اکتبر سال 2021، مارک زاکربرگ نام فیسبوک را تغییر داد. از آن روز فیسبوک را با نام مِتا میشناسیم. متا یک صفت است. معنی آن جسمی است که به خود اشاره میکند. آیا منظور زاکربرگ متاورس است؟
از طرفی هدف استفاده از متا، معنی آن به شکل صفت نیست. هدف آن کوتاه شده عبارت متاورس است. متاورس دقیقا چیست؟ به نظر میرسد شبیه به واقعیت مجازی باشد. از طرفی واقعیت مجازی را در قلب خود قرار داده است.
آنها با یکدیگر برابر نیستند. برای دانستن راز فیسبوک با روکیدا همراه شوید.
متاورس چیست؟
این مفهوم در سالهای اخیر ساخته نشده است. برای سالها در دنیای داستانهای علمی تخیلی وجود داشته. از طرفی بسیاری از مردم، امروز نام آن را نشنیدهاند.
این اصطلاح برای اولین بار در رمان تصادف برفی سال 1992 استفاده شد. نویسنده آن رمان، نیل استفنسون نام دارد. متاورس در آن رمان یک فضای مشترک مجازی معنی میشود.
در دنیای استفنسون واقعیت مجازی، واقعیت افزوده و اینترنت قرار گرفته است. به نظر میرسد شرکتهای فناوری مانند فیسبوک نیز همان دنیا را دنبال میکنند.
از طرفی معنای ثابت و استاندارد وجود ندارد. متا و متاورس را باید با توجه به گوینده معنی کنیم. به طور کلی یک نسخه جدید از اینترنت را در نظر بگیرید که روی دنیای مجازی تاکید میکند.
امروز چطور از یک وب سایت بازدید میکنید؟ احتمالا از یک مرورگر کمک میگیرید. در دنیای متاورس واقعیت مجازی و واقعیت افزوده وارد میشوند. برای دریافت اطلاعات به یک صفحه محدود نمیشویم.
متاورس و واقعیت مجازی چه تفاوتهایی دارند؟
آیا تفاوتی بین آن دو وجود ندارد؟ اگر در مورد دنیای مجازی فیسبوک بخوانید، به نظر میرسد که مرزی بین واقعیت مجازی و متاورس وجود نداشته باشد.
از طرفی چند تفاوت بسیار مهم وجود دارد.
1. واقعیت مجازی کاملا شفاف تعریف شده است
بر خلاف واقعیت مجازی، تعریف شفاف از متاورس وجود ندارد. کاربران امروز دنیای فناوری، واقعیت مجازی را به خوبی درک میکنند اما در مورد دنیای مجازی فیسبوک شرایط متفاوت است.
مارک زاکربرگ گفت: متاورس اینترنتی است که جسم دارد. شما به جای تماشای محتوا در آن قرار میگیرید. اعلامیه اخیر مایکروسافت آن را به عنوان دنیای دیجیتال پایدار میشناسد.
دنیایی که دو قلوهای دیجیتال از افراد، مکانها و اشیاء را تعریف میکند. فیسبوک میگوید: تغییر نام بخش مهمی از ساختن متاورس است.
آنها نامی را انتخاب کردند که هدف و راه را به کاربران نشان دهد. ما گفته فیسبوک را دلیل کافی برای تغییر نام نمیدانیم.
2. فیسبوک صاحب هیچ کدام از دو فناوری نیست
چه کسی میتواند یک فناوری را تعریف کند؟ شاید فیسبوک صاحب آکیولس ریفت باشد. شاید در توسعه واقعیت مجازی تاثیر گذار باشد. از طرفی تنها یک بازیگر در صنعت عظیم واقعیت مجازی حساب میشود.
فیسبوک تنها نیست. اخیرا مایکروسافت مِش معرفی شده است. یک پلتفرم ترکیبی که شباهت زیادی به دنیای فیسبوک دارد.
3. متاورس یک دنیای مشترک است
آن را به چشم یک فضای مشترک نگاه کنید. فضایی که کاربران میتوانند از طریق اینترنت به آن دسترسی داشته باشند. آیا جدید است؟ یک مجموعه واقعیت مجازی اجرای آن را ممکن میکند.
در دنیای مجازی، تجارت NFT را بهتر از هر زمانی درک میکنیم.
4. متاورس در واقعیت مجازی قابل دسترس است
مجبور به استفاده از هدست واقعیت مجازی نیستیم اما بخش بزرگی از خدمات آن سرویس به هدست وابسته است. ما فکر میکنیم مرز بین گشت و گذار در اینترنت و واقعیت مجازی حذف میشود.
شاید یک هدست واقعیت مجازی، کارهای تلفن هوشمند شما را انجام دهد.
5. متاورس به واقعیت مجازی محدود نمیشود
آن را با دنیای واقعیت افزوده و دستگاههای دیگر نیز تجربه خواهیم کرد. فکر کنید دنیای مجازی به کمک واقعیت افزوده با دنیای واقعی ترکیب شود.
6. بسیار بزرگتر از واقعیت مجازی
واقعیت مجازی برای آموزش، درمان و موارد مختلف استفاده میشود. بیشتر کاربردهای آن را به چشم سرگرمی میبینیم. دنیای فیسبوک بسیار بزرگتر خواهد بود.
آیا جایگزین اینترنت خواهد شد؟
واقعیت مجازی، آنطور که باید و شاید همه گیر نشد. ما فکر میکنیم متاورس مشکلات واقعیت مجازی را نداشته باشد.
منبع: makeuseof.com