حتی دوج کوین پشتیبانی میکند. طیف عظیم ارزهای دیجیتال پشتیبانی شده در این پلتفرم یک مزیت مهم محسوب میشود اما برای کاهش کارمزد معاملات باید اکانت کوین بیس پرو داشته باشید.
2. Kraken
کراکن در سال 2011 تأسیس شد و حالا تبدیل به یکی از بزرگترین اکسچنجهای جهان با ارزش تقریبی 20 میلیارد دلار شده است. این پلتفرم از 72 ارز دیجیتال مختلف از جمله بیتکوین، اتریوم، دوج کوین و ادا پشتیبانی میکند.
کراکن کارمزدهای کم و امنیت بالایی دارد اما امکان واریز با دبیت کارت یا کارت اعتباری در این پلتفرم وجود ندارد.
3. FTX
FTX در سال 2019 تأسیس شد و با اینکه آمریکاییها امکان دسترسی به آن را ندارند، به ارزش خالص 18 میلیارد دلاری رسیده است.
این پلتفرم هم از کوینهای مختلف مثل بیتکوین، اتریوم، بایننس کوین، چین لینک و غیره پشتیبانی میکند. قرارداد MOVE و توکنهای لوریج دار از قابلیتهای دیگر این پلتفرم هستند. در مجموع FTX برای کاربران مبتدی بسیار مناسب است.
4. KuCoin
کو کوین یک اکسچنج هنگ کنگی است که سال 2017 تأسیس شد. این پلتفرم از صدها جفت ارز معاملاتی پشتیبانی میکند و کارمزدهای آن نسبت به سایر پلتفرمها کمتر است. اما امکان معامله با ارز فیات در این پلتفرم وجود ندارد و رابط کاربری آن برای کاربران مبتدی کمی پیچیده است.
5. Poloniex
Poloniex در سال 2014 تأسیس شد و در سال 2018 شرکت آمریکایی سیرکل آن را خرید.
Poloniex کارمزد کمی داشته و از همه ارزهای دیجیتال مهم مثل بیتکوین، اتریوم و ترون پشتیبانی میکند. کار کردن با رابط کاربری این پلتفرم راحت است اما از ارزهای فیات پشتیبانی نمی کند.
6. Binance
بایننس در سال 2017 توسط یک تاجر چینی کانادایی به اسم Changpeng Zhao تأسیس شد. این شرکت در عرض چهار سال به ارزش 2 میلیارد دلار رسید و تبدیل به یکی از برترین اکسچنجها شد. حجم معاملات روزانه این پلتفرم هم نسبت به سایر اکسچنجها بسیار بیشتر است.
بایننس کارمزد کم و سرعت اجرای تراکنش بالایی دارد و از ارزهای مختلف و ارز فیات پشتیبانی میکند. پشتیبانی از کاربران هم در این پلتفرم محدود است و پشتیبانی تلفنی ندارد اما در مجموع باز هم یک پلتفرم به شدت محبوب است.
7. Bitfinex
بیتفینکس هم در سال 2013 تأسیس شد و با وجود محبوبیت زیاد، بدون مشکل نبوده است.
تا به امروز چند بار سرمایه کاربران این پلتفرم ربوده شده و شرکت مادر این پلتفرم 18.5 میلیون دلار به آنها غرامت پرداخت کرده است. بعلاوه تتر هم تراکنشهای مخفیانه مختلفی برای پوشش ضرر مالی بیتفینکس اجرا کرده است. با این حال همچنان بیتفینکس یک پلتفرم محبوب محسوب میشود.
رابط کاربری قابل تنظیم، چندین جفت ارز معاملاتی و پشتیبانی از بزرگترین ارزهای دیجیتال جهان این پلتفرم را به موفقیت رسانده است.
8. Gemini
جمینی یک اکسچنج آمریکایی است که سال 2014 تأسیس شد. در حال حاضر این شرکت بیش از 10 میلیارد دلار ارز دیجیتال داشته و یکی از محبوب ترین اکسچنجهای جهان است.
جمینی از اتریوم، بیتکوین، لایت کوین، ارکید و چین لینک پشتیبانی میکند. جمینی هم برای کاربران مبتدی بسیار مناسب است اما کارمزد تراکنشهای آن بسیار بالا است.
9. Bittrex
Bittrex در سال 2014 و توسط سه مهندس امنیت سایبری تأسیس شد. گرچه این پلتفرم ساده است اما موفق به جذب بیشتر از نیم میلیون کاربر در سطح جهان شده در نتیجه پلتفرم محبوبی است.
Bittrex از بیتکوین، XRP، لایت کوین و کوینهای مختلف دیگر پشتیبانی میکند. بعلاوه، کارمزدهای آن نسبتاً کم و سرعت آن بالا است.
10. CEX.IO
اکسچنج انگلیسی CEX.IO در سال 2013 تأسیس شد و به تدریج به محبوبیت زیادی رسید و نیم میلیون کاربر در سطح جهان دارد.
CEX.IO از ارزهای دیجیتال مشهوری مثل اتریوم، بیتکوین، دش، لایت کوین و ریپل و ارزهای فیات مختلف مثل یورو، دلار و غیره پشتیبانی میکند. کارمزدهای این پلتفرم کم و دارای پشتیبانی تلفنی است.