رایزن 5950X و رقیب جدیدی به نام 12900K
بنچمارکهای تازه تراشههای Alder Lake شرکت اینتل (نسل 12) ممکن است برای کمپانی رقیب یعنی AMD نگرانکننده باشد. Intel Core i9 12900K که اطلاعاتی از آن اخیراً در بنچمارکهای سری Alder Lake افشا شده است، نشان از عملکرد بینظیر و خیرهکننده این پردازنده پرچمدار نسل 12 میدهد.
به تازگی یکی از فعالان و افشاگران حوزه سخت افزار در توییتر، که اطلاعات و مشخصات بسیاری از پردازندهها را فاش میکند عملکرد آخرین پردازنده اینتل را در بنچمارکهای Cinebench R20 و CPU-Z نیز افشا کرده است.
این نتایج با استفاده از نسخه آزمایشی Core i9 12900K QS (با نسخه نهایی ممکن است متفاوت باشد و نسخه نهایی میتواند عملکرد بسیار بهتری داشته باشد) و یک رم DDR4 و ویندوز ۱۱ بدست آمده است.
در Cinebench R20 عملکرد تک هستهای Core i9 12900K نشاندهنده این است که ۱۱ درصد از پردازنده نسل قبلی خود یعنی 11900K سریعتر است و این داستان در بنچمارک CPU-Z نیز تکرار میشود (در CPU-Z 21 درصد نسبت به نسل قبل خود سریعتر است)
اما عملکرد چندهستهای آن در Cinebench R20 حاکی از آن است که عملکردش ۶۵ درصد سریعتر از 11900K میباشد و تنها اندکی از AMD Ryzen 9 5950X سریعتر است. در CPU-Z اما عملکرد این پردازنده ۷۵ درصد سریعتر از 11900K و بسیار نزدیک به 5950X میباشد. (تراشه AMD در اینجا ۳ درصد نیز سریعتر است)
عملکردی خیره کننده برای بار دیگر
البته که ما باید در برابر نتایج این بنچمارکهای فاش شده هوشیار و محتاط باشیم ولی این نتایج ما را به سری Alder Lake امیدوار میکند. عملکرد تک هستهای این نسل در هر دو بنچمارک ۲۰ درصد سریعتر از نسل فعلی (Rocket Lake) بوده و همچنین عملکرد چند هستهای آن حدوداً با Ryzen 9 5950X برابری میکند که عملکردی خیرهکننده و تحسین برانگیز میباشد.(عملکرد تک هستهای آن به ترتیب ۲۷ و ۱۸ درصد در CPU-Z و Cinebench R20 از Ryzen 9 5950X سریعتر است که آمار خارقالعادهای میباشد)
نکته دیگری که باید به خاطر بسپاریم این است که 5950X دارای ۱۶ هسته و ۳۲ رشته است در حالی که 12900K دارای ۲۴ رشته میباشد که از ۸ هسته با بیشترین بازده و ۸ هستهی دیگر با بازدهی موثر بهره میبرد. بنابراین Ryzen 5950X با ۸ رشته مؤثر بیشتر، دست بالا را در این مقایسه دارد و به خاطر بسپاریم که عملکرد 12900K از این اطلاعات فاش شده نیز میتواند بهتر باشد چرا که نسخه نهایی نیست.
همچنین اگر در این تستها از رم DDR5 به جای رم DDR4 استفاده میشد ما شاهد عملکرد بسیار بهتری میبودیم. اگر در یک نگاه به یک نکته نگران کننده درباره 12900K بخواهیم اشاره کنیم، میتوانیم به توان ۲۵۷ واتی و دمای ۱۰۸ درجه سانتیگرادی آن در این تستها اشاره کنیم. البته این افشا کننده توییتری به سیستم خنک کنندهای استفاده شده اشارهای نکرده که ای کاش میکرد. البته باید به این نکته اشاره کنیم که عملکرد نسخه نهایی بسیار بهتر از این اطلاعات افشا شده میباشد.
گذشته از این مطالب عملکرد پردازنده Intel Core i9 12900K بسیار امیدوارکننده و خیره کننده میباشد و آینده چشمگیری را برای اینتل نمایان میکند و از سوی دیگر زنگ خطری است برای AMD و پردازندههای رایزن این شرکت برای PC ها.