فهرست عنوانها
آفرود یکی از پرهیجان ترین، محبوب ترین و البته پرهزینه ترین شاخه های اتومبیل رانی محسوب می شود. اما همین طور که بسیار جذاب و مفرح به نظر می آید خطرناک هم هست و باید نکاتی را در آن رعایت کرد تا خطر گریبان گیر ما نشود! از گیر کردن ها گرفته تا خراب شدن خودرو و حتی گم شدن در ناکجا آباد! در این مقاله به بررسی اصلی ترین نکاتی که باید در آفرود رعایت کرد می پردازیم تا سفر آفرودی بی خطری را تجربه کنیم.
نکته اول، خودروی مناسب آفرود!
برخی بر این باور هستند که هر خودرویی که ارتفاع زیادی داشته باشد قابلیت آفرود را دارد و با آن می توان به کوه و دشت و صحرا بزنید اما این تصوری کاملا اشتباه هست، آفرود کاملا خودرو های خاصی که برای همین هدف ساخته شدند را می طلبد. برای آفرود شما نیاز هست که از خودرو های شاسی بلند استفاده کنید و با کراس اور ها نمی توان چندان خارج از جاده مانور داد. در مورد تفاوت شاسی بلند و کراس اور هم مقاله ای نوشتیم. خودرو های شاسی بلند ارتفاع خوبی از سطح زمین دارند، زاویه ورود و خروج خوبی دارند، چهار چرخ محرک هستند و همه این ها به آن ها کمک میکند که در آفرود و خارج از جاده بتوانند به کمک شما بیایند، پس در مرحله اول خودرو مناسبی برای افرود انتخاب بکنید.
نکته دوم، تجهیزات آفرودی!
اینکه شما بخواهید با خودروی خودتان به صحرا یا به کوه و یا به جنگل برید و کمپ بزنید هرکدام امکانات مختص به خودش را میخواهد، اگر شما با خودرو خودتون دارید به جنگل میرید حتما باید وینچ همراهتون باشد اما داشتن وینچ در سفر به صحرا به شما هیچ کمکی نمی کند، چون درختی نیست که بخواهید وینچ را به آن وصل بکنید یا مثلا برای رفتن به صحرا بودن یک پالت پلاستیکی به همراه جک های لیفت از واجبات هست اما اگر توی جنگل این رو نبردید چندان براتون مشکلی ایجاد نمی شود. پس با توجه به مقصدی که قرار هست به ان سفر بکنید امکانات و تجهیزات مناسب رو انتخاب بکنید. لاستیکی که مناسب رانندگی در گل جنگل هست، مناسب رانندگی در صحرا و روی شن و ماسه نیست، کاملن این موارد باهم جدا هستند و شما می توانید حالا اگر از آفرود های ترکیبی استفاده میکنید از مدل های لاستیکی استفاده کنید که گلشون هم با صحرا و هم با گل هماهنگی داشته باشد.
نکته سوم، ایمنی در آفرود!
نکات ایمنی بسیاری در مورد آفرود وجود دارد که همه کسانی که به فکر آفرود هستن باید رعایت بکنند، اولین نکته این هست که به هیچ وجه تنهایی آفرود نرید، بخاطر این که آفرود همون طور که از تعریفش پیداست در مکان های بیراهه صورت می گیرد، شما فرض کنید اگر آفرود رو تنهایی برید و خودرو تون خراب شود هیچ کاری نمی توانید بکنید. اگر جایی گیر بکنید واقعا معلوم نیست که چه اتفاقی برای شما خواهد افتاد، درون جنگل یا صحرایی که تا اولین ابادی شاید چندین ساعت با ماشین راه باشد شما باید چندین روز پیاده روی بکنید تا خودتون رو نجات بدید، پس بهتر است که زندگی خودتان را در این موقعیت قرار ندید و اگر قراره آفرود برید با چند تا ماشین برید، تا اگر گیر کردید و اتفاق دیگه ای افتاد یکی باشد که کمکتان کند.
نکته بعدی در مورد ایمنی بحث سفر رفتن با یک راه بلد هست، توی آفرود، مخصوصا آفرود های کویری، خیلی پیش آمده دو سه تا ماشین بدون این که تاحالا کویر رفته باشند با هم این کار را انجام دهند و متاسفانه گم شوند و هیچ وقت هم کسی نتوانست آن ها را پیدا کند و نجات بدهد. کویر دنیای بسیار بزرگی هست و احتمال اینکه شما گیر بکنید و یا گم بشید بشدت بالاست، بنابر این اگر قرار هست که سفر آفرودی برید حتما با یک راه بلد که چندین بار مسیر رو رفته است این کار را انجام بدید تا از خطر های احتمالی جلوگیری بکنید.
موارد ایمنی دیگری هم هست که در مورد رانندگی آفرودی هست، مثلا اینکه شما وقتی وینچ را به جایی وصل کردید، در مسیر وینچ به هیچ وجه قرار نگیرید چون احتمال پاره شدن وینچ هست، ترجیحا یک پارچه یا فرش کوچک را روی سیم وینچ بندازید تا اگر وینچ از محل اتصال در رفت به اطراف پرتاب نشود، این نکته ای هست که رعایت نکردنش می تواند آسیب های بسیاری به کسی که در مسیر وینچ ایستاده بزند، نکات رانندگی دیگری هم هست، مثل اینکه در شیب های سنگین اگر دیدید که خودرو کم اورده به هیچ وجه گاز ندید، فرمون رو تغییر ندید و ارام اجازه بدید خودرو خودش به عقب برگردد، راجب تکنیک های افرود هم در مقالات اینده حتما صحبت خواهیم کرد تا سفری آفرودی امنی داشته باشید و بتوانید از بیراهه نوردی نهایت لذت را ببرید.